View Full Version : Колата не вдига повече от 80градуаа
Здравейте, колата е 156 2.0 с ГИ.
Винаги е подържалата температура от около 83-84градуса. 90 стига само в задръствания. От известно време обаче като стигне 83-84гр и стрелката се връща на 80 и там си остава. Това е извънградско, като в града седи на 81-82. Струва ли ви се нормално това ? По принцип имам проблем с радиатора и често доливам антифриз.
Здравейте, колата е 156 2.0 с ГИ.
Винаги е подържалата температура от около 83-84градуса. 90 стига само в задръствания. От известно време обаче като стигне 83-84гр и стрелката се връща на 80 и там си остава. Това е извънградско, като в града седи на 81-82. Струва ли ви се нормално това ? По принцип имам проблем с радиатора и често доливам антифриз.
Първо смени радиатора,щом тече,а след това ако не се оправи отиваме на термостат...ако имаш загуба натечност,рано или късно ще прецакаш изпарителя на газовата,а след това и други проблеми.
п.п.говориш за 156, пишеш в раздела на 155''!!!!
Объркал съм раздела :) Ако може модератор да премести темата.
Иначе за радиатора , има ли някакво по бюджетно решение. Просто колата е прекалено стара и не ми се наливат сериозни суми. Преди 2г сменях радиатора с 2ра употреба, но явно се оказа боклук. Тогава майстора ме отказа от нов китайски, мисля около 90-100лв бяха.
То посетители няма в форума, ти модератори търсиш....:))
Всяка част в колата си има определен срок на живот, особено в двигателният отсег, там не е за предпочитане да слагаш втора употреба....както и по окачването!
Една кола или я подържаш, ако искаш да ти служи, или я връщаш за скрап.
п.п...те на по скъпите нови части дават макс една година гаранция и то монтирани в оторизиран сервиз...та прави си сам сметка....
Alfa User
10-01-2023, 17:15
То посетители няма в форума, ти модератори търсиш....:))
А едно време какви модератори имашееее ...
А сега по темата - "Просто колата е прекалено стара и не ми се наливат сериозни суми" - тогава я продавай за жълти стотинки и да се свършва!
За 155 съвсем няма части, освен че са вече на безбожни цени, така че нещата няма да стават по-добре за поддръжката на стари коли.