Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Направено в Италия > ФИАТ
ФИАТ За нашите приятели от Клуб ФИАТ http://fiat-bg.org/

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2012, 19:27   #1
tqnbtb
Старши алфист
 
tqnbtb's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bulgaria,Burgas
Posts: 517
Default Проблем с Фиат Браво 1.6 2000г

Здравейте та проблема не е на моята кола но по молба на много близък мои приятел пускам темата тук с надеждата някой да помогне и да каже от какво може да става това нещо. Ta въпросния фиат : паля рано сутрин на студен мотор и оборотите се вдигат до 1300-1400 което е нормално но веднага след като почнат да спадат на 1000 от мотора изведнъж се чува много гаден звук ... Чува се силно удари на желязо в желязо като подчетавам чува се много силно блъскане на желязо и като подам леко гас все едно нищо не е било и мотора започва да работи прекрасно .. Ако запаля колата и не я чакам да позагрее на място и тръгна да я карам проблема не го прави .. Та не смея да я оставя като почне да блъска така и веднага и подавам гас щото ако я оставя да видя кво ще стане може да се случи нещо по лошо .. Искам съвети от какво може да е този проблем .. Прави го само когато мотора е студен и не е каран 1 ден
__________________
alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
tqnbtb is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 01:17   #2
_power_
TS НАЗОБЕНЯК
 
_power_'s Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: София
Age: 30
Posts: 1,435
Default

Quote:
Originally Posted by tqnbtb View Post
Здравейте та проблема не е на моята кола но по молба на много близък мои приятел пускам темата тук с надеждата някой да помогне и да каже от какво може да става това нещо. Ta въпросния фиат : паля рано сутрин на студен мотор и оборотите се вдигат до 1300-1400 което е нормално но веднага след като почнат да спадат на 1000 от мотора изведнъж се чува много гаден звук ... Чува се силно удари на желязо в желязо като подчетавам чува се много силно блъскане на желязо и като подам леко гас все едно нищо не е било и мотора започва да работи прекрасно .. Ако запаля колата и не я чакам да позагрее на място и тръгна да я карам проблема не го прави .. Та не смея да я оставя като почне да блъска така и веднага и подавам гас щото ако я оставя да видя кво ще стане може да се случи нещо по лошо .. Искам съвети от какво може да е този проблем .. Прави го само когато мотора е студен и не е каран 1 ден
Меката връзка гледахте ли?
__________________
Пиши К*Р и да си ходиме !
_power_ is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 07:17   #3
tqnbtb
Старши алфист
 
tqnbtb's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bulgaria,Burgas
Posts: 517
Default

ами не ама какво е общото ? нали звука се чува от мотора и всъщност целия мотор започва да се тресе и да се държи странно след подаване на гас нищо не е било .. Не светят никакви лампи никакви грешки нищо .. явно е нещо механично знам ли .. А колата си върви доста доста добре
__________________
alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
tqnbtb is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 15:58   #4
_power_
TS НАЗОБЕНЯК
 
_power_'s Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: София
Age: 30
Posts: 1,435
Default

Quote:
Originally Posted by tqnbtb View Post
ами не ама какво е общото ? нали звука се чува от мотора и всъщност целия мотор започва да се тресе и да се държи странно след подаване на гас нищо не е било .. Не светят никакви лампи никакви грешки нищо .. явно е нещо механично знам ли .. А колата си върви доста доста добре
В предишния ти пост не пише че колата се тресе
Иначе точно механичен много гнусен звук съм полуяавал от разбита леща на меката връзка За това и така те посъветвах
__________________
Пиши К*Р и да си ходиме !
_power_ is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 18:53   #5
tqnbtb
Старши алфист
 
tqnbtb's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bulgaria,Burgas
Posts: 517
Default

Quote:
Originally Posted by _power_ View Post
В предишния ти пост не пише че колата се тресе
Иначе точно механичен много гнусен звук съм полуяавал от разбита леща на меката връзка За това и така те посъветвах
разбирам а при нормално каране не трябва ли да се чува някъде от към меката връзка "нещо" щото колата си е доста тихичка .. просто не е ли палена 1 ден край .. прави го проблема

---------- Post added at 18:53 ---------- Previous post was at 18:51 ----------

Quote:
Originally Posted by badmadafaka View Post
Да не и влиза вода/конденз отнякъде..?
знам ли ? незнам как да разбера може и да влиза няква вода .. като цяло няма течове колата .. ама за конденз незнам .. подам ли леко газ всичко се оправя свещи са сменени бобините са като нови кабелите изглеждат добре мн странно .. Най тъпото е че немога да я запаля пред майстора и да чуе просто като ида до сервиза казват перфектна е ..
__________________
alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
tqnbtb is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 22:06   #6
_power_
TS НАЗОБЕНЯК
 
_power_'s Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: София
Age: 30
Posts: 1,435
Default

Quote:
Originally Posted by tqnbtb View Post
разбирам а при нормално каране не трябва ли да се чува някъде от към меката връзка "нещо" щото колата си е доста тихичка .. просто не е ли палена 1 ден край .. прави го проблема

