Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Спортно сърце > Алфа Ромео
Алфа Ромео Всичко свързано с миналото, настоящето и бъдещето на марката.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2009, 22:42   #1
Gran_Turismo
започва да се пристрастява
 
Gran_Turismo's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bulgaria, Plovdiv City
Posts: 41
Default Отзиви за Ауто Италия и Милано Моторс.

Здравейте! Бях на панаира в Пловдив и там бяха Фиат, Ланчия и Алфа Ромео! Разгледах го това Мито по обстойно на няколко пъти и отвътре и отвън. Наистина не е много малка кола на мен ми пасна идеално удобна ми е! Обаче после след не много особено добрия тон на разговор с една от колежките на Милано Моторс си поговорих с едно момче от Шоурума на Фиат. И момчето ми каза следното ако ще взимаш италиански автомобил взимай Ланчия това е върха. Другото е пунта мара. Викам как така бе? И той ми вика нали ги гледам как и по колко влизат при нас в сервиза. Влизат най-много Алфа Ромео след това Фиат и най-малко са моделите на Ланчия! Това е върха да знаеш вика Ланчия! И ми вика на мен са ми казвали, че в Италия не всеки кара Ланчия карат ги само богати хора иродирани личности, които са на високо ниво в държавата, а не всеки. Всеки кара Фиат и Алфа ми вика. И още това за Италианците всеки знае, че за тях Ланчата е върха на италианското автомобилостроене! А сега кажете ми Вие нещо по въпроса? Какво ще правим сега? И аз там седя, мълча и бера срам!

Gran_Turismo is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 23:07   #2
Kuku
УЗУРПАТОР
 
Kuku's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Age: 36
Posts: 3,211
Default

Че те "Ауто Италия" са продали пет коли на кръст с тази марка - кой да им влиза в сервиза
Иначе "Ланча" и според мен е най-качествена, но "АутоИталия" не е атестат за това качество
__________________
http://clubalfaromeo.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=19&dateline=121699486  0
Kuku is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 23:44   #3
Stoyan Georgiev
адидас... +10 точки живот
 
Stoyan Georgiev's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Бургас
Posts: 2,021
Default

тъкмо това щях да кажа

колко нови ланчии виждаш по улиците ?

и колко хора са навити да плащат такива пари за коли, които е спорно колко са по-добри
__________________

днес съм в почивка ---

.
Stoyan Georgiev is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 00:10   #4
koolio
тъп и упорит
 
koolio's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: София
Age: 34
Posts: 3,432
Default

Преди две години се опитвах да навия баща ми да си купи Гранде Пунто. като видя представителите на Ауто Италия на автосалона каза, че от тия и семки няма да си купи. Та ако не се продават италианските коли не е щото са калпави.
__________________
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
Alfa Romeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г. - EX
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. -EX
Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г.
koolio is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 01:04   #5
Sm0k
Старши алфист
 
Sm0k's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Велико Търново / София
Age: 33
Posts: 650
Default

А в края на краищата Ауто Италия (вносители на Фиат и Ланча) и Милано Мотърс (на Алфа) имат ли нещо общо или са съвсем отделни фирми. Щото ако са отделни, колегата явно се е хванал да доста плосък номер - тоя пич от Ауто Италия е явно, че ще няма да го прати при конкуренцията да си купи Алфа, като му каже Алфите са много хубави, след като може да си купи Ланча от тях

Плюс това, разлика в материалите и в изработката може да има, която да съответства на разликата в цените. Но няма логика да има фрапантна разлика в качеството при положение, че се произвеждат от един концерн и основните технологии вграждани в тях са еднакви. А и ако гледаме цената, най-малко трябва да разчитаме на качеството на Фиат. Не казвам че са лоши, даже напротив, но просто не е логично да произвеждат някоя от по-скъпите си марки с по-ниско качество от най-евтината марка в гамата
__________________
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

.
Sm0k is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 02:37   #6
Gran_Turismo
започва да се пристрастява
 
Gran_Turismo's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bulgaria, Plovdiv City
Posts: 41
Default

Аз засегнах тази тема "На къде отива Алфа Ромео" по повод приказките на основния вносител на марката на Пловдивския Панаир! Как ще няма нищо общо! Работата е там, че до колкото разбрах ония от Ауто Италия се изказа, че в техния сервиз влизат и Фиат и Ланчия и Алфа и от там си правил изводите от сервиза на Ауто Италия Димек! На мен ми направиха лошо впечатление с отношението си спрямо клиентите и посетителите тези от Милано Моторс докато хората от Ауто Италия бяха много отзивчиви и всичко каквото ги питах ми го казаха, а не като онея от Милано Моторс аз ги питам те не могат да ми обяснят като хората там една госпожица! Значи вижте какво ще Ви кажа аз лично мисля, че има не нищо, а много общо по темата, защото този от Ауто Италия не ми говореше за новите модели, а за старите още от началото на 90-те до сега и ми каза най-зле са Алфа, Фиат са по-добре от тях, а най-добре са Ланчия! Това е. Сега се надявам да сте ме разбрали правилно вече.

.
Gran_Turismo is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 04:42   #7
Sm0k
Старши алфист
 
Sm0k's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Велико Търново / София
Age: 33
Posts: 650
Default

Ами не, не сме те разбрали правилно вече.

1. Милано Мотърс вече са известни с това, че явно имат проблем в областта на обслужването на клиенти, и имайки предвид, че това всъщност е основната дейност на дилър на коли, явно имат проблем с дейността си изобщо. От това очевидно марката страда, в очите на потенциалните купувачи на нови коли в България, само че Алфа Ромео не се произвежда от Милано Мотърс, а от групата Фиат и нищо засягащо бъдещето на марката не зависи от ММ. Така че това не е по темата.

2. Обясних ти защо си мисля, че тоя ти е приказвал свободни съчинения - вносителите на Алфа и на Ланча са различни компании, поне според имената си. Фактически незнам различни ли са или са неква комбинка, ама ако са различни, тоя пич дето ти е говорил, че знаел в техния (на АутоИталия) сервиз какво влиза и какво излиза, просто няма изгода да си купиш Алфа щото не я продава той. Той продава Ланча и има полза да си купиш такава, а вероятно е склонен и да те излъже или да си измисли нещо, за да те убеди (няма е първия такъв търговец известен в историята) В края на краищата това също няма отношение към бъдещето на марката и респективно и то не е по-темата.

3. Обясних съвсем ясно и смятам, че беше що годе с някакви аргументи, защо си мисля, че няма много логика Алфа да е по-некачествена от Фиат. За Ланча съм съгласен, все пак тя минава по-луксозен тип кола, но да бъде Алфа с по-ниско качество от Фиат при по високата си цена е чисто самоубийство, от страна на мениджмънта на Фиат. Много по-лесно ще им бъде да закрият марката, отколкото да произвеждат по-некачествена кола и да я продават за повече пари от най-масовата марка в концерна. Освен това, както вече казах, основните технолгоии които се влагат в трите марки са еднакви (шасита, двигатели, окачване и т.н.). Съпоставката между качеството в концерна също не ми се струва от съществено значение за темата, разликите са малки в това отношение и не мисля, че играе някаква сериозна роля за бъдещето на марката въпроса по-качествена ли е Алфа от Фиат или по-некачествена, при положение, че е собственост на въпросния Фиат.

За това цялата тая дискусия за мен не е много темата. Освен това, ако продължаваш да бистриш нови коли, стари коли, цени, изгодност, обслужване от дилърите и т.н. има реална опасност пак да се стигне до момента в който да ни пожелаеш приятно прекарване по сервизите, а пък на мен не ми се иска да помагаме за заключването на още една тема в тоя безмислен вече разговор
__________________
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

.
Sm0k is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 16:20   #8
RPWWD
Болен алфист
 
RPWWD's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: София
Age: 41
Posts: 1,557
Default

По темата за дилърите: Милано Моторс, Ауто Италия, Гранспорт Ауто, Стар Моторс и Булвария са част от Авто Юнион, управлявана от оня димитровградски каунь Жоро Крумов Така че, да - една фирма са, даже вече заради кризата, с цел пестене от наеми на шоурумове всичките марки са сместени на едно място, на бул. Хр. Колумб до Летището. Колкото до качеството на Алфа и Ланча, горе долу едно и също е, но като плюс на Делтата може да се изтъкне по-опростената платформа от Фиат Браво в сравнение със 159 например. Достатъчно сме говорили за безобразната рейка на 159, нещо което е решено при Ланча Делта. Лично аз повече клоня към Делтата за следваща кола, но ще видим... Миланото умишлено не го споменавам, щото още не е излезло и ще изтече доста вода докато някой в БГ ще може да си го купи.
__________________
Nicola 59 каза: "ма тука е раздел 159,тия мравояди,са всезнаещи,а има колеги от форума ,които знаят преди колко години,имах 159,и колко пъти съм писал бегаите далече от този варел,ма съм трън в очите на мравоядите".
RPWWD is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 21:59   #9
nblagoev
Алфист
 
nblagoev's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: София
Age: 36
Posts: 310
Default

Quote:
Originally Posted by RPWWD View Post
По темата за дилърите: Милано Моторс, Ауто Италия, Гранспорт Ауто, Стар Моторс и Булвария са част от Авто Юнион, управлявана от оня димитровградски каунь Жоро Крумов.....
До скоро Авто Юнион АД беше собственост на Еврохолд. На 9.10 обаче Еврохолд продаде Авто Юнион Център на Bluehouse - чужденци някакви...
__________________
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
nblagoev is online now   Reply With Quote
Old 13-10-2009, 08:25   #10
santo_traficante
застраховане
 
santo_traficante's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: София
Age: 45
Posts: 613
Default

Quote:
Originally Posted by nblagoev View Post
До скоро Авто Юнион АД беше собственост на Еврохолд. На 9.10 обаче Еврохолд продаде Авто Юнион Център на Bluehouse - чужденци някакви...
http://insurance.profit.bg/news/?cat...=1&sn_id=88872
__________________
Volvo S80 D5 awd 2010г.
santo_traficante is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 17:29   #11
sen7
ex babysitter
 
sen7's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: София
Age: 28
Posts: 465
Default Отзиви за Ауто Италия и Милано Моторс.

Тези коментари са събрани и обединени в една тема при почистването на друга тема.
__________________
мене ме нема, в целата схема........
sen7 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Спортно сърце > Алфа Ромео « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 15:28.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.