Колеги, може ли телефона на човека от Варна, че имам приятел с Инсигния, който яде хурката с такава кутия.
Колеги, може ли телефона на човека от Варна, че имам приятел с Инсигния, който яде хурката с такава кутия.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Ti
Fiat Marea 1.6 16V ELX
Chrysler PT Cruiser 1.6i
Имам колега сменил 6 бр. такива кутии за 8 години на Опел.Лично съм счупил само 2 такива за 5 години .Иглени лагери с калпав пластмасов сепаратор които са недостатъчно добре смазвани с прегряващо масло.
Кутията е с по-малък ресурс от маслото,та заради това няма нужда да то се сменя.И да я нахакаш до-горе с масло ,най-крайния сектор от кутията пак прегрява ,та и това не помага.
Обаче докато е нова кутията е супер тиха и с перфектно влизащи предавки,ръчкането си е кеф направо.
Last edited by 546; 20-10-2022 at 17:07.
Аз ги смених на 160к .. ако изкарат още толкова новите .. изобщо не ми е проблем.
Кутията ми не се е счупила, просто износи лагерите, започна да вие и ги смених.
Виждал съм на 320к 159 без да е пипана кутията и без проблеми. - когато търсих кола и тествах една такава. Беше пълна барака, но кутията беше здрава.
Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Тая кутия кара макс без проблем до 130 хил. км....след това започва лекото чукане след студен старт на мотора, след това виене...и отива за ремонт....не е дуракоустоичива според мен...то в 159-та за дълъг пробег само мотора на 1,9 дизел държи, окачването до някъде...другото за мен не е домислено...
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Не чукаше, само виеше .. виенето над 40 или 60км/ч забравих вече. Дори колата да е на свободен ход.
Чува се като "мистичен шум" го наричат някой. Буквално не можеш да разбереш от къде произлиза - вече мога
Не е голяма драма, като има кадърни майстори. Цената не е толкова сериозна, просто трябва да се отвори и да се подменят лагерите.
По окачването са сменяни само тампони и един горен носач, заменен с друг втора употреба - просто нямаше нов на момента (4-та година не се е счупил).
Супер доволен съм от окачването, а и от колата. Не знам кое е това недомислено.
Last edited by flipz; 23-10-2022 at 13:47.
1.9 според мен автоматик ако е най-добре.Това си е мое мнение.А искам да попитам има ли 2.0 170 к.с. автоматик?Май тази комбинация съм я срещал само в Жулиета?Защо не са го направили и в 159.Някой от вас карал ли е 2.0-ката с ръчка?Казват че вървял колкото 2.4 но мен малко ме съмнява.Усеща ли се алфа този мотор,че съм си набелязал една такава.
Посредата си е, по-приятен от 1.9, но не върви като 2.4.
По-пластмасов е, колектора му е пластмасов, ЕГР охладителя също и правят проблем тея чаркове, но за няколко стотака се намират и се сменят.
Няма кола, която да не се разваля някога.
Особенно като караме коли над 100к нормално е нещо да се износи.
Ремонт и караш. Проблемът е като стане като сериал, всеки месец да сменяш части
Нито пътищата ни са нормални, нито горивото, нито майсторите (добрите са малко и много ангажирани), както и бившите собственици на автомобила - които са го карали като за последно.
Тесла в зародиш се запалва, чупи и тн .. Тя също има механика, която един ден ще се износи и трябва да се ремонтира. - примерно