Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Направено в Италия > ФИАТ
ФИАТ За нашите приятели от Клуб ФИАТ http://fiat-bg.org/

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26-10-2004, 12:33   #16
Guest
 
Posts: n/a
Default

същата грижа със същия мотор само моното по спомен не съм сигурен беше френско
за две години се убедих че електрониката по тая кола е страшно пиклива но пък си ми харесва и не ща да се разделям с нея.
нестабилни обороти на празен ход има понякога само сутрин студена и от време на време на кръстовище докато чакам - падат 6-700 качват се до 2000. със сигурност е калпав датчик или лоша връзка защото и на гас го прави а там ECU няма много думата..пича в аутоиталия след теста ми каза че имам напълно изправен автомобил и съм съгласен с него донакъде.просто не го прави всеки ден.
преди година сменях ламбда защото в студ уливаше с бензин а в жега гаснеше.кара няколко месеца и сега куплунга е разкачен! пак има едно зачудване като премина на 2-ра а да тръгне а да се задави и не работи ствсем както трябва ноооо ще карам докато не даде фира дразнителя убедих се че няма начин да се разбере до тогава какво е.това лято сменях магнитния датчик на маховика защото на 2300-2500 оборота се чуваше една лека експлозия и гаснеше - не ме питай как съм се прибирал 50 км на 5-та с около 60км/ч =)
и като за финал ще ти препоръчам ако ти липсват пластмаски и подкалници и въобще всичко което ти пази от мокрене да го възстановиш. сумати лайна идват от това.
  Reply With Quote
Old 27-10-2004, 19:26   #17
BBorisoff
Младши алфист
 
Join Date: Jul 2005
Location: Свищов
Posts: 28
Default

THANKS, ludqsal=) :)))
Прочетох внимателно мнението ти, прав си ... и аз съм убеден , че италианците (не само фиат, и не само типо-тата) имат този проблем с оборотите ... Електрониката създава много грижи, но интересното е, че инжекциона е немски (Bosch) ... Вероятно проблема е в окабеляването ... или в датчиците, които подават инфо на ЕКУ-то ...
Колкото до защитните пластмаси - всичко си е по местата, но анонса е полезен за всички, защото съм бил свидетел как "майсторите" премахват всякакви пластмаси, които им пречат да свършат нещо по автомобила и след това не ги връщат ...
Само едно уточнение: при мен проблема (поне до сега) е САМО при ПЪРВОНАЧАЛНО ПАЛЕНЕ и при СТУДЕН двигател. Достигне ли нормална температура (около 90 градуса при мен) - двигателя утихва, въбрациите изчезват, и типо-то започва да работи като часовник :)))
Не съм се отказал да търся проблема, ако някои от сервизите успее да го локализира - ще пиша ...
Поздрави
__________________
Fiat Tipo 1.6 AGT
BBorisoff is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2004, 19:59   #18
virusalfa
Болен алфист
 
virusalfa's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Благоевград
Posts: 2,382
Default bosch

Ne se kosi prijatel,ne e povod za gordost injekziona da ti e Bosch-edin 4ark nemski da ima-toj se preebva
__________________
Аlfa 164 Super 2.5TD
virusalfa is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2004, 11:27   #19
WhitePower
Карам бързо-паиииисе
 
Join Date: Jul 2005
Age: 40
Posts: 4,021
Default

kakto kazvha edno spisanie Alko alfata beshe napravena s Magnet & Marelly a ne s Bosch shteshe da e istinska kola !!
__________________
Volvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
WhitePower is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2004, 00:31   #20
Alexius
Locks and Services
 
Alexius's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: София
Posts: 252
Default Re: Tipo 1.6 i.e. - Проблем с оборотите при празен ход и сту

Мисля че ако отидеш във вантотрейд за една диагностика ще разбереш какъв е проблема - май че струваше 30 кинта
Кажи после от какво се е получавало.
__________________

Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp
Alexius is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2004, 10:43   #21
Guest
 
Posts: n/a
Default

точно в моторчето е грижата вече съм сигурен
значи паля вчера рано сутринта на бензин за да се наредя пръв да и "изпишат" веждите и на момента качи 2000об, докато отворя капака и стигна до куплунга на моторчето паднаха на около 700 ( не съм мноо добър по слух ама е там някъде) в момента в който го натиснах заработи на около 1200. пак го размърдах и паднаха веднага и пак натиснах силно щепсела към контакта и заработи. туй то при ърва възможност ще има разглобяване и дано не го "предобря"
10х на Capoeira за готината документация
  Reply With Quote
Old 01-11-2004, 14:47   #22
DodoSport
започва да се пристрастява
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 67
Default леле малеееееее

наи-често е от моторчето за празния ход и от синия датчик които дава информация за темп.на мотора.Наи-доброто решение е да си сложиш карбуратор защото ще започне и да върви яко???
DodoSport is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2004, 10:21   #23
BBorisoff
Младши алфист
 
Join Date: Jul 2005
Location: Свищов
Posts: 28
Default Re: леле малеееееее

Quote:
Originally Posted by dodo2
наи-често е от моторчето за празния ход и от синия датчик които дава информация за темп.на мотора.Наи-доброто решение е да си сложиш карбуратор защото ще започне и да върви яко???
Здравейте !
Моторчето вече го разглабях - в перфектно състояние е ...
Колкото до синия датчик - подмених и него ... 2 пъти ... Оригиналният беше на BOSCH, след това сложих на EPS ... Сега съм с трети, отново на BOSCH ... Но при замерване с мултицет данните се различават, от тези, посочени в AutoData-та с близо 1 кОм ... Ако може да се вярва на AutoData-та реално синият датчик подава данни, че двигателят е по-топъл ... Но и трите датчика имат идентично стойности, така че вариантите са 2: или ми продават ментета, или има неточност в AutoData-та ...
Поздрави
__________________
Fiat Tipo 1.6 AGT
BBorisoff is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2004, 00:35   #24
Alexius
Locks and Services
 
Alexius's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: София
Posts: 252
Default

Проблема при мен се реши по следния начин:

Свалих моторчето за празния ход и обилно го напръсках с WD40. Буквално плуваше цялото в спрея.

