PDA

View Full Version : какъв е проблема?

BillyBoy`
27-05-2007, 22:11
усещам от няколко дена скоростите на моята колица започнаха да влизат някак си тегаво,трудно днеска по едно време и на задна не можеше да включи е включва ама като е загасен двигателя какво може да причинява проблема?възможно ли е да е износен феродовия диск или проблема е от нещо друго?даите ми савет от какво може да е благодаря на всички

Alexanderbb
27-05-2007, 22:27
Износен феродов диск по-скоро би ти причинил виене и невървене на колата (в смисъл даваш газ ама все едно не си включил на скорост). Той колкото по-износен е толкова по-лесно ще се сменят скоростите. На първо време погледни как е маслото в скоростната кутия.

vladu
27-05-2007, 23:25
масло.
а и тая кочина има едни вилки у скоростите дет се кривят и накрая не моиш да превключиш съвсем...

miromitev
28-05-2007, 12:17
И аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!

SVETKO
28-05-2007, 12:30
И аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!
а къде се намира тая щека??

miromitev
28-05-2007, 12:36
а къде се намира тая щека??

Над скоростната кутия..но по добре се вижда отгоре под горивния филтър се падаше-трудно се бърка и малко ниско се пада!

Mury
28-05-2007, 20:06

За първи път чувам кола да има щека за маслото в скоростите :shock: :shock: :shock: доколкото знам маслото се проверява от пробка отстрани на кутията :idea:

miromitev
28-05-2007, 20:42

За първи път чувам кола да има щека за маслото в скоростите :shock: :shock: :shock: доколкото знам маслото се проверява от пробка отстрани на кутията :idea:
Еми един урок от начинаещ ше ти е полезен..... :wink:

Mury
28-05-2007, 20:45

Еми един урок от начинаещ ше ти е полезен..... :wink:

ЖТД-тата мое и да имат но ТС-а със сигурност няма :idea: :idea: па кат си навитак ела ми покажи па мое да научим нещичко :twisted: :twisted:

Crusader
28-05-2007, 20:48
Ей ся гледах, ти я ЖТД-та верно имат LEVEL ROD :wink:

miromitev
28-05-2007, 20:54
Ей ся гледах, ти я ЖТД-та верно имат LEVEL ROD :wink:
Имат ..защото лично съм наливал добавката през отвора на щеката(там ми бе удобно)! :wink:

Sergey_gigov
28-05-2007, 21:43
иди на майстор да ти погледне помпите на съединителя

JJJ
28-05-2007, 21:49
Износен феродов диск по-скоро би ти причинил виене и невървене на колата (в смисъл даваш газ ама все едно не си включил на скорост). Той колкото по-износен е толкова по-лесно ще се сменят скоростите.

:shock: Сигурен ли си че колкото е по износен феродовия диск, вероятно и притискателния такъв, скоростите му ще влизат по-леко?

Alexanderbb
28-05-2007, 22:39
Абсолютно, нали това му ролята на съединителя да предава въртящ момент от мотора към скоростната кутия. Колкото по-износен толкова по-лесно нищо не предава. Ако го махнеш съвсем идеално лесно ще сменяш скоростите.

1115
28-05-2007, 22:41
Абе май не е точно така - това за по-лесната смяна на скоростите де.

charmario
29-05-2007, 14:19
иди на майстор да ти погледне помпите на съединителя

:th_up:

BillyBoy`
31-05-2007, 12:10
значи когато се опитам да включа на първа без да напъвам при натиснат съединител се вижда как колата леко се мести напред иначе другите предавки пак си включват гадно :( :( :(