View Full Version : бял пушек при подаване на газта на 2,5ТДи
Интересува ме на какво може да се дължи това, че при подаване на газта, пушека от изгорелите газове е бял...Нормално ли е?И ако не е-> какв може да е причината...Колата е 2,5ТДи и ме притеснява да не би да има проблем с турбото...[/b]
Alexanderbb
30-05-2007, 15:04
Ами да ти кажа може да е от бензиностанцията или да е доста по-лошо но не е от турбото така че иди на диагностика. И провери как ти е нивото на охлаждащата течност. Ако намалява зле.
Cuore_Sportivo
30-05-2007, 16:06
както каза колега от турбото най вероятно не е . . .
ако ти намалява охлаждащата течност, може да ти е заминала гарнитурата на главата и от там да идва бялото пушене.
само диагностиката ше покаже какъв може да е проблема
virusalfa
31-05-2007, 16:29
както каза колега от турбото най вероятно не е . . .
ако ти намалява охлаждащата течност, може да ти е заминала гарнитурата на главата и от там да идва бялото пушене.
само диагностиката ше покаже какъв може да е проблемаИма действително вариант гарнитура да е сдала багажа.Производителя на двигателя препоръчва замяна на гарнитурите на 200000км :idea:
Има и друг вариант.Тубичка на Лики Моли Екстрийм Клийн за дизелови разпръсквачи с един резервоар Еко Елда дизел и при мен имаше значителен успех.Освен ако не изтича антифриз отнякъде.Едно време на Московеца имаше подобен проблем и даже на свободен ход си имаше бяло пушече.Успех!
Не съм специалист но знам че има разлика между дим иводни пари.Освен това миришат различно.