View Full Version : Свещи
ParisWind
03-06-2007, 12:39
Здравейте колеги, можете ли да ми дадете съвет какви свещи да си купя ( и от къде :)! Колата ми е Алфа 155 2.0TS 8 V 104 KW. Обиколих доста магазини и бензиностанции в Пловдив, но мненията и преподъките са доста противоречиви :(
Ако някой може да ми даде малко по-точна информация и съвет ще съм му доста благодарен :