---------- Post added at 18:53 ---------- Previous post was at 18:51 ----------



знам ли ? незнам как да разбера може и да влиза няква вода .. като цяло няма течове колата .. ама за конденз незнам .. подам ли леко газ всичко се оправя свещи са сменени бобините са като нови кабелите изглеждат добре мн странно .. Най тъпото е че немога да я запаля пред майстора и да чуе просто като ида до сервиза казват перфектна е ..
Ами не при мен именно при студена кола го правеше..и при вас е температурно зависим проблема явно... А да и пак бяха тихи колите
__________________
Пиши К*Р и да си ходиме !
_power_ is online now   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 00:21   #7
t-1000
Samurai
 
t-1000's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Elhovo
Posts: 186
Default

Намирисва ми на хидравличен повдигач или няколко
__________________
AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp
t-1000 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 04:16   #8
_power_
TS НАЗОБЕНЯК
 
_power_'s Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: София
Age: 30
Posts: 1,435
Default

Quote:
Originally Posted by t-1000 View Post
Намирисва ми на хидравличен повдигач или няколко
Или на хубава промивка на мотора и ново масълце
Това е наистинина единствения втори логичен проблем...
__________________
Пиши К*Р и да си ходиме !
_power_ is online now   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 14:50   #9
tqnbtb
Старши алфист
 
tqnbtb's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bulgaria,Burgas
Posts: 517
Default

маслото е перфектно сменено е преди 3000 км и е хубаво и аз съм карал с такова и проблеми съм нямал може би някви повдигачи ама до ся не съм чувал такъв силен звук от повдигач звука е мн силен се едно взимам чук и блъскам с него по мотора
__________________
alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
tqnbtb is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2012, 20:51   #10
raoccars
Младши алфист
 
raoccars's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: between Rousse & Varna
Posts: 25
Default

Като натиснеш съединителя, има ли промяна?
Не може ли да се локализира по точно от кое място идва звука, горе,долу, ляво, дясно?
Иначе наистина, след дълъг престой е най логично такъв да е звука от пробит повдигач.
raoccars is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2012, 22:45   #11
tqnbtb
Старши алфист
 
tqnbtb's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bulgaria,Burgas
Posts: 517
Default

момчета имам питане пак по тая кола как се махат Тпс-а и тва другото което е под него ? и с какво да го почистя че точно от него мисля че е проблема може ли дасе чисти с нещо или ако е заминал няма оправия ? искам да ги сваля от дросала ? възможно ли е
Attached Thumbnails
данчо браво ауау.jpg  
__________________
alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
tqnbtb is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2012, 00:42   #12
_power_
TS НАЗОБЕНЯК
 
_power_'s Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: София
Age: 30
Posts: 1,435
Default

Quote:
Originally Posted by tqnbtb View Post
момчета имам питане пак по тая кола как се махат Тпс-а и тва другото което е под него ? и с какво да го почистя че точно от него мисля че е проблема може ли дасе чисти с нещо или ако е заминал няма оправия ? искам да ги сваля от дросала ? възможно ли е
чисти се със спрей за карбуратори има ги по бензиностанцийте.....Карбуратор чоук пише обикновенно За свалянето..идея нямам.
__________________
Пиши К*Р и да си ходиме !
_power_ is online now   Reply With Quote
Old 21-05-2012, 18:14   #13
tqnbtb
Старши алфист
 
tqnbtb's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bulgaria,Burgas
Posts: 517
Default

мерси ся някои ако каже как се свалят направо цена няма да има
__________________
alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
tqnbtb is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 12:36   #14
bobi_25
започва да се пристрастява
 
bobi_25's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pirdop
Posts: 36
Default

Свали си инжекторите и ги почисти с ултразвук и няма да имаш вече проблеми с чукането при студен двигател.
Имах го същия проблем и се оказа че един от инжекторите заяжда и остава отворен и от там се получават силни детонации и звука е все едно се троши нещо в двигателя, предполагам че е същото и при теб.
__________________
Alfa Romeo GTV 2.0.TS 155 hp
Alfa Romeo 156 1.6. TS 120 hp
Yamaha YZF R6 600cc 120 HP -- бивша
Yamaha YZF R1 1000cc 160 HP -- настояща
bobi_25 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2013, 22:06   #15
dimitar_vd62
Дърт гъзар от БКАР
 
dimitar_vd62's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Варна
Age: 52
Posts: 1,864
Default

И аз да питам.Брава 1.6 97г.Рядко я карам понеже е на жена ми.Като е студена пали нормално, но двигатела тресе.Все едно е на 3 цилиндъра но свещите работят.Като вадя лулите една по една оборотите падат.Значи свещите работят.Като подам газ не заглъхва, форсира се нормално и работи без да тресе и без шумове и гърмежи и прочие.Като загрее се оправя.Само на празен ход го прави.Нещо стъпково моторче или...?Струва ми се че не върви, но предполагам че греша защото съм свикнал на Алфата от подписа.
__________________
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997
0897 815 379

"Русия не започва войните, тя само ги завършва".
dimitar_vd62 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Направено в Италия > ФИАТ « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 00:14.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.