Бих ти препоръчал да направиш същото, по зле няма да стане, въпреки че е чисто може да не се движи добре, ако не си решил проблема още пробвай и пиши какво е станало.
__________________

Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp
Alexius is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2004, 01:51   #25
Guest
 
Posts: n/a
Default Електроника

Електрониката при италиянците не е по-лоша от на другите коли. Проблемите най-често са от окабеляването.
  Reply With Quote
Old 08-11-2004, 01:58   #26
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: bosch

Quote:
Originally Posted by virusalfa
Ne se kosi prijatel,ne e povod za gordost injekziona da ti e Bosch-edin 4ark nemski da ima-toj se preebva
Аз съм с GM и нещата не са по-различни
  Reply With Quote
Old 08-11-2004, 16:02   #27
BBorisoff
Младши алфист
 
Join Date: Jul 2005
Location: Свищов
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by Alexius
Проблема при мен се реши по следния начин:

Свалих моторчето за празния ход и обилно го напръсках с WD40. Буквално плуваше цялото в спрея.

Бих ти препоръчал да направиш същото, по зле няма да стане, въпреки че е чисто може да не се движи добре, ако не си решил проблема още пробвай и пиши какво е станало.
Благодаря за съвета :)) Вероятно аз съм пропуснал да напиша, че след като свалих моторчето, го почистихме и смазахме. Така, че при мен не е от него :((( Ако все пак там е проблема - какво променям, като махна клемата на акумулатора и нулирам ЕКУ-то ?

Предполагам, че е някой от датчиците, но във сервиз Фиат - В. Търново не откриха нищо, а не ми остава време да дойда до София, за да чуя и мението на специалистите от ВантоТрейд ...
Възможно е да има проблем или с датчик, или с кабел до датчик, тъй като лятото правих основен ремонт. Възможно е при демонтаж-монтаж на двигател и скоростна кутия да е закъсан някой проводник ...

Като локализирам проблема - ще пиша ...

Поздрави :))
__________________
Fiat Tipo 1.6 AGT
BBorisoff is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2004, 16:04   #28
BBorisoff
Младши алфист
 
Join Date: Jul 2005
Location: Свищов
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by Alexius
Проблема при мен се реши по следния начин:

Свалих моторчето за празния ход и обилно го напръсках с WD40. Буквално плуваше цялото в спрея.

Бих ти препоръчал да направиш същото, по зле няма да стане, въпреки че е чисто може да не се движи добре, ако не си решил проблема още пробвай и пиши какво е станало.
Благодаря за съвета :)) Вероятно аз съм пропуснал да напиша, че след като свалих моторчето, го почистихме и смазахме. Така, че при мен не е от него :((( Ако все пак там е проблема - какво променям, като махна клемата на акумулатора и нулирам ЕКУ-то ?

Предполагам, че е някой от датчиците, но във сервиз Фиат - В. Търново не откриха нищо, а не ми остава време да дойда до София, за да чуя и мението на специалистите от ВантоТрейд ...
Възможно е да има проблем или с датчик, или с кабел до датчик, тъй като лятото правих основен ремонт. Възможно е при демонтаж-монтаж на двигател и скоростна кутия да е закъсан някой проводник ...

Като локализирам проблема - ще пиша ...

Поздрави :))
__________________
Fiat Tipo 1.6 AGT
BBorisoff is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2004, 16:43   #29
WhitePower
Карам бързо-паиииисе
 
Join Date: Jul 2005
Age: 40
Posts: 4,021
Default

e chovek i az taka 2 meseca visjah v vanto trade i nakraja se okaza edno kabelche na sveshta , nishto che imam 8 sveshti 8 kabela i 4 bobini
samo edno ot tjah mi praeshe ebati mizeriite
nestabilna na prazen hod gubene na moshtnost v malkite oboroti ,
i t.n.t.
proveri si tova koeto ne ti sledni ECU to , a imenno distributorrna kapachka ( ako imash zashtoto az njamam ) sveshti kabeli
__________________
Volvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
WhitePower is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2004, 21:44   #30
BBorisoff
Младши алфист
 
Join Date: Jul 2005
Location: Свищов
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by WhitePower
proveri si tova koeto ne ti sledni ECU to , a imenno distributorrna kapachka ( ako imash zashtoto az njamam ) sveshti kabeli
Благодаря за съветите :)) Ще проверя. Сега , като чета препоръките ти, се сещам, че преди време в Плевен ми замерваха кабелите на свещите. Според мнението на плевенчани - кабела на 4-ти целиндър бил за смяна. Препоръчаха кабел от спираловиден кантал, а не силиконови, но така и не намерих тогава. След това дойде основния ремонт с всички проблеми около организацията му и съм забравил за тази констатация ... Ще проверя , благодаря още веднъж :)

Поздрави :))
__________________
Fiat Tipo 1.6 AGT
BBorisoff is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Направено в Италия > ФИАТ « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 18:34.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.