Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT
Алфа Ромео 156/147/GT Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2018, 11:18   #16
Alex_26
Хайдутин СЕЛЯНДУР KILLER
 
Join Date: Sep 2014
Location: София
Posts: 3,723
Default

Quote:
Originally Posted by Ghostface86 View Post
Другите ще кажат със сигурност, но мисля че ако смениш ECU-то, после няма да може да запалиш, със сегашния ключ. Не знам каква е процедурата, да обучиш ECU-то, за стария ключ. Май е най-добре, да си вземеш всичко в комплект. Нека кажат спецовете.
Само комплект излиза по-евтино. Пиши на ЛС да ти обясня, ако искаш
Вдясно от дроселовата клапа имаш една маса на двигателя - провери я и в двата края. Освен това имаш една маса от компа до бобините - тя също е много важна и ако не е в ред гаси колата в движение когато си пожелае
Alex_26 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 17:58   #17
Verm1n
Ентусиаст
 
Verm1n's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: София, Пловдив
Age: 21
Posts: 26
Default

Колата е 156, 1.8тс, седан, произведена в края на 99-та, незнам ЦФ кое е двигателя, ако трябва и ВИН ще дам или номер на еку-то.
Иначе преди да измеря дали стига захранване, няма да взимам комплекта, ще е глупаво.
Търсих в ръководството за пиновете на еку-то, но не успях вчера да намеря нищо, за масите ще погледна пак схемата, явно съм пропуснал някоя. Тази на бобините е проверена и почистена, но в дясно на дросела не съм гледал.
__________________
Alfa Romeo 156 1.8ts
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Verm1n is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 18:27   #18
Alex_26
Хайдутин СЕЛЯНДУР KILLER
 
Join Date: Sep 2014
Location: София
Posts: 3,723
Default

Quote:
Originally Posted by Verm1n View Post
Колата е 156, 1.8тс, седан, произведена в края на 99-та, незнам ЦФ кое е двигателя, ако трябва и ВИН ще дам или номер на еку-то.
Иначе преди да измеря дали стига захранване, няма да взимам комплекта, ще е глупаво.
Търсих в ръководството за пиновете на еку-то, но не успях вчера да намеря нищо, за масите ще погледна пак схемата, явно съм пропуснал някоя. Тази на бобините е проверена и почистена, но в дясно на дросела не съм гледал.
Извинявам се, тя се пада вляво, на двигателя е
Alex_26 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 20:42   #19
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,932
Default

При липса на комуникация с диагностиката, трябва да се мери наличие на +12V (на контакт) на пиновете от скицата:



Трябва да се премери и дали има шаси на корпуса на компютъра (напрежение 0V. между минусовата клема на акумулатора и корпуса на компютъра).

Най-добре е меренето да се прави, като първо се локализират проводниците за въпросните пинове и след това да се пробожда изолацията им за да бъде конекторът включен в компютъра по време на меренето.

Трябва и внимателно да се огледа състоянието на въпросните 4 пина, защото проблемът може да е и в контактуването им към тези на конектора.

Обърни внимание и на това, дали когато се загуби комуникацията с диагностикака, свети светодиода на адаптера на диагностичния кабел.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 21:41   #20
Verm1n
Ентусиаст
 
Verm1n's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: София, Пловдив
Age: 21
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
При липса на комуникация с диагностиката, трябва да се мери наличие на +12V (на контакт) на пиновете от скицата:



Трябва да се премери и дали има шаси на корпуса на компютъра (напрежение 0V. между минусовата клема на акумулатора и корпуса на компютъра).

Най-добре е меренето да се прави, като първо се локализират проводниците за въпросните пинове и след това да се пробожда изолацията им за да бъде конекторът включен в компютъра по време на меренето.

Трябва и внимателно да се огледа състоянието на въпросните 4 пина, защото проблемът може да е и в контактуването им към тези на конектора.

Обърни внимание и на това, дали когато се загуби комуникацията с диагностикака, свети светодиода на адаптера на диагностичния кабел.
Благодаря много за помощта и насоките, при първа възможност ще споделя резултати.
__________________
Alfa Romeo 156 1.8ts
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Verm1n is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2018, 22:56   #21
Verm1n
Ентусиаст
 
Verm1n's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: София, Пловдив
Age: 21
Posts: 26
Default

Има развитие, пробвах да меря захранването на пиновете, на 7,8 при подаване контакт не идваха 12в, а на на 17,18 се появяваха(това при изправност), може и при мен да е проблема(мерих с игли в пиновете), не знам. Та докато се чудих как да направя упражнението с оголването на изолацията и меренето при сложена букса ми изскочи ЕКУ на много добра цена и направо го смених, беше в комплект с транспондер и чип.
Досега съм минал около 300км.(половината градско), няма помен и от проблема, трябва да мина още километри да съм на 100% сигурен, че всичко е наред, но ако повече не пиша в темата значи няма повече изнанади.
Благодаря на всички за помощта и дано не ми се налага да пиша повече в тази тема!
__________________
Alfa Romeo 156 1.8ts
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Verm1n is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 12:33.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.