Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT
Алфа Ромео 156/147/GT Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13-09-2018, 20:42   #1
alfon156
Запален алфист
 
alfon156's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Dobrich
Posts: 125
Default Парното ми работи постоянно

Здравей те колеги имам проблем на скоро смених на топло парното и сега не се изключва.Алфата е 156 /2.0/ 98 г. климатика като го включа също духа горещо. Някой имал ли е този проблем.
alfon156 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2018, 20:47   #2
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,566
Default

Блокирала ти е смесителната клапа в положение "топло".
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2018, 20:52   #3
alfon156
Запален алфист
 
alfon156's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Dobrich
Posts: 125
Default

как се оправя, може ли помощ
alfon156 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2018, 20:59   #4
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,566
Default

Първо пробвай да откачиш акумулатора за 10 мин. Може управлението на клапата да е забило и от това да се оправи.
Ако не се оправи, ще трябва да локализираш моторчето на въпросната клапа (би трябвало да се намира странично на централната конзола откъм шофьорското място) и да видиш, какъв е проблема за да не се премества клапата в нормалното и положение.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2018, 22:18   #5
alfon156
Запален алфист
 
alfon156's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Dobrich
Posts: 125
Default

Възможно ли е да е от врътката за градоси да се развалила

---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:18 ----------

тя има ли датчик
alfon156 is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2018, 13:47   #6
alfon156
Запален алфист
 
alfon156's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Dobrich
Posts: 125
Default

Изключих акумолатора за 1ч. нищо не се промени

---------- Post added at 12:47 ---------- Previous post was at 12:41 ----------

потенциометъра за градосите да ли не е
alfon156 is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2018, 14:19   #7
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,566
Default

Всичко е възможно, в т. ч. и самото управление да се е наакало.

Форумната практика сочи обаче, че по-често дефектират механизмите на клапите.

В случая се касае за означеното на скицата:



Най-малкото би могъл ръчно да застопориш клапата в положение, което искаш, докато си решиш проблема.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 14-09-2018, 19:56   #8
alfon156
Запален алфист
 
alfon156's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Dobrich
Posts: 125
Default

Така ли изглежда моторчето за топло/студено
Attached Thumbnails
моторче клапи за парното.JPG  
alfon156 is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2018, 20:03   #9
radiboy
трошим всичко,тел.+359xxx
 
radiboy's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Стара Загора
Posts: 465
Default

99% е виновно моторчето,което управлява клапата за топло-студено,но то се намира откъм пасажера.Сваля се жабката и т.н.Ползвай търсачката има изписано много по този въпрос.
__________________
Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+
radiboy is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2018, 20:05   #10
lordliness
Скитник
 
lordliness's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Corellia
Posts: 5,287
Default

Quote:
Originally Posted by radiboy View Post
99% е виновно моторчето,което управлява клапата за топло-студено,но то се намира откъм пасажера.Сваля се жабката и т.н.Ползвай търсачката има изписано много по този въпрос.
Онзи по горе го е нарисувал от другата страна.
__________________
Не всички, които се скитат, са изгубени.
lordliness is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2018, 20:07   #11
alfon156
Запален алфист
 
alfon156's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Dobrich
Posts: 125
Default

Тази дупка на него значи ли че може да се върти ръчно и с какво ?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=86841
Attached Thumbnails
моторче клапи за парното 2.JPG   24.jpg  
Attached Images
 

.
alfon156 is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2018, 15:25   #12
radiboy
трошим всичко,тел.+359xxx
 
radiboy's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Стара Загора
Posts: 465
Default

Quote:
Originally Posted by lordliness View Post
Онзи по горе го е нарисувал от другата страна.
Видях и се учудих.Лично съм сменял и трите моторчета ,намират се отдясно.

---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:17 ----------

Quote:
Originally Posted by alfon156 View Post
Тази дупка на него значи ли че може да се върти ръчно и с какво ?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=86841
Не можеш да въртиш моторчето,можеш да въртиш ръчно това,което е срещу него,като след това го оставяш да виси докато си намериш друго изправно.Това,което си постнал не ти трябва,то е за външната циркулация на въздуха.
__________________
Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+
radiboy is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2018, 15:27   #13
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,566
Default

Quote:
Originally Posted by radiboy View Post
Видях и се учудих.Лично съм сменял и трите моторчета ,намират се отдясно....
Явно има грешка в E-learn. Ако моторчетата не са стъпкови, вероятно информацията се отнася за вътрешния FL, но това не е упоменато.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 15-09-2018, 15:32   #14
lordliness
Скитник
 
lordliness's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Corellia
Posts: 5,287
Default

Quote:
Originally Posted by radiboy View Post
Видях и се учудих.Лично съм сменял и трите моторчета ,намират се отдясно.

---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:17 ----------



Не можеш да въртиш моторчето,можеш да въртиш ръчно това,което е срещу него,като след това го оставяш да виси докато си намериш друго изправно.Това,което си постнал не ти трябва,то е за външната циркулация на въздуха.
Е някои дават съвети без да са ги виждали и докосвали важно е да се разпишат.
Аз също като теб съм бърникал там. Дори имам две теми където се виждат горе долу.
Този който проявява интерес миже да ги погледне.
__________________
Не всички, които се скитат, са изгубени.
lordliness is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2018, 15:36   #15
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,566
Default

Quote:
Originally Posted by lordliness View Post
Е някои дават съвети без да са ги виждали и докосвали важно е да се разпишат.
Аз също като теб съм бърникал там. Дори имам две теми където се виждат горе долу.
Този който проявява интерес миже да ги погледне.
Аз и друг път съм давал съвети за неща, които не съм докосвал, и черпейки информация само от документацията а хората въпреки това успешно са си решавали проблемите, в т. ч. и самият ти.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 19:02.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.