Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум от моторчер на клапите на вентилацията

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум от моторчер на клапите на вентилацията

Здравейте,

От известно време в колата се чува доста досаден шум като от малко ел. моторче. Чува се още на контакт, а после продължава - на приливи и отливи, и при движение. Разбирам, че най-вероятно е от моторче на клапите на вентиалционната система. Чува се само отдясно, някъде откъм таблото пред седялката до водача. Не е постоянно, от време на време се случва.

Това нормално ли е или най-вероятно има някаква повреда в това моторче? Мисля, че преди не се чуваше, а сега на моменти е доста натрапчиво. Не че пречи много и май е голяма играчка да се вади и подменя, но имали ли сте такъв проблем и какво мислите?
    Alfa 156 1.9 JTD' 2000

същия проблем го имам и аз и точно от същото място се чува пускам си музика и не го чувам,така си решавам проблема аз
    Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Нормално е сега в студеното време да се чува повече, мисля. Най- малкото тез моторчета работят повече. Ако шума не е от датчика за вътрешна температура де...
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Нормално е сега в студеното време да се чува повече, мисля. Най- малкото тез моторчета работят повече. Ако шума не е от датчика за вътрешна температура де...
        незнам жужи като пчеличка или по скоро като мухичка
        Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

То имаше тема 'странен шум' по въпроса. Май е точно от датчика за вътрешна температура, т. е. от вентилаторчето му.
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            То имаше тема 'странен шум' по въпроса. Май е точно от датчика за вътрешна температура, т. е. от вентилаторчето му.
            може и от него да е
            Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

И аз мисля че е от него, щото като завъртя градусите на някое от крайните положения и спира шума веднага......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Е, това е полезна информация може би е от датчика за вътрешна температура, ще пробвам с градусите и ако спира, значи е от него...

Да го подменям ли, повреда ли е това или си е нормално положение и може да остане по тоя начин?
                Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

Вентилаторчето работи винаги на контакт, независимо от врътките, мисля. Ако при мин. или макс. градуси шума ви спира, по- скоро да е настина някое моточе за клапите- просто застава в крайно положение и не регулира (било градуси или посока). Ама не съм сигурен де.
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

И при моята е така - жужи си. Като е студена, повече време жужи (докато позагрее), когато е вече топла - за кратко време се пуска и спира
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Да, тая вечер пробвах, спира да жужи при крайно положение на ъвртока за градусите... Значи моторче на клапите? Да си играем ли да го вадим/ подменяме?
                      Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

Ти си преценяваш дали ти се вади и ти се сменя.
                        Но Ферарист по-горе ти е писал, че ако не жужи при макс и мин температура, значи е от вентилаторчето на датчика, а не от някое двигателче което клати клапите.
                        Логиката е такава - когато зададеш мин или макс температура, климатроника не следи каква е вътрешната температура и спира да слуша датчика за темп в купето, съответно му спира и вентилаторчето. Това е.

Comment

При всички климатроници, които досега съм си играл да разглобявам, било то Webasto, Behr, Valeo и пр., моторчето на датчика е въртяло винаги, щом е на контакт. При някои дори и без контакт. Не знам на 156 обаче как се държи- остава някой да го извади и да каже.
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от vesko_m Покажи съобщение
                            Ти си преценяваш дали ти се вади и ти се сменя.
                            Но Ферарист по-горе ти е писал, че ако не жужи при макс и мин температура, значи е от вентилаторчето на датчика, а не от някое двигателче което клати клапите.
                            Логиката е такава - когато зададеш мин или макс температура, климатроника не следи каква е вътрешната температура и спира да слуша датчика за темп в купето, съответно му спира и вентилаторчето. Това е.
                            ОК, съгласен, обаче датчика за вътрешна температура е точно в средата на таблото, под въртоците на климатика... А шумът идва от дясно - някъде от таблото пред седалката до водача. Шумът е непоследователен, от време на време и сякаш ми се струва, че не е от вентилаторче, а от моторче... Не знам...
                            Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

Working...
                            X