PDA

View Full Version : Не прави като мен:))))

miromitev
27-05-2007, 19:48
Бях забравил тези правила:
1.Като върви не барай нищо!
2.Ако не разбираш просто попитай!
3.Виж предните две!

От вчера си "нямам работа" та човъркам из колата.Свалих таблото да видя дали има изгорели крушки, че така ми се струваше...махнах една която ми се виждаше изгоряла и да я покажа като мостра в магазина когато си взема нови.Монтирах таблото всичко си беше Ок само дето светлините за осветяване на киломертажа,оборотомера, за температурата,горивото не светеше нищо(там са 2 или 3 крушки май??)
Пак наново сложих онази дето я бях извадил откачих двете букси отстрани да ми бъде по лесно при почистването и прегледа...сложих буксите .монтирах и.....пак същия проблем + временния киломертаж бе нулиран(сигурно е нормално като откачиш кабелите) и светлината за ербега не угасва вече???
Мисля да ида на диагностика утре, но дали няма да се разходя само?
Някой има ли идея какво е станало и има ли оправия без сервиз?

vladu
27-05-2007, 20:21
от къде си?

miromitev
27-05-2007, 20:27
от къде си?
Ако има значение по темата Стара Загора!

vladu
27-05-2007, 20:35
ми да те пратим на някой дет вдева ... ма не знам никой от града на люляците ...

бтв грешката за еърбега се маха само с комп.

miromitev
27-05-2007, 20:40
... ма не знам никой от града на люляците ...

Благодаря за загриженоста..но на люлаци некой друг град мирише! :wink:

vladu
27-05-2007, 20:43
липите сори :lol:

trustworthy
27-05-2007, 20:49

Земи си едно спрейче Ксилометазолин :lol:

vladu
27-05-2007, 21:00
морскиии да си пъхнеш спрейчето у тъмната дупка. :lol: :lol:
не земеш да помогнеш на брата по печка ...

miromitev
27-05-2007, 21:06

Земи си едно спрейче Ксилометазолин :lol:

Проблема е ел., не е фармацефтичен, нали :?
"Братя от градския транспорт - помагайте си!!!"
п.п. И другите имат нужда-да не бъдем егоисти!

VAN
27-05-2007, 23:13
При мен имаше подобен проблем но само дето таблото наистина не светеше.
Осветен ми беше само ЛСД километража и най в ляво на таблото имаше малко светлинка.
Трябва да се сменян всички крушки иначе нестава поне при мен беше така, сложих две нови угаснаха другите и така докато не смених всички.

Евгени Генчев
28-05-2007, 14:08
Братле първо пробвай да откачиш клемата/+/ на акомулатора за 5 мин.

Bobo
28-05-2007, 15:32

:shock:

miromitev
28-05-2007, 17:18

:shock:
:shock: Това ...гениално ли значи ша да е?

Crusader
28-05-2007, 20:35
Безсмислено - това значи!

Kamen
29-05-2007, 09:07
аз имах подобен проблем, но при мен не светеше само осветеленето на дисплея който показва километрите. Понеже и аз като тебе си нямах работа и барниках таблото без да искам съм дал на късо и е изгорял един транзистор. Предлагам ти да проследиш добре схеата ( тя не е сложна както казва бати Бобо ) и ще си откриеш грешката. Ако не ги разбираш тез неща по-добре не пипай.

miromitev
29-05-2007, 10:27
На 50% свърших работата ...смених всички круши -бяха изгорели(какъв зор за видели не знам)Сега свети всичко..замо отзад останаха места за 2 крушки, които си бяха така(едната има рисунка за колана, другата за ABS), но на таблото остана за свети за еърбега.Следваща стъпка за намеря къде беше буксата и да ида на сервиза да направят проверката и евентуално да изтрият грешката..

miromitev
29-05-2007, 14:26
Смених последните 3 круши..2бр. под средния панел 1бр. в пепелника(на която има нещо като син презерватив) да ми свети баровско въпреки , че не пуша :)...и в сервиза ми изтриха грешката за светещия еърбег..сега всичко е ОК! :lol:

SFINKS RESURECTION
03-06-2007, 14:32
следваща стъпка е да си отвориш сам двигателя :wink:

Kamen
03-06-2007, 18:24
На 50% свърших работата ...смених всички круши -бяха изгорели(какъв зор за видели не знам)Сега свети всичко..замо отзад останаха места за 2 крушки, които си бяха така(едната има рисунка за колана, другата за ABS), но на таблото остана за свети за еърбега.Следваща стъпка за намеря къде беше буксата и да ида на сервиза да направят проверката и евентуално да изтрият грешката..

Сложи здрави крушки на тез двете места за AIRBAG и за коланите и мисля че ще те изгасне лампата за AIRBAG-а.

miromitev
03-06-2007, 19:17

Сложи здрави крушки на тез двете места за AIRBAG и за коланите и мисля че ще те изгасне лампата за AIRBAG-а.
Вече не свети с едно посещение в "Примотек"-трябва да го знаеш в СЗ.А не съм сложил крушки, защото не мога да намеря цокълцета за тях...ходих на 1,2 места ама все различни и не стават.Само до моргата не съм ходил.

Kamen
05-06-2007, 12:30
За крушки и цокълчета и други авто части за италянката има в ЕВРО 07. Намира се срещу автогарата в малката пресечка до автомивката. Работи дори в неделя.