Здравейте Алфисти,

Нов съм във форума но почитател на марката от доста време, но поради стечение на обстоятелствата до сега не съм имал своя Алфа. Та започнах издирване на втори автомобил в семейството и след доста гледане ми допадна Алфа 159 с бензинов двигател, дизелите ги изключвам от търсенето тъй като не съм им фен /имал съм и дизелови автомобили знам за разхода че е по на далавера но нямам желание за дизел/.

Та в процеса ми на търсене и след гледане в полезрението ми влезнаха няколко 159ки /тъй като съм нов във форума не знам разрешено ли е да се постват линкове с обяви/.
1. Забелязвам че има за продажба няколко газ/бензин модели и ми стана супер интересно и странно какви са тези машини, понеже онзи агент от бри4ка-та каза че тези коли не можели на газ, та може ли малко разяснения относно газовите уредби на тези автомобили, струват ли си, здрави ли са имат ли проблеми и случайно това да е газ течна фаза и има ли кой да ги обслужва в България?
2. Забелязвам също че има 1.8 и 1.9 двигатели, може ли малко разяснения каква е разликата на тези автомобили?
3. Кой двигател бихте ми препоръчали като най - безпроблемен, тъй като колата ще я използвам за всекидневна употреба при годишен пробег около 35 000 км, в съотношение градско извънградско 30 - 70 процента?

Благодаря предварително на отзовалите се!