View Full Version : Какво означава да си български политик...?
На нас война не ни трябва, ние с политика ще се унищожим!!
Украйна била най корумпирана в Европа...глупости....имам чувството, че ако съм с някой от нашите депутати в един окоп, той ще ме застреля преди да тръгна да атакувам, заради някакъв интерес или защото е взел подкуп.....Жалко България за цялата ти история....нас ни превземат без един изстрел....
:big_whoops::big_whoops::big_whoops:
Съни,колкото и да се удряш по главата файда няма...това е нашата държава и ако чакаме Байдън или Путин да ни оправи...нищо ново....ама и то народ не остана да изрази своето мнение...за платени протести и три кебапчета ни има,но когато трябва да си зашитим правата като потребители и граждани на тая държава ни няма....а сети се на къде бия...професори,анализатори и тем подобни колкото си щеш....а развитие никакво ...ебати и търпението....то ни унищожи...
В момента гледам заседание на Н.С.....и 80% от депутатите цъкат с мобилните телефони....слушат ли за какво иде на реч от трибуната или им е все тая...?...дори и председателя от време на време си цъка....Ай стига бе....защо ги търпим...?....най малкото като в Украйна да ги изхвърлим в контейнерите за боклук, това е най малкото...аз нещата ги виждам като Пиночет на стадиона, вадиш калашника и да се насерат с това което са лапали последните 30 години....казвам го образно за старите кримки в парламента, който са бая..да не вземе да тълкувате нещата грешно...Но това е истината....грешката на Джон Траволта наш Киро е:....той не открадна, не ни излъга...Но не можа и да се справи с корупцията....е това му коства мандата....за това си трябва сила, заобикаляне на някой поставени закони, за да се получат нещата, защото ония дъртите политици са имали време да си оплетат кошницата...и по техният начин може да ги пребеш, но си трябва агресия, колкото и да не е възприета в наше време...меки сме...:)
Еххх Боби , Боби ... Сещаш ли се за оня виц дето един отива на доктор и му вика : Абе докторе като седна и ме боли Входа . А доктора му отговаря : Докато му викаш вход ще те боли .
Та докато чакаме някой да ни оправи все ще сме си наведени .... и така 30+ години чакаме някой да ни оправи и той си ни оправя а ние гледаме в на комшията паничката .
Аз знам и ония виц за пропилян живот, ама ще го кажа по късно...сега няма смисъл....след като темата няма развитие...жалко, че ги няма анализаторите, хората с аргументи и т.н....да ми обесняват кое как ще стане...да, ама не...
Аз знам и ония виц за пропилян живот
Тоя и аз го знам
:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down:
Анализаторите които не могат да водят дискусия без да започнат да спорят и обиждат защото не си съгласен с техните аргументи :wow::wow::wow:?
Не....не точно, аз приемам тяхното мнение до някъде, но ми идва в повече постояното му насаждане , а те нещата не са баш така както те ги виждат....
Къде сега е герберчето Еко да влезне в темата..?...или трепери да няма съкращение в банката на Цветелина Бориславова....ще му кажа само, че имам по голям опит в тези среди от него...аз неграмотния...;)...къде е рацера от вашият край, пръв фен на Киро беше....за ДТИванов нищо не мога да кажа от скоро влезна в играта и бързо изгоря, но има какво да каже...и то не малко, защото явно има житейски опит....
Политически, аз съм крайно неориентиран, търсейки по добро...до сега съм гласувал.....за БЗНС Никола Петков няколко пъти в зората на демокрацията по убеждение на баща ми , след това за царя, застой и последно за копейкин и ИТН-който се оказаха пълни помияри....е сега съм за Киро....а опонентите ми са скрити лимонки...не споделят, дай им коментари, а след това ако не им се сбъднат прогнозите се увиват като градински маркуч... то не е тайна, че крайно десните у на са с партийни книжки на БКП.....допадат ми откритите хора, дори и да са сгрешили...а не тези който лавират като политици...;)
Първия ти пост е много правилен. Аз само ще добавя, че си заслужаваме блатото. Да ни е честит ЕС , както преди това ни беше СИВ.
Първия ти пост е много правилен. Аз само ще добавя, че си заслужаваме блатото. Да ни е честит ЕС , както преди това ни беше СИВ.
На път сме да станем Булгаристан...
Последните 2-3 седмици самите политици дадоха много добър отговор на въпроса ти. Булгаристан няма да станеме , а по-скоро ще ни разфасоват.
Аз последните 2-3 години се интересувам от политика и разбрах, че твърде късно съм и обърнал внимание....разбрах, как тия помияри политиците са навредели на моето поколение...подвеждат ни, получават нашето доверие и ни ебават майката...за мен е късно, но младите да не се подвежсат като нас, а непрекъснато
да изискват правата си....е това е моето послание..
Аз също започнах от скоро да се интересувам.За съжаление много малко ще те чуят. На моите дъщери постоянно им повтарям и ги уча да използват акъла си , а не да слушат какво казват и какво правят по телевизора. Боби младежта в момента е по-обработена от нас. Примери бол , само се огледай и виж колко хора не си чешат телефоните.
ДТИванов
24-06-2022, 12:55
Тоя и аз го знам
:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down:
Анализаторите които не могат да водят дискусия без да започнат да спорят и обиждат защото не си съгласен с техните аргументи :wow::wow::wow:?
https://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F[QUOTE=Sunny;1592609]
Съни, спор и дискусия са синоними. Древните мъдреци са казали "В спора се ражда истината". А спорът (дискусията:wow:) е сблъсък на аргументи. И когато не можеш да предложиш по-силни аргументи от тези на опонента или приемаш, че опонента е спечелил спора, или започваш да обиждаш. Зависи от "втория етаж", така да се каже.
По темата: Боби добре ги е описал нещата в първия си пост. За да не съм "скрита лимонка" - НИКОГА не съм членувал политическа партия или организация (освен в комсомола, но там беше задължително, а и съм предлаган за изключване), но винаги съм се интересувал от политика. По убеждения съм десен човек, по-скоро костовист. Участвал съм в студентската стачка в началото на "демокрацията", както и във всички митинги в София в периода 89-91 г. Жена ми (тогава ми беше само гадже:wow:) е била застъпник на зелените (част от СДС, онова, истинското) и член на секционна избирателна комисия в Студентски град на изборите по онова време. Участвал съм във всички местни и национални избори с изключение на случаите когато няма по-малко зло според мен. А именно Агент Гоце срещу Белата Златка и сега на втори тур Зеленият чорап срещу Корумпето от СУ. Гласувал съм за "онова" СДС, а след това гласувам за Костовите люспи:wow:, колкото и упреци да имам към тях. Те са най-блиско до моите политически разбирания.
ПП Боби, не съм "изгорял", бях една седмица до Прага, за да се изкефя на Металика! Сега отново съм в "боя"! Когато и доколкото мога ще участвам в темата, защото хората не искат да разберат, че "не се интересувам от политика" много често води до резултати като в Путинова Русия.
ДТИванов
24-06-2022, 13:03
И да добавя, че се чувствам "репресиран" от тогавашния режим - скъсаха ме на История на БКП. Единственият изпит, който не взех :Tease:
Загнезди ми се един въпрос за горкия Кирчо. След като го снемат от власт по кой член ще го съкаратят, дали ще е дисциплинарно уволнен или нещо такова, та горкия дали ще има право на борса, както направиха преди време някои депутати? Майтапа на страна, но как е наистина по закон, знае ли някой? Не че ме боли за тях, но от спортна страст разисквахме снощи.
Загнезди ми се един въпрос за горкия Кирчо. След като го снемат от власт по кой член ще го съкаратят, дали ще е дисциплинарно уволнен или нещо такова, та горкия дали ще има право на борса, както направиха преди време някои депутати? Майтапа на страна, но как е наистина по закон, знае ли някой? Не че ме боли за тях, но от спортна страст разисквахме снощи.
Сега ако попиташ и за пенсионият фонд, цена няма да имаш....;)
Всички политически партий до сега след 30 и години са производни на БКП...сега се появи различно движение и им е пречка....то се видя някой друг се намеси в играта....ИТН за мен се оказаха измама, е аз правя евала за момента на Киро и съм за кокорчо премиер..;)...а дали са ме подвели...времето ще подскаже....ебати и мъката за да се стигне до истината....колкото и да е лъгано, простолюдието в един момент взима власта....исторически доказано, ако ме разбирате...;)
Не знам какво става, но живем в сяят в който всеки се меси в политиката на която и да е държава и стига до там дори и в личният живот на дадено семейство, което е прекалено....
Телевизия почти не гледам, новини рядко, последно когато стана навлизането в Украйна, както и да е, ...та бях си в България преди повече от месец, сядам да обядвам- тръгват новините...14 умрели при пътни инцидентни за уикенда ?!?!....бързо чуквам на телефона във Финладния 1 умрял при пътен инцидент миналата година ?!?!......та не са ни виновни само говедата в парламента....Никого не хваля и никого не нападам!
......та не са ни виновни само говедата в парламента....
Това е така , но основната причина е на жълтите павета. Ганьо като отива на море в Гърция , как кара там? В западна Европа как кара , като в България? Чужденците защо и те придобиват нашия манталитет на шофилане? Не можели да се справят казват , не не искат. Във Финландия как процедират относно алкохола, слагат бариерата и тестват всичко наред. Можеш да споделиш какви са глобите .
Процедира се като във всяка една държава. Над допустимите промили ти я взимат. Плащаш като поп, търпиш си наказанието и това е. Глобите са си глоби, големи са, както за алкохол, така и за превишена скорост и всички останали нарушения. Но няма не платена глоба, затова и хората спазват законите - първо, че не е правилно и второ, че не обичат да дават пари за нещо, за което могат и да не дават. Чиста, лесна и проста работа.
ivan dimitrov
21-08-2022, 00:13
Процедира се като във всяка една държава. Над допустимите промили ти я взимат. Плащаш като поп, търпиш си наказанието и това е. Глобите са си глоби, големи са, както за алкохол, така и за превишена скорост и всички останали нарушения. Но няма не платена глоба, затова и хората спазват законите - първо, че не е правилно и второ, че не обичат да дават пари за нещо, за което могат и да не дават. Чиста, лесна и проста работа.
Там Министър излиза ли по тв, да разправя че е забранил на полицаите да се крият по храстите, а началник на кат да заявява че за превишение от 10 км над определената скорост - не глобват? Такива неща, случват ли се?
Инак - мда, прав си. и за това че всички сме 'патриоти" и милеем за тая държава, но губим хора, сякаш са ни нападнали я Путин, , я Байдън, всзеки ден. А не са.
И за това че неизбежноста на наказанието има превантивен ефект(не е ясно -какъв точно. Справка - Япония).
Стигнах до изводът, че докато въпросът ' ти знаеш ли кой съм аз', не напусне битът ни - все така ще е. Някой, който сам не знае кой е, ще ме пита мене, и даже като му кажа - пак не вярва. И щял да ме убива. Сякаш и сам няма да си умра някога, или пък той е безсмъртен. Пълна простотия, ама не според всички.
За някой е 'куул", предимно за любителите на неравноделни тактове. патриотично е....някак.
Добрите момчета - отиват в Раят, лошите - където си поискат.
И си вярват, и това е проблемът ни. /маса народ отива в нищото, само щото някой вярват че са /безсмъртни/. Или са олигофрени, едно и също е.
В крайна сметка, виновен съм аз, а-а-а... не се крий....и ти си виновен. Точно колкото мен. Ако ме разбираш......
alfa racer GTA
21-08-2022, 09:37
Излиза я, не само министър, ами министър - председателка и даже купонясва(а и други работи прави):
https://www.youtube.com/watch?v=Tya-ZLF95jc
https://apnews.com/article/denmark-finland-government-and-politics-6395d0dd1f3a141343f4625e930ba9c6
https://www.msn.com/en-us/news/world/finlands-prime-minister-is-under-fire-after-a-video-of-her-partying-leaked-online/ar-AA10Oyd6
Само да я :scherzkeks:дънките и ще :naughty:
172737
Еййййй, мноу аджамии сте у тоя форум бреееее...
172736
Дайте линк към някоя тема с алфистки там да ги качвам, че нещо търсих и ... не намерих...
П.П.
По блатната тема:
Има такива които казват "Знайш аз кой съм?!?
А има и такива които съзнават, че са точно г-н Никой и те пък започват "Ти знайш ли кой е баща/брат/чичо/дядо ми ве ?!?" - ей тези са по жалки и смешни и от първите...Съзнават че нямат никакви качества и "с чужда пита помен правят"...
В горния смисъл са ми казвали ни в клин ни в ръка "А моят кум каза че ще си купи порше" :tooth:
ivan dimitrov
22-08-2022, 19:32
"Къде го чукаш, къде се пука"!!
Въпросът ми беше конкретен.
Дай пример - министър обявява че ограничава работата на органите, контролиращи трафикът по пътищата публично. Или случай в който длъжностно лице, публично заявява че това което е написано в законът, не е валидно на пътят.
Дай пример - министър обявява че ограничава работата на органите, контролиращи трафикът по пътищата публично. Или случай в който длъжностно лице, публично заявява че това което е написано в законът, не е валидно на пътят.
Иване... undy отговори съвсем нормално според това което вижда и където пребивава и живее, но нашето момче alfa racer GTA е превъзбудено и го удря на народен фолклор...:))
alfa racer GTA
22-08-2022, 22:53
Къде е "чукането и пукането"?:devil:
Само отбелязвам, че и там живеят хора.
Errare humanum est.
Така че е излишно да ги идеализирате.
Там Министър излиза ли по тв, да разправя че е забранил на полицаите да се крият по храстите, а началник на кат да заявява че за превишение от 10 км над определената скорост - не глобват? Такива неща, случват ли се?
Там БКП и КПСС имало ли е?
Нереалистично е при 70 години комунизъм у нас, по времето на който законът беше БКП да очаквате от някакви хора живели и по време на комунизма и дресирани от него да мислят и действат като хора израснали в държава в която никога не е имало комунизъм и никога местния БКП велможа не се е разпореждал със закона "както му дойде"...
Та дори сега този начин на мислене се е възпроизвел у техните деца и внуци и управлява бъдещето на България...
А и такива очаквания са меко казано излишни от народ, който дори не успя да наложи най-елеменарната справедливост и разумност и да лиши довчерашните си сатрапи от възможност за участие в решаването на политически въпроси определящи неговото бъдеще с най-елементарна лустрация каквато се направи във всички постсоциалистически държави с изключение на България и Русия ...
Тези които го гониха, трепаха и малтретираха(милиционери, прокурори съдии и министри и висша администрация от БКП в държавната администрация на НРБ) + политическите секретари сега взимат най-високите пенсии... Това справедливо ли е?
Борците за свобода и справедливост лежали по затворите по 15-20 години ги оставиха "демократите" от десните партии да умрат в мизерия без пенсии или си мизерни пенсии...
Това справедливо ли е?
Без лустрация на ви демокрация...
След 20 години този народ ще се чуди и вайка "Защо са останали само 4 милиона пенсионери и предпенсионери", но ще си заслужава изцяло съдбата...
Докато народът допуска "мръсната пяна" от комунизма и от последвалата го "демокрация" да управлява съдбите на България резултатът ще е винаги същият.
Защото се избират хора които не да решат проблема, а верни хора...
Глупаво е да правиш едно и също(на избори), а да очакваш различен резултат...= "да гласуваш за Бареков (и да го направиш евродепутат), а да очакваш резултати все едно си гласувал за Чърчил..."
"Ей затова" е отговорът...
ecotronic
23-08-2022, 00:38
Не е проблемът в липсата на лустрация. Така или иначе комунистическите велможи или се отчитат пред Св. Петър, или са се превърнали в почтени бизнесмени, които дават хляб на народа.
Проблемът е в това, че се пръкнаха поколения, без отправни точки, които не разбират, що е демокрация, как се постига тя и че тя не е някаква вселенска даденост.
И най-важното - за която трябва понякога да станеш от дивана за да я защитиш.
Вместо това, с охота виниш демокрацията за всичките си несгоди и с охота, си готов да я жертваш за нещо по-авторитарно, което, обаче, ще ти гарантира трохите за които бленуваш.
Това, което, обаче, не разбираш, е че от това залитане в грешната покока, много трудно можеш да се върнеш в изходно положение.
Или както често се случва, започваш да цениш нещо, чак когато вече го нямаш.
Сега, голямата ни тема е газът и това, как да не нарушим комфорта си.
А това, че само преди няколко месеца говорехме за солидарност и съпричастност, вече го забравихме.
От кандидатите за идния парламент, очаквам, ясно да обявят, кои подкрепят Русия и кои не.
Това, кой ще докара газ на по-ниска цена или на кой психопат, повече ще се харесаме, не ме вълнува.
Вълнуват ме хората, които държат на думата си.
В момента, ме е срам, че съм българин.
alfa racer GTA
23-08-2022, 09:33
Еко, отново си утопист :roll2:
Как може да имаш очаквания от патологични лъжци, които отгоре на това нямат и най-елементарните качества да решат проблемите на България?
Бе те дори грешките не си признават!
Имал ли си работа с човек който отрича грешките си и не си признава че е сгрешил? С други думи имал ли си работа с безгрешен човек...?!
Че то вземи Кирчо Асенчо, Бойко, Курни, Копейкин и цялата политическа кохорта - за последните 7-8 месеца не разбра ли че поголовно лъжат "като дърти цигани", а като ги хванат в лъжа казват "Готов съм да поема цялата отговорност" без да уточняват с вино или ракия и с какво мезе "ще поемат" ...
Моята единствена надежда(а не очакване) е с тази "Игра на тронове" в българската политиката поне малко да се разбуни терена, една част от "мръсната пяна" да изтече в канала и на нейно място да се появят поне хора които са относително читави на лъжат поголовно и най-безочливо.
От април 2021г досега поне 1-вата част е постигната --> една част от купувачите на гласове по изборите като видяха, че трябва да плащат 2, 3-ти път в рамките на 1 календарна година се отказаха да ходят на избори и да купуват гласове...
Изпада и Славчу, след като се издъни с кадровата политика няколко пъти...след назначението на Караджов бях сигурен, че ще има разпад...
Това е поне първото положително нещо от многобройните избори...И след предстоящите избори не се очертава стабилно мнозинство в парламента, та този период на "Игра на тронове" в която в един момент си победител, а в следващия жертва ще продължи...За мен освен Бойко, трябва и разни Бабикяни, Майчета, Раданчета и Гномчета да изпаднат от политиката...
За първи път не съм сигурен дали ще гласувам...
П.П.
Много поЗдрав(и) от Как'Ви Сийка и целия антураж на Главния прокурор: Говорителката на Гешев спести 164 000 лв. за година (https://fakti.bg/razsledvania/706285-govoritelkata-na-geshev-spesti-164-000-lv-za-godina?fbclid=IwAR1VVD-fdIzqpTAytHygxvYRij2INlhjDoCGf76GpCgwBSjGESWdsZg-gco)
ecotronic
23-08-2022, 10:16
С газ или без газ, ще оживеем. Ще оживеем и въпреки политическите игрички.
Най-неприятното е, че в момента са в ход едни тектонични геополитически процеси и играчите, ясно заявяват своите места.
Скоро ще дойде и времето да се правят рекапитулациите.
Ние сме от малкото, които са се снишили и се ослушват, накъде ще задуха вятърът.
Това отново ни отрежда място на страната на булката.
Виновните за това путьовци, ще си идат, но светът ще помни българската путьовщина.
ivan dimitrov
11-09-2022, 19:23
С газ или без газ, ще оживеем. .
Нц. Беез газ може да оживеем, без газ от Русия - не.
Водим преговори с Газпром от месеци, причината да не знаем кой от наша страна ги води е че......от Газпром не отговарят.
Сегаа разговаряме с Лукоил. Митрофанова де! Ама то...все едно....
Цените на горивата у нас, са сходни с тия у Европата. И данъците са сходни(1към 4) когато се плащат, и цената на суровината, и себестойноста(заплати, осигоровки,застраховки...).
Направо сме на 6(шест). У нас, в тая сфера действа пазарна икономика, както и във всички други. При справедлив 10 процента плосък данък, няма начин капиталът да създаде естествени монополи. Той , Капиталът се води основно от мисълта за конкуренцията. Не иска утре да се утрои, мисли дългорочно.
Само не сме уцелили вселената.
ecotronic
12-09-2022, 09:43
Украинците ще се преборят с ватниците. Това е ясно.
Как ще се преборим с нашенските ватници, не е много ясно.
Либов ли бе да го опишеш......... :tooth:
Нц. Беез газ може да оживеем, без газ от Русия - не.
