Results 1 to 11 of 11

Thread: Замяна на CD механика с USB и/или SD card четец.

  1. #1
    Дърт гъзар от БКАР dimitar_vd62's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Варна
    Age
    58
    Posts
    4,717

    Default Замяна на CD механика с USB и/или SD card четец.

    Начи питам и няма а повтарям! Начи алфата имаше ургинално сидирадио Кларион.Турих и JVC.Не че има проблем, ма ми влезе един бръмбар у чутурата да върна клариона.Обаче искам да има четец на флашки и/или кард рейдър.Та изкормих механиката и има един лентов кабел с некви означения, дет некои са ми ясни ма некои не.С две думи глеам кат теле у бдж спален вагон зимата.Моа работя с жица, тинол и поялник.Начи кво ми требе и кое къде да запоим.Изобщо стаа или не стаа.Хм, само да отбележа че не черпя и пари не давам щот съм стиснат.
    Attached Images Attached Images
    По некой път седа и си мисла, а по некой път само си седа...
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

  2. #2

    Default

    Имаше едни "направи си сам" китове които четат флашки и сд карти и вадят слаб сигнал, свързват се преди стъпалото на плеъра и се получава добро качество. Има ги по електротехническите магазини тип Елимекс по 8-15 лева, по спомен.

    https://bazar.bg/obiava-12711967/mp3...ne-s-bluethoot

    http://media.snimka.bg/s1/1436/029116482-big.jpg?r=0
    http://media.snimka.bg/s1/1436/029116483-big.jpg?r=0
    http://media.snimka.bg/s1/1436/029116485-big.jpg?r=0
    156 2.0TS , 159 2.4 Q-tronic

  3. #3
    Let's ROCK and Let's BEER Ramsezsh's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Бъкстон
    Age
    43
    Posts
    420

    Default

    Здравей. Скоро ми попадна едно подобна тема, която може да ти е полезна. Необходимо е само малко руски да се разбира:
    http://www.vectra-club.ru/forum/view...?f=16&t=105280
    Дано ти е полезна.
    Ден без бира е загубен ден!

    Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

  4. #4
    чичка с очила и шкембенце Член на клуба mordohy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Кюстендил Перник.
    Age
    57
    Posts
    7,048
    Blog Entries
    1

    Default

    Значи тая джаджа, дето е в Базара е най-удачна. Толкова ми хареса, че даже си я поръчах. И аз имам едно старо СД Сони във Фиата и ще го подобря. Човекът хубаво е описал нещата.Свързването е елементарно. Плюса взимаш от кабела на "контакт", а изходите най-добре ако имаш вход. Виж дали някъде няма 3.5 мм жак. Ако не директно на кондензаторите на входа на усилвателя. Пистите ги прекъсваш, за да не се бъркат с неговия предусилвател. Другият вариант е да си вземеш един трансмитер за запалката и да не се занимаваш с глупости. Аз обаче знам, че няма да се задоволиш с тоя вариант и ще се заловиш с първия!


    Приятно чоплене!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР. Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

  5. #5
    Дърт гъзар от БКАР dimitar_vd62's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Варна
    Age
    58
    Posts
    4,717

    Default

    Мерси за помоща.Това от базара ще ми свърши работа да "модернизирам" оригиналния радиокасетофон на Бравата, понеже е с преходник и ново сд и стои грозно.За клариона ме интересува дали мога изводите на лентовия кабел от снимката да ги използвам директно за usb или sd четец, понеже той си има радио и дисплей.Сиреч да използвам +-5v и двата извода за пренос на данни.Един вид разпоявам сд-то от лентовия кабел/на който другия край си влиза на куплунг в дънната платка, така да се каже/и на негово място запоявам изводите на друг четец.Та ме интересуват означенията на спойките на лентовия кабел.А четците ще вградя в процепа за диска, идеята е да запазя автентичния вид на Клариона.

    п.п.По късно ще ви споделя как си реших проблема с навигация и видеорегистратор, понеже не исках да ми се мотат кабели из купето.
    По некой път седа и си мисла, а по некой път само си седа...
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by dimitar_vd62 View Post
    За клариона ме интересува дали мога изводите на лентовия кабел от снимката да ги използвам директно за usb или sd четец, понеже той си има радио и дисплей.
    Не. Различни протоколи са, различни файлови системи.
    156 2.0TS , 159 2.4 Q-tronic

  7. #7
    чичка с очила и шкембенце Член на клуба mordohy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Кюстендил Перник.
    Age
    57
    Posts
    7,048
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by dimitar_vd62 View Post
    Мерси за помоща.Това от базара ще ми свърши работа да "модернизирам" оригиналния радиокасетофон на Бравата, понеже е с преходник и ново сд и стои грозно.За клариона ме интересува дали мога изводите на лентовия кабел от снимката да ги използвам директно за usb или sd четец, понеже той си има радио и дисплей.Сиреч да използвам +-5v и двата извода за пренос на данни.Един вид разпоявам сд-то от лентовия кабел/на който другия край си влиза на куплунг в дънната платка, така да се каже/и на негово място запоявам изводите на друг четец.Та ме интересуват означенията на спойките на лентовия кабел.А четците ще вградя в процепа за диска, идеята е да запазя автентичния вид на Клариона.

    п.п.По късно ще ви споделя как си реших проблема с навигация и видеорегистратор, понеже не исках да ми се мотат кабели из купето.


    Няма да стане! При включването на плеъра се включват : крайното стъпало, предусилвателя и някой от източниците. СД, радио и тн са с различни протоколи, но на края винаги вадят аналогов сигнал към усилвателя. Ако го шибнеш ей така, то винаги ще се смесват сигналите. С горепосочената джаджа премахваш всичко това и оставяш само крайното стъпало.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР. Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

  8. #8
    +- mimouzunov's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    гр. София
    Age
    38
    Posts
    2,524

    Default

    Някои от тея модули които се обсъждат имат един за мен дразнещ "проблем"
    Когато им се подаде напрежение и се пуснат са усилени до краи! Ако се изгаси модула от дистанционото и се пусне наново е ок, но прекъсне ли му се захранването тръгва на мах....
    155 8V Super 92" 2.0

  9. #9
    чичка с очила и шкембенце Член на клуба mordohy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Кюстендил Перник.
    Age
    57
    Posts
    7,048
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by mimouzunov View Post
    Някои от тея модули които се обсъждат имат един за мен дразнещ "проблем"
    Когато им се подаде напрежение и се пуснат са усилени до краи! Ако се изгаси модула от дистанционото и се пусне наново е ок, но прекъсне ли му се захранването тръгва на мах....
    Я довърши!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР. Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

  10. #10
    +- mimouzunov's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    гр. София
    Age
    38
    Posts
    2,524

    Default

    Quote Originally Posted by mordohy View Post
    Я довърши!
    Мисля, че го обясних но...
    Тия модули от ОЛХ... Като му подадеш захранване модула се самовключва в режим AUX и редом с това е усилен до краи!
    От тоя момент (след като вече е пуснат модула) почваш да го командваш с дистанционото и като го изгасиш модула (през дистанционото) ако не му прекъсваш захранването, след това като го запуснеш от дистанционото, модула се запуска с настроиките каквито са били преди да се изгаси. Това важи ако не отпадне захранващото напрежение...

    Не знам дали го написах разбираемо, ама с няколко прочитания мисля се разбира какво се случва.
    155 8V Super 92" 2.0

  11. #11
    чичка с очила и шкембенце Член на клуба mordohy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Кюстендил Перник.
    Age
    57
    Posts
    7,048
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by mimouzunov View Post
    Мисля, че го обясних но...
    Тия модули от ОЛХ... Като му подадеш захранване модула се самовключва в режим AUX и редом с това е усилен до краи!
    От тоя момент (след като вече е пуснат модула) почваш да го командваш с дистанционото и като го изгасиш модула (през дистанционото) ако не му прекъсваш захранването, след това като го запуснеш от дистанционото, модула се запуска с настроиките каквито са били преди да се изгаси. Това важи ако не отпадне захранващото напрежение...

    Не знам дали го написах разбираемо, ама с няколко прочитания мисля се разбира какво се случва.
    Почвам да го чета! След малко ще го свържа и ще кажа какво се получава!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР. Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •