View Full Version : НАДПИСВАТ ТОК
virusalfa
01-06-2007, 12:05
Енергото нали го държат европейски фирми и пак почнаха по старому.Няколко човека сме от махалата,дето ни е надписан ток.Инспектора по район обачме не подозира какво го чака,защото до утре сутринта е разкрит.Играят комбина с инкасатора и други лица.Ще ги бъхтят един по един и ще ядат бой до насиране! Ако ви кажат,че изравняват сметки или еди какво си-не им вервайте,а направо го ловете кой е инспектор по район и млатене у шишарката!!!
Пу дееба и маскари....... :paddle:
virusalfa
01-06-2007, 13:14
Задействах един механизъм по интернет.А довечера имам среща с един приятел-полицай от икон.полиция :wink: Ще се разсмърди ралтата :wink:
И освен това спряха да дават актуална информация за сметките на тока в интернет. Писма им писах на идиотите му с идиоти и никой не отговаря! И на всичко от горе от 1-ви юли пак ще го дигат! Смятам.че боя им е малко :paddle: !
Давай ,мачкай крадливите говеда само така ще се оправим :evil: Викай господари на ефира :twisted:
Аз доколкото разбрах (но не съм проверил лично) тока се таксува на месец и половина ... :roll:
Ако това е така значи причината за по-високите сметки е ясна, но ако не е :evil: :twisted: :twisted:
И все пак оправдание нямат, че не дават уведомителни бележки...анархия :?
virusalfa
01-06-2007, 14:24
Аз доколкото разбрах (но не съм проверил лично) тока се таксува на месец и половина ... :roll:
Ако това е така значи причината за по-високите сметки е ясна, но ако не е :evil: :twisted: :twisted:
И все пак оправдание нямат, че не дават уведомителни бележки...анархия :?И за месец и половина не мога да изразходвам толкова ток,колкото ми е отчетено.А тоя,който изтри предишното ми мнение,ще го стигне благословия-я ремонт на двигател ще прави,я ще му прегрее алфичката :idea:
virusalfa
01-06-2007, 14:37
п.п. Към горното мнение-и ходжа нема да може да му помогне :idea:
Кой ти е трил па на тебе мнения бря. Я си гони тираджиите там, и си троши главата на кварталние електричар. Стига кълна тука из форума.
cvetelin
01-06-2007, 16:24
Кой ти е трил па на тебе мнения бря. Я си гони тираджиите там, и си троши главата на кварталние електричар. Стига кълна тука из форума.
нещо се стресна ми се струва :P
Цялата тая работа с енергото понамирисва май а?
http://www.smailiki.nm.ru/dur/dur15.gif
Абе и аз забелязах увеличението. Утре ще хода да се разправям :guns:
Обикновенно имам по 30-35 лв ток, сега 65 за месец и 13 дни. :evil: .
Абе и аз забелязах увеличението. Утре ще хода да се разправям :guns:
Обикновенно имам по 30-35 лв ток, сега 65 за месец и 13 дни. :evil: .
И моя скочи от 35 на 55 ... бахти електричарите!
75 2.0 turbo
01-06-2007, 23:34
ти маи си забравил че си в раздел общи приказки..... тоест кво лошо има да обсъди човека проблема си с енергото :?: баа как не ви писна да се праите на началници веее как всеки втори е по умен и внася някакви поправки ........професоре хората са казали: ако нямаш какво да кажеш по добре си мълчи ще изглеждаш по умен :idea:
http://turbodelta.alfaromeo-bg.com/azmrazya2cl.jpg
Както се пее:
"И лека-полека нещата си отиват към бой..."
И мен нещо ме надписват забелязвам, та ще ги бутам по джапанки май...
Колкото и да ти надпишат, следващия месец ще ти го отчетат както трябва и истината ще лъсне.
На скоро на мене ми бяха надписали 20 лв. следващия месец сметката ми беше с 20 лв. по-ниска от обичайната.
Много лесно е само да се плюе, но в действителност стават грешки при отчитането.
Като толкова се пените на тема отчитане и точност бихте ли дали 500 лв. за система за дистанционно отчитане през GPRS? Ок ще кажете, че това е тяхна работа - ОК има ДКЕВР, които контролират цените както на так, така и на топлоенергия и природен газ. В тоя случай бихте ли се съгласили на по-висока цена на тока?
Живот и здраве от 1 юли влизат много от новите промени в закона за енергетиката и нещата тръгват към либерализация. Накратко сегашното дружество, което доставя ток ще бъде само собственик на мрежата и ще взима пари за дистрибуция на ток, а безброй други ще са реално продавачите на ток, с които ще можеш да се пазариш и ако не те кефят да ги сменяш.
Ако имате повече интереси - вижте в сайта на евро комисията има няколко прости диплянки.
virusalfa
02-06-2007, 14:19
Колкото и да ти надпишат, следващия месец ще ти го отчетат както трябва и истината ще лъсне.
На скоро на мене ми бяха надписали 20 лв. следващия месец сметката ми беше с 20 лв. по-ниска от обичайната.
Много лесно е само да се плюе, но в действителност стават грешки при отчитането.
Като толкова се пените на тема отчитане и точност бихте ли дали 500 лв. за система за дистанционно отчитане през GPRS? Ок ще кажете, че това е тяхна работа - ОК има ДКЕВР, които контролират цените както на так, така и на топлоенергия и природен газ. В тоя случай бихте ли се съгласили на по-висока цена на тока?
Живот и здраве от 1 юли влизат много от новите промени в закона за енергетиката и нещата тръгват към либерализация. Накратко сегашното дружество, което доставя ток ще бъде само собственик на мрежата и ще взима пари за дистрибуция на ток, а безброй други ще са реално продавачите на ток, с които ще можеш да се пазариш и ако не те кефят да ги сменяш.
Ако имате повече интереси - вижте в сайта на евро комисията има няколко прости диплянки.Ти па къде ги найде толко провайдери на ток?
Те сами ще си дойдат. Колкото и да е странно, но след месец ще може (ако си регистриран търговец) да купуваш ток от Франция да си договаряш цени и да го препродаваш в БГ. Като за сърцата на потребителилте ще трябва да се бориш с обслужване и реклама.
А такива има много, дори за да те вържат по яко ще ти предлагат в пакет ток, интернет, телефон, телевизия и тнт. Това си е нормално за т.н ютилити компании.
automaniac
02-06-2007, 23:42
Малко офф.
ама ми хареса и тнт
Не е поправка ами просто малко за забавление :P
virusalfa
03-06-2007, 18:02
По бележката съм изразходвал 330квч дневна.От два дни ежедневно отчитам електромера и за 24ч имам 4.5квч дневна и 2.5 нощна.Умножете по 31 дневната и да добавим няколко отгоре,май няма да даде повече от 160квч,а?! Плобмирах по мой си начин ел.таблото,сега ще монтирам и видеокамерка.Освен,че ще яде бой,тоя посерко ще го накарам да ми върне около 120лв :idea:
Бате с електронен електромер ли си или със стар?
Да не би вместо бой по инкасатора да можеш да минеш само като му купиш нови очила.