Водим преговори с Газпром от месеци, причината да не знаем кой от наша страна ги води е че......от Газпром не отговарят.
Сегаа разговаряме с Лукоил. Митрофанова де! Ама то...все едно....
Цените на горивата у нас, са сходни с тия у Европата. И данъците са сходни(1към 4) когато се плащат, и цената на суровината, и себестойноста(заплати, осигоровки,застраховки...).
Направо сме на 6(шест). У нас, в тая сфера действа пазарна икономика, както и във всички други. При справедлив 10 процента плосък данък, няма начин капиталът да създаде естествени монополи. Той , Капиталът се води основно от мисълта за конкуренцията. Не иска утре да се утрои, мисли дългорочно.
Само не сме уцелили вселената.
Ванчо,не знам защо ,но имам предчуствието ,че затворят ли кранчето на газа за западняците,а то на там отиват нещата,на другия ден ще ни го пуснат на нас.Независимо дали искаме или не.
А колкото до Лукоил-това е най-голямата рафинерия в региона и от конкуренцията всяка сутрин палят свещ да спре,че да си вдигнат оборотите двойно.При текущите спредове които се реализират в рафинериите из околността,смятам си наясно за какви интереси става въпрос.Изгубят ли веднъж пазарен дял тия тъпаци от Лукоил,ще е задълго,ако не и за винаги.Арабите отдавна точат зъби да се наместят на Балканите.И въпреки ,че към момента играят в отбора на Путин,те ще са първите които ще му обърнат гръб.Не ми се вярва да им харесва и политиката на Путин да завоюва пазарен дял в източна Азия.
Съдейки по продължаващите самоубийства на високо поставени шефове в Русия,по всичко личи,че руснаците са пробити и на този фронт,към момента се опитват да спасят каквото могат,ама се съмнявам да успеят,нищо ново под Слънцето.
А нашите политици са едни говеда,които наблюдават отстрани и слагам бас за едно шише 12 годишно Ханки ,че дори и не осъзнават какво точно става пред очите им.Има реална възможност да се рализират сериозни ползи от ситуацията,но тия нашите леваци докато се драчат как и кой да прибере петте стинки, влака ще е заминал.
Ситуацията е подобна на тази с изграждането на новите атомни мощности ,ако бяхме сложили още навремето две стинки акциз повече в цената на тока и бяхме взели мерки съответно тая сума да не се открадне,сега можеше да имаме още два реактора и в момента щяхме да имаме и по-евтин ток,и да реализираме в сегашната ситуация огромни печалби от износ,ама акъла ни идва все от после,щото сме много умни.
Виж само какво става тук-https://www.eso.bg/
А бе задават се пак избори, но този път не знам кой да подкрепя....просто надеждите умряха.....ако бях по млад има решение, ама пуснах дълбоки корени в тая изстрадала земя...ще взема да режа дървото...за мен няма оправия....Майка му стара, ебати боклучивият народ сме, за пореден път се убеждавам..:)
А бе задават се пак избори, но този път не знам кой да подкрепя....просто надеждите умряха.....ако бях по млад има решение, ама пуснах дълбоки корени в тая изстрадала земя...ще взема да режа дървото...за мен няма оправия....Майка му стара, ебати боклучивият народ сме, за пореден път се убеждавам..:)
Нема се плашиш,сегашната шибана ситуация може и да е за добро.
Нема се плашиш,сегашната шибана ситуация може и да е за добро.
Не се плашим, живял съм и в по шибани времена...иначе казано спасение дебне отвсякъде....ама ме дразни неоправданата спекула с цените която се шири...
ecotronic
22-09-2022, 11:59
Нема сми да се тръшкате за нек'ви избори. Така или иначе, след 4 - 5 м. ще има други.....
Така ще е, докато "негово величество", българският народ, не проумее, че заемането на твърда позиция е много по-важно от цената на хляба.
Ицето добре ги е обрисувал в новата си песен....:)
https://www.youtube.com/watch?v=W80-WX1pGBc
Нема сми да се тръшкате за нек'ви избори. Така или иначе, след 4 - 5 м. ще има други.....
Така ще е, докато "негово величество", българският народ, не проумее, че заемането на твърда позиция е много по-важно от цената на хляба.
А бе същите ще са....ае виж на моето момче интервюто, дето пие по малко от мен, но друса повече....п.п...м/у другото, аз не друсам..:)
https://www.youtube.com/watch?v=mD2b7COdmEA
Дали е твърда или откровено глупава и със сигурност спонсорирана е въпрос за една заключена тема. Гладът и инстинктът за самосъхранение винаги са и ще са по-силни от нечия(в случая чужда) идеология.
ecotronic
25-09-2022, 13:01
Гладът и инстинктът за самосъхранение винаги са и ще са по-силни от нечия(в случая чужда) идеология.
Мда....."да се продадеш за една паница леща"
"Чужда", в случая, означава - не лично твоята.
Съществуват едни държави в които "няма" и не може да има недоволни хора. А в случай, че, все пак има, то задължително, тяхното недоволство е инспирирано от вечните врагове на въпросната държава. И така, недоволстващите не са нищо повече от едни национални предатели или чужди агенти.
Съществуват и други държави, в които, недоволният човек, е наистина недоволен, може свободно да изрази своето недоволство и евентуално да промени нещо.
Кое от двете ще избереш, зависи от онази паница леща.
ivan dimitrov
25-09-2022, 16:03
Съществуват едни държави в които "няма" и не може да има недоволни хора. А в случай, че, все пак има, то задължително, тяхното недоволство е инспирирано от вечните врагове на въпросната държава. И така, недоволстващите не са нищо повече от едни национални предатели или чужди агенти.
Съществуват и други държави, в които, недоволният човек, е наистина недоволен, може свободно да изрази своето недоволство и евентуално да промени нещо.
Кое от двете ще избереш, зависи от онази паница леща.
Оная паница леща, няма нищо общо.
Проблемът е, че когато вечряш пържола, съседът хапва омар.
Може и да мразиш ракообразни, може даже алергия да имаш към тях, но.....това е проблемът.
Така е и с войната на пътя. - не даваш мигач, щото никой друг не го прави.....
Въобще - безсмислено е да се води спор, с някой, за когото не са важни фактите, а лозунгите.
Ако питаш Тренди - от глад ли умираш, или някой ти застрашава живота, отговорът ще е - 'не бе, аз за другите съм загрижен".
В Русия всички имат яхти за милиарди, за това искат и тук да е като там.
Там е раят на земята. Нищо че и руснаците бягат от там. Поне не по малко от колкото ние от тук.
Фактите нямат значение, спорът е излишен. Разделът също.
...
Да, сигурен съм, че е по-добре да се продадеш за 1 яхта, например. Показателно е, че си готов за БГ политик, след като опцията(която, според мен е най-добрата) да не се продадеш, а да се справяш сам, липсва като вариант.
Чужда, в случая, означава не само не лично моя, но и чужда на българския интерес.
Оная паница леща, няма нищо общо.
Проблемът е, че когато вечряш пържола, съседът хапва омар.
Може и да мразиш ракообразни, може даже алергия да имаш към тях, но.....това е проблемът.
Така е и с войната на пътя. - не даваш мигач, щото никой друг не го прави.....
Въобще - безсмислено е да се води спор, с някой, за когото не са важни фактите, а лозунгите.
Ако питаш Тренди - от глад ли умираш, или някой ти застрашава живота, отговорът ще е - 'не бе, аз за другите съм загрижен".
В Русия всички имат яхти за милиарди, за това искат и тук да е като там.
Там е раят на земята. Нищо че и руснаците бягат от там. Поне не по малко от колкото ние от тук.
Фактите нямат значение, спорът е излишен. Разделът също.
А, дали проблемът не е, че съседът с омара иска И твоята пържола, защото от позицията са на такъв хапващ омари си е решил, че няма нищо по-нормално от това.
Да, наистина е безсмислено, още повече, когато даже лозунгите не са негови, а на външни спонсори.
Нещо си се объркал - не съм загрижен, нито за едните(УКР), нито за другите(РУС). Загрижен съм, какво става в семейството ми, с приятелите ми, в квартала ми, в града ми, в страната ми(в този ред по приоритет), защото всичко останало е лицемерие, тип - "да помогнем на сомалийските сирачета".
В коя държава всички имат яхти? Или след като в някоя има повече яхти, отколкото в първата, значи те не е проблем да ни определят като къде да ни е?
С последните ти 2 изречения съм съгласен.
ecotronic
26-09-2022, 11:16
Аз ни бих си позволил това, да олицетворявам личните си интереси с националните. Но, очевидно, на мен ми липва самонадеяността от която ти изобилстваш.
А Нинова няма позиция дали да се признаят референдумите в окупираните от РФ територии на Украйна. Трябвало да се произнесат експертите по международно и не знам там какво още право,защото имало прецеденти и да се признават ,и да не се признават подобни инициативи.Е това е българския политик.
Не ме пита аз какво мисля ,ами се чуди откъде да намери експерти.
Време е социалистите да вземат мерки.Или пък няма нужда,и с Нинова, и без Нинова,партията им може да остане извън парламента .
ecotronic
26-09-2022, 17:43
Разбираемо. Мечтата на Нинова е да дойдат "братушките" и да проведат един "референдум" за присъединяването на България към Русия. В случай, че не се съгласим, ще се превърнем в радиоактивна пепел. В случай, че се "съгласим", тя ще оглави държавата за вечни времена.
Разбираемо. Мечтата на Нинова е да дойдат "братушките" и да проведат един "референдум" за присъединяването на България към Русия. В случай, че не се съгласим, ще се превърнем в радиоактивна пепел. В случай, че се "съгласим", тя ще оглави държавата за вечни времена.
Сега чета ,че и Георги Свиленски ги е предъвкал по същия начин,та не е само Нинова.
БСП-то са просто едни путници поели към бунището на историята.
А петрола продължава да пада,чудя се дали руснаците не са решили да правят сечено на арабите.Вече цените са свалени до нивото края на миналата година.
Аз бих гласувал за партията готова да прекрати схемата с преработката в Бургас на ишлеме и обложи вноса на руския петрол с поне 50% мито.А после нека Лукойл си продават продукцията както намерят за добре.Като сме в списъка на "неприятелските" страни поне да има защо.
Крайно време е да извлечем поне малка финансова полза от глупостта на братушките,като компенсация за негативите които инкасираме към момента.
Сега чета ,че и Георги Свиленски ги е предъвкал по същия начин,та не е само Нинова.
БСП-то са просто едни путници поели към бунището на историята.
А петрола продължава да пада,чудя се дали руснаците не са решили да правят сечено на арабите.Вече цените са свалени до нивото края на миналата година.
Аз бих гласувал за партията готова да прекрати схемата с преработката в Бургас на ишлеме и обложи вноса на руския петрол с поне 50% мито.А после нека Лукойл си продават продукцията както намерят за добре.Като сме в списъка на "неприятелските" страни поне да има защо.
Крайно време е да извлечем поне малка финансова полза от глупостта на братушките,като компенсация за негативите които инкасираме към момента.
Грешно мислиш бате....защо трябва да рушим нещо което го имаме....правим го постояно....и затова сме на тоя хал.....помисли....не е нужно да купуваме от руснаците, но това което имаме трябва да го използуваме....руснаците и арабите за сега са биз-бизе...и да се отклоня малко от темата, ама не толкова....тия измислените македонци да духат супата...тая вечер им го показахме на футбол....аз ги уважавам, защото имам приятели от тях...ама те са неосъзнати българи да ги еба....в началото на месеца бях на почивка в Гърция...четем на табелката централна македония...а бе и на вас да ви еба майката, нямате спомен, кога сме ви мачкали....леко си падам нацианолист...:)...не си ли търсиш интереса като нация си загубен...А ТОЧНО ТОВА ПРАВЯТ ВСИЧКИ НАШИ ПОЛИТИЦИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ....!!!!...
п.п...посочи ми една политическа партия у нас, която да не е подвласна на чужд интерес и ще ти подаря най скъпото ханки....
Продаваме се за жълти стотинки....е това ми е мъката...колкото и да сме малки, може да имаме достойнство, ама не....
ivan dimitrov
27-09-2022, 11:57
А, дали проблемът не е, че съседът с омара иска И твоята пържола, защото от позицията са на такъв хапващ омари си е решил, че няма нищо по-нормално от това.
Не, не е. ако беше така, нямаше да имаш пържола.
Самият факт че сега стотици хиляди си позволяват това, което във времената в които искаш да ни върнеш, си позволяваха шепа хора е показателен.
Аман от тая мантра за независимост! Няма такова нещо! Не е имало и няма да има.
може и сам да се оправяш - сам да си сееш хляба, сам да си доиш овцата, да си насечеш дървата за отопление на пещерата, ама като дойде глутницата вълци, пак допираш до съседа.
Не, не е. ако беше така, нямаше да имаш пържола.
Самият факт че сега стотици хиляди си позволяват това, което във времената в които искаш да ни върнеш, си позволяваха шепа хора е показателен.
Аман от тая мантра за независимост! Няма такова нещо! Не е имало и няма да има.
може и сам да се оправяш - сам да си сееш хляба, сам да си доиш овцата, да си насечеш дървата за отопление на пещерата, ама като дойде глутницата вълци, пак допираш до съседа.
Пържола винаги е/съм имало/имал. Даже бяха и от месо, не от пилета и прасета "културисти". Това, че не са били 58 вида, а само 1 или 2 не ми е пречело да живея спокоен и сигурен живот.
Идеологическата ти слепота, не мисля да коментирам. Ясно ми е, че предпочиташ да имаш господар, защото е богат и ще има сочни остатъци от огризките, които ще ти подхвърля, без изобщо да се замисляш за цената, която реално плащаш. А от този с пържолата, които е на твоето ниво на благосъстояние, може даже да е съседа ти, пак ще получаваш заповеди(то е ясно - преживели сме го вече), но отношенията с него няма да са като при първия (робовладелец - роб), а по-скоро(според мен) като управител-подчинен и цената определено ще е в твоя полза(във всички неща, за което се отнася - икономически, военни, природни...).
След като си постигнал описаните от теб неща(в примера ти), това не се е случило, преди да осигуриш сигурността си. След като я имаш, глутницата вълци може само да вие на гладно около колибката ти, както е видно в настоящата ситуация с войната.
ecotronic
27-09-2022, 15:06
....Ясно ми е, че предпочиташ да имаш господар.....
Ако ти считаш, че си нямал господар, при това хем беден, хем нагъл, хем циничен, хем тираничен по времето когато си живял "спокойно и сигурно", то ти наистина следва да се замислиш върху собствената си идеологическа слепота.
....
..посочи ми една политическа партия у нас, която да не е подвласна на чужд интерес и ще ти подаря най скъпото ханки....
.
Ти ме вкара у мисли са....хм....пие ми се ханки ....абе отивам да си купя едно...
ecotronic
27-09-2022, 15:36
Не знам, защо словосъчетанието "чужд интерес" е толкова трагично за някои.
Ето един пример за първолаци:
Kaufland направиха магазин наблизо. Очевадно, защото имат интерес от това. А щом Kaufland не е българска фирма, това означава "чужд интерес".
И какво от това?
След като този магазин ми създава удобство и аз редовно го ползвам, очавадно и аз имам интерес от него.
Къде, в случая, е драмата от "чуждия интерес"?
И да ви кажа право - когато пазарувам в него, нямам никакво усещане да съм роб в обятията на господаря си.
Eko, да дам твоя пример и мисленето ти, отнесен към хипотезата, че не трябва да гледаме само собственото си удобство и моментно състояние, за да имаме полза, ние, цялото население.
Замислял ли си се колко пари от печалбата на Кауфланд остава в България? Тази, която по закон би трябвало да даваш под формата на данъци. С които данъци държавата трябва да направи нещо "добро" за народа си. Порови се и прочети какъв оборот са им обложили с данъци. И след това като им даваш твоите пари, не трябва да обвиняваш държавата, че училището на детето ти е мърляво и с графити. Да, пак ние сме си виновни, но това е изгодата за други, не за теб. Ама е удобно де.
Що ти не пазаруваш ли в тези вериги? Някой да ги замеря с яйца и да ги оплюва?
С тази разлика, че аз не съм привърженик на тезата, за разлика от теб, че е тъпо да се продадеш за 5 кила домати. Както всичките ти примери за войната и т.н.
Народа е народ. Държавата трябва първо да се грижи за него и след това за всички останали. Ако намери газ с 5 ст. по-евтино, да се възползва от това. А не да скандираш, че сме щели да си купуваме газа по-евтино от "разбойниците", а в същото време не даваш 5 лв. на държавата, за да ти построи хубави тротоари. Веднъж подкрепяш идеята всички да мръзнем масово на макс, ама след това не е проблем да подкрепяш онези, които изнасят всеки един лев. Малко избирателно, спрямо изгодата ти. Не мислиш ли?
ecotronic
27-09-2022, 16:38
А какво трябва за да се направи една такава българска верига магазини? Някакво космическо ноу-хау ли, много пари ли, що ли? Аз освен Фантастико, друга не знам. А - имаше и някаква Kooп - нещо си, ама тя не работи в неделя.....
Тъй ще е. Като сме мързеливи и само гледаме в чуждата паница и мрънкорим, другите ще идват да се възползват от това от което бихме могли и ние.
ecotronic
27-09-2022, 16:42
Eko, да дам твоя пример и мисленето ти, отнесен към хипотезата, че не трябва да гледаме само собственото си удобство
Що ти не пазаруваш ли в тези вериги? Някой да ги замеря с яйца и да ги оплюва?
Какво трябва? Пари и подкупно правителство. Явно и двете условия са налични, за да има и такива инвестиции с големи интереси.
Я пробвай да си направиш ти такава верига и ще видим дали ще успееш да скриеш оборотите си. Дори направи едно магазинче за чипс пред блока ти. Пък после ще те питам къде ти е ноу-хау-а на Кауфланд.
ecotronic
27-09-2022, 16:50
Ама те тия чужди измекяри без подкупни правителства не виреят, така ли? И оборотите ли крият? Я разкажи, че ми стана интересно.
Ама те тия чужди измекяри без подкупни правителства не виреят, така ли? И оборотите ли крият? Я разкажи, че ми стана интересно.
Не бе, виреят си. Както си виреят и разбойниците. Ама двоен имапкт нанасяш. Веднъж, че искаш да купуваш скъпо, а след това подкрепяш и изнасянето на капитал. Малко крайно, не мислиш ли? Аз съм част от народа и не подкрепям това.
Просто искам правителството да купува газ от където намери най-евтино и всеки да си плаща данъците на всичко, което изкара. Не е много сложно и не искам много. Така ми се струва де.
ecotronic
27-09-2022, 17:04
Ето я голямата разлика в позициите ни. Ти искаш газта да е по-евтина и така - сума ти и неща, зависещи от това. Аз пък казвам, че това не е голяма трагедия за няколко месеца. Има доста по-важни обстоятелства от това в момента. Неправилното им решение, твърде вероятно ще рефлектира много по-неприятно в дългосрочен план. Накратко и тук е в сила златното правило "Ден, година храни".
ivan dimitrov
27-09-2022, 18:07
Не бе, виреят си. Както си виреят и разбойниците. Ама двоен имапкт нанасяш. Веднъж, че искаш да купуваш скъпо, а след това подкрепяш и изнасянето на капитал. Малко крайно, не мислиш ли? Аз съм част от народа и не подкрепям това.
Просто искам правителството да купува газ от където намери най-евтино и всеки да си плаща данъците на всичко, което изкара. Не е много сложно и не искам много. Така ми се струва де.
И аз искам да купуваме евтина газ(въпрели че не ползвам), само кажи от къде. Путин вдигна цената, че му трябваха пари за война която няма да води. На нас ни я спря, щото не искахме да променяме действащ договор, на останалите - щот се счупи турбината. преди това ни продаваше на почти двойна цена, щот сме братски народи. ....
И така - няма евтина газ, има Путин.
За изнасянето на капитал съм много съгласен. Крайно време е да се мине на прогресивно облагане, като навсякъде. Само дето дори единственият който говори за промяна на данъчната система(Манолова) иска да махне данъкът на минималната заплата - нищо по вече. а това какво ще постигне - всички знаят.
Ето я голямата разлика в позициите ни. Ти искаш газта да е по-евтина и така - сума ти и неща, зависещи от това. Аз пък казвам, че това не е голяма трагедия за няколко месеца. Има доста по-важни обстоятелства от това в момента. Неправилното им решение, твърде вероятно ще рефлектира много по-неприятно в дългосрочен план. Накратко и тук е в сила златното правило "Ден, година храни".
Там е работата, че няма да е за "малко", а това малко ще погуби предприятия, хора, работни места, семейства. Възстановяването ще е много години, най-вероятно в двуцифрено изразяване.
И аз искам да купуваме евтина газ(въпрели че не ползвам), само кажи от къде. Путин вдигна цената, че му трябваха пари за война която няма да води. На нас ни я спря, щото не искахме да променяме действащ договор, на останалите - щот се счупи турбината. преди това ни продаваше на почти двойна цена, щот сме братски народи. ....
И така - няма евтина газ, има Путин.
За изнасянето на капитал съм много съгласен. Крайно време е да се мине на прогресивно облагане, като навсякъде. Само дето дори единственият който говори за промяна на данъчната система(Манолова) иска да махне данъкът на минималната заплата - нищо по вече. а това какво ще постигне - всички знаят.
Путин та Путин. Много повърхностно гледане на нещата. Я се запитай тия зелени сделки и енергии дали случайно не са много по-голям проблем от Путин. Просто трябва мислене в детайли, а не чрез телевизора. Путин предоставя много удобен терен за измиване на ръцете. Нищо друго.
Там е работата, че няма да е за "малко", а това малко ще погуби предприятия, хора, работни места, семейства. Възстановяването ще е много години, най-вероятно в двуцифрено изразяване.
Путин та Путин. Много повърхностно гледане на нещата. Я се запитай тия зелени сделки и енергии дали случайно не са много по-голям проблем от Путин. Просто трябва мислене в детайли, а не чрез телевизора. Путин предоставя много удобен терен за измиване на ръцете. Нищо друго.
Бо ,изглежда вече и тъпегьозите в Русия започват да проумяват ,че тая специална операция отнема твърде много животи,но забележи ,че това започва да се случва чак като взеха да ги привикват в армията.Като са толкова големи патриоти що не попълниха загубите с доброволци,май са едни позьори и в това отношение, щом треперят за живота си и бягат .Путин вече утрепа сумайти и народ,а сега не блъфирал ,че щял да продължи и с ядрените оръжия.Вероятно има за цел да поставя световен рекорд.Интересно е ,че руснаците все още не проумяват,че останалия свят просто ще ги изтрие от лицето на земята още при първия им опит да използват оръжие за масово унищожение. А ако Путин продължава да си въобразява ,че има някакво превъзходство с ядрения си арсенал ,напълно е възможно в някакъв момент да се вземе решението Русия да бъде атакувана дори и без да е нанесла ядрен удар,с превантивна цел .
Руснаците би трябвало да разкарат по най-бързия възможен начин Владимир Първи Най-Велики ,първо защото не трябва в управлението на която и да е държава да има такива изтрещяли индивиди и второ защото те са му дали властта.
В противен случай тази специална операция ще е последната война за Русия .
А ти се коркаш за зелени сделки,работни места и ,че възстановяването щяло да е десетилетия.Според мен вече наистина съществува неприемливо голяма вероятност това възстановяване да е много,ама наистина много по-продължително.И това ще е така докато Путин е начело на Русия.
ecotronic
27-09-2022, 20:58
Колко време ще трае патардията с Путлер, зависи основно от запада и частично от Китай.
Бо, ти наистина ли считаш, че зелените истории са по-вредни от ядрената пепел?
Трябва да се отключи темата за Украйна, че тук се размиват нещата за наште избраници....бивши и настоящи..Путин за сега не ни влияе, кой знае колко в избора...;)
ecotronic
27-09-2022, 21:15
Ся кат дойде Бойко на белия кон, всичко ще оправи. Тя и кралицата беше жива по времето на ГЕРБ. Та нек'ъв си Путя, няма никакъв шанс.
:tooth:
Трябва да се отключи темата за Украйна, че тук се размиват нещата за наште избраници....бивши и настоящи..Путин за сега не ни влияе, кой знае колко в избора...;)
Ами да се върнем в темата тогава
п.п...посочи ми една политическа партия у нас, която да не е подвласна на чужд интерес и ще ти подаря най скъпото ханки....
Боби печелиш,предавам се,не мога се сетя за такава партия.
Колко време ще трае патардията с Путлер, зависи основно от запада и частично от Китай.
Трагедията е всеобща, просто Путин запали фитила....погледни в световен маюаб и може да проумеш за какво иде на реч...Европа е нищо на картата....яко е прогнила, макар и с най висок стандарт с Америка в световен мащаб....ама другите къде ги слагаш.....я помисли за движението на хора и нарушените граници....аз отивам някъде, виждам по добри неща, условия на живот и т.н...е балък ли съм...дали съм африканец, азиатец, арабин, българин и т.н...и какво се получава....направенето разделение на хората до сега, води до световна война....е това е..другото е политически гъдел...;)
Ами да се върнем в темата тогава
Боби печелиш,предавам се,не мога се сетя за такава партия.
Батко Съни, ако се включи от щатите може да я отключи...то други модератори не виждам...важното е че му правим изкуствено дишане на форума и с няколко закачки трима четерима го дигаме на крака за сега...;)
ecotronic
27-09-2022, 21:35
Колкото и да гледам, колкото и да проумявам, в 21-ви век, в цивилизацията проблемите не се решават с войни. Още по-малко с ядрени.
Недей да повтаряш като папагал мантрите на руската пропаганда. Путлер не е запалил нещо запалимо.
Путлер е просто един психясал кретен, който е допуснат да се вихри от алкохолизирания и зомбиран руснак.
Западът допусна една голяма грешка - това че си мислеше, че след края на студената война, вечните имперски амбиции на руския мужик, ще изчезнат от само себе си щом бъде той допуснат в цивилизацията.
Е - сега ще трябва да изправяме тази грешка.
Ся кат дойде Бойко на белия кон, всичко ще оправи. Тя и кралицата беше жива по времето на ГЕРБ. Та нек'ъв си Путя, няма никакъв шанс.
:tooth:
:)))....той Бойко немой изкара колкото бай Тошо, камо ли като кралицата...Путя е единица, проблемът е много по мащабен...тия който се множат, като наште цигани, ще превземат света, ако ме разбираш след време...
:)))....той Бойко немой изкара колкото бай Тошо, камо ли като кралицата...Путя е единица, проблемът е много по мащабен...тия който се множат, като наште цигани, ще превземат света, ако ме разбираш след време...
Аааа,наште сигани не са прости ,за кво им е да превземат света,че то туй си е беля на главата бе Бате,те само ще гепят колко да не са капо, и после ......маймуните отиват да бачкат ,че да станат хора в 6 без 10,а те продължават купона с
https://www.youtube.com/watch?v=k7nZQoPCh7Y
ecotronic
27-09-2022, 21:49
...тия който се множат, като наште цигани, ще превземат света, ако ме разбираш след време...
Отново си в грешка. Разумът винаги е побеждавал простотията.
Колкото и да гледам, колкото и да проумявам, в 21-ви век, в цивилизацията проблемите не се решават с войни. Още по-малко с ядрени.
Недей да повтаряш като папагал мантрите на руската пропаганда. Путлер не е запалил нещо запалимо.
Путлер е просто един психясал кретен, който е допуснат да се вихри от алкохолизирания и зомбиран руснак.
Западът допусна една голяма грешка - това че си мислеше, че след края на студената война, вечните имперски амбиции на руския мужик, ще изчезнат от само себе си щом бъде той допуснат в цивилизацията.
Е - сега ще трябва да изправяме тази грешка.
Моля.....?....какво да изправяме....?...че някой не можа да овладее ситуацията с тези, който до вчера ги използуваше за роби....ние ли трябва да опъваме кайша..?...я питай новият крал на Англия и не ме занимавай с глупости, че ако те слушам тебе и децата на мойте деца ще страдат...
С Еко сме на едно и също мнение гледам.:cheers:
Отново си в грешка. Разумът винаги е побеждавал простотията.
Яко грешиш...ако имаше разум, нямаше да се стигне до тук!!!.....не подценявай мнозинството, което ние наричаме малцинство...
Аааа,наште сигани не са прости ,за кво им е да превземат света,че то туй си е беля на главата бе Бате,те само ще гепят колко да не са капо, и после ......маймуните отиват да бачкат ,че да станат хора в 6 без 10,а те продължават купона с
https://www.youtube.com/watch?v=k7nZQoPCh7Y
Идеше дума не точно за наште мангали, а за араби и азиатци....нали говорим в световен мащаб....;)
С Еко сме на едно и също мнение гледам.:cheers:
Гледаш, ама не виждаш..:)))
А Наздраве...
п.п..чети последователно кво пишем...
Аааа ,не позна тука,чета аз,ред по ред,само дето не мога я фана последователността.Това не е проблем, надявам се...
Алтернативен въпрос - ти сега не си ли по-щастлив от ситуацията, че може да има пепел, защото ще бъде съставена от изгарянето и на Русия. Както сам си казал, жертваш всичко само и само ония да измрат. :) Склонен си да изгориш село дори, само и само да изгори конкретна къща.
Аааа ,не позна тука,чета аз,ред по ред,само дето не мога я фана последователността.Това не е проблем, надявам се...
Е това е проблема....писането не е като действията.....политиците лъжат последователно...а народа го обира, независимо къде по света...
Е това е проблема....писането не е като действията.....политиците лъжат последователно...а народа го обира, независимо къде по света...
Е да де,политиците ясно кво правят,обаче въпроса е къде сме ние в целата схема и кво праим ,че да не ни цакат с топла бира.
Нещо действия ,размърдване ?
Или само пишем?
ecotronic
27-09-2022, 22:27
Точно за това говоря. Ако имаше разум. У "великия" руски человек. А сега западният разум ще трябва да оправя нещата.
ecotronic
27-09-2022, 22:36
Алтернативен въпрос - ти сега не си ли по-щастлив от ситуацията, че може да има пепел, защото ще бъде съставена от изгарянето и на Русия. Както сам си казал, жертваш всичко само и само ония да измрат. :) Склонен си да изгориш село дори, само и само да изгори конкретна къща.
Никак не съм щастлив. Щях да съм щастлив, ако западът беше действал, както би трябвало и така нещата щяха да са приключили до края на миналия март.
Сега не искам Русия в пепел, но e много вероятно, тя сама да се изпепели. Нали се сещаш, че ако не се стигне до ядрен катаклизъм, ще има едни няколкостотин хиляди сърдити руснаци, които ще се завърнат с оръжие в ръка, ще са разбрали истината и ще искат виновните.
На фона на това и в предвид на огромното количество оръжие, включае ядреното, великата октомврийска революция би бледняла.
Това е доста страшен сценарий и за самия запад.
Сценария включва Урал да е бъдещата полско-китайската граница,а столица на Русия ,ако има такава най-вероятно ще е Калининград.
Казаха ми ,че Мистър Си е неотдавна е заповядал на армията да се подготви за реални действия.
А голямата грешка на Путин е,че си мисли ,че китайците ще го подкрепят.Единственото което ще стане според неговите очаквания е ,че китайците ще разположат сериозен контингент в Сибир .Както би казал Бат Бойко,Мистър Си ще го ... с двеста.
Ако ти считаш, че си нямал господар, при това хем беден, хем нагъл, хем циничен, хем тираничен по времето когато си живял "спокойно и сигурно", то ти наистина следва да се замислиш върху собствената си идеологическа слепота.
Точно над мнението ти е написано
...пак ще получаваш заповеди(то е ясно - преживели сме го вече),...
Дали считам, че съм нямал господар?
П.С. След щадящото поскъпване от 40% на топлото за юли, ето и новото, което се задава: https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Toplofikaciite-sa-gotovi-da-iskat-poskupvane-na-parnoto-s-60-ako-durzhavata-ne-gi-kompensira-1407573
Цената, която се знаеше(и това е само икономически), че ще заплатим, е важната и показателна, кой е идеологически заслепен...
Вече до там ли я докарахме ,че цената на топлото да ни определя идеологическата позиция ?
Гледам в сайта на нашия Електроенергиен системен оператор,че в момента работи само единия блок в Козлодуй и произвежда 1069mWh,а изнасяме 1200.
Въпросче- ако през зимата работят и двата блока колко ток можем да изнасяме и на каква цена?
Печалбата от АЕЦ-а дали да се използва за компенсация на по-високите разходи на топлофикациите за газ или да се използва за изграждане на нови ядрени мощности?
Ето ти казус с политически уклон.И идеологически донякъде,щом цената на топлото влияе на идеологията ни.
Утре вероятно ще има официално откриване на тъй дълго изграждания нов газопровод към Гърция,според теб това ще повлияе ли на цената на топлото ,а от там и на нашата идеологическа позиция?
А по въпроса за зелената енергия ми е интересно мнението ти ,като въпроса ми е следния:
Според теб евентуална промяна в закона за изграждане на малки мощности до 30кW (а защо не да бъдат например до 60kW ),с цел облекчаване на разрешителния режим за изграждане на мощности за производство на ел.енергия от възобновяеми източници как би се отразила на цената на топлото,а от там и на идеологическото ни заслепяване?
Или смяташ ,че това е излишно,при положение,че един дългосрочен договор с Газпром би ни гарантирал по-ниска цена на мегават?И какво би ни гарантирало ,че няма да има едностранни промени по този договор в бъдеще.Независимо какви са причините -война,санкции и т.н.
Да ти кажа,според мен, със 100% сигурност Слънцето ще продължава да свети още бая време ,а колкото до газта,нещо не съм убеден ,че Русия ще бъде в близките години търговски партньор на който може да се има доверие и Газпром ще е фирма способна да изпълнява договорите си .
ecotronic
28-09-2022, 11:59
Станаха известни резултатите от референдумите в Донбас, Херсон и Запорожието. ГЕРБ печели убедително.
Обаче евентуално само Нинова ще им я признае победата и то ,ако успее да намери подходящите експерти по провеждане на референдуми.
...
Въпросче- ако през зимата работят и двата блока колко ток можем да изнасяме и на каква цена?
Печалбата от АЕЦ-а дали да се използва за компенсация на по-високите разходи на топлофикациите за газ или да се използва за изграждане на нови ядрени мощности?
Ето ти казус с политически уклон.И идеологически донякъде,щом цената на топлото влияе на идеологията ни.
Утре вероятно ще има официално откриване на тъй дълго изграждания нов газопровод към Гърция,според теб това ще повлияе ли на цената на топлото ,а от там и на нашата идеологическа позиция?
А по въпроса за зелената енергия ми е интересно мнението ти ,като въпроса ми е следния:
...
Въпросът трябва да е защо да работят 2 блока, като можеше да са 6+?
Да се използва за изграждане на нови ядрени мощности(е мнението ми), което можеше отново отдавна да е факт. Това трябва да ти отговори и какво е мнението ми за зелената енергия(не съм дълбал там), за мен от повърхностното ми познание по въпроса е зелена измама, т.е. още един начин да те цакат, изнудват и държат на къс повод.
След като санкциите на Русия се налагат избирателно, не мисля, че тези, които им ги налагат имат някакви притеснения, дали руските компании ще си изпълнят договорите, нашите платеняци (помярите-политици-дупетати, за които е темата), обаче са силно притеснени.
Късогледство има наоколо, но не и при мен.
ivan dimitrov
28-09-2022, 19:15
Вече до там ли я докарахме ,че цената на топлото да ни определя идеологическата позиция ?
Гледам в сайта на нашия Електроенергиен системен оператор,че в момента работи само единия блок в Козлодуй и произвежда 1069mWh,а изнасяме 1200.
Според теб евентуална промяна в закона за изграждане на малки мощности до 30кW (а защо не да бъдат например до 60kW ),с цел облекчаване на разрешителния режим за изграждане на мощности за производство на ел.енергия от възобновяеми източници как би се отразила на цената на топлото,а от там и на идеологическото ни заслепяване?
Или смяташ ,че това е излишно,при положение,че един дългосрочен договор с Газпром би ни гарантирал по-ниска цена на мегават?И какво би ни гарантирало ,че няма да има едностранни промени по този договор в бъдеще.Независимо какви са причините -война,санкции и т.н.
Да ти кажа,според мен, със 100% сигурност Слънцето ще продължава да свети още бая време ,а колкото до газта,нещо не съм убеден ,че Русия ще бъде в близките години търговски партньор на който може да се има доверие и Газпром ще е фирма способна да изпълнява договорите си .
Това дето го гледаш сега, с посоката на токът, е изключение. Моментът за денацификация на Украйна беше избран перфектно. Маса фирми прекратиха дългосрочните си договори за тоци, заради ковид. И точно когато производството се възобнови се оказаха на пазарът "ден напред" с недостиг на производство на електричество в европейски мащаб. Като имаш предвид втората половина на поста си, и това че пазарът не търпи "дупки" , и това че аец се изгражда за десетки година а "зелените" системи за няколко месеца и изискват мноооооого по малки инвестиции - защо мислиш че ни трябва нова аец?
Из нета има таблички за процентното съотношение на производството на тоци на годишна база, за години назад. Вземи ги поогледай.
... Като имаш предвид втората половина на поста си, и това че пазарът не търпи "дупки" , и това че аец се изгражда за десетки година а "зелените" системи за няколко месеца и изискват мноооооого по малки инвестиции - защо мислиш че ни трябва нова аец?
Из нета има таблички за процентното съотношение на производството на тоци на годишна база, за години назад. Вземи ги поогледай.
И защо тогава, след като всичко е по-бързо и с много по-малко инвестиции, в сметката за тока плащам само 1-5% от "най-скъпия" ток от АЕЦ, и основния товар е от модерните еко токопроизводители с "най-евтиния" ток" и пренос, поради посерниците, които са се наредили на хранилката? Ма, то екологията, това-онова, нали...
ivan dimitrov
28-09-2022, 20:40
И защо тогава, след като всичко е по-бързо и с много по-малко инвестиции, в сметката за тока плащам само 1-5% от "най-скъпия" ток от АЕЦ, и основния товар е от модерните еко токопроизводители с "най-евтиния" ток" и пренос, поради посерниците, които са се наредили на хранилката? Ма, то екологията, това-онова, нали...
Поради написаното по назад. АЕЦ е подходяща за планова икономика. Там не те и вълнува колко са загубите от пренос и дали ще топлиш околната среда. Реакторите не реагират бързо, а балансът на системата изисква голяма гъвкавост. И да имахме 6 реактора сега, пак същото щеше да плащаш, шото това е пазарът - днес поръчвам за утре. Не можеш днес да спреш реакторът, утре да го включиш. ако сега имахме 6 реактора, щяхме да трупаме кинти, ама щяхме да плащаме заемите за тях(реакторите), за поддръжката им за времето в което не са работили преди това, за студеният резерв, който е неизбежен.....
Производството на ток у нас, на годишна база, гравитира околу 50 процента от двата реактора в Козлодуй.
Мооооже би, с доста условности още един реактор да има смисъл. Два..........абсурд.
Ама начинът ти на мислене не допуска че в ъзможно да не са те прекарали.
За това все господари и роби са ти в устата.
И да имахме 6 реактора сега, пак същото щеше да плащаш, шото това е пазарът - днес поръчвам за утре. Не можеш днес да спреш реакторът, утре да го включиш. ако сега имахме 6 реактора, щяхме да трупаме кинти, ама щяхме да плащаме заемите за тях(реакторите)...
А не е ли по-добре да ги изплащаме и да работят, отколкото да ги изплащаме и да стоят на поляната край Белене. :)
ivan dimitrov
28-09-2022, 21:24
А не е ли по-добре да ги изплащаме и да работят, отколкото да ги изплащаме и да стоят на поляната край Белене. :)
Перфектно би било, само че....няма как....
Няма как 6 мегавата реактори да работят синфазно 24/7 при полужение че са натоварвани с пикове и спадове в консумацията с над 40 процента в денонощието.
Чувал ли си че има дневна и нощна тарифа? За къв... е според теб?
Това дето го гледаш сега, с посоката на токът, е изключение. Моментът за денацификация на Украйна беше избран перфектно. Маса фирми прекратиха дългосрочните си договори за тоци, заради ковид. И точно когато производството се възобнови се оказаха на пазарът "ден напред" с недостиг на производство на електричество в европейски мащаб. Като имаш предвид втората половина на поста си, и това че пазарът не търпи "дупки" , и това че аец се изгражда за десетки година а "зелените" системи за няколко месеца и изискват мноооооого по малки инвестиции - защо мислиш че ни трябва нова аец?
Ванчо,наясно съм ,че търговията с ток е по-различна от всяка друга и ,че технологичните особености на мощностите за производство трябва да съответстват на пазарното търсене,но поради изключително рентабилното производство на атомните централи може и да си позволим да топлим околната среда.
Ако тикна един реактор в колата ще го гася ли според теб или ще го оставя да си бачка нонстоп.
Два реактора са ни предостатъчно,но са стари и зависят от един доставчик, и за гориво, и за части,а и в все някога ще трябва да ги подменим.
Колкото до малките мощности,не е запълване на дупки,а чиста математика.При положение ,че цената на тока до крайните потребители е в пъти по-висока спрямо получената с възобновяеми източници,не е редно да се усложнява изграждането на малки мощности за собствени нужди с каквито и да е процедури.Евентуално периодично един технически преглед и това е.Който има нужда,възможност и желание да инвестира да може да го направи бързо и лесно,също така това ще развие и пазара на този тип оборудване, защото ще е възможно бързо и лесно да продаде инсталацията при отпадане на нуждата .
ivan dimitrov
28-09-2022, 21:40
Ванчо,наясно съм ,че търговията с ток е по-различна от всяка друга и ,че технологичните особености на мощностите за производство трябва да съответстват на пазарното търсене,но поради изключително рентабилното производство на атомните централи може и да си позволим да топлим околната среда.
Ако тикна един реактор в колата ще го гася ли според теб или ще го оставя да си бачка нонстоп.
Два реактора са ни предостатъчно,но са стари и зависят от един доставчик, и за гориво, и за части,а и в все някога ще трябва да ги подменим.
Колкото до малките мощности,не е запълване на дупки,а чиста математика.При положение ,че цената на тока до крайните потребители е в пъти по висока спрямо получената с възобновяеми източници,не е редно да се усложнява изграждането на малки мощности за собствени нужди с каквито и да е процедури.Евентуално периодично един технически преглед и това е.Който има нужда,възможност и желание да инвестира да може да го направи бързо и лесно,също така това ще развие и пазара на този тип оборудване, защото ще е възможно бързо и лесно да продаде инсталацията при отпадане на нуждата .
Пропускаш една малка подробност - това е мрежа. Ако тоя реактор е в колата ти, съобразен с нейната консумация, може да не ти и дреме с какво ще го товариш.
Държа да те информирам, че от близо година малките населени места са подложени на ежедневен тормоз от ЕРП. Поне по 5 пъти дневно има прекъсване на потенциалната разлика в мрежата за десетки милисекунди, щот държавата(Аз) помпа кинти.
Честито ми!
ivan dimitrov
28-09-2022, 21:52
Пропускаш една малка подробност - това е мрежа. Ако тоя реактор е в колата ти, съобразен с нейната консумация, може да не ти и дреме с какво ще го товариш.
Държа да те информирам, че от близо година малките населени места са подложени на ежедневен тормоз от ЕРП. Поне по 5 пъти дневно има прекъсване на потенциалната разлика в мрежата за десетки милисекунди, щот държавата(Аз) помпа кинти.
Честито ми!
п.п. За зелените ти казах отдавна какво мисля - няма алтернатива. Даже ти казах че според мен Путин и приложи още енергия в посока същата траектория на "зелената зделка'.
Няма смисъл да ме убеждаваш в нещо, в което вече съм. Ако и да сме доста "леви' у нас, то съседите не са. Това имах предвид с "дупките". има ли пазар - ще се появи предлагане. Няма ли предлагане - високи цени и пазарът умира. НЕИЗБЕЖНО!
Управлението на мрежата би могло да се промени и да се изгладят пиковете.Това до голяма степен е чисто технологичен въпрос,за разлика от търговския интерес,който е по-скоро политически.
Утре ще си пишем още,сега изчезвам да се подготвям за бачкане,че таксито бездейства и губя кинти от това.
ivan dimitrov
28-09-2022, 22:04
Управлението на мрежата би могло да се промени и да се изгладят пиковете.Това до голяма степен е чисто технологичен въпрос,за разлика от търговския интерес,който е по-скоро политически.
Това се и прави. и резултатът е тоя. За голямо съжаление, природните закони въобще не се влияят от политическите. Някой се съобразяват с тях, други - не. Всеки си носи последствията!
Виждаме го и в новините, и извън тях, в ежедневието......
ВСЕКИ БОЖИ ДЕН, НЯКОЙ ИДИОТ, СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ИЗЛЪЖЕ ФИЗИКАТА!
СТИГА! САТИГА БЕ!
СТИГА!
СТИГА!
ivan dimitrov
28-09-2022, 22:10
Това се и прави. и резултатът е тоя. За голямо съжаление, природните закони въобще не се влияят от политическите. Някой се съобразяват с тях, други - не. Всеки си носи последствията!
Виждаме го и в новините, и извън тях, в ежедневието......
ВСЕКИ БОЖИ ДЕН, НЯКОЙ ИДИОТ, СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ИЗЛЪЖЕ ФИЗИКАТА!
СТИГА! САТИГА БЕ!
СТИГА!
СТИГА!
П.П. ДА не си помислиш че това е към теб!
Докато си пишех, се сетих за катастрофата до гарата днес сутринта.
Хеле, най сетне видях и камера на Аксаковският баир днеска.....
Май ми е време за най евтиният транспорт....
Не бе, не катафалка(щот...я платиш за нея, я ...не), тренът имах предвид.
Поради написаното по назад. АЕЦ е подходяща за планова икономика. Там не те и вълнува колко са загубите от пренос и дали ще топлиш околната среда. Реакторите не реагират бързо, а балансът на системата изисква голяма гъвкавост. И да имахме 6 реактора сега, пак същото щеше да плащаш, шото това е пазарът - днес поръчвам за утре. Не можеш днес да спреш реакторът, утре да го включиш. ако сега имахме 6 реактора, щяхме да трупаме кинти, ама щяхме да плащаме заемите за тях(реакторите), за поддръжката им за времето в което не са работили преди това, за студеният резерв, който е неизбежен.....
Производството на ток у нас, на годишна база, гравитира околу 50 процента от двата реактора в Козлодуй.
Мооооже би, с доста условности още един реактор да има смисъл. Два..........абсурд.
На еко(соларките и ветровките) инсталациите, викаш живота е вечен и те от поддръжка и обновяване нямат нужда. На Франция, например, икономиката сигурно е планова?
Перфектно би било, само че....няма как....
Няма как 6 мегавата реактори да работят синфазно 24/7 при полужение че са натоварвани с пикове и спадове в консумацията с над 40 процента в денонощието.
Чувал ли си че има дневна и нощна тарифа? За къв... е според теб?
Износ, например. И пара ще има, и няма "скъпия ток" в сметката ми да е само 1 %. В последно време(и не само, енергийните нужди постоянно растат, а не намаляват) дочувам, че ток се търси със същата настървеност, като газта. Явно предпочиташ 1 баня седмично и електрозахранване тип коледна елха, само и само да се угоди на спонсорите.
ivan dimitrov
28-09-2022, 23:54
На еко(соларките и ветровките) инсталациите, викаш живота е вечен и те от поддръжка и обновяване нямат нужда. На Франция, например, икономиката сигурно е планова?
Износ, например. И пара ще има, и няма "скъпия ток" в сметката ми да е само 1 %. В последно време(и не само, енергийните нужди постоянно растат, а не намаляват) дочувам, че ток се търси със същата настървеност, като газта. Явно предпочиташ 1 баня седмично и електрозахранване тип коледна елха, само и само да се угоди на спонсорите.
Не твърдя че има нещо вечно. Твърдя че за да построиш нещо, то трябва да ти е нужно. Дали за да го ползваш директно, дали за да продаваш това, което прави.....
Дискусията по темата ще продължи, след като ми отговорищ - колко процента от енергодобивът на Франция е от ядрена енергия, колко потребяват битовите потребители, колко бизнесът, колко им е студеният резерв, колко плащат за това, колко им е процента от ядрени централи в миксът и.... да, Франция е най лявата държава е Европа(ти да видиш).
Няма да е лошо, в смисъл - за спорът, да посочиш - колко аджеба тоци сме изнесли, и на каква цена, преди Путин да не нападне Украйна. Щото за мен е въпрос на религия(причина/следствие), годишно. Може да се окаже и в твоя полза тая стъкмистика. Току виж, Путин ни спрял газът, за да ни пусне слънцето и вятъра.
п.п. Сега пък ....спонсори.
Кой те спонсорира тебе, та мислиш че мен някой също ме!?
Не съм като теб!
Видимо е!
Престани с простотъиите патриоте!
Не твърдя че има нещо вечно. Твърдя че за да построиш нещо, то трябва да ти е нужно. Дали за да го ползваш директно, дали за да продаваш това, което прави.....
Дискусията по темата ще продължи, след като ми отговорищ - колко процента от енергодобивът на Франция е от ядрена енергия, колко потребяват битовите потребители, колко бизнесът, колко им е студеният резерв, колко плащат за това, колко им е процента от ядрени централи в миксът и.... да, Франция е най лявата държава е Европа(ти да видиш).
Няма да е лошо, в смисъл - за спорът, да посочиш - колко аджеба тоци сме изнесли, и на каква цена, преди Путин да не нападне Украйна. Щото за мен е въпрос на религия(причина/следствие), годишно. Може да се окаже и в твоя полза тая стъкмистика. Току виж, Путин ни спрял газът, за да ни пусне слънцето и вятъра.
п.п. Сега пък ....спонсори.
Кой те спонсорира тебе, та мислиш че мен някой също ме!?
Не съм като теб!
Видимо е!
Престани с простотъиите патриоте!
Франция, с население 65-67 млн.(~ х10 на България), има 56 ядрени реактора(24 работещи към момента) - а не 20, колкото смяташ е в норма. 32 от тях са в процес на профилактики и подготовка за пускане преди зимата. 67% е дялът на производството им от АЕЦ (към момента). Определено им е ненужно(според теб), но ще пуснат и не работещите в момента 32.
Писах спонсорите в общ смисъл, не съм имал предвид лично теб.
Не съм точно сред патриотите, в смисъла(тип крайно-дясно), както си ме представяш. Откровено написано и ДПС да управлява, няма да имам нищо против, стига живота на обикновените хора(сред които се числя и аз) да се подобри. Принципно си обичам родината, но откровено не и държавата последните 30-ина години.
Като те чета ще си помисля, че тия реактори не могат да се управляват.
Абсолютната им мощност на реакторите към днешна дата е под нуждите на енергия на страната ни, дори в деня с най-ниско възможно потребление през годината.
За миналата година средното производство от АЕЦ-а възлиза на точно 34.5% от общата произведена мощност. Нещо не ти излизат предположенията.
В момента, докато пишем, АЕЦ-а е натоварен само на 42%. И то при положение, че произвежда едва 23% от необходимата ни енергия.
Също в този момент, 50% от необходимата ни енергия идва от въглища. Честито. Да сме живи и здрави. Пък после да ни слагат ЕКО стикери на колите и ще ми забраняват да влизам в центъра на града. Баси пародията. Друго не мога да кажа.
ecotronic
29-09-2022, 11:58
Не трябва да се разглежда деня с най-малка консумация а времето от денонощието в което това се случва. В общи линии - АЕЦ ът трябва да покрива максимален процент от минималната консумация.
Не трябва да се разглежда деня с най-малка консумация а времето от денонощието в което това се случва. В общи линии - АЕЦ ът трябва да покрива максимален процент от минималната консумация.
Именно.
За миналата година АЕЦ-а е произвеждал само 30% от деня/часа на максимално потребление - на 19 януари в 10 часа - около 2 Гвт, демек е работил на макс.
За миналата година АЕЦ-а е произвеждал само 40% от деня/часа на минимално потребление - на 3 май в 5 часа. - около 1 ГВт.
И какво излиза, че по време на най-ниския период на потребление, което е било на 3-ти май, дори да работи на 100% мощност, което са около 2 Гвт, пак имаме недостиг от 25%, която трябва да компенсираме с допълнителни мощности.
Цифрите показват, че имаме нужда от още поне 2 работещи блока и без проблем можем енергийно да балансираме само вътрешните ни нужди. Въобще не включваме и износа, който за миналата година е бил около 18% от произведената мощност. Ама зелени сделки, у-а. И после Путин бил виновен за цените не енергията и какво ли още не. Просто трябва да има мислене малко повече и в детайли, а не да приемаме каквото ни каже телевизора.
ecotronic
29-09-2022, 13:41
Това с телевизора го пласирай някъде в Сибир. Да, Путлер не е виновен. Той е само причината. Виновен е цивилизованият свят, който е решил да сложи ред в джунглата.
Да ви направя тема да си бъбрите за електроенергия а ?
И @ ecotroniс объркай се пак с името на Путин и няма да ви кажа къде щея пратя темата .
Не ми дреме за русофили/фоби и т.н.т .
Темата е за БЪЛАРСКИ ПОЛИТИК - отклоните ли се - изчезва .
ecotronic
29-09-2022, 16:47
И @ ecotroniс объркай се пак с името на Путин и няма да ви кажа къде щея пратя темата .
Само на мен ли ми се струва, че ти се явяваш някакъв яростен защитник на Путлер?
Каква е тази кремълска цензура, дето се напиняш да налагаш?
Направо ми изтрий акаунта.
Ами ти прочети правилата и си прецени за хейт какво се прилага .
Хейта в сурат тефтера или в телеграм канала ... тук без хейт
Ако не ти харесва - съди ме
ecotronic
29-09-2022, 17:52
Да мразиш днес субекта, който е отговорен за нещастието на огромна част от населението на земята, си е наистина неетично.
Демонстрации на "хейт" е имало и по отношение на много други политици, в т.ч. на българските, но странно, защо не съм видял подобна реакция от твоя страна.
Да напомня и това, че блокира темата за войната в Украйна, а това е най-акруалната тема в момента.
Тези 2 факта са достатъчни за да видя очевадното.
Хубаво нещо са правилата, но е хубаво и да мериш с един аршин.
Сега можеш да ме наказваш и за публично пререкание с модератор.
Така че - давай смело. Няма да те съдя.
Ами мисля, че сме в темата.
Ако българския политик мислеше за народа и за неговото бъдеше, нямаше да се сътворят такива глупости и да плащаме за нищо. Ако Белене беше реализиран, днес не Сърбия и Македония щяха да ни молят за енергия, а и краката щяха да ни целуват. И така в следващите 50 години. А не да се чудим как ще изкараме тази зима. А най-вероятно и следващата и по-следващата...
Демонстрации на "хейт" е имало и по отношение на много други политици, в т.ч. на българските, но странно, защо не съм видял подобна реакция от твоя страна.
Да напомня и това, че блокира темата за войната в Украйна, а това е най-акруалната тема в момента.
Хейта няма да промени нищо,реално Путин не е докарал високите цени,а пазара.Причината за това е
,че Европа разчиташе на преференциално ниски НЕпазарни цени на руските ресурси.И поради това сама се постави в тежка зависимост .
Ние не правим изключение.А реално участваме в един общ пазар в който се конкурираме с по-платежноспособни купувачи при ограничено предлагане.
Путин просто обвърза търговията с политиката си,и резултата е,че и обемите на доставките , и цените вече са в зависимост от решението му да ни определи като приятелска или не приятелска държава .Безплатен обяд няма.
Та въпроса е как ще диверсифицираме доставките си,при това положение .В случая, докато не подкрепяме неговата политика , Путин ще прави всичко възможно да сме от страната на булката.
Но вероятно и да хейтим ,и да го възнасяме Путин, не променим ли отношението си по въпроса с енергийното осигуряване нищо добро не ни чака.
Дълги години цената на газа за България беше почти двойно по-висока от тази за останалите купувачи в Европа,дори може да се твърди ,че бяхме в топ три.И заслугата за това беше на нашите продажни политици,които по непонятни за мен причини много държаха да сме енергийно осигурени единствено от руските доставки и въпреки по-високите цени и не правеха нищо за да доставят от други дестинации.
Все още по отношение на нефтопродуктите зависимостта продължава,вероятно ще е така докато ни резнат и нефта.Дали ще го спрат Русия или от Европа в случая е без значение.
А без доставка на суровини,при по-продължително бездействие единствената ни работеща рафинерия ще се превърне в старо желязо .За Лукойл не е проблем да спусне кепенците и ще се изнесе по-живо по здраво, като вероятно остави един куп задължения към бюджета,евентуално ще продаде пристанището и складовете на друга фирма,може да е дори собственост на някой продажен нашенец,чрез която ще продължи да печели от вноса горива,и бас слагам,че печалбата би била подобна на тази която реализира в момента.
А нашите политици продължават да се дъвчат кой с кого да си бърка по-дупките .Май вече ги няма копейките ,а без тях няма и какво да ги обедини в любов към Русията.
Ами мисля, че сме в темата.
Ако българския политик мислеше за народа и за неговото бъдеше, нямаше да се сътворят такива глупости и да плащаме за нищо. Ако Белене беше реализиран, днес не Сърбия и Македония щяха да ни молят за енергия, а и краката щяха да ни целуват. И така в следващите 50 години. А не да се чудим как ще изкараме тази зима. А най-вероятно и следващата и по-следващата...
Реално погледнато си прав .
Ако българският политик мислеше за народа и Белене щеше да е готово и Южен поток , също така индистрията и селското стопанство щяха да работят .
Но има едно голямо НО - българския политик е слуга на чужд господар и не гледа интереса на държавата и народа който го е избрал .
Да мразиш днес субекта, който е отговорен за нещастието на огромна част от населението на земята, си е наистина неетично.
Сега можеш да ме наказваш и за публично пререкание с модератор.
Така че - давай смело. Няма да те съдя.
Темата за Украйна пропадна заради Боби и Иванов . Колко пъти помолих , казах , натъртих и не се спряха .
Реално с теб там проблем съм нямал ако и да сме репликирали то сме водили диалог без обиди и категоризации .
Относно "други политици" - Да наричаме Бойко Борисов - Тиква , просто Киро - прост Киро и други обществени личности с епитети само показва личната ни култура .
Смятам ,че винаги съм бил толерантен докато не започне да се преекспонира по въпроса .
А защо да те наказвам ? Между диалог и пререкание аз правя разлика . Надявам се и ти .
ivan dimitrov
29-09-2022, 19:01
Именно.
.
За миналата година АЕЦ-а е произвеждал само 40% от деня/часа на минимално потребление - на 3 май в 5 часа. - около 1 ГВт.
И това ти казва че имаме нужда от още реактори!?
Управляват се те реакторите, само че реагират много мудно.
И да когато оперираме само на пазарът ден напред, процентът на ядрената енергия ще е малък. Погледни назад 10 - тина години. Спомни си че преди 3-4 години предлагахме ток на безценица, и нямаше кой да купува.
Има си и към момента оферти ,македонците сега са склонни на дългосрочен договор.Естествено на по-ниски от текущите пазарни цени, близки до себестойността.
И това ти казва че имаме нужда от още реактори!?
Да, защото и на 100% да е работила АЕЦ-а, пак трябва да "доливаме" от вън. Защото първо трябва да осигурим използване на ония, скъпите енергопроизводители, пък след това от евтините.
И колко бавно реагира АЕЦ-а според теб? Колко време е необходимо да се смъкне от 2 ГВт на 1 ГВт? Не е ли по-логично да се държи баланс с много по-голям принос на АЕЦ-а, а не с въглищата? Или викаш Франция и тя не знае как да го прави. Риторични въпроси.
Реално погледнато си прав .
Ако българският политик мислеше за народа и Белене щеше да е готово и Южен поток , също така индистрията и селското стопанство щяха да работят .
Но има едно голямо НО - българския политик е слуга на чужд господар и не гледа интереса на държавата и народа който го е избрал .
Южен поток от Москва искаха ние да инвестираме на 100%,а да наш само половината,полечка-лечка,докато се договаряха с нашите политици , цената на проекта се удвои,ние трябваше да си поемем нашите 50% при удвоените цени-тоест цялата сума,като и финансирането да е с руски капитали,но ние им връщаме това което са ни дали с лихвите от таксите за транзит,като идеята на руснаците беше да си продават газа както намерят за добре,а не ние да го търгуваме след като е доставен на наша територия .Газа си оставаше тяхна собственост,не ни го продаваха.Турците направиха нещо друго,газа става техен и те го продават,печалбите са за турците,евала на Ердоган.Естествено,ако беше реализиран Южен поток,Ердоган нямаше да има шанс да договори такива условия.Просто Путин нямаше друг избор и му уйдиса на условията.После Турция касира малко кинти,та си купи някви руски ракети,май и някакви реактори за АЕЦ договориха,един вид чисти сметки-добри приятели.
Анадъм?
С Белене схемата е подобна на Южен поток,но разликата е ,че накрая се насочиха към китайско финансиране,вероятно пак с частни руски капитали ,представени под шапката на китайската държавна компания.Там те си имат доволно много съвместни проекти и не им е проблем да си въртят врътките както си искат.Причината е ,защото в случая с Южен поток от ЕС изтъкнаха не пазарното финансиране и настояха да се променят условията.Тогава на братушките не им хареса идеята да им се бъркат и съответно спуснаха завесата за край на театъра.
Та обявихме конкурс за Белене,но без да има договор за изкупуване и китайците бяха с най-добра оферта,но искаха гаранции ,че все пак ще си избият инвестицията.Междувременно и инвестицията малко се преоцени-към два и половина пъти. Е напълно нормално ,трябва да има все пак и някъв келепир,особено ако няма договор за изкупуване,никой няма да инвестира за слава. После ние се отказахме.Нямало пазар за тока.
Това си спомням,ако имаш нещо да добавиш -ти си.
ivan dimitrov
29-09-2022, 19:42
Да, защото и на 100% да е работила АЕЦ-а, пак трябва да "доливаме" от вън. Защото първо трябва да осигурим използване на ония, скъпите енергопроизводители, пък след това от евтините.
И колко бавно реагира АЕЦ-а според теб? Колко време е необходимо да се смъкне от 2 ГВт на 1 ГВт? Не е ли по-логично да се държи баланс с много по-голям принос на АЕЦ-а, а не с въглищата? Или викаш Франция и тя не знае как да го прави. Риторични въпроси.
Първо Франция като икономика е несравнима с нашата. Второ - процентно дялът на атомна енергия е сходен с нашият, въпреки че имат много по вече реактори, с много по малка процентна мощност за всеки един от тях. Предложих ти да погледнеш 10 - тина години назад, как стоят нещата.
Не зная точното време за което се изключва един реактор. Като минимум са дни мисля.
Блпк 5 - 1072 мегавата, блок 6 - 0. В момента.
p.p. Сханах - риторични въпроси...
Докато ги задаваш, вземи се запитай - що е то променливотоков генератор, що е то мрежа от такива, що е то фазова разлика, честота на генерациите, изходно напрежение, изходна мощност....
Изобшо не става въпрос за математика от началното училище.
Обаче.....понеже единият реактор дори днес не бачка, ни трябват още - прав си. Ако не ме караш аз да ги плащам, пей сърце, не ми дреме. Ама ти искаш точно това. Нещо не ме кефи тая ситуация!
ivan dimitrov
29-09-2022, 23:37
Има си и към момента оферти ,македонците сега са склонни на дългосрочен договор.Естествено на по-ниски от текущите пазарни цени, близки до себестойността.
Извинявам се че не съм видял че си писал!
То наще фирми също не биха отказали дългосрочни договори сега.
Ама......ке стане, ама некой друг път.
Леви цели с десни мерки!
Те го те - на!
Извинявам се че не съм видял че си писал!
То наще фирми също не биха отказали дългосрочни договори сега.
Ама......ке стане, ама некой друг път.
Леви цели с десни мерки!
Те го те - на!
Ке стане кога се пръкне некой българомакедонски консорциум регистриран у Кипър.
А ако всичко е точно,сметай ги още два блока готови за рекордни срокове.С Китайски инвеститор най-отпред.
А на борсата цената още по-по-най.И ще е задълго.
Щото схемата с олиото я врътнаха аматьорите,ама тука са профитата.
Ама то война,санкции,евродирективи,инфлация,въглеродни квоти,абе тежко ще е.И отсега мога да ти посоча и виновните-Путин,ЕС,сушата,дъждовете,студа и жегата.Така всичко за всеки ще е от ясно-по ясно.
Ток имаме да топлим и врабчетата,ама нещо дървата поскъпнали...
А на мойто такси не може му фанат пушек на прегледа- на празен ход 0,00 на 2500 оборота 0,01 .Ебаси,аз съм най-големия тъпак в тая държава.
ivan dimitrov
30-09-2022, 01:04
Ке стане кога се пръкне некой българомакедонски консорциум регистриран у Кипър.
Трудна работа.
Помниш ли спорът за законът, в който Боби виждаше едни 10 процента?
Аз не мисля че цената на потенциалната разлика, ще е висока за дълго. Даже на пазарът "ден напред".
Вече го написах - моментът за "перфектната буря", беше избран перфектно. Защо не сработи е друга тема. Какво следва е съвсем друга.
Не си го спомням този спор.Нещо съм почнал да изтрещявам в последно време.
ivan dimitrov
30-09-2022, 01:53
Не си го спомням този спор.Нещо съм почнал да изтрещявам в последно време.
И аз така. Сигурно е от времето.
Става въпрос за законът за офшорките. Вече е незаконно субекти със над 10 процента недоказан капитал, да имат вземане/даване с държавата.
Забраненото не е отменено, ама....
Това съм го пропуснал.Офшорките мож и с пет кинта капитал да си бачкат.Швейцарските банки кво ги бърка?Има купища пари за такива сделки.Е чат пат глобяват някой шеф,ама той нали за това е шеф.
ivan dimitrov
30-09-2022, 02:16
Това съм го пропуснал.Офшорките мож и с пет кинта капитал да си бачкат.Швейцарските банки кво ги бърка?Има купища пари за такива сделки.Е чат пат глобяват някой шеф,ама той нали за това е шеф.
То хубаво, ама... наще пари нали вече са европейски....?
Упс! Абе, нали предадохме материалите за корупция, на румънката? Някой нещо да е чул за некво движение?
Защо румънката,ние нали си имаме съответните институции?
Кво им е?
ДТИванов
30-09-2022, 11:41
То хубаво, ама... наще пари нали вече са европейски....?
Упс! Абе, нали предадохме материалите за корупция, на румънката? Някой нещо да е чул за некво движение?
Румънката за няма година време, вече има завършено дело с ОСЪДЕНИ българи. Макар и условно, макар и по-дребни риби. Дано скоро изгърми и някоя по-едра.
Румънката едва ли ще ни оправи съдебната система, а едва ли има право да го прави....
В неделя ще гласувам за Джон Траволта, по добра алтернатива така и не открих...по добре с американците, отколкото с руснаците..жалко, че не можем да бъдем независими;)
Темата за Украйна пропадна заради Боби и Иванов . Колко пъти помолих , казах , натъртих и не се спряха .
Реално с теб там проблем съм нямал ако и да сме репликирали то сме водили диалог без обиди и категоризации .
Относно "други политици" - Да наричаме Бойко Борисов - Тиква , просто Киро - прост Киро и други обществени личности с епитети само показва личната ни култура .
Смятам ,че винаги съм бил толерантен докато не започне да се преекспонира по въпроса .
А защо да те наказвам ? Между диалог и пререкание аз правя разлика . Надявам се и ти .
Съни, Моля отключи темата за Украйна, давам мъжката си дума, че няма да вписвам в нея....и без това форума е замрял....нека да го раздвижим..;)...ае да не вместваме проблема(войната) в Украйна с нашият избор за политика, защото ще е грешка..
п.п...бях ти писал в блатото преди време, ама явно не си бил жаден и не си видял...:))
.
Обаче.....понеже единият реактор дори днес не бачка, ни трябват още - прав си.
И викаш не бачка защото няма нужда от него? :)
Искам утре да гласуват повече българи, че иначе се получава просташка демонстрация в нета, незнам защо само в България се купуват гласове...?
Ебати крайно време е тая инвенстиция да има провал... трябва да не продаваш четири години за сто лева..Тия украйнците до вчера нямаха държаа, но ще си я създадат, а ние,над един век я имаме и ще я съсипем....а замислете се да му еба майката и не бъдете безучастни..;)
ivan dimitrov
01-10-2022, 22:37
И викаш не бачка защото няма нужда от него? :)
Викам, че не бачка, понеже не може да бачка. Ако измислиш начин, да спреш ядрен реактор. за час два, после да го пуснеш за 30 мин, да работи 8 часа и пак да го спреш - гарантирано ще си най богатият човек на тая планета. Информирай се - що е то трифазен генератор, що е то фазова разлика, за зависимоста на изходното напрежение от товарът...
Викам че ако имаме още два реактора, един от ч-те ще си стои цяла година, без да бачка, друг от тях ще се врътка максимум два месеца и то ако държавата сключи дългосрочни договори, а останалите два - като до сега. Викам че когато 2 гигавата съставляват 54 процента от енергодобивът, още 2 ядрена енергия е безумие. ЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА. Без да сме тръгнали да приказваме за загуби, и фактът че в такъв случай 100 процента от потребленивто, би се осигурявало от една линия, в единият край на страната. нали искаш да мислим детаилно - ами...мисли.
Също и соларките не можеш да ги "пуснеш" през нощта, както и вятърните в безветрие. :)
Също и соларките не можеш да ги "пуснеш" през нощта, както и вятърните в безветрие. :)
Е па мойте соларни лампи на село генерират енергия през деня и светят през ноща..;)
Е па мойте соларни лампи на село генерират енергия през деня и светят през ноща..;)
А я си представи да си светиш с газови фенери каквито е имало преди времето на тока.Значи правиш една беседка в двора ,че когато ти идва на гости, тоя дето ти продава газа,да има къде да си опъне краката.
Ток даже няма ти трябва,че и соларки,важното е пича, с който си пиеш ракията ,да ти продава газа достатъчно тънкажно,тогава ще има да си светят фенерите дори и през деня. :)
Другия вариант е да си плащаш за газа като поп,а тоя който ти го продава да направи една беседка в неговия си двор,щото да има къде да си пиете ракията.
Абе варианти бол,ама си трябват пияници и ракия.Ако ли пък няма ракия, ще си светиш с ток.Ако има .
ДТИванов
02-10-2022, 10:10
Румънката едва ли ще ни оправи съдебната система, а едва ли има право да го прави....
В неделя ще гласувам за Джон Траволта, по добра алтернатива така и не открих...по добре с американците, отколкото с руснаците..жалко, че не можем да бъдем независими;)
Румънката не може да ни оправи нито съдебната система, нито държавата. ОБАЧЕ, ако вкара Тиквата и една две по-малки тиквички в затвора ще улесни силно задачата.
Съни, не разбирам как трябва според теб да се нарича човек на висок държавен пост, който си позволява да изтърси " Аз съм прост и вие сте прости ...". Ами не, аз не съм прост и гледам с простаци да имам минимум допирни точки.
ДТИванов
02-10-2022, 10:29
Бо, в колите си корифей, но за енергетика, още повече ядрена се изказваш силно неподготвен. Преди време бях постнал една статия на двама български професори (имах честта единият от тях да ми преподава) на тема АЕЦ. Потърси, прочети, умен си и ще разбереш. Това за АЕЦ Белене са лакърдии от селски вечеринки! Отговори ми само на този въпрос: съгласен ли си ядрените отпадъци от Белене да се съхраняват в твоята община? Ако не, в коя предлагаш да се случва това и какво мислят по въпроса жителите на тази община?
Румънката не може да ни оправи нито съдебната система, нито държавата. ОБАЧЕ, ако вкара Тиквата и една две по-малки тиквички в затвора ще улесни силно задачата.
Съни, не разбирам как трябва според теб да се нарича човек на висок държавен пост, който си позволява да изтърси " Аз съм прост и вие сте прости ...". Ами не, аз не съм прост и гледам с простаци да имам минимум допирни точки.
Сигурен ли си.В това му прозрение е възможно да има и голяма доза истина.
А бе като гледам за момента ниската избирателна активност, ще трябва да свикнеш да имаш повече допирни точки с простаците.....ако така върви, виждам управление на герб с дпс...и двамата лидери обичат приближени фирми за поръчки, сарай, кой в Барцелона, кой по черноморието...абе биз бизе са....да знаеш....;)
А Не....гледам неква джука прекалила с ботокса да ми говори за политика по нова телевизия...е не истина..... Антония Петрова, някакъв готвач, бил шеф Манчев и т.н...а бе до къде я докархме....аз спокойно може да изпия едно шише ханки и да се явя пред екран...и вервайте ми ще изглеждам по добре...:)))
harpiata
02-10-2022, 19:09
Ха, Тоца крокодила и политика. Яде руския шнур, ся някъв друг и вече много мозък ръси.
Ха, Тоца крокодила и политика. Яде руския шнур, ся някъв друг и вече много мозък ръси.
Уважавам тези със символа Ланча, тя ми е първата любов, ама не мога да те разбера.....я поясни за какмво говориш, че не съм от твоят квартал....
Е...Не....мене ме няма в цялата схема....след предвариталните резултатаи.....да Ви е честита новата МЪКА....;).
Боже пази България....е не съм вярващ, ама толкова прост народ не съм виждал....да и аз съм неграмотен, ама това е неква невиждана крайност.....Честито....аз продавам всичко което птитежавам в тая държава и на почти 55 години...искам друг живот, ама не тук....който иска да ме разбере, ама толкова боклуци на едно място не съм виждал....избора идва от гетата, той не е в тяхна полза, ама жална им майка....да го духат за две кебапчета....а самата държава се очертава двама трима дебели и много бедни....
ecotronic
02-10-2022, 22:11
.....В неделя ще гласувам за Джон Траволта, по добра алтернатива така и не открих...по добре с американците, отколкото с руснаците..
И аз ЩЯХ да гласувам за него. Даже ходих на протеста в подкрепа на правителството.......
Обаче, неотдавна, Кокорчо направи едно изявление - нещо от сорта на "не е важно откъде ще купуваме газа, стига той да е по-евтин"
Точно в този момент, ме изгубиха, като симпатизант. И не само мен, предполагам.
Тъй че ти си се тръшкай, но знай, че те сами са си виновни а народът не е толкова прост, колкото си мислиш.
ДТИванов
03-10-2022, 07:37
И аз ЩЯХ да гласувам за него. Даже ходих на протеста в подкрепа на правителството.......
Обаче, неотдавна, Кокорчо направи едно изявление - нещо от сорта на "не е важно откъде ще купуваме газа, стига той да е по-евтин"
Точно в този момент, ме изгубиха, като симпатизант. И не само мен, предполагам.
Тъй че ти си се тръшкай, но знай, че те сами са си виновни а народът не е толкова прост, колкото си мислиш.
Еко, мисля че силно надценяваш "народа". Всеки народ си заслужава управлението!
ecotronic
03-10-2022, 09:28
Прав си. Показателно е това, как са гласували хората, например в София. В нашия район, който е и втори по избирателна активност, ДБ е на първо място, ГЕРБ е на 3 -то.
Но, както народът обича да казва - София не е България. :)
ivan dimitrov
03-10-2022, 18:42
Еко, мисля че силно надценяваш "народа". Всеки народ си заслужава управлението!
Аз пък мисля, че "народът", е силно подценяван. Аз съм народът. Ти не си ли!?
Да, всеки народ си заслужава управлението.
Отговори ми само на този въпрос: съгласен ли си ядрените отпадъци от Белене да се съхраняват в твоята община?
Да. Реално ядрени отпадъци се съхраняват на точно 3.68 километра от прозореца на къщата ми.
Дали имам някакви страхове - задавал съм си и си задавам хипотетични въпроси. Също съм си задавал въпроси какво ще стане ако някой наркоман ме смаже с колата му. Все неща, от които няма спасение, но статистиката и живота засега са на моя страна, а страховете нека бъдат в главите на хората.
ivan dimitrov
03-10-2022, 20:11
Да. Реално ядрени отпадъци се съхраняват на точно 3.68 километра от прозореца на къщата ми..
Със студена или топла светлина светиш нощем?
Дори и черният хумор е хумор. Моля извини ме!
Страхът и инстинктът за самосъхранение, са едно и също нещо. пренебрегвайки го, някой са наричани герои, други - идиоти.
Докато си задаваш въпроси - всичко е наред. Продължавай, МОЛЯ!
Е, няма лошо и да отговаряш на въпроси, де. Питаха те - искаш ли ядрени отпадъци от ядрена централа, да се съхраняват в близост до домът ти. Не просто - ядрени отпадъци.
Със студена или топла светлина светиш нощем?
Дори и черният хумор е хумор. Моля извини ме!
Страхът и инстинктът за самосъхранение, са едно и също нещо. пренебрегвайки го, някой са наричани герои, други - идиоти.
Докато си задаваш въпроси - всичко е наред. Продължавай, МОЛЯ!
Е, няма лошо и да отговаряш на въпроси, де. Питаха те - искаш ли ядрени отпадъци от ядрена централа, да се съхраняват в близост до домът ти. Не просто - ядрени отпадъци.
Мисля, че отговорих много точно и директно. Виж изречението. Питат - отговарям с една дума. И обяснявам дори текущото ми положение.
Иначе светя в синьо май. Ама нещо пулсира. Явно липсва достатъчно енергия, за да поддържа светлината стабилна. :static:
ivan dimitrov
03-10-2022, 21:11
Мисля, че отговорих много точно и директно. Виж изречението. Питат - отговарям с една дума. И обяснявам дори текущото ми положение.
Иначе светя в синьо май. Ама нещо пулсира. Явно липсва достатъчно енергия, за да поддържа светлината стабилна. :static:
Не че се заяждам, но въпросът беше малко по конкретен. Белене е проект за ядрена централа, отпадъците от там биха били - отпадъци от ядрена централа. Та - не е едно и също, да кажеш че нямаш против, и да кажеш че някакви отпадъци се съхраняват наблизо.
Ако питаш мен - докато светиш в син цвят - наред е. а на мен ми е все едно дали ядрените отпадъци ще се съхраняват тук, или в сибир, в контейнери на открито. Както и дали ще са от наша, френска или руска централа.
п.п. В смисъл - ако беше само началното - "да", нямаше да има неяснота.
ДТИванов
03-10-2022, 21:24
Аз пък мисля, че "народът", е силно подценяван. Аз съм народът. Ти не си ли!?
Да, всеки народ си заслужава управлението.
Ми не, колкото и претенциозно да звучи. Не се чувствам част от народа, който ми обяснява колко хубаво е било по времето на соца, фалирал държавата три пъти, колко велика е руската армия (край на вица), колко сме умни ние българите, и т.н.
ivan dimitrov
03-10-2022, 21:41
Ми не, колкото и претенциозно да звучи. Не се чувствам част от народа, който ми обяснява колко хубаво е било по времето на соца, фалирал държавата три пъти, колко велика е руската армия (край на вица), колко сме умни ние българите, и т.н.
Кога съм ти обяснявал нещо такова!? И какво ако съм!?
Аз съм народът! След като ти не си - що за претенции имаш!?
Не става така! Не може да "изчегъртваш" 1/3 от населението, и да искаш да управляваш. Не може да ми обясняваш че си дясна партия и да се овъртолиш с две леви и едни популисти, и да ми обясняваш че ... видиш ли далеч по дясната е отровна. Може да си ме лъгал 15- 20г, вече - не.
Революцията може и да дойде, като гледам.......
Задавайте си въпроси и търсете отговори, бе хора!
ДТИванов
03-10-2022, 22:09
Кога съм ти обяснявал нещо такова!? И какво ако съм!?
Аз съм народът! След като ти не си - що за претенции имаш!?
Не става така! Не може да "изчегъртваш" 1/3 от населението, и да искаш да управляваш. Не може да ми обясняваш че си дясна партия и да се овъртолиш с две леви и едни популисти, и да ми обясняваш че ... видиш ли далеч по дясната е отровна. Може да си ме лъгал 15- 20г, вече - не.
Революцията може и да дойде, като гледам.......
Задавайте си въпроси и търсете отговори, бе хора!
Претенции? Към Вас? Нямам спомен да съм имал каквито и да е претенции към Вас, ама знам ли, на 55 може и да съм почнал да забравям. А т.нар. далеч по-дясна първо е чисто популистка, а не дясна, и второ, не не просто отровна, тя е силно токсична!
ivan dimitrov
03-10-2022, 22:27
Претенции? Към Вас? Нямам спомен да съм имал каквито и да е претенции към Вас, ама знам ли, на 55 може и да съм почнал да забравям. А т.нар. далеч по-дясна първо е чисто популистка, а не дясна, и второ, не не просто отровна, тя е силно токсична!
Това е друго! Друго е да се обръщаш към мен Народът уважително! На 56, може да ви доъде и друг "акъл", господине, както стана при мен. След като бях на път, да ставам член на ДСБ, в един ден само, установих че са ме "будалкали".
Я да видим кои не са популисти днеска у нас.
Тия, дето с десни мерки ще постигат леви цели(100 процента изпълнени обещания), тия, дето ще оправят съдебната система, в коалиция с две леви партии, тия, дето ще ни защитават "националният интерес", вадейки ни от ЕС и НАТО, или тия, дето са може би най опитните и мъдри, но са незаконни.
Кои не са популисти?
Запомнете едно - единственият успешен начин за борба с корупцията, е да и отнемете средата в която живее и се храни, Господине. Другото... са козметични интервенции.
ДТИванов
03-10-2022, 22:35
Ами не. Акълът е като мензиса. Не ти ли дойде навреме, хич не го чакай! Няма за кога вече да ми идва акъла, по-скоро полека-лека ще си отива. C'est la vie!
ivan dimitrov
03-10-2022, 22:39
Ами не. Акълът е като мензиса. Не ти ли дойде навреме, хич не го чакай! Няма за кога вече да ми идва акъла, по-скоро полека-лека ще си отива. C'est la vie!
Съжалявам, ако наистина го мислите.
Жалко!
ДТИванов
03-10-2022, 23:09
Съжалявам, ако наистина го мислите.
Жалко!
Няма за какво да жалите, това е кръговратът на живота. Не бъркайте акъла с житейския опит. Ама много задълбахме май. Усмихната и лека вечер!
ivan dimitrov
03-10-2022, 23:21
Няма за какво да жалите, това е кръговратът на живота. Не бъркайте акъла с житейския опит. Ама много задълбахме май. Усмихната и лека вечер!
Лека вечер!
Ама утре ще си говорим - що е то интелект, що е то житейски опит, що е то разум, що е то акъл.....
Има ли връзка с езикът ни, а разлика с езикът на "либерастите"......в културата ни разлики има ли....
Щегувам се!
Лека!
Не че се заяждам, но въпросът беше малко по конкретен. Белене е проект за ядрена централа, отпадъците от там биха били - отпадъци от ядрена централа. Та - не е едно и също, да кажеш че нямаш против, и да кажеш че някакви отпадъци се съхраняват наблизо.
Ако питаш мен - докато светиш в син цвят - наред е. а на мен ми е все едно дали ядрените отпадъци ще се съхраняват тук, или в сибир, в контейнери на открито. Както и дали ще са от наша, френска или руска централа.
п.п. В смисъл - ако беше само началното - "да", нямаше да има неяснота.
Да. Доволен на отговора?
Гледам има хора, които живеят в Козлодуй и не съм ги видял да светят. Теб ако те е шубе, отивай да живееш точно на другия край на планетата.
Викам, че не бачка, понеже не може да бачка. Ако измислиш начин, да спреш ядрен реактор. за час два, после да го пуснеш за 30 мин, да работи 8 часа и пак да го спреш - гарантирано ще си най богатият човек на тая планета. Информирай се - що е то трифазен генератор, що е то фазова разлика, за зависимоста на изходното напрежение от товарът...
Викам че ако имаме още два реактора, един от ч-те ще си стои цяла година, без да бачка, друг от тях ще се врътка максимум два месеца и то ако държавата сключи дългосрочни договори, а останалите два - като до сега. Викам че когато 2 гигавата съставляват 54 процента от енергодобивът, още 2 ядрена енергия е безумие. ЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА. Без да сме тръгнали да приказваме за загуби, и фактът че в такъв случай 100 процента от потребленивто, би се осигурявало от една линия, в единият край на страната. нали искаш да мислим детаилно - ами...мисли.
Ама и на теб тезите ти издишат вече и даваш за пример, че сега единия реактор не произвежда ток, защото може би си мислиш, че няма нужда. Ама май нещо пропускаш, че не работи защото е в невъзможност да работи заради профилактика, а не заради измислените ти представи, че няма нужда просто да работи.
Също се бъркаш, че реактора не може да работи с намалена мощност. Също се бъркаш, че намалянето на мощността му става за дни.
Ама шубето те е обзело до край. Явно си виждал взрив и си се снимал за спомен и качил като аватар. Може би и аз ако имах такъв опит, може би щях да мисля по друг начин. Знае ли човек.
Иначе за Белене е финансово и икономически обосновано, че би ни осигурил голямо преимущество и благодат за десетилетия. Ама българският политик на клона до такава степен се е насрал, че е склонен десетилетия просперитет на народа да пропилее, ако не му се даде това, което си въобразява, че е негово.
ДТИванов
05-10-2022, 08:51
Да. Доволен на отговора?
Гледам има хора, които живеят в Козлодуй и не съм ги видял да светят. Теб ако те е шубе, отивай да живееш точно на другия край на планетата.
Ама и на теб тезите ти издишат вече и даваш за пример, че сега единия реактор не произвежда ток, защото може би си мислиш, че няма нужда. Ама май нещо пропускаш, че не работи защото е в невъзможност да работи заради профилактика, а не заради измислените ти представи, че няма нужда просто да работи.
Също се бъркаш, че реактора не може да работи с намалена мощност. Също се бъркаш, че намалянето на мощността му става за дни.
Ама шубето те е обзело до край. Явно си виждал взрив и си се снимал за спомен и качил като аватар. Може би и аз ако имах такъв опит, може би щях да мисля по друг начин. Знае ли човек.
Иначе за Белене е финансово и икономически обосновано, че би ни осигурил голямо преимущество и благодат за десетилетия. Ама българският политик на клона до такава степен се е насрал, че е склонен десетилетия просперитет на народа да пропилее, ако не му се даде това, което си въобразява, че е негово.
БО, я да ни обясниш как точно ще подкараш ЯДРЕН реактор на 50% от мощността, а за капак и ще го регулираш в диапазона 50%-100% за минути (нека са часове)?!? Ами ние сме имали кандидат за Нобел по физика във форума! Айде по-сериозно. Ако и раздела да е "Общи приказки", все пак не е "Приказки от 1001 нощ". А за това, че искаш да строиш АЕЦ в сеизмеична зона го оставям без коментар. А кой те метна на джанката, че в Козлодуй се съхраняват ядрени отпадъци?
ivan dimitrov
05-10-2022, 18:07
БО, я да ни обясниш как точно ще подкараш ЯДРЕН реактор на 50% от мощността, а за капак и ще го регулираш в диапазона 50%-100% за минути (нека са часове)?!? Ами ние сме имали кандидат за Нобел по физика във форума! Айде по-сериозно. Ако и раздела да е "Общи приказки", все пак не е "Приказки от 1001 нощ". А за това, че искаш да строиш АЕЦ в сеизмеична зона го оставям без коментар. А кой те метна на джанката, че в Козлодуй се съхраняват ядрени отпадъци?
Вадиш или набутваш "пръчките" и регулираш реакцията. Не съм сигурен за обхвата на регулиране, както и за точното време. Проблемът е че времето за това е много по голямо, от времето в което трябва да се регулира изходната мощност, тъй като двата реактора представляват над 50 процента от необходимата енергия, на годишна база.
В смисъл - в даден момент, двата реактора на пълна мощност могат да са и едва 30 процента от "миксът", А в друг - единият да е 30 процента. в даден и двата да са 90 процента или единият да е толкова. Основният проблем е че ядрените реактори са мудни, а са и с голяма процентна мощност. Дават ти пример с Франция - 24 вместо 20 реактора, каквато според мен била нормата, ама не се питат - ако Франция изключи един реактор - как се отразява на енергийният баланс, и как ако ние изключим един.
Питаш - за колко време Козлодуй се смъква от два на 1 мегават, според мен ме питаш - за колко време единият реактор може да бъде спрян. Оказва се че греша. Казвам че единият реактор не може да работи, според колегата, аз си мисля че не работи защото не ни трябва, а аз имам предвид, че дори сега, когато ни трябва най много - не работи и от това нищо не следва. В смисъл - задоволяваме собственото си потребление и продаваме, без 1 реактор, обаче...ни трябват още, ама да са Руски вероятно. Незная. Логично е да мислим различно, различни сме....
ДТИванов
05-10-2022, 18:36
Вадиш или набутваш "пръчките" и регулираш реакцията. Не съм сигурен за обхвата на регулиране, както и за точното време. Проблемът е че времето за това е много по голямо, от времето в което трябва да се регулира изходната мощност, тъй като двата реактора представляват над 50 процента от необходимата енергия, на годишна база.
В смисъл - в даден момент, двата реактора на пълна мощност могат да са и едва 30 процента от "миксът", А в друг - единият да е 30 процента. в даден и двата да са 90 процента или единият да е толкова. Основният проблем е че ядрените реактори са мудни, а са и с голяма процентна мощност. Дават ти пример с Франция - 24 вместо 20 реактора, каквато според мен била нормата, ама не се питат - ако Франция изключи един реактор - как се отразява на енергийният баланс, и как ако ние изключим един.
Питаш - за колко време Козлодуй се смъква от два на 1 мегават, според мен ме питаш - за колко време единият реактор може да бъде спрян. Оказва се че греша. Казвам че единият реактор не може да работи, според колегата, аз си мисля че не работи защото не ни трябва, а аз имам предвид, че дори сега, когато ни трябва най много - не работи и от това нищо не следва. В смисъл - задоволяваме собственото си потребление и продаваме, без 1 реактор, обаче...ни трябват още, ама да са Руски вероятно. Незная. Логично е да мислим различно, различни сме....
Въпросът беше към БО. Наясно съм с процесите в ядрения реактор, учил съм ги известно време. Чакам БО да обясни как ще включва реактор в 18 ч. на 50%, ще го "надуе" на 100% в 19 ч. и от 22 ч. по обратния ред.
Различното мнение е едно, а писането на невъзможни към днешна дата процеси в ядрения реактор е съвсем друга работа.
ivan dimitrov
05-10-2022, 19:41
Различното мнение е едно, а писането на невъзможни към днешна дата процеси в ядрения реактор е съвсем друга работа.
Едно и също е.Светът е такъв, какъвто го възприемаме. Няма невъзможни неща.
Някой си мислят че когато социалните закони не ги ловят, то и тия на физиката - нямат шанс. Други си мислят че щом някой има по вече парички от него, задължително ги е откраднал. Трети си мислят, че леви цели и социални такива е едно и също нещо. //или пък че с леви цели, може да се бориш с корупцията....
"Пъстър свят, шрен свят, припкащ, плуващ и хвъркат"(край на цитатът).
БО, я да ни обясниш как точно ще подкараш ЯДРЕН реактор на 50% от мощността
Наясно съм с процесите в ядрения реактор, учил съм ги известно време.
При първия въпрос, последван от втория, жалко за изгубеното време. Надявам се да не си доктор и съдбата по някаква причина някой ден не ни срещне без да знам. :)
Нямам друг коментар.
ivan dimitrov
06-10-2022, 19:28
При първия въпрос, последван от втория, жалко за изгубеното време. Надявам се да не си доктор и съдбата по някаква причина някой ден не ни срещне без да знам. :)
Нямам друг коментар.
Вместо да жалиш за изгубеното време, пишейки в автомобилен форум, по политически теми, вземи обясни на четящите как става фокусът. каква е разликата м/у ядрен взрив, и това което се случва в ядрен реактор. Приеми че тук, само ти знаеш как действително стоят нещата. приеми че специалистите, пратени тук, да разузнаят струва ли си инвестицията, също не са наясно. Обясни, моля. Обясни - колко ток сме продали последните 30г, на каква цена. Обясни защо искаш ядрена централа, още една имам предвид. Кажи каква ще е крайната и цена, на далекопроводите дето трябва да се построят каква ще е цената. Какво ще правим зимата, когато се накъсат далекопроводите в северна България, а от там си осигуряваме 100 процента от потреблението, ако Белене е факт и работи(приемаме че сме сключили дългосрочни договори, че инак - няма как).
Щото ако ти си доктор, и аз не искам да те срешам, по никакъв повод. Без да има значение - зная ли го, или не.
ДТИванов
06-10-2022, 20:11
Вместо да жалиш за изгубеното време, пишейки в автомобилен форум, по политически теми, вземи обясни на четящите как става фокусът. каква е разликата м/у ядрен взрив, и това което се случва в ядрен реактор. Приеми че тук, само ти знаеш как действително стоят нещата. приеми че специалистите, пратени тук, да разузнаят струва ли си инвестицията, също не са наясно. Обясни, моля. Обясни - колко ток сме продали последните 30г, на каква цена. Обясни защо искаш ядрена централа, още една имам предвид. Кажи каква ще е крайната и цена, на далекопроводите дето трябва да се построят каква ще е цената. Какво ще правим зимата, когато се накъсат далекопроводите в северна България, а от там си осигуряваме 100 процента от потреблението, ако Белене е факт и работи(приемаме че сме сключили дългосрочни договори, че инак - няма как).
Щото ако ти си доктор, и аз не искам да те срешам, по никакъв повод. Без да има значение - зная ли го, или не.
Усещам, че се каниш да свиеш на БО Нобела. Има да чакаш да ти каже:-)
ДТИванов
06-10-2022, 20:15
Нямам друг коментар.
Нямаш въобще какво да кажеш по темата. Толкова не са ти ясни нещата, че даже не можеш да го проумееш. А иначе много удобно си ме цитирал ЧАСТИЧНО! Четеш като дяволът Евангелието.
ДТИванов
06-10-2022, 20:17
Пак да те питам, как регулираш реактор от 50% до 100% и обратно в рамките на ЧЕТИРИ ЧАСА???
Имаш ли идея какво е базова мощност, какво е балансираща мощност, ядат ли се, пият ли се?
Имаш ли идея защо в Запорожката АЕЦ като гръмнаха подстанцията започнаха АВАРИЙНО СПИРАНЕ НА РЕАКТОРИТЕ? Ясно е, че няма да отговориш, но все пак да те попитам.
ivan dimitrov
06-10-2022, 20:27
Усещам, че се каниш да свиеш на БО Нобела. Има да чакаш да ти каже:-)
Нищо подобно не се каня да правя. Настройвам си "светоусещането". Правя го 24/7, Постоянно. Всички това правим, съзнателно или не.
ДТИванов
06-10-2022, 20:48
Нищо подобно не се каня да правя. Настройвам си "светоусещането". Правя го 24/7, Постоянно. Всички това правим, съзнателно или не.
Майтап бе Уили, както казваше Алф.
ДТИванов
06-10-2022, 20:58
http://https://clubz.bg/93134-nesastoyatelnostta_na_aets_belene (http://clubz.bg/93134-nesastoyatelnostta_na_aets_belene)
Да чете БО, може и нещо да му просветне.
ДТИванов
07-10-2022, 14:59
Интересна пресконференция на Кирчо и Кокорчо. Доста смислено звучаха. Да уточня, че не гласувам за тях.
alfa racer GTA
08-10-2022, 20:30
Колкото и смислено да звучат с тези кандидати в листите били преди това при Бареков, ДБГ и разни други дегенерати сменили няколко партии далече няма да стигнат.
И при тях вече се забелязва наличието на силно заразната болест партийната проказа ===> плъхове и мишки интересчии и лапачи от други партии(ГЕРБ, ДБГ, ОДС, ИТН и други) или техни деца и внуци започнаха да се присламчват към ПП, но най-тъжното е, че Кирчо и Асенчо сами ги "качват на борда на ПП" такива ренегати...
Това не остава незабелязан и един куп мои познати просто решиха да не гласуват за ПП и изобщо заради такива в листите им на избираеми места...
Всяко решение си има цена...
Сега единственото което подържа ПП на повърхността е желанието на хората за отмъщение на ГЕРБ, но когато ГЕРБ се сгромоляса какво ще се случи тогава...??!
П.П.
С никой не споря, само споделям впечатления...
ДТИванов
08-10-2022, 21:56
И аз съм с подобни наблюдения за ПП. Още от самото начало ми стоят много лустросани и изкуствени. Освен това с десни мерки леви цели си е дървено желязо.
Хубаво де... те всички маскари, ама Вие двамцата за кой гласувахте...?
п.п....залагам едно шише огнена вода, че сте гласували за ДБ....;)
alfa racer GTA
09-10-2022, 05:34
Предложението ти не чини пукната пара.Поне за мен.
Предложението ти не чини пукната пара.Поне за мен.
Заеби предложението, просто попитах за кой сте гласували ?
ecotronic
09-10-2022, 12:20
Аз гласувах за ДБ.
Някои продължават да живеят с илюзията за сгромолясването на ГЕРБ и всичко свързано с това.
До момента, не виждам друг да се сгромолясва, освен инициаторите на "великото изчегъртваане".
И така ПП, съвсем закономерно, ще идат при ИТН.
Особено в трудни времена, народът предпочита по-добре познатото зло, отколкото неизвестната лайнарщина.
Аз гласувах за ДБ.
Някои продължават да живеят с илюзията за сгромолясването на ГЕРБ и всичко свързано с това.
До момента, не виждам друг да се сгромолясва, освен инициаторите на "великото изчегъртваане".
И така ПП, съвсем закономерно, ще идат при ИТН.
Особено в трудни времена, народът предпочита по-добре познатото зло, отколкото неизвестната лайнарщина.
Аз мисля. че ИТН е продукт на ДПС и Герб....когато трябваше да стържат с шпаклата те полираха в бившият парламент и не съм съгласен с твоята теория....това си е мое виждане....за мен всички, който са участвали във влсата последните 30 години трябва да са аут от власта в бъдеще...те имаха достатъчно време да ни се докажат що за политици са....
ivan dimitrov
09-10-2022, 19:04
Аз мисля. че ИТН е продукт на ДПС и Герб....когато трябваше да стържат с шпаклата те полираха в бившият парламент и не съм съгласен с твоята теория....това си е мое виждане....за мен всички, който са участвали във влата последните 30 години трябва да са аут от власта в бъдеще...те имаха достатъчно време да ни се докажат що за политици са....
Аз пък съм убеден, че ГЕРБ са продукт на ИТН(НТН, ако сме честни). А ДПС, ако не бяха незаконни, щяха да са най близкото нещо, до политическа партия у нас.
Както и съм сигурен, че ако кажеш накъде мислиш да бягаш, мога да ти кажа кои ще са следващите политици, които са ти виновни.
Аз пък съм убеден, че ГЕРБ са продукт на ИТН(НТН, ако сме честни). А ДПС, ако не бяха незаконни, щяха да са най близкото нещо, до политическа партия у нас.
Както и съм сигурен, че ако кажеш накъде мислиш да бягаш, мога да ти кажа кои ще са следващите политици, които са ти виновни.
В Коми бягам...ставам дървосекач и ще карам джуган...;)
ivan dimitrov
09-10-2022, 20:35
В Коми бягам...ставам дървосекач и ще карам джуган...;)
Хе,хе,хе хе-е-е-е! Браво!
Така ще стане!
Целият свят ще ти е крив, разбирай не само политиците, англо/саксонците, монголците, либерастите.... абе....всички.....
Честито!
ДТИванов
09-10-2022, 21:24
Боби, за мен си познал, но още на първата или втората страница писах за кого и защо гласувам.
ivan dimitrov
10-10-2022, 11:58
Боби, за мен си познал, но още на първата или втората страница писах за кого и защо гласувам.
Koe e познал? Вярната дестинация, или вицът?
Когато изгониха Трифонов от БНТ и той започна да се "изхранва" на гърбът на политиците, никой не беше чувал за Борисов и ГЕРБ. ДПС се "радваха" на особено внимание още от тогава......
Познал е, да.....
Хе,хе,хе хе-е-е-е! Браво!
Така ще стане!
Целият свят ще ти е крив, разбирай не само политиците, англо/саксонците, монголците, либерастите.... абе....всички.....
Честито!
Иване никой не ми е крив, аз съм си крив...за толкова време в форума не ме опозна...за мойте грешки никой не виня, за сега не съм засегнал никой освен мен с тях....Но като си политик грешките ти засягат целият народ...дразни ме, че политическите грешки, не са просто грешки, а е един вид кражба за един или група, а за народа КУР....м/у грешка и нарочна грешка има разлика....едната не се прощава...
Ами г-н Иванов от първите страници на темата не разбрах за кой си гласувал, само разбрах, че си репресиран от БСП(БКП) ...а сега гласуваш за партия, която е влизала в кооалиция с тези който са те репресирали.....е не мога да те разбера....
Като гледам сега как лавират старите муцуни като Бойко ...готови са на всякакви компромиси, само и само да са на хранилка и да си подържат заграбенето...вервай ми, тия имоти дет са ги придобили по време на власта, трудно се подържат....а Гешев в махалата ебати...:))...това ли е работа на главният прукорор..да разрешава някакъв скандал м/у таксиметров шофьор и друг участник в движението.....след като е оправил всички значими дела у нас....?....полицията придружава дрогирани шофьори и други бандити...те първа ще изплува пяната на последните 30 години управление...
Ванката си мисли, че са ми криви...., аз мойте кривини съм ги изплатил като съм сгрешил, с глоби и наказания.....ама те техните не....Е....а кажи, как да не са ми криви...???
ivan dimitrov
10-10-2022, 18:26
Да бе Боби, не те опознах......
Ама опитвам, я разшифровай това - 'м/у грешка и нарочна грешка има разлика...", за да напредна в тоя процес. Или ми обясни - как така никой не ти е крив, пък обвиняваш политиците. Мислиш че те са ангели небесни и не могат да грешат? Мислиш че са дяволи, пратени от Рогатия да те оберат, или че са хора, като всиички останали?
Ако успееш да обясниш - как стигна до заключението, че ИТН са проект на ГЕРБ и ДПС, също може да е от полза.
Да бе Боби, не те опознах......
Ама опитвам, я разшифровай това - 'м/у грешка и нарочна грешка има разлика...", за да напредна в тоя процес. Или ми обясни - как така никой не ти е крив, пък обвиняваш политиците. Мислиш че те са ангели небесни и не могат да грешат? Мислиш че са дяволи, пратени от Рогатия да те оберат, или че са хора, като всиички останали?
Ако успееш да обясниш - как стигна до заключението, че ИТН са проект на ГЕРБ и ДПС, също може да е от полза.
Да си политик начело на държавата, не е като да превишиш скороста на магистралата, ако ме разбираш...???....аз си плащам превишението, а политика...?...следи кривата на управление, иначе не ми се спори с теб....просто сме от други планети...аз съм ярко червен, ти си зелен...:)))
п.п..за аватарите говоря, да не влезнеш в неква полемика..;)
ivan dimitrov
10-10-2022, 19:41
кривата на управление
Това пък какво е?
ДТИванов
10-10-2022, 23:01
Гласувал съм за "онова" СДС, а след това гласувам за Костовите люспи:wow:, колкото и упреци да имам към тях. Те са най-блиско до моите политически разбирания.
Още на стр.1. Кое не разбра Боби?
ДТИванов
10-10-2022, 23:10
И да, тази коалиция не ме изпълваше със щастие, но политиката е изкуство на компромиса. Към онзи момент не мисля, че имаше по-добър вариант. Друг е въпросът, че ПП направиха няколко компромиса, които не трябваше да правят (с БСП за Украйна е най-фрапиращия пример) и това им коства гласове на последните избори.
.
Още на стр.1. Кое не разбра Боби?
От първа страница не разбрах кой подкрепяш в последствие да....както и да е.
Май само у нас има коалиция м/у леви и десни, само и само да са във власта.
п.п....е тази страна коалиция е кривата на управлението за която ме цитира Иван
ДТИванов
11-10-2022, 08:47
Костовите люспи. Т.е. ДСБ, които са част от ДБ. Сега е ясно, надявам се. А ляво дясно коалиции управляват на много места в света. Германия е най-видния пример. Друг е въпросът , че нито левите са леви, нито десните десни у нас.
Костовите люспи. Т.е. ДСБ, които са част от ДБ. Сега е ясно, надявам се. А ляво дясно коалиции управляват на много места в света. Германия е най-видния пример. Друг е въпросът , че нито левите са леви, нито десните десни у нас.
М....да в началото на демокрацията и аз гласувах за СДС, ама Костов, Бъкарджиев и сие и ебаха майката на тази партия..
ecotronic
11-10-2022, 21:23
Путьовщината сред българските политици. Това е големият проблем. Сега няма по-важно от това да докажем, че онзи камион никога не е бил у нас. Че ние, по никакъв начин не участваме в терористични актове......
А че взривяването на моста не е никакъв терористичен акт, това няма кой да го помисли.
И че точно невзривяването му води до реален тероризъм.....
Да не би да разсърдим Митрофанова......
Абе гади ми се.
ivan dimitrov
11-10-2022, 21:47
Путьовщината сред българските политици. Това е големият проблем. Сега няма по-важно от това да докажем, че онзи камион никога не е бил у нас. Че ние, по никакъв начин не участваме в терористични актове......
А че взривяването на моста не е никакъв терористичен акт, това няма кой да го помисли.
И че точно невзривяването му води до реален тероризъм.....
Да не би да разсърдим Митрофанова......
Абе гади ми се.
Зависи от гледната точка.
И аз мисля че е важно да докажем че тоя камион не е бил у нас, ако не е бил. Ако е бил, трябва да се знае - защо, кога и как. Не че някой освен путинофилите у нас, много се е загрижил.
Да нападнеш съседът си, и да се "сърдиш' че ти гръмнал мостът(към територия която си му отнел), е ебаси и простотията. Това е "черешката на тортата'. Тия хора явно нямат идея какво си причиниха, на себе си и на светът.
И какво значение има къде е бил камиона..?
ivan dimitrov
11-10-2022, 22:02
И какво значение има къде е бил камиона..?
Огромно!
Огромно!
Я поясни,защото аз не намирам смисъл да се обесняваме на Путин..
ДТИванов
11-10-2022, 22:16
Ей сега ще долети Съни, ще ти обясни, че не може да обиждаш световен лидер (ебаси и кривокракото комплексирано джудже) и ще заключи темата.
ivan dimitrov
11-10-2022, 22:17
Я поясни,защото аз не намирам смисъл да се обесняваме на Путин..
Когато ми обясниш - що е то "крива на управление". А на Путин е безсмислено да му обяснява някой, каквото и да е. който и да е, каквото и да е. Руснаците да му мислят.....
п.п.
Ей сега ще долети Съни, ще ти обясни, че не може да обиждаш световен лидер (ебаси и кривокракото комплексирано джудже) и ще заключи темата.
Съмнявам се. Но, какво ако!?
Щом може, доказан престъпник, да отиде в парламентът, с тезата че ще се бори с престъпността, то значи всичко е възможно.
Има си правила, не може да се бориш с правилата, нарушавайки ги, в името на справедливостта. Това е революция. Революция е обратното на еволюция.
Когато ми обясниш - що е то "крива на управление". А на Путин е безсмислено да му обяснява някой, каквото и да е. който и да е, каквото и да е. Руснаците да му мислят.....
Кривата на управлението за мен е страните коалиции,който правят политиците в името на папкането....ама ти си като малките деца,няма да ти кажа,ако ти не ми кажеш....и сега без да увъртъш ми кажи,защо трябва да се обесняваме на Путин за някаква измислена провокация,тероризъм или как го разбираш..
ivan dimitrov
11-10-2022, 22:48
Кривата на управлението за мен е страните коалиции,който правят политиците в името на папкането....ама ти си като малките деца,няма да ти кажа,ако ти не ми кажеш....и сега без да увъртъш ми кажи,защо трябва да се обесняваме на Путин за някаква измислена провокация,тероризъм или как го разбираш..
Странните коалиции са си странни коалиции. Има и далеч по странни и въобще не иде реч за "папкане". Но ти вкарваш понятие, което ми е непознато. Каква е тая "крива"!? Това някаква графика ли е, що ли!? Един от нас се държи като малко дете, съответно - диалогът се води на това ниво.
Има огромно значение да докажем на собствените си путинофили, че това което бълва руската пропаганда е само в техните и на Путин глави. Защото съществува сериозна опасност, на следващите избори, при нарастващата апатия, да изберем - животът ни да се управлява от отявлени популисти.
Обзалагам се, че не си прочел и изречение от законът за офшорките все още. Но твърдиш че не те познавам.
Да бе! Сменям темата!
Странните коалиции са си странни коалиции. Има и далеч по странни и въобще не иде реч за "папкане". Но ти вкарваш понятие, което ми е непознато. Каква е тая "крива"!? Това някаква графика ли е, що ли!? Един от нас се държи като малко дете, съответно - диалогът се води на това ниво.
Има огромно значение да докажем на собствените си путинофили, че това което бълва руската пропаганда е само в техните и на Путин глави. Защото съществува сериозна опасност, на следващите избори, при нарастващата апатия, да изберем - животът ни да се управлява от отявлени популисти.
Обзалагам се, че не си прочел и изречение от законът за офшорките все още. Но твърдиш че не те познавам.
Да бе! Сменям темата!
Сега на засегнат ли се правиш..?...пиши в темата,даже с мен може и по твърдо да се отнасяш,дума дупка не прави...да за офшорките нищо незная...ама това какво има общо с темата?
И на платените,какво ще доказваш,бай ганя е казал...парата ебава фукарата...кажи го на твоят градски копейката...макар,че като се появи в началото и аз бях клъвнал по тезата му тогава,но бързо се осъзнах...
А също така много ми е интересно, как на мен някой ми е все виновен, а ти имаш опасение, че някой ти управлява живота....?...това не е ли едно и също...?
ecotronic
13-10-2022, 09:31
За пример на политиците ни :) :
https://www.youtube.com/watch?v=Cvy8kF6gxpQ&ab
ivan dimitrov
15-10-2022, 11:41
Какъв е примерът? Куче се зъби на вълк......нищо необичайно.
ДТИванов
20-10-2022, 08:42
Какъв е примерът? Куче се зъби на вълк......нищо необичайно.
Май не си забелязал, че единият участник в "зъбенето" е ОВЦА!:respect:
ДТИванов
22-10-2022, 05:30
Ай честито! Избраха (или спазариха) главния мултак на Републиката за председател на парламента!
ecotronic
22-10-2022, 11:18
В общи линии, ми е през ... , кой ще е председател на НС. Но начинът по който го "избраха" ме прави силно скептичен, относно плодовитостта и на този парламент.
Вече си мисля, че в конституцията следва за се запише следното правило - Който депутат е участвал в повече от 2 неуспешни парламента, пожизнено да няма право да припарва до НС.
В общи линии, ми е през ... , кой ще е председател на НС. Но начинът по който го "избраха" ме прави силно скептичен, относно плодовитостта и на този парламент.
Вече си мисля, че в конституцията следва за се запише следното правило - Който депутат е участвал в повече от 2 неуспешни парламента, пожизнено да няма право да припарва до НС.
Не само неуспешни......застой ли се повече от два мандата, трябва да е аут...идва ми в повече да гледам някой муцуни от 30-се години там и да ме лъжат, че без тях не става..а всъштност през тези години, нищо не са допринесли....
ivan dimitrov
22-10-2022, 13:50
Май не си забелязал, че единият участник в "зъбенето" е ОВЦА!:respect:
Или пък ти не си забелязал, че не всичко е такова, каквото изглежда. Без днк експертиза, вече гледам не как изглежда а какво прави. ако си взимал проба на онова животно - ще се съглася че е овца. Без потвърждение - вълк е.
Какво е успешен парламент?
Искахме промяна - те ни промяна. И еволюцията и революцията са все промени, ама май не са едно и също нещо.
Не само неуспешни......застой ли се повече от два мандата, трябва да е аут...идва ми в повече да гледам някой муцуни от 30-се години там и да ме лъжат, че без тях не става..а всъштност през тези години, нищо не са допринесли....
Да де! За това всеки път все за нови гласуваш, и все едно и също се получава. Спасителят все го няма, и обвиняваш "неволята", а тя горката единствено е дошла да ти помогне.
ecotronic
22-10-2022, 17:30
Успешен парламент е този парламент, който "доживява" до редовни избори.
Или пък ти не си забелязал, че не всичко е такова, каквото изглежда. Без днк експертиза, вече гледам не как изглежда а какво прави. ако си взимал проба на онова животно - ще се съглася че е овца. Без потвърждение - вълк е.
Какво е успешен парламент?
Искахме промяна - те ни промяна. И еволюцията и революцията са все промени, ама май не са едно и също нещо.
Да де! За това всеки път все за нови гласуваш, и все едно и също се получава. Спасителят все го няма, и обвиняваш "неволята", а тя горката единствено е дошла да ти помогне.
Ами гласувам за вълци в овча кожа...да еба мама му...я кажи ти как виждаш нещата за оправия...?
Оправията е да не зависиш от леваците.И в най-общ план трябва да стане същото.
ivan dimitrov
24-10-2022, 17:48
Успешен парламент е този парламент, който "доживява" до редовни избори.
Ако това е критерият, то следва да сме готови за нова диктатура на пролетариатът.
Ами гласувам за вълци в овча кожа...да еба мама му...я кажи ти как виждаш нещата за оправия...?
Към това което ти е написал 546, ще добавя и разните други псевдо патриоти, чисти популисти.
Това, за твое съжаление означава и да преглътнеш фактът, че някой може да се справя и по добре от теб. В смисъл - въпросът "от къде тоя има тия пари" трябва да намери верният отговор. А не по презумпция, да приемаш че е крал от нас Фрапиращо е че по въпросът с законът за офшорките, имаш мнение взето от интернет, базирано на някакво малоумно писание, вместо на самият закон, който също битува в нета.
Мога да ти давам примери до утре, смисъл - никакъв. Казваш че не те познавам - сигурен ли си? Ако това което пишеш е това което мислиш(а вярвам че е така), то те познавам. И понеже си ми симпатичен, си позволих да ти давам непоискани съвети.
Тия за които гласува последно, постоянно говорят за задкулисие и за корупция. И накрая си признаха че са лява партия. Тоест - взимаме отвсякъде и раздаваме където ние решим. Престанете да бъркате ляво и социално. Десетина процента увеличение на доходите и 30 тина процента увеличена инфлация е типично ляв резултат.
Ако това е критерият, то следва да сме готови за нова диктатура на пролетариатът.
..Престанете да бъркате ляво и социално. Десетина процента увеличение на доходите и 30 тина процента увеличена инфлация е типично ляв резултат.
Лявото е вредно ,за разлика от социалното ,което е полезно и необходимо според мен.
Доказано работеща според заплатаджиите мъдрост :
Първо гласуваме за левите ,че да ни дигнат заплатите,после за десните ,че да ни ги платят. :)
Май остана да се синхронизират усилията,че иначе е налице сегашната ситуация.
ivan dimitrov
24-10-2022, 19:43
Доказано работеща според заплатаджиите мъдрост :
Първо гласуваме за левите ,че да ни дигнат заплатите,после за десните ,че да ни ги платят. :)
Мразя те(шегувам се)! Само в едно изречение!
Е то може и с двучасова лекция да се обясни,но ще си е загуба на време.
В същност как да се случват нещата по правилния начин и пет години няма да стигнат .
А да се реализира теорията в практиката са нужни десетилетия,поне две-три.
На германците един Лудвиг Ерхард им е бил достатъчен,ама на нас ни трябват поне десетина от неговата класа.
Интересно е ,че и джапанките са се оправили кажи речи самички за толкова време,но те са зомбита.
След тях корейците също,абе примери има ,ама ние нали сме много умни.
ivan dimitrov
24-10-2022, 20:22
Е то може и с двучасова лекция да се обясни,но ще си е загуба на време.
В същност как да се случват нещата по правилния начин и пет години няма да стигнат .
Тъй де! Нали за това беше възхищението ми. От поне 5 години тука си разменяме мнения, доводи, твърдения......а ти, в едно изречение .....
И мен ме мързи, та безсмислените обяснения не са ми по вкусът. Да обясняваш нещо което е видимо с просто око.....
А-а-а, мързи ме бе!
Шапка ти свалям за попадението! Факт!
Ай честито! Избраха (или спазариха) главния мултак на Републиката за председател на парламента!
Ясно е ,че се спазариха в случая.Да видим продължението първо,че тая сделка нещо не е особено изгодна за никой, както и да я погледне човек.Най-малко за ГЕРБ.Яко са ги натиснали според мен.
Веждито, ако е мултак,то аз съм космонаФт.Що се връзваш на простотиите, списвани от разни драскачи ,дето не са пили и една ракия с човека,а мултак са виждали само по телевизията.
И като какъв работил при Павлов ?Нещо конкретно?
Ясно е ,че се спазариха в случая.Да видим продължението първо,че тая сделка нещо не е особено изгодна за никой, както и да я погледне човек.Най-малко за ГЕРБ.Яко са ги натиснали според мен.
Веждито, ако е мултак,то аз съм космонаФт.Що се връзваш на простотиите, списвани от разни драскачи ,дето не са пили и една ракия с човека,а мултак са виждали само по телевизията.
А...работил е в отдел културно масова работа, тоез работа на маса...:))
https://www.youtube.com/watch?v=OdOj-ZJ8fUM
По старите момчета знаем...нищо ново в нашата политика, колелото се върти...и това в момента не е никаква инфлация....залагаме на едни и същи политици(мутри), който се превърнаха в наследствени с времето...:)
alfa racer GTA
25-10-2022, 10:34
Бойко ти организира празнуване на рождения ден и награда, нарича те "Пръв ГЕРБер на държавата" и ти питаш "Ама що ме наричате "Пръв ГЕРБер на държавата"?
Самият факт, че си приел такива хора да са край теб, съгласил си се с това и дори си радостен и доволен от това какъв си мислиш че те прави?
Българският народ има една мъдрост "С какъв се събереш такъв ставаш".
Всеки сам си избира къде да бъде, с кого да бъде и какво да прави.
А някои хора постоянно избират да са "със силните на деня" и това е техен "постоянен навик" и тяхно "неизменно качество".
Ако не си способен да спазваш определена обществена и комуникационна хигиена ставаш част от хората с които сам си избрал да се заобиколиш.
В случая е избрал да бъде част от една група хора ограбили собствения си народ.
Има и немски творци които и до ден днешен ги свързват с Хитлер и нацистите и това не е случайно...
Всеки от нас сам избира с кого да бъде и си носи последиците от това. Това че някой не успява да даде правилна оценка за себе си на това поведение, не означава че то не е такова каквото е.
Защо мислиш към настоящият момент една огромна група руски творци и артисти бяха изгонени и низвергнати от световния обществен живот и натирени в нищото...???
Скептик съм за България и народа който не може да даде точна морална оценка на случилото му се и да посочи хората които стоят зад това.
А има и български творци които не могат да бъдат свързани с Илия Павлов и Мултигруп. А не могат защото нито са искали, нито са мушили около него, нито са му лизали гъза...И на ДС генералите също не са лизали гъза.
Илия Павлов ако не беше неговия тъст щеше да е господин никой...
https://www.mediapool.bg/saprugata-i-bashtata-na-iliya-pavlov-sa-bili-satrudnitsi-na-ds-news235991.html
https://blitz.bg/article/12661
172780
А сегашния Пеевски да не би да е нещо по -различно от ментора си Павлов?
Дарина Павлова как според теб стана милиардерка и с какви пари се подвизава по Широкия Свят и си купува млади пичове да я коландрисват?
А дали има връзка между парите които харчи и мизерния живот на милиони българи у нас?
Докато обществото ни не се научи да дава категорична оценка на такива, децата и внуците му ще продължават да емигрират в чужбина.
Имам една позната живееща в Германия. Преди 10-на години когато се разгоря скандала там в немския президент тогава Кристиян Вулф, че си уредил изгоден кредит, който не би получил като обикновен гражданин. Проведе се журналистическо разследване, той чрез посредници се опита да повлияе на главния редкатор на вестника да не се публикува статията за "изгодния кредит" и когато и това стана известно, го разследваха, той подаде оставка и напусна Германия с цялото си семейство.
Попитах моята позната "Защо е напуснал Германия?", а ти ми отговори "Немското общество го изхвърли ". Аз не разбрах какво точно ми казва и я попитах "Как така?" и тя ми отговори - "Никой не иска да говори и общува с него, децата му в училище са в същото положение и другите деца не искат да си говорят, общуват и играят с тях и ако неговите деца са много упорити, другите деца просто им казват че не искат да си говорят с децата на някои който е направил се е облагодетелствал незаконно."
Емигрирал е в САЩ където никой не го познава и децата му няма да имат този проблем.
Същото се случи и в Унгария: https://www.dw.com/bg/%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D 1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D 0%BB%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B5/a-15855969
Оценката на такива и подобни случаи в здравите общества и техният отговор са еднозначни: https://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D 1%8A%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%86%D 1%8A%D1%82-%D0%B8-%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%86%D1%8A%D 1%82/a-15857872 -само в България се ослушваме, но това е за наша сметка и за сметка на нашите деца, внуци и бъдещето на България.
Когато и българското общество започне да изхвърля туморите от себе си има някакъв шанс да стане нормална бяла държава.
П.П.
Една и съща порода "мръсна пяна" съсипва този народ, децата, внуците и бъдещето им, но той не е достатъчно умен да го разбере.
И тази мръсна пяна си купува фасада зад определени творци и обществени лица които с удоволствие му стават придворна прислуга.
П.П.2.
Аз не споря, нито искам да ми отговаряш ти или някой друг. Просто правя констатация на ситуацията в България. Все още си ръкопляскаме на мутрагени и хитреци и докато това е така държава няма да имаме, ще живеем в коптор.
От край време това нашето не е парламент, а бизнес проект!
alfa racer GTA
25-10-2022, 11:34
Преди години във времената когато един кандидат за президент ги наричаше "Синьо-червената мъгла" депутатите повечето бяха идеалисти. Вярно, всичките бяха рожби на тоталитаризма и нямаха представа как да създадат демокрация и какви закони да приемат конкретно и поради това натвориха много общи приказки и "мъгла" по законодателството, но все пак огромната част бяха мотивирани и движени от някакви идеали.
Сега вече е чист бизнес проект и това си личи особено във времена на икономическа криза. В такива времена една камара "бизнесмени" се втурват в политиката "да оправят държавата" и прилагат в политиката "бизнес методи"... Някои откровено си купуват депутатските места, защото "в бизнеса всичко се купува и продава" и така са свикнали.
В резултат на "покупко-продажбата" на българското Народно събрание нямаме народно събрание е пазар на който има вече похарчени пари за покупката на депутатски места и следва тези пари да се "избият" от хората които са платили за тях...
Така беше при предходната световна и българска икономическа криза през 2009-2012 години, така се случва и в момента...
ecotronic
25-10-2022, 13:31
Бизнесът в политиката, не е непременно мръсно нещо и не в това е проблемът днес. Световната демокрация е поставена на изпитание. Докато си гледаме кирливите ризи, може и да не се усетим, как ще я загубим.
alfa racer GTA
25-10-2022, 14:11
Все едно да кажеш "Канибалът в детско родилно отделение с бебета не е непременно нещо лошо". Ами ОК, остави твоите деца/бебета/внуци там...
Първият въпрос на който следва да си отговорим е "Политиката бизнес ли е"?
След това следва да си отговорим " ОК ли сме в политиката да се прилагат бизнес принципи и подходи"?
Защото когато сложиш/избереш един човек свикнал и подчинил живота си на "принципите на правене на пари", то няма как да очакваш от този човек да прилага други принципи освен тези които цял живот е прилагал и които принципи има трайно установен навик да прилага.
Не случайно в Библията е написано "Да изгоним търговците от храма".
Политиката не е = бизнес(нито принципите в политиката са = принципите в бизнеса).
Правосъдието не е = бизнес, нито принципите на бизнеса са принципи на правосъдието.
В САЩ имаше голямо смесване на бизнес и търговия с политика и право. Там до кризата от 2008/2009 година се допускаше и имаше едновременно и счетоводен и юридически бизнес в една фирма. След кризата се установи, че точно такива фирми са прикривали "положението" в техните банки и че е имало конфликт на интереси между счетоводна и юридическа дейност - принципно едното се ползва за отчетна дейност, а второто за контролна дейност на първата. До тогава беше масово срещано и прието по визитките на разни "консултанти" да пише "счетоводно -финансови консултации.Юридически консулатации." То не бяха "доктори по финанси, счетоводство и право", то не беше чудо. Целта е като "засмукат" някого като клиент "да го оправят" в всички насоки и да му взимат възможно повече пари от възможно повече на вид консултантска дейност.
След като се направи равносметка за причините на кризата в САЩ се забрани един човек/фирма да предоставя едновременно и счетоводно финансова и юридическа дейност/консултации на един и същи клиент.
Реално се установи, че интересът от взимане на пари е надделял над интереса за контрол.За да не се случва повече този конфликт на интереси такава едновременно предоставяна дейност от един човек/фирма се забрани.
Сега тази мода настъпи и у нас първоначално като семеен бизнес, а вече и като по-голям финансово-счетоводно-юридически бизнес"...
От такива многоглави Химери не очаквам добри резултати за държавата ни...
Изобщо това да изпратим хора да вършат работа за която нямат понятие как се прави е все едно, аз да платя на каруцар да върши твоята работа. Същото е и резултатите ще са същите...
Кирливите ризи са си наши ризи и те са си наш проблем. А имаме много "кирливи ризи" именно защото постоянно избираме всякакви тарикати които се изявяват като спасители да ни "решават проблемите" за които те бъкел не разбират.
Най-пресният пример е Киро. Онея от ДБ също.
Разбира се са ГЕРБ, ДПС, БСП и останалите изобщо нямам какво да споменавам, защото те пък си действат направо преднамерено ==> знаят че не знаят как да решат проблемите, съответно нямат възможностите за това, но лъжат най-нагло че "могат и знаят как".
Ако при Кирчо&Асенчо това е в резултат на техният ентусиазъм и наивност(същото донякъде при ДБ, но с около 40-60% вероятност да са наивни и да си вярват), то при онези изброени горе си е предумишлено. Последните(ГЕРБ, БСП, ДПС, Възраждане, ген Янев) си знаят че изобщо не стават, но искат местата в народното събрание и властта, за да не са на улицата като обикновените хора и да се налага да работят - искат да лапат без да бачкат и са наясно че това е точно така.
П.П.
С две изречения "Кучетата си лаят, керванът си върви" = каквото има да става ще стане и без нас в международен план както се вижда досега, че се случва. Нас никой не ни пита, нито ще ни пита - нещата ще се случат и без нас.
Твърде малки сме, за да имаме думата и да можем да определяме Световния ред и дори регионалния такъв.
ecotronic
25-10-2022, 14:43
Разбира се, че политиката е преди всичко бизнес. Изкаран на светло бизнес със съсвем законно работещ лобизъм.
Виждам, че ти е трудно да го приемеш и поради това, ще помоля да ми посочиш, кое от политиката не е бизнес.
Бизнесът в политиката, не е непременно мръсно нещо и не в това е проблемът днес. Световната демокрация е поставена на изпитание. Докато си гледаме кирливите ризи, може и да не се усетим, как ще я загубим.
То с представителната демокрация част от идеята за демокрация директно пада в калта .
И това не е от вчера ,и не е само у нас.Просто трябва този модел да еволюира.Но няма как да стане,докато това зависи и от тези ,за които промяната би означавало не само загуба на власт, а загуба и на възможността да имат такава по принцип-това второто май ги ужасява повече от първото.
За мен съществуващия модел си е просто една много тъпа постановка,с уникално тъпи сценаристи,режисьори ,актьори и най-вече счетоводители.Някои ги виждаме,други са зад кулисите,някои са за кратко,други се задържат по-дълго. Обединени от жажда за власт хора ,които не са в състояние да съществуват по по-различен начин.Размножават се предимно по-между си,възпитават си децата в техния си начин на живот ,като резултата е ,че и децата им са обречени живота им да премине в надпревара по между им кой кого да прецака , ограби и зароби.
Живот в страх да не попаднат под ударите на някой себеподобен .
Разбирателство между тях има само когато не е възможно да задържат статуквото по отделно и се налага да влизат в някакви отношения,които за благозвучие се наричат коалиционни .Абе жалки персонажи и още по-жалък мизансцен.
Към днешна дата политическия шлагер "Ние ще променим нещата" вече е към края си и съвсем скоро ще се върнем към стария ,но с нов аранжимент и изпълнители "Ние ще ви оправим".
ecotronic
25-10-2022, 17:00
Рано или късно, еволюцията на модела, за която говориш ще стане факт. В крайна сметка, в демократичните общества, рано или късно, става това, което иска народът.
Към настоящия момент, огромна част от народа нехае, не иска, не знае, какво иска и предпочита, някой друг да решава вместо него. Това ще се промени.
А...работил е в отдел културно масова работа, тоез работа на маса...:))
https://www.youtube.com/watch?v=OdOj-ZJ8fUM
По старите момчета знаем...нищо ново в нашата политика, колелото се върти...и това в момента не е никаква инфлация....залагаме на едни и същи политици(мутри), който се превърнаха в наследствени с времето...:)
Аз пак не съм в час,че то било почетна титла,айде със здраве да си я носи-доживотно дет казва Павлов!
Е този момент с обявяването му за главен мултак ми е убягнал от полезрението,явно е имал сериозни заслуги в сферата на културно масовата дейност на корпорацията.
Аз пак не съм в час,че то било почетна титла,айде със здраве да си я носи-доживотно дет казва Павлов!
Е този момент с обявяването му за главен мултак ми е убягнал от полезрението,явно е имал сериозни заслуги в сферата на културно масовата дейност на корпорацията.
Е.....стига бе...Слави видя ли го в края на клипа, като млад ученик изглежда..:))....а бе като хлебарките са, плъзнали са насякъде....трябва да си в тая среда, за да си политик....а Ванката ме кори защо гласувам за новите хлебарки, ами защото старите ги знам....нямаме избор, ама никакъв...кой каквото и ще да ми говори....тая държава трябва да се затрие и на ново да се създаде...това е изхода!!!!
ДТИванов
26-10-2022, 09:07
По-конкретно от лично произнесеното от "човека" "Аз съм пръв мултак на републиката." (цитатът е по смисъл, не е буквален, че не ми се търси) здраве му кажи. А за теб не знам, може и да си астронаФт (опит за шегичка). Иначе висш мултак съм срещал лично и то в най-гадните години. Виж просветленията на веждичката на тема Пеевски и Доган в течение на няколко години как се извъртяха, и тогава го защитавай. Може да е добър склуптор, но това не го прави автоматично достоен човек, още повече за третия, а според някои и първия пост в Република България!
То и Радев може да не работи нищо при ботокса, ама го обслужва отвсякъде.
По-конкретно от лично произнесеното от "човека" "Аз съм пръв мултак на републиката." (цитатът е по смисъл, не е буквален, че не ми се търси) здраве му кажи. А за теб не знам, може и да си астронаФт (опит за шегичка). Иначе висш мултак съм срещал лично и то в най-гадните години. Виж просветленията на веждичката на тема Пеевски и Доган в течение на няколко години как се извъртяха, и тогава го защитавай. Може да е добър склуптор, но това не го прави автоматично достоен човек, още повече за третия, а според някои и първия пост в Република България!
То и Радев може да не работи нищо при ботокса, ама го обслужва отвсякъде.
Далече съм от мисълта да го защитавам.Няма съвършенни хора.Всеки сам да си носи кръста.Вежди си знае кого и как обслужва,въпрос на избор,както каза Рацера.
За мен той е свестен .Прекарал съм достатъчно време с него за да го опозная и да разбера що за човек е,горе долу някъде преди 25-30 години.Не вярвам да се е променил от тогава.Бил съм и в ателието му,ходили сме и да лееме заедно разни неща,той си правише там неговите си ,аз разни си мои .Метала е един и същ,но най-готиното е ,че може да има различна форма.
Друг въпрос е ,че се намират хора,които използват такива като него за да си излъскат имиджа .
Като склуптор не знам дали е добър или лош,които има желание и разбира от изкуство,да си го критикува или хвали,на мен някои неща ми харесват,други не,вероятно не ги разбирам.Който иска-да си ги купува и да им се радва.:)
И не смесвам работата му като политик с другата му дейност,още по-малко с културно Масовата.
Ти ,ако знаеш пък аз с какви отрепки се е случвало да си пия ракията навремето....бедна ти е фантазията,добре ,че нямаше камери.
Интересно, всички цигани и неграмотни като мен с андройд телефони, ползуват интернет, а не могат да гласуват с машини, а бе друго си е да се мъкнат чували с бюлетини......и още нещо казусът с прокурорскит син в Перник....е няма оправия в тая държава...трябва да се затрие, наглоста е на мода, видях е ония ден в интервюто и на главният прокурор...е днес закарах едмо момиче на 21-на години на аерогарата, като ми сподели, че няма никакво желание да се връщша в родният си край...много големи боклуци сме...;)
ivan dimitrov
10-11-2022, 16:18
Интересно, всички цигани и неграмотни като мен с андройд телефони, ползуват интернет, а не могат да гласуват с машини, а бе друго си е да се мъкнат чували с бюлетини......и още нещо казусът с прокурорскит син в Перник....е няма оправия в тая държава...трябва да се затрие, наглоста е на мода, видях е ония ден в интервюто и на главният прокурор...е днес закарах едмо момиче на 21-на години на аерогарата, като ми сподели, че няма никакво желание да се връщша в родният си край...много големи боклуци сме...;)
Първо - не всички цигани и неграмотни, като теб, получават интернет. Второ - това че получаваш нещо, нищо не значи. Щото - ако ползваш 200 тонна преса, за да си чупиш орехите - ебам ти и прогресът! фактите са това което виждаш.
Аз виждам че революцията донесе над 50 процента инфлация, при околу 10 процента по високи пенсии.
Отново!
Ти какво виждаш!?
Някой наказан, от тия които мразиш!?
По малко загинали на пътя!?
По вече работа = по вече покупателна способност за теб, лично.....;какво виждаш ти!?
Айде обясни ми - какво стана след поредната лява революция.
Моля!!
Другото за което ще те помоля, е да не обобщаваш.
АЗ НЕ СЪМ БОКЛУК! Това че ти се чувстваш, или че си такъв, не ти дава право да обобщаваш.
Ако се мислиш за изключението, което потвърждава правилото - ще ти докажа че не си изключение.
:hehe:днес било 10 ноември.:cheers:
:hehe:днес било 10 ноември.:cheers:
Бананов ден .
33 години лесно достъпни банани на пазара .
Първо - не всички цигани и неграмотни, като теб, получават интернет. Второ - това че получаваш нещо, нищо не значи. Щото - ако ползваш 200 тонна преса, за да си чупиш орехите - ебам ти и прогресът! фактите са това което виждаш.
Аз виждам че революцията донесе над 50 процента инфлация, при околу 10 процента по високи пенсии.
Отново!
Ти какво виждаш!?
Някой наказан, от тия които мразиш!?
По малко загинали на пътя!?
По вече работа = по вече покупателна способност за теб, лично.....;какво виждаш ти!?
Айде обясни ми - какво стана след поредната лява революция.
Моля!!
Другото за което ще те помоля, е да не обобщаваш.
АЗ НЕ СЪМ БОКЛУК! Това че ти се чувстваш, или че си такъв, не ти дава право да обобщаваш.
Ако се мислиш за изключението, което потвърждава правилото - ще ти докажа че не си изключение.
Иване всичко наред ли е...?....вкарваш се в някакви филми дето не съм писал сценария...:comphits:...Не, ти не си боклук, прочел си цялата библютека, но се остасви доста време да те управлява, оният дето не се знае, дали е прочел до край Винету....иначе на приказки го докарваш, но виртуалният ти поглед за мен е грешен...лява революция има в източна Германия, дето повече от месец има протести, но не и у нас...грешен ти е мирогледа за мен и няма какво да ми доказваш...;)
Бананов ден .
Така трябва да е,банани на корем и всички са доволни.:native:
Дали да не стана политик,ще осигуря безплатни банани за всички маймуни и после само гледай как няма кой да ме бутне от власт.А като започне да ми писва ще те направя шеф на опозицията и ще се менкаме периодично.
Основния политически дебат ще е по 5 или 7 банана дневно да са държавна помощ.
И за да не ставаме досадни на публиката може и от време на време да стигаме до компромис бананите да са 6 и хоп- влизаме в коалиция.
ecotronic
11-11-2022, 23:17
Бананов ден .
Както и много, много други леснодостъпни неща....
Аз бих казал - ден първи от житието на социалистическия носталгик. :tooth:
Така трябва да е,банани на корем и всички са доволни.:native:
Дали да не стана политик,ще осигуря безплатни банани за всички маймуни и после само гледай как няма кой да ме бутне от власт.А като започне да ми писва ще те направя шеф на опозицията и ще се менкаме периодично.
Основния политически дебат ще е по 5 или 7 банана дневно да са държавна помощ.
И за да не ставаме досадни на публиката може и от време на време да стигаме до компромис бананите да са 6 и хоп- влизаме в коалиция.
Пак корупционни схеми ;)
Едно от лесно достъпните неща
Пак корупционни схеми ;)
Едно от лесно достъпните неща
Съгласявай се докато съм в добро разположение на духа,или предпочиташ да си без право да взимаш решения,за да ядеш безплатни банани до живот.
ecotronic
11-11-2022, 23:44
Моите родители ми казваха - Щом толкова много обичаш банани, по-малко ще играеш и повече ще учиш за да се изучиш и да идеш да работиш някъде, където ще ядеш колкото банани искаш.....
Леле, в какво перспективно време съм живял..... :)
Моите родители ми казваха - Щом толкова много обичаш банани, по-малко ще играеш и повече ще учиш за да се изучиш и да идеш да работиш някъде, където ще ядеш колкото банани искаш.....
Леле, в какво перспективно време съм живял..... :)
Е сега разбираш ,че при възможността бананите да са безплатни, са те учили на неща от които нямаш нужда.Съни се чуди още,но изборите наближават .....
Щях да забравя най-важното : бананите трябва да са безплатни,но образованието не,който иска да е умен,ще си плаща!Маймунското общество не е длъжно да задоволява капризите на разни маймуни ,на които не им харесва да са такива,и това задължително трябва да се запише в Конституцията според мен.
А кажи сега според теб ставам ли за политик,български имам предвид?
ivan dimitrov
12-11-2022, 16:06
Е сега разбираш ,че при възможността бананите да са безплатни, са те учили на неща от които нямаш нужда.Съни се чуди още,но изборите наближават .....
Щях да забравя най-важното : бананите трябва да са безплатни,но образованието не,който иска да е умен,ще си плаща!Маймунското общество не е длъжно да задоволява капризите на разни маймуни ,на които не им харесва да са такива,и това задължително трябва да се запише в Конституцията според мен.
А кажи сега според теб ставам ли за политик,български имам предвид?
Стига с тия безплатни придобивки бе! Нито бананите, нито образованието(нито образуванията), нито здравеопазването са безплатни!
За да сложим край на тоя безсмислен дебат - всеки който иска нещо безплатно, трябва да обясни откъде ще се пръкне то. ще се диша с въздухът ли, ще се пие от реките ли, или ще се преобразува от слънцето като витамин D!?
НИЩО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!
Всяка глътка въздух си има цена, даже. Оксидантите са това, което е обратното на антиоксидантите(за тия, които са готови да спорят, за неща които са очевидни).
НИЩО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!
Има неща за които плащат околните, защото някой не е в състояние да заплати сам, за себе си. Щото сме социални животни и еволюцията ни е научила че така ще оцелеем. Сега трябва да решаваме(отново) какви са правилата по които се случва това. Дали ще решим че е добре някой, който и да е той(спасителят), да събира и раздава както той прецени това което заедно сме събрали, или ще решим че е по добре всеки сам да си решава проблемите, а заедно - да помагаме на тия, които не се справят. Не е едно и също.
НИЩО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!
Няма ли нещо цена - ти си стоката, теб продават и са ти сложили цена. нищо че не я виждаш.
546 - тая емоционална полюция не теб целеше, ама....
Нищо не е безплатно, а и не трябва да бъде. Без банани се оцелява, оцелели сме, знаем че е възможно. Без възможност за развитие не се оцелява. Поне не дълго. И това го видяхме. В смисъл - не коледните банани сринаха оная справедлива социалистическа система, а опитът да измами еволюцията.
0.
Стига с тия безплатни придобивки бе! Нито бананите, нито образованието(нито образуванията), нито здравеопазването са безплатни!
За да сложим край на тоя безсмислен дебат - всеки който иска нещо безплатно, трябва да обясни откъде ще се пръкне то. ще се диша с въздухът ли, ще се пие от реките ли, или ще се преобразува от слънцето като витамин D!?
НИЩО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!
Всяка глътка въздух си има цена, даже. Оксидантите са това, което е обратното на антиоксидантите(за тия, които са готови да спорят, за неща които са очевидни).
НИЩО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!
Има неща за които плащат околните, защото някой не е в състояние да заплати сам, за себе си. Щото сме социални животни и еволюцията ни е научила че така ще оцелеем. Сега трябва да решаваме(отново) какви са правилата по които се случва това. Дали ще решим че е добре някой, който и да е той(спасителят), да събира и раздава както той прецени това което заедно сме събрали, или ще решим че е по добре всеки сам да си решава проблемите, а заедно - да помагаме на тия, които не се справят. Не е едно и също.
НИЩО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!
Няма ли нещо цена - ти си стоката, теб продават и са ти сложили цена. нищо че не я виждаш.
546 - тая емоционална полюция не теб целеше, ама....
Нищо не е безплатно, а и не трябва да бъде. Без банани се оцелява, оцелели сме, знаем че е възможно. Без възможност за развитие не се оцелява. Поне не дълго. И това го видяхме. В смисъл - не коледните банани сринаха оная справедлива социалистическа система, а опитът да измами еволюцията.
.
Оная система си отиде защото се оказа ,че другата се развива ,а тя не.Така ,че съм съгласен с теб.
Спасителите тогава така яко се окакаха ,че на хората им писна от тях.Обаче вместо да се стигне до някаква еволюция,се стигна до демократично избиране на следващите некъдърници,които вместо да насърчат такива като Еко или Съни, дето са си чели учебниците когато е трябвало,ги принудиха да изчезнат от нашия пазар на труда.За спасителите остана възможността да разчитат на приходи в бюджета от такива като мен и Боби.
Само ,че от костенурка вълна и мекце няма!
Тези политици дето се подвизават към момента,не се и замислят защо все тъпчат на едно място,карат си я както си знаят ,вместо да видят накъде отива света и да влезнат в час,те само се бутат за кокала и накрая се стига до ситуацията в която сме,а тя е ,че за да останат на власт в такава държава им остава единствено да обещават безплатни банани,а дали ще са безплатни е друг въпрос.