PDA

View Full Version : мит ли е лошото качество на италянските автомобили?

genataa
01-06-2007, 12:40
Здравейте.Търся да си закупя автомобил и на този етап ме привлича алфа 145 1.6 16V t.s страхотен дизайн поне според мен.Характеристиките на този двигател също много ми допадат, но винаги има едно "НО".Всеки ми казва ти луд ли си италянска кола само на снимка редовно се чупело нещо и т.н скъпа поддръжка.Реших че вие можете най-добре да кажете дали е така толкова ли са зле италянските автомобили.Предварително ви благодаря приемам всякакви съвети относно посочения автомобил. :D [/b]

Naso
01-06-2007, 12:50
Тук всички ще ти кажат, че не е така и това е нормално :)

Не се чупят повече от другите марки. Имат си специфика и не всеки "майстор" им разбира. От там идват и "компетентните" мнения на последните - щом не му разбирам, значи не става !

JORDI
01-06-2007, 13:16
Приблизително 14 години карам само Алфа Ромео,почнал съм от 33 1.8ТД през 33 1.7 IE ,сега тая от подписа но знай , че ако имаш тръпка и ти харесва марката Алфа,никога няма да кажеш лоша дума за нея! Успех!

genataa
01-06-2007, 13:32
Каквото и да ми говорят когато погледна алфа и изтръпвам знам че тук никой няма да каже лоша дума за марката може би и затова попитах точно тук.Това искам да чуя :lol:

Chimev
01-06-2007, 14:04
Че са капризни - капризни са, надали има 2 мнения. Но да се говори за некаква свръх чупливост - е това е работа на секи гаражен майстор. Аз я карам мойта от 2 години, което само по себе си е показателно - най-дълго издържалата :D . Такъв вървеж от такава кубатура май не съм срещал, така че скачай в "сектата" 8)

pent
01-06-2007, 14:14
имам точно същата каквато искаш да купиш(вижда се от подписа ми)

за 2 години с нея, съм сменял консумативи редовно и сипвам бензин!

нищо сериозно не съм сменял ако не броиш предни носачи(но тях кой не ги сменя по нашите пътища)!

сам си прави изводите, успех!

genataa
01-06-2007, 14:25
Благодаря ви на всички които си напровихте труда до ми отговорите а също и на тези които ще го сторят в последствие. :D Вече 99% съм сигурен каква ще е колата а и гледам все готини хора ги карат тези алфи :wink: Вече нямам търпение но ще трябва да изчакам до края на месеца реших да се "бракувам" на 30.06 и така да мине това да видя с какви пари ще остана че ще има ще има, ама току виж са ми останали повече за някоя по-нова година та за това няма да бързам.За сега ще чета във форума и ще се информирам.

miromitev
01-06-2007, 15:27
Преди да купя моята, бах решил че ще е Алфа..но каква..не знаех! Всеки ми говореше, че съм луд и не разбирам..по добре ми казваха Пасат- 3 или некое Голфче... и най вече да бягам от италиянските дизели!!!Аз точно обратното на всички тях си взех Алфа и то "печка"!
И сега "разбирачите", като ги кача или дам да покарат...бре тя много убава...върви кат бензин....Так,че всеки го признава ама, трябва да се разчупи мита за "талянските буклуци"....Няма калпава кола има калпаво задкормилно устройство!!!
Успех с покупката и както си чел в форумите преди парите...диагностика!

MONI
01-06-2007, 15:31
НАПРОТИВ.....дано никога да не се разчупи мита, аз искам да карам "евтина и чуплива" италиянка пък нека спецовете да карат "супер" немските возила!

П.С. И аз съм супер доволен от колата и пак бих взел Алфа!

miromitev
01-06-2007, 15:40
НАПРОТИВ.....дано никога да не се разчупи мита, аз искам да карам "евтина и чуплива" италиянка пък нека спецовете да карат "супер" немските возила!

Прав си!!! :wink: .Нека да ни е гадно!

cvetelin
01-06-2007, 16:16
по добре италянска евтина и чуплива от колкото немска здрава, а грозна

BillyBoy`
01-06-2007, 16:25
подкрепям колегите въф техните изказвания има маисторчета дето като ни видят със италиянките и казват едни цени глава да те заболи та за това идват лошите мнения за нашите коли от така наречените маистори които във повечето случаи са кръгла нула

charmario
01-06-2007, 17:45
Взимай бегачката и хич да не му мислиш! Допреди няколко месеца не можех да си представя, че ще си намеря кола, която всеки път като отивам да отключвам да ме кара да се чувствам горд и като сядам зад волана да изпитвам неописуем кеф. Тия Алфи са такава зарибявка, че напраоо... :new_Eyecrazy:

georgievst
01-06-2007, 18:00
Виждам, че търсиш това, което имам от 2 години. До сега съм сменил: ангренажен ремък+ - 180 лв. Предни накладки и дискове 180 лв. Горна и долна помпа на съединителя - 100 лв. Всичко друго е консумативи.
Като минус слагам разхода на градско - 12 на сто. Високият данък МПС 145 лв. годишно.
Можеш да очакваш висок разход при смяна на свещите на ТСпарк - около 350 лв., но "За бога", това е Алфа !
От тук нататък започват само хубави неща ....... :D

genataa
01-06-2007, 19:39
:shock: шок и ужас 350лв свещи :cry: предполагам че това не са догатки а си ги сменял колко свещи има тая бегачка :D
Воабще не съм добре запознат с тези коли сега се ограмотявам относно алфа

valjo
01-06-2007, 19:44
:shock: шок и ужас 350лв свещи :cry: предполагам че това не са догатки а си ги сменял колко свещи има тая бегачка :D
Воабще не съм добре запознат с тези коли сега се ограмотявам относно алфа
8
е може да прочетеш и моите ремонти, надлежно описани в началото на раздела ;)

и после виж на Насо подписа, и ако се отъждествиш с всичко това, начи си готов за сектата;)

georgievst
01-06-2007, 20:07
С тези свещи караш 100 000 км., така че не са толкова скъпи. :!:

georgievst
03-06-2007, 10:16
genataa Какво става? Тука ли си още ?

valjo
03-06-2007, 10:18
е ако е изчел моя поменик, може и да е вече горд член на алди форума хихи

gigi
03-06-2007, 10:59
Ше зема ти поооправя малко поменика че плашиш ората а и те не знаят как караш :P :P :P

georgievst
03-06-2007, 12:13
Така влиае върху търсенето и поддържа ниски цените на алфите :lol:

JORDANGT
03-06-2007, 12:18
Като прочетох на времето на Valjo поменика и ми настръхна косата и реших да си карам боксерчетата,но вече имам ТS и да знаеш че не е чак толкова страшно.Неговото е най-най-максималният вариант,а и той споменаваза някой работи "това нямаше нужда да се сменя ама аз..."
:wink:

genataa
03-06-2007, 19:08
valjo да прочетох всичко внимателно и се получи зацикляне оказа се че не е зациклил компа ми а самия аз :D определено доста е плашещо но както и да е то тези ремонти да не ми се съберат всичките на куп като ми изпадне подходящата алфа взимам пък после ще му мисля :lol: Аз съм нов тук,но вие ми се виждате пичове ще помагате със савети :wink:

georgievst
03-06-2007, 21:17
Genataa, Гледай моите разходи а не тези на Вальо.
След сватбата няма да ти стигнат парите за друга кола освен Алфа. Повярвай ми - все пак вече ще си семеен. :cry:

valjo
03-06-2007, 21:29
Ше зема ти поооправя малко поменика че плашиш ората а и те не знаят как караш :P :P :P
как карам бе!!! а а??
ако 180 са и проблема на тая кола, ебаси колата!
ГРРР :lol:

а ти като коскоджамити модератор, защо не си актуализираш ремонтите.... :)

bass
04-06-2007, 10:11
:shock: колко свещи има тая бегачка :D

Е ти най-големия фън си проспал :D :D :D

gigi
04-06-2007, 13:00
как карам бе!!! а а??

Ми аз само карам нищо не ремонтирам :P

valjo
04-06-2007, 13:31
как карам бе!!! а а??

Ми аз само карам нищо не ремонтирам :P
недей да лъжеш ей момченце;)
това е Алфа, за Бога;)

rtfm
04-06-2007, 13:56
Колегите са прави че се сменят предимно консумативи. Ама проблема е 4е на немските коли това са филтри и масло. При алфа това са съединители, термостати, помпи на съединитела, дебитомери. Може колегите да кажат че е както се уцели ама повечето са сменяли поне 2 от скъпите монсумативи. те чистачките нови са 100лв :shock: . Друга е темата че ние им сменяме само перата.

koolio
04-06-2007, 18:02
Колегите са прави че се сменят предимно консумативи. Ама проблема е 4е на немските коли това са филтри и масло. При алфа това са съединители, термостати, помпи на съединитела, дебитомери. Може колегите да кажат че е както се уцели ама повечето са сменяли поне 2 от скъпите монсумативи. те чистачките нови са 100лв :shock: . Друга е темата че ние им сменяме само перата.
Те на немските съединителите и термостатите са вечни, нали :lol: . Абе он немецо го е измислил :lol: :twisted: .

Yon
05-06-2007, 09:46
Е хубаво де говорим за коли втора употреба...всеки срал дет му падне и всичко е на късмет..?
За нови коли същото ли важи???? Аре стига с тия теми .....
Ела вижте новите кадита едно през друго масло им доливаме , дори старото ми рено 19 не буташе толкова зверски....

TRE GAZELE
05-06-2007, 15:45
Хи-хи вярно си е за маслото... :lol: да не говорим за новите ТДИ при последните пасати...за 3000км около 700гр масло :shock: ,както си е чисто нов,така че италианките са си просто перфектни,всичко друго си е чиста бг простотия :wink:

virusalfa
05-06-2007, 23:28
По темата бих казал,че лошото качество на италианските автомобили въобще не е мит.Особено що се отнася до по-старите модели(до 156),изразяващо се в отвратителни пластмаси,които се чупят като вафли.А качеството на частите,предлагани в Булгаристан за италианските автомобили-то е пет пъти по-отвратително :idea: Тези,които не са съгласни с мен,са пълни оптимисти и ако мислят противното,им пожелавам да карат от тук нататък коли със същото качество :wink:

Mind_Control
07-06-2007, 10:16
По темата бих казал,че лошото качество на италианските автомобили въобще не е мит.Особено що се отнася до по-старите модели(до 156),изразяващо се в отвратителни пластмаси,които се чупят като вафли.А качеството на частите,предлагани в Булгаристан за италианските автомобили-то е пет пъти по-отвратително :idea: Тези,които не са съгласни с мен,са пълни оптимисти и ако мислят противното,им пожелавам да карат от тук нататък коли със същото качество :wink:

Единствено за пластмасите съм съгласен.. много се разтропват по тия павета и дупки. Иначе излезе ли на хубав път- няма такова удоволствие :)

virusalfa
07-06-2007, 10:51

Единствено за пластмасите съм съгласен.. много се разтропват по тия павета и дупки. Иначе излезе ли на хубав път- няма такова удоволствие :)Наистина много си вярваш,колега,щом си съгласен само с пластмасите.За боклуците(частите) не си ли съгласен?

Vatev
07-06-2007, 19:14
Карам Алфа почти година.Колицата си е супер ама не е за сиромаси.
.

Sergey_gigov
08-06-2007, 10:27
Дадох много пари за мойта - след това дадох много за дребни проблеми . непосредственно след това дадох още пари за ремонта след удар , още колко имам да давам само аз си знам ,но никак не съжалявам - кача ли се в нея , запаля ли двигателя и я чуя да мърка - особенно като и дам малко повече газ - забравям колко пари съм дал - голямо удоволствие е да караш такава кола

ALfaR
14-06-2007, 23:03
Взимай я,ако не си го направил вече!

wasp
15-06-2007, 09:00
Единствено за пластмасите съм съгласен.. много се разтропват по тия павета и дупки. Иначе излезе ли на хубав път- няма такова удоволствие :)

На кума ми BMW-то ако го чуеш как скърцат и тропат тези пластмаси ... аре глупости, италианските само били така :?

Pinky
15-06-2007, 19:59
трошат се, дееба и кочините. Ако все още не си прихванал болестта, бягай надалеч, щото влюбиш ли се веднъж, ойде. И едно цитатче

Slav40 жените харесват черни алфи само дето черната алфа е по хубава от повечето жени :P

Crusader
15-06-2007, 20:57
Трошат се дееба и пластмасите, днес ми писна да скърца централната конзола и реших да я сваля :shock: ->държеше се само на 1 останало здраво ухо, всички останали бяха изпочупени и което е още по-лошо пластмасата се ронеше като захар :shock: ебем ти скапаната италиянска пластика...
Отидоха 3-4 часа нерви и опаковка Поксипол за да възстановя нещата и сега отлежава 24 часа щото пише че на Покси-то му трябват 24 часа за да стегне добре, обаче не ми се вярва да изкара дълго щото пластмасата на основата и тя се рони :shock:
Честно да си призная това ми е четвъртата Алфа, ма с нито една преди не съм имал толкова ядове /може би щото предишните си бяха Алфа, а не преформатиран Фиат/
Дано на следващата /156 ако е рекъл Господ/ качеството да и е по-добро :!:

bilbo
15-06-2007, 22:48
от една година овен Алфа, карам и Астра, на която за тоя период й смених предница и бензинова помпа - около 500 лв, без да се броят разправиите около спирачките. Сега предницата отново се поразтропа.
На приятелката ми колата също е Алфа като мойта - 145/1.3 и откакто я има не й е правено нищо и няма нужда от ремонти, а се кара повече от Астрата, освен това знаеш как карат жените...
направи си изводите дали се чупят повече италианските и по- специално Алфите :)
Да си го кажем направо
от кола втора употреба можеш да очакваш всичко, без значение марката :)