View Full Version : разликата м/у t.spark и boxer?
Boxer_Power
22-05-2007, 20:22
зрдавеите имам един жъпрос може ли да ми обиасните кой от моторите е с по голяма мощност и каква е разликата м/у тях? :D
В търсачката ще намериш много изписано. за мощност тс мисля че е по мощен като сравниш 2та двигателя 1.6 , боксера е 103кс а туин спарка е 120
Boxer_Power
22-05-2007, 20:47
значи според тебе на 1.6 мотор туин спарка жади повече мощност от боксера?
еми 120 е туин спарка 103 е боксера , конете са повече
Mind_Control
22-05-2007, 22:02
разликата е, че единия е хоризонтално разположен, а другия си е класически двигател, само че с по 2 свещи на цилиндър.. Вземи си 1.7 16В боксер или 2.0 туйн спарк!
Boxer Rulez
23-05-2007, 00:09
Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol:
vikoalfa
23-05-2007, 00:17
ееееееее някой май ще бъде баннат :ban:
Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol:
За повече точност 136 к.с. е боксера, ама при 33-ката. При 145/6 е 129к.с.
1.8 ТС пък е 144 к.с.
Въобще сравнението е малко сложно, тъй като двата мотора са съвсем различни :wink:
Колега гледам че изказваш компетентно мнение по моторите а да питам ти кво караш че в подписа ти нищо не фигурира :?:
Nasko_77
23-05-2007, 12:31
Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol: Аз пък мога да ти кажа, че през 96-та година Боксера АЛФА го спират от производство и от 97-ма слагат самоТС. Айде сега де..... защо ли? :roll: Ама това е щото Боксера е по-хубав от ТС де :twisted:
Mind_Control
23-05-2007, 14:45
[quote="Boxer Rulez":2n83qm7z]Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol: Аз пък мога да ти кажа, че през 96-та година Боксера АЛФА го спират от производство и от 97-ма слагат самоТС. Айде сега де..... защо ли? :roll: Ама това е щото Боксера е по-хубав от ТС де :twisted:[/quote:2n83qm7z]
А пък в порше ръгат и до сега под предния капак боксер.. :lol: че даже и 6 цилиндров... Въпрос на гледна точка!!
Научен факт е, че КПД-то на боксера е по високо от на редовия двигател!!!
Nasko_77
23-05-2007, 15:35
[quote="Nasko_77":3cd3qa7y][quote="Boxer Rulez":3cd3qa7y]Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol: Аз пък мога да ти кажа, че през 96-та година Боксера АЛФА го спират от производство и от 97-ма слагат самоТС. Айде сега де..... защо ли? :roll: Ама това е щото Боксера е по-хубав от ТС де :twisted:[/quote:3cd3qa7y]
А пък в порше ръгат и до сега под предния капак боксер.. :lol: че даже и 6 цилиндров... Въпрос на гледна точка!!
Научен факт е, че КПД-то на боксера е по високо от на редовия двигател!!![/quote:3cd3qa7y] Страшна логика :lol: Порше правят Най-най-най хубавите двигатели. Виж ся. Аз не исках с никой да се заяждам или обиждам, ама Новия Алфа Манияк прекали с изказването малко. Иначе си е въпрос на вкус. На мен специално (и не само) ми харесва повече ТС. :wink:
Mind_Control
23-05-2007, 15:41
[quote="Mind_Control":1smcvxw3][quote="Nasko_77":1smcvxw3][quote="Boxer Rulez":1smcvxw3]Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol: Аз пък мога да ти кажа, че през 96-та година Боксера АЛФА го спират от производство и от 97-ма слагат самоТС. Айде сега де..... защо ли? :roll: Ама това е щото Боксера е по-хубав от ТС де :twisted:[/quote:1smcvxw3]
Научен факт е, че КПД-то на боксера е по високо от на редовия двигател!!![/quote:1smcvxw3] Страшна логика :lol: Порше правят Най-най-най хубавите двигатели. Виж ся. Аз не исках с никой да се заяждам или обиждам, ама Новия Алфа Манияк прекали с изказването малко. Иначе си е въпрос на вкус. На мен специално (и не само) ми харесва повече ТС. :wink:[/quote:1smcvxw3]
и аз това казвам.. въпрос на вкус. Мен звука на боксера ме кефи повече.. Не оспорвам, че туйн спарковете са по бързи 8)
Boxer_Power
23-05-2007, 17:04
пичобе извинявайте ако нещо съм разгорещил пожара :?
с мойте въпроси,обаче сега ще ходя да гледам един 1.6 boxer така че затожа исках мнение.
сори :oops:
дано да ми хареса.казжат че бил перфектен май е крайа на 96 само това знам за него.
Boxer_Power
23-05-2007, 17:17
П.С.
ще го снимам и ще пусна снимки после да ми кажете как е става ли?
:P
Nasko_77
23-05-2007, 17:25
пичобе извинявайте ако нещо съм разгорещил пожара :?
с мойте въпроси,обаче сега ще ходя да гледам един 1.6 boxer така че затожа исках мнение.
сори :oops:
дано да ми хареса.казжат че бил перфектен май е крайа на 96 само това знам за него.Давай смело. И умната :wink:
...
Научен факт е, че КПД-то на боксера е по високо от на редовия двигател!!!
А бе и аз харесвам боксерите, обаче кой го е публикувал този научен факт, че нещо ме хвърли в дълбоки съмнения. Може ли да поясниш, какво имаш в предвид? Просто ми стана интересно. :)
Crusader
23-05-2007, 20:04
Бе не знам за КПД-то, ма боксера се развърта по бързо заради късият /и лек/ колянов вал, а освен Порше има още една марка която ползва боксерови ДВГ-та и даже тая марка произвежда доста класни бегачки...сетете се сами коя е :wink:
Специално при 145/146 аз бих взел боксер по причина по ефтинката подръжка на ДВГ-то, ма то пък има други части дето компенсират разликата в подръжката на TS и boxer, недостатъка е боксерите са правени до към края на 96-та, което означава че са на 10+ години, а тук вече сработва "програмираното остаряване", на TS-ите пък мрат дебитомери и ламбда сонди, като мухи...то част от причината са горивата ама... :roll:
Карал съм около една година Субару 1.6 карб.боксер и звука при форсиране се сравнява 1:1 с Алфа боксера-страхотен! А за КПД-то,ако се замисли човек то реално има резон да е по-високо,защото с движението си в една равнина срещуположните бутала предават част от кинетичната енергия на другата двойка бутала и коляновия вал заедно с лагеруването не е подложено на голямо натоварване! :idea:
[quote="Boxer Rulez":1nv1cl3i]Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol: Аз пък мога да ти кажа, че през 96-та година Боксера АЛФА го спират от производство и от 97-ма слагат самоТС. Айде сега де..... защо ли? :roll: Ама това е щото Боксера е по-хубав от ТС де :twisted:[/quote:1nv1cl3i]
Изцяло поради икономически причини се спират боксерите, както и стария 8V ТС.
Новите 16V ТС са всъщност Фиатов мотор с доработена от Алфа глава. Може би знаеш, че след 97 г. 145 и 155 нямат разлики помежду си. От там пада производствената цена защото Алфа е с много по-малко разлики от Фиат :wink:
[quote="Nasko_77":17ds79y0][quote="Boxer Rulez":17ds79y0]Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol: Аз пък мога да ти кажа, че през 96-та година Боксера АЛФА го спират от производство и от 97-ма слагат самоТС. Айде сега де..... защо ли? :roll: Ама това е щото Боксера е по-хубав от ТС де :twisted:[/quote:17ds79y0]
Научен факт е, че КПД-то на боксера е по високо от на редовия двигател!!![/quote:17ds79y0]
Альооооо, мозъчния кУнтрол ли е?
Де си видял Порше с боксер отпред бре :lol: :lol: :lol:
Ако е отпред, нема да е боксер и обратно :shock:
Въпрос на вкус! Кво спорите!
И двата мотора са добри!
Явно любимата ви тема е да спорите ''Боксер или туин спарк''...мислите ли,че има нещо общо между двата вида двигатели :?: Важното е,че са монтирани в ''АЛФА''НЕ МИСЛИТЕ ЛИ?Коя друга марка може да се цпохвали с такова разнообразие на мотори,а?!Алфа,Алфа,Алфа и т'ва е.
А щом ви е кеф,спорете кой мотор е по-добър....''алфисти''
vikoalfa
24-05-2007, 00:47
Явно любимата ви тема е да спорите ''Боксер или туин спарк''...мислите ли,че има нещо общо между двата вида двигатели :?: Важното е,че са монтирани в ''АЛФА''НЕ МИСЛИТЕ ЛИ?Коя друга марка може да се цпохвали с такова разнообразие на мотори,а?!Алфа,Алфа,Алфа и т'ва е.
А щом ви е кеф,спорете кой мотор е по-добър....''алфисти''
Нееее ние винаги трябва да се делим :cry: Писна ми да чета тс това,боксера това постояно се раздава храна между нас :evil: Един приятел разглеждал форума и ме пита:Абе вие (боксер) толкова ли мразите тс , а аз му отговорих НЕ как мога да мразя Алфа!!!Май хората се заяждат май вече еи така за спорта да доказват нещо ли,какво не знам,боли ме че тс е по-нов,по-икономичен,по-бърз.Вместо да тепаме други коли голфове,калибри и др кенефи ние си седим у форума и се храним взаимно :cry:
Mind_Control
24-05-2007, 01:13
[quote="Nasko_77":2bpncx7m][quote="Boxer Rulez":2bpncx7m]Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol: Аз пък мога да ти кажа, че през 96-та година Боксера АЛФА го спират от производство и от 97-ма слагат самоТС. Айде сега де..... защо ли? :roll: Ама това е щото Боксера е по-хубав от ТС де :twisted:
Научен факт е, че КПД-то на боксера е по високо от на редовия двигател!!![/quote:2bpncx7m]
Ако е отпред, нема да е боксер и обратно :shock:[/quote:2bpncx7m]
Я пий една студена вода, преброй бавно до 10 без да бързаш и напиши в гоогле.де порше каиен!!! И после пак ела да си поговориме!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: пинко утрепа коня с лопатата е те тва е
Nasko_77
24-05-2007, 09:32
Бе не знам за КПД-то, ма боксера се развърта по бързо заради късият /и лек/ колянов вал, а освен Порше има още една марка която ползва боксерови ДВГ-та и даже тая марка произвежда доста класни бегачки...сетете се сами коя е :wink:
Специално при 145/146 аз бих взел боксер по причина по ефтинката подръжка на ДВГ-то, ма то пък има други части дето компенсират разликата в подръжката на TS и boxer, недостатъка е боксерите са правени до към края на 96-та, което означава че са на 10+ години, а тук вече сработва "програмираното остаряване", на TS-ите пък мрат дебитомери и ламбда сонди, като мухи...то част от причината са горивата ама... :roll: От кое се развърта по-бързо бе колега? От ТС ли? :lol: Я малко да бъдем реални. :twisted: :wink:
Crusader
24-05-2007, 10:30
Не сравнявай круши с ябълки :wink:
Па и ти вчера стана кюмюрджия.... :wink:
Mind_Control
24-05-2007, 10:59
я сега си представете боксер с по 2 свещи на цилиндър и 16 клапана... :twisted: Така всички ще са доволни..
Nasko_77
24-05-2007, 11:10
Не сравнявай круши с ябълки :wink:
Па и ти вчера стана кюмюрджия.... :wink: Това кюмюрджия какво ще рече, щото много не ги разбирам северните жаргони колега :roll:
Nasko_77
24-05-2007, 11:13
я сега си представете боксер с по 2 свещи на цилиндър и 16 клапана... :twisted: Така всички ще са доволни..Ми ти си представи пък ТС с реактивно горене тогава. Как ли ще върви, а? :lol:
RaggaJungle
24-05-2007, 11:26
ей момчета не се товарете по тая тема, и двата двигателя са много добри, и двата двигатела си имат своите плюсове и минуси :P :D :D :D :D :wink:
Nasko_77
24-05-2007, 11:40
ей момчета не се товарете по тая тема, и двата двигателя са много добри, и двата двигатела си имат своите плюсове и минуси :P :D :D :D :D :wink: Абе и аз това искам да кажа ама някой пак иска да каже, че боксера е по-по-най :wink:
Както и обратното! :idea:
Mind_Control
24-05-2007, 14:52
има много истини в живота.. не е само една :) така че всеки е прав малко или много..
Boxer_Power
24-05-2007, 16:54
най-накрая направих избор 1.6 боксер 96-та зелен металик.
ето я:
най-накрая направих избор 1.6 боксер 96-та зелен металик.
ето я:
:th_up: Браво колега, честито, да ти носи радост и много безаварийни километри :band:
Sergey_gigov
25-05-2007, 14:13
ай честито няма ли да черпиш сега ? :lol:
[quote="Mind_Control":171vant4][quote="Nasko_77":171vant4][quote="Boxer Rulez":171vant4]Да ама 1.6 тс е 16в 120кс, а боксера 1.7 16в 136кс така че тс да се пише по бърз и мощен е тъпо и малумно щото 1.6 боксер е 8в и е нормално да и по слаб.Сигурен съм, че ако имаше 2.0 боксер щеше да е над 160кс.Пък да обслужиш тс вентилиран си е направо безбожно скъпо да някои хора друго ще кажат ама да си карат фиатовите алфи :lol: Аз пък мога да ти кажа, че през 96-та година Боксера АЛФА го спират от производство и от 97-ма слагат самоТС. Айде сега де..... защо ли? :roll: Ама това е щото Боксера е по-хубав от ТС де :twisted:
Научен факт е, че КПД-то на боксера е по високо от на редовия двигател!!![/quote:171vant4]
Ако е отпред, нема да е боксер и обратно :shock:[/quote:171vant4]
Я пий една студена вода, преброй бавно до 10 без да бързаш и напиши в гоогле.де порше каиен!!! И после пак ела да си поговориме!!![/quote:171vant4]
Ти твърдиш, че Порше Кайен е с боксер?
Аз пък знам, че на Кайен се слагат VR6 и V8 матори. Отпред.
Кайен всъщност е напудрен Туарег, даже се прави в същия завод в Словакия, ма тва е друга тема. :shock:
Ти твърдиш, че Порше Кайен е с боксер?
Аз пък знам, че на Кайен се слагат VR6 и V8 матори. Отпред.
Кайен всъщност е напудрен Туарег, даже се прави в същия завод в Словакия, ма тва е друга тема. :shock:
Съгласен само дето Туарег е окълцан Кайен :wink: :lol:
Boxer_Power
29-05-2007, 20:09
извиняваите ама тука не обсъждаме поршетата май,макар че са много добри коли :flirt: