View Full Version : Преден мост за Алфа 159 2.4
stoian_off
20-12-2021, 17:23
Колеги както се разбира от заглавието имам проблем с предния мост. На всички е известно че са им слабо място и доста ръждясват и гният. Страхувам се моя да не направи някоя беля и да се прекърше по някой дупки, все пак е тежка отпред. Съветвах се със заварчик и ми каза че не може да се завари, защото предния мост и не само на нашите коли, на всички, били подцинковани. Много бързо щели да се скъсат заварките. И нямало смисъл. Та явно ще се купува чисто нов преден мост, втора употреба ще е същия гнилоч, затова направо нов. Гледах че в аутодок нямат наличен. Бихте ли ме посъветвали какво да направя и от къде да го купя нов.
Весели Празници!
Набързо мернах 2, но за 4х4 (единият около 100евро, а другият рециклиран за 500) и само в този сайт нов в наличност като за теб/нас.
https://www.bestpartstore.co.uk/96520393-oen
stoian_off
20-12-2021, 18:21
Оле 500 паунда :shocking:
Оставям линка по смяната тук, за да е удобно на всеки, който ще го сменя сам.
https://m.youtube.com/watch?v=FXIL8zEgxeA
Колега, успех. Ако намериш сподели :)
Същият, точно на тази марка, съм го срещал в Аутодок за нещо от рода на 750лв, ако не ти е спешно се абонирай и позачакай, докато заредят.
Поправям си поста:
Vendor and contracting partner
Your contracting partner for all orders made through our website is
AUTODOC AG
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin
Email: info@autodoc.co.uk
Website: www.autodoc.co.uk
Management Board: Christian Gisy (Vorsitzender des Vorstands),
Bert Althaus (CFO), Dmitri Zadorojnii (CTO)
Chairman of the Supervisory Board: Alexei Kletenkov
VAT ID: DE260634589
Commercial register: Local Court of Berlin (Charlottenburg), HRB 233377 B
Реално сайта на undy си е точно на Аутодок, с пипнат интерфейс. Интересна разлика в цените.
Същият, точно на тази марка, съм го срещал в Аутодок за нещо от рода на 750лв, ако не ти е спешно се абонирай и позачакай, докато заредят.
Бях сигурен, че съм виждал преден мост в Аутодок, но след като проверих и няма, помислих, че съм в грешка и затова си замълчах :)... Смяната не изглежда трудна.
stoian_off
20-12-2021, 19:13
Ще изчакам за сега да видя в аутодок дали ще заредят. Цената последно беше като гледах 830лева с намаление, но явно за изчерпани.
Ще изчакам за сега да видя в аутодок дали ще заредят. Цената последно беше като гледах 830лева с намаление, но явно за изчерпани.
Понеже ми стана интересно и прерових една от международните фейсбук групи и се нагледах на ръждилници, но никой не си е купил нов мост, всеки почиства и пребоядисва своя или купува втора ръка в по-добро състояние, шкурене, боя и т.н.
stoian_off
20-12-2021, 19:37
Хмм, че защо? Заради цената ли?
Нямам идея, явно повечето хора като видят, че е тръгнала ръждата и го оправят докато е време.
Не знам по-горе посочената марка колко е качествена като материал и изработка... дали всичко пасва и т.н.
Скоро ще сменям маслото и пак ще го огледам, знам за проблема и винаги обръщам внимание. Чистя с четка ако видя нещо, нанасям ръждопреобразувател, после битумно покритие. Последно беше добре, нямаше натънело или някакви зачатъци на гниене. Когато я купих само боята беше паднала и засега съм стопирал ръждите и евентуалното гниене.
При теб колко е зле положението?
stoian_off
21-12-2021, 10:26
Има повърхностна ръжда по целия мост, и от дясната страна на моста, гредата точно направо се рони.
Scrapera
26-12-2021, 19:57
Честита Коледа.
Ако мостът беше поцинкован, сега нямаше да търсиш мост.
Нито ти, нито който и да било.
От 3-4 месеца търся семеен автомобил, обиколих половин България и се нагледах на кенефи.
Преди две седмици се снабдих със 159ка от Германия, надявайки се да е в прилично състояние... след това като се зачетох за магарето как ръждясва, не знам дали съм направил правилният избор.
Вече две седмици не мога да изляза от бокса, но това е друга тема... Ето как са нещата при мен отдолу:
https://i.postimg.cc/nsxh554L/IMG-20211223-093905459-HDR.jpg (https://postimg.cc/nsxh554L)
В сервиза казаха, че са виждали доста по-зле и този е добре, на вас как ви се струва?
ecotronic
27-12-2021, 13:46
Не е нещо фрапантно.
За ръждите - добре познатото правило - Италия или северните страни. Моята е внесена през 2018 та от Италия, в момента почти няма ръжда.
И според мен, е окей положението с ръждата, от снимките. Не е като да няма, но изглежда само повърностна.
Според мен, лесно би се премахнала (ако ти се занимава), съответно да се запечата с нещо. Fluid Film, е доста добър избор, от това което съм чел. Вече, го има и в БГ, като проверявах последно.
Относно мостовете, гледал съм как ги свалят и оправят, освен ако не са прекалено зле... Провери YouTube канала Italiaautos. Човека е в UK, да видите за каква ръжда, става на въпрос. :)
Alfa tuner
27-12-2021, 18:06
Мостът не е толкова зле чистиш и боядисваш запечатваш,а какво и е на твоята че е в бокса
Благодаря за мненията, малко се успокоих :)
След обслужване, премахване егр и вихрови клапи, смяна термостат отново надува в охладителната система и ще сваляме главата скоро. Надявам се да може да се ремонтира, а не да търся друга.
Alfa tuner
28-12-2021, 15:53
Да не е спукан охладителя на егр и да вкарва изгорели газове в антифриза през него
stoian_off
18-01-2022, 17:54
Здравейте, интересува ме имат разлика предните мостове за 2,4 и 1.9,както за автомат и ръчка, седан и комби?
Доколкото виждам, всичко без Q4 е с един и същ парт номер.
stoian_off
18-01-2022, 20:29
Окей благодаря ти, ще търся втора ръка че нов няма а и е скъп. Не ми е наложителна смяната ама да си имам един резервен, за всеки случей :D