View Full Version : проклет разход на гориво???? HELP
RaggaJungle
25-05-2007, 00:06
хей колеги вижте сега, простичката ми сметка, вчера сложих 10 литра в Алфичката и занулих, днес влезе в дълбока резерва(с почти постоянно светеща лампа) а съм изминал 62км от зареждането, кажете моля ви това нормално ли е? Аз защо си мисля че разхода и е около 10 на 100,а той ми излиза доста повечко. А и като се има в предвид че въобще не съм я настъпвал????
Хаиде моля дайте някаква идея, незнам от какво мойе да е(само за тъпия катализатор се сещам) :?: :?: :?:
Като ти е прецакана ламбда сондата ти чуква разход 12-13/100 :!:
RaggaJungle
25-05-2007, 00:15
как да разбера дали е прецакана :?: :?:
На мен ми измериха газовете на газанализатор и така разбраха. Иначе мисля,че може и да ти измерят и напреженията на сондата.
RaggaJungle
25-05-2007, 00:20
аха значи да ида да замерят катализатора :?:
Да, нещо такова. Аз ходих в сервиз на Бош и там се оправят с тези работи :wink:
cvetelin
25-05-2007, 01:06
оо да! моита е ламя ... слагам 10 литра и след 3 врътки из града и почва да свети лампата .. красота
Са момчета да ви обесня на газанализатор може да се каже че нещо със сместта не е наред, но неможе да се каже каква е причината ! Да не говориме че газанализатора се ползва за коли преди 90-та година - когато имаше настройка на колите сега може да се ползва точно колкото и пет зърна боб за гадаене :lol: :wink: Та идеята ми е че за откриване на проблем се прави диагностика и то не с универсален уред и универсален майстор а с такива за алфа :wink:
Диагностика !
При висок разход проверяваите свещите,ако са черни една от причините е неработеща ламбда.
Плюс това 12-13 в града е напълно реален разход за тази кола :idea: :idea: :idea: а тези дето ми твърдят че има харчи 10 или карат кат баби или немоат да сметат :idea: :twisted:
такивата инструменти за проверка на ламбда сонда на алфа се наричат - мултицет + аутодата.
п.с там пише как, къде и колко ома е ламбда сондата(oxygen sensor).успех.
такивата инструменти за проверка на ламбда сонда на алфа се наричат - мултицет + аутодата.
п.с там пише как, къде и колко ома е ламбда сондата(oxygen sensor).успех.
Да не ме питаш после на ЛС кви глупости си писал - е тва дет го написа е голема глупост :idea:
Mind_Control
27-05-2007, 01:20
хей колеги вижте сега, простичката ми сметка, вчера сложих 10 литра в Алфичката и занулих, днес влезе в дълбока резерва(с почти постоянно светеща лампа) а съм изминал 62км от зареждането, кажете моля ви това нормално ли е? Аз защо си мисля че разхода и е около 10 на 100,а той ми излиза доста повечко. А и като се има в предвид че въобще не съм я настъпвал????
Хаиде моля дайте някаква идея, незнам от какво мойе да е(само за тъпия катализатор се сещам) :?: :?: :?:
тоя разход малко висок ми се вижда, особено щом не си я ръчкал..
Bbob майна пиша ЛС, за да не е флоод :)
п.с Пичове - не ползвайте Autodata!!!!Там пишат глупости муехехех.
Модератора може да затрие поста.
Ако някой има такива хапливи отговори на моите постове - моля има ЛС :))Това е форум за споделяне на мнения, било то и глупави.Аз също виждам мнения които са глупави, но нищо не казвам.
Nasko_77
27-05-2007, 17:40
Ама той човека не е казал, че му е изгаснала колата от липса на гориво. :idea: Ми тя лампата му светела ама нищо чудно да си измине още 30-40км. докато му изгасне колата. Аз доста съм карал градско със светеща лампа. :idea:
Bbob майна пиша ЛС, за да не е флоод :)
п.с Пичове - не ползвайте Autodata!!!!Там пишат глупости муехехех.
Модератора може да затрие поста.
Ако някой има такива хапливи отговори на моите постове - моля има ЛС :))Това е форум за споделяне на мнения, било то и глупави.Аз също виждам мнения които са глупави, но нищо не казвам.
Майна незнам коя аутодата ползваш но в предпоследната версия провери колко масло ти събира колата и сипи колкото пише тогава ми кажи кво пише у аутодата :wink: За останалите на старото КУВЕ в старата аутодата пишеше 6 литра масло :shock: :rotfl:
И за да не съм голословен:
http://bobo.alfaromeo-bg.com/Other/autoshit.JPG :wink: