Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 70

Thread: ELM и диагностика

  1. #16
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,780

    Default

    Сигурен ли си че, когато мериш въпросното съпротивление, показва 0 Ома?
    Демек същото, както когато допреш сондите на уреда една в друга?

    Казано иначе - когато мериш съпротивлението между въпросните пинове, коя от картинките ? :

    Last edited by ecotronic; 18-11-2018 at 20:31.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  2. #17
    започва да се пристрастява
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Plovdiv
    Posts
    64

    Default

    Значи - уредът ми е с най-малка стойност 200 ома и зумер. Като меря между 6 и 14 показва 0 без никакви точки и десетични запетаи и не пищи като повредена жица от зумера.

  3. #18
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,780

    Default

    Преди да допреш пипалата на уреда до въпросните пинове, какво има на дисплея на уреда? Същото, като след това или нещо различно?


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  4. #19
    започва да се пристрастява
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Plovdiv
    Posts
    64

    Default

    Същата 0.

  5. #20
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,780

    Default

    Значи не е 0 а символ за безкрайно голямо съпротивление.
    Допри пипалата едно до друго (това е 0 Ома) и виж, разликата.

    Както и да е - ако правилно съм разбрал от "измерванията" ти, въпросното съпротивление го няма, респективно не е в него проблемът.
    Last edited by ecotronic; 19-11-2018 at 21:02.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  6. #21
    започва да се пристрастява
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Plovdiv
    Posts
    64

    Default

    Благодаря за отговора - някоя друга насока откъде да тръгна да търся проблема с кабела?

  7. #22
    Нечлен с член Neokill's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Burgas
    Posts
    1,090

    Default

    Quote Originally Posted by krisangelov View Post
    Благодаря за отговора - някоя друга насока откъде да тръгна да търся проблема с кабела?
    Не само този резистор е проблем, също и чипа. Имаше доста добре обяснено във форума на ??MES или fiat или пък беше alfaowner, a може би alfaholicy?? как, защо и какво. Как CAN не комуникира с определени чипове на ELM 327 ... или пък беше, че MES-а не успява да се оправи с тея чипове .. не помня вече.

    Имам в търсачката имам запаметено това: ELM 327 chip pic18f25k80
    Last edited by Neokill; 20-11-2018 at 12:06.
    '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
    Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

  8. #23
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,780

    Default

    PIC18F25K80 е просто микроконтролер на Майкрочип, който има хардуерен CAN модул.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  9. #24
    започва да се пристрастява
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    44

    Default

    Колеги да се включа и аз в тази тема. Имам два броя ELM. И двата са над 1.3, но и двата имат проблем със свързването с компютъра. През телефона си пускам Torque и си следя живи данни, но нещо не мога да ги нагодя с ELM да се свържат. Когато натисна "detect interfaces" ми излиза блутут модула и е съвместим с MES, но при тестване на самия модул или опит за връзка ми излизат грешки. Инсталирах драйвъри каквито има в дискчето, инсталирах и драйвъри от колега от форума, който също е писал в тази тема, но не се получава работата.

    Почвам да си мисля, че ще ми е нужен по-стар windows и че има някаква "защита", която не ми позволява да се свържа с MES. В момента съм с Windows 10. Какво мислите?

    Поздрави!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Interface scan.jpg   Test interface.jpg  
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp

  10. #25

    Default

    На телефона с Win 10???

    Една от програмите като и дадеш да се свърже с компа на колата рестартира всичко и така всеки път.

    От безплатните препоръчвам Olivia drive за пробване.Ако решиш да купиш платената версия е под 10 лева.

    Alfa obd съм пробвал само безплатната, но по -нататък ако преценя че съм "в излишък" ще жертвам 82 лева за платената версия.

    Torque го махни.Няма смисъл от него.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

  11. #26

    Default

    Quote Originally Posted by alfa racer GTA View Post
    На телефона с Win 10???

    Една от програмите като и дадеш да се свърже с компа на колата рестартира всичко и така всеки път.

    От безплатните препоръчвам Olivia drive за пробване.Ако решиш да купиш платената версия е под 10 лева.

    Alfa obd съм пробвал само безплатната, но по -нататък ако преценя че съм "в излишък" ще жертвам 82 лева за платената версия.

    Torque го махни.Няма смисъл от него.
    Слагай кракната АлфаОбд и си свиркай... 82 лв, как пък не
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

  12. #27
    започва да се пристрастява
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    44

    Default

    Quote Originally Posted by alfa racer GTA View Post
    На телефона с Win 10???
    На компютъра с Win10. На телефона с андроид...
    Инсталирах си VM и пробвах с Win7 на компютъра. Също пробвах и с AlfaOBD безплатната и AlfaOBD кракната платена версия. Резултата е грешка ECU verification failed. "Failure to receive ISO code. The connected device can't be verified by AlfaOBD."

    Имам чувството, че тоя адаптер не се харесва с алфата...

    Дайте ми линк за някакъв адаптер да си поръчам, който със сигурност работи.
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp

  13. #28
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,780

    Default

    Не е проблемът във версията на windows. Проблемът е в по-капризната CAN комуникация при 159.

    Аз ползвам такъв, като съм му махнал съпротивлението, терминиращо CAN шината, за което съм писал по-напред в темата.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  14. #29
    започва да се пристрастява
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    44

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    Не е проблемът във версията на windows. Проблемът е в по-капризната CAN комуникация при 159.

    Аз ползвам такъв, като съм му махнал съпротивлението, терминиращо CAN шината, за което съм писал по-напред в темата.
    Забравих да уточня, че се намирам извън България и ако не е от български сайтове би ми било по-лесно Разбира се само сигурни да са, че вече имам 2 бройки дето не вършат работа (нямат съпротивления на кан шината и все пак не работят...)
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp

  15. #30
    Клуб вагон-ресторант Gogata's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Пловдив
    Age
    32
    Posts
    1,216

    Default

    Quote Originally Posted by aironhight View Post
    Забравих да уточня, че се намирам извън България и ако не е от български сайтове би ми било по-лесно Разбира се само сигурни да са, че вече имам 2 бройки дето не вършат работа (нямат съпротивления на кан шината и все пак не работят...)
    https://www.ebay.co.uk/itm/MODIFIED-...gAAOSwgQ9ViYQD
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp Elegant/Sport '09 & Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •