View Full Version : Ангренаж + водна помпа за 33ка Имола
Здравейте колеги!
Имам 33ка Имола, която седи в гараж вече доста години. Колата практически не се кара , освен веднъж в месеца да се запали и изкара на паркинга. Въпроса ми е относно смяната на ангренажа който е сменен заедно с ролките 2011г. Оттогава с колата са изминати по малко от 15 000км, като маслото+ маслен филтър макар да не се кара съм сменявал всяка година. Въпроса ми е дали да сменям целия комплект , или да си взема само двата ремъка? За комплект мислех Gates , а ако сменям само ремъци Continental.. /отзивите са по добри в сравнение с gates/. Заедно с тази процедура , ще сменя и водна помпа като тук успях да намеря само някаква испанска Airtex. Приемам съвети !
Alfa tuner
11-05-2021, 20:51
Взимай комплект continental и не се занимавай с gates
Взимай комплект continental и не се занимавай с gates
Комплект Continental не намирам.. Може ремък Конти, и ролки SKF?!?
alfa racer GTA
12-05-2021, 21:10
Конти(тех) и континентал е едно и също.
Ролки SKF.
Ролките вероятно ще са произведени в Румъния, но лагерите вътре в ролките ще са Litens(Канада).
Ако има ролка на рамо обтегач е възможно да e Ина.
Общо взето колега слагаи каквито ремъци намериш защото вече новите части за тези коли стават кът.Само от ролки БРЕДА бягаи надалеч с 200.
Каквито и ремъци да сложиш, аз до сега не знам някой да е патил от марка. Сменявай ги на 40-60 000 км и няма да имаш проблеми. С ролките нещата са тънки! Като резервна част има само ролката, която се избива отъ държача, както и целич държач с ролката. Само ролката струваше 4 лева, а с държача от 16 на-горе, та чак до 160 лв. Само ролка за последно намирах в Гърция, но това е друга история. Подходих криминално по въпроса. В ролката има запресован лагер 6302 2РС, по размери и форма, а по същество с номер за високооборотен лагер. Та купих си инженерна пластмаса, два високооборотни лагера и всичко това го дадох на "Стружко", нашият сругар и той ми изработи ролки със сменяеми лагери. Просто две зегерки. Мисля, че ги подарих на Борката, да си ги сложи на Спринта! Давам идея и къде да се види оригинала. С ангренажа внимавай!!!! Най-редовно на дясната глава пропускат един -два зъба и моторът....Проблемът е, че в ГМТ на дясната глава разпределителният вал е напрегнат и се стреми да се "измъкне " от положението. Тия номера на вала няма да минат при Боби33 или при Бобо, както и при Ивчо във Варна или Любо в Пловдив, но с някой, дето не е патил....Има и много патилци в 33 раздела, дето винаги са готови да помогнат. В 145/6 раздела също има боксер маниаци. Там Тонов още държи позиция. Изобщо питай и не се притеснявай! Сега не е като някога. Някога щяха да те нахранят, да направят темата 12111 поста. :( да ги банна половината, та да се радват жените в семейството, Изобщо славни времена.
boris037
24-06-2021, 07:40
Цъ!
Не е при мен.
Не са! Все бъркам Борис с Тодор, Някакъв вид шизофрения. При Тодор са .Като види темата може и да качи снимки! Обаче утвърждавам, че системата е работеща и много елегантна.