PDA

View Full Version : 146 1.6ts заглъхване на студен двигател при потегляне

svet
22-05-2007, 01:57
Здравейте !!! От скоро имам алфа 146 1.6тс и още не съм и свикнал с номерата.Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете.Сутрин когато потеглям ,при подаване на газ двигателят заглъхва /оборотите падат на 800/ и забива моцуна когато върна газта потегля.След няколко минути когато я вкарам в обороти и загрее малко се оправя.Този проблем се явява не винаги ,може би когато и по влажно.Ако имате идея какво е моля пишете.

Bobo
23-05-2007, 00:51
Здравейте !!! От скоро имам алфа 146 1.6тс и още не съм и свикнал с номерата.Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете.Сутрин когато потеглям ,при подаване на газ двигателят заглъхва /оборотите падат на 800/ и забива моцуна когато върна газта потегля.След няколко минути когато я вкарам в обороти и загрее малко се оправя.Този проблем се явява не винаги ,може би когато и по влажно.Ако имате идея какво е моля пишете.

Ако е стария мотор с металния капак разликата е в софтуера на ЕКУ-то най-вероятно или има проблем с някой датчик :wink: Най-добре си показва на диагностика :wink:

VAN
25-05-2007, 21:26
Виж работи ли електронния смукач.
Като я запалиш трябва да държи 1200 - 1500 оборота известно време докато загрее после да паднат на 800-900.
Ако при палене дадеш рязко газ електронния смукач може да се изключва автоматично и може да доведе до трудно потегляне.
А може и въобще да не ти се включва провери го все пак.
Успех.

Devoted
25-05-2007, 22:17
и на мене ми се появи тоя проблем отскоро .. не за първи път , за съжаление... но смукача бе почистен и за някъде от около 2 месеца не се появяваше.. проблема при мене и от това че филтъра ми е за смяна - въздушния, но малко е трудно да намеря точно такъв

svet
25-05-2007, 23:16
Благодаря ви колеги.Най-вероятно не е от смукача тъй-като държи обороти като е студена.Ще я закарам на диагностика.Дайте предложение за някой майстор ,защото я карах на кодочетец но нищо не показа.

morfius
25-05-2007, 23:26
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814
:)