Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Въпрос относно Alfa 159 1.9jtdm автомат

  1. #1

    Default Въпрос относно Alfa 159 1.9jtdm автомат

    Искам да питам хората които има 1.9 автомат имат ли лаг при тръгване.Понеже при мен при тръгване особено в нанагорнище има едно зачудване и тръгва едвам,едвам а съм дал доста газ

  2. #2
    Клуб вагон-ресторант Gogata's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Пловдив
    Age
    31
    Posts
    1,175

    Default

    Зависи какво разбираш под лаг? По принцип като пуснеш спирачката трябва сама да тръгва. Под наклон нямам спомен честно казано, но щом и при натискане на газта не тръгва, явно има някакъв проблем. Добре ще е да опишеш по-детайлно какъв точно е проблема.
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

  3. #3

    Default

    И при мен си е така, давам газ и докато й ускори гъза... ама стигне ли 2000 оборота и няма ядове
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

  4. #4
    Клуб вагон-ресторант Gogata's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Пловдив
    Age
    31
    Posts
    1,175

    Default

    Би трябвало да има по-бърз респонс. Верно автоматът не е от най-бързите, но такова забавяне не съм забелязал при мен. Закачете я с MES и вижте какво ще покаже, да не е в някакъв авариен режим.
    На 147-цата ми беше блокирал EGR и грам не вървеше докато не го изчистих.
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Gogata View Post
    Зависи какво разбираш под лаг? По принцип като пуснеш спирачката трябва сама да тръгва. Под наклон нямам спомен честно казано, но щом и при натискане на газта не тръгва, явно има някакъв проблем. Добре ще е да опишеш по-детайлно какъв точно е проблема.
    Ами на равно при пускане на педала тръгва по баир не. Четох в друга тема че може да се получава такъв голям лаг от това 4е не е замърсил Egr и реагира бавно в смисъл бавно затваря. Под лаг имам предвид, че след натискане на газта тръгва съвсем бавно за около 3-4 секунди и след това започва да си ускорява. А това ми е голям проблем особено на кръстовище когато искам да се изтегля по-бързо.

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by Biser18 View Post
    Ами на равно при пускане на педала тръгва по баир не. Четох в друга тема че може да се получава такъв голям лаг от това 4е не е замърсил Egr и реагира бавно в смисъл бавно затваря. Под лаг имам предвид, че след натискане на газта тръгва съвсем бавно за около 3-4 секунди и след това започва да си ускорява. А това ми е голям проблем особено на кръстовище когато искам да се изтегля по-бързо.
    Започни от ЕГРа. Една ревизия никога не е излишна.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

  7. #7
    Авиомеханик firedragon's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Бургас,София
    Age
    29
    Posts
    693

    Default

    Добре де, а няма ли някаква вероятност Hill holder-a да прави тия магарии и да задържа повече от необходимото? Щом го прави само на баир това звучи доста по-правдоподобно.
    Last edited by firedragon; 06-08-2019 at 10:48.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

  8. #8

    Default

    Да направи колегата едно клипче на оборотите и километража да се види какво се случва точно..
    Last edited by KroGh; 06-08-2019 at 10:37.

  9. #9

    Default

    Прави го и на равно просто в баир е е по фрапиращо се едно няма мощност първите секунди.Някои знае ли дали hill holder-a се вижда на диагностика защото не ми излизат никакви грешки с MES

  10. #10
    Алфист идеалист ecotronic's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    София
    Posts
    14,342

    Default

    Статусът на hill holder-а може да се види при диагностика на ABS - а. За целта трябва адаптер с К-линия.

    Аз не мисля, че дискутираният проблем е от него. Той реално държи определено време и след това пуска. Поне при ръчките много ясно се усеща това.


    159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

  11. #11

    Default

    Quote Originally Posted by ecotronic View Post
    Статусът на hill holder-а може да се види при диагностика на ABS - а. За целта трябва адаптер с К-линия.

    Аз не мисля, че дискутираният проблем е от него. Той реално държи определено време и след това пуска. Поне при ръчките много ясно се усеща това.
    И при автомата се усеща. И аз не мисля ,че има нещо общо с него, защото той задържа само когато е под определен наклон, на равно не.
    Пак ще кажа , да си погледне ЕГРа, преди да запецне напълно започва да се движи бавно и се получава описвания проблем....след 2-3-5 секунди (когато е затворил,понеже си дал газ) колата тръгва, нали ?
    Last edited by undy; 07-08-2019 at 10:14.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

  12. #12

    Default

    Да след няколко секунди тръгва .Днес забелязах че ако намаля почти до пълен покои до под 1000 оборота и като дам газ си ускорява нормално.Но спра ли до пълен покои после има това забавяне.А EGR ще го погледна през почивните дни и ще го измия

  13. #13

    Default

    След измиване на EGR положението е същото. Дали с със софторно премахване на DPF и EGR ще се подобрат нещата

  14. #14

    Default

    Quote Originally Posted by Biser18 View Post
    След измиване на EGR положението е същото. Дали с със софторно премахване на DPF и EGR ще се подобрат нещата
    Предполагам си го отворил, иглата трябва абсолютно свободно и бързо да се връща...
    Маркучетата за вакуумите прегледа ли..
    По принцип със затапване на ЕГР и премахване на ДПФ, както и задължителното им елиминиране софтуерно доста проблеми изчезват.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

  15. #15

    Default

    Да иглата върви идеално и маркучетата прегледах, а DPF ми го показва на 70% дори след принудителна регенерация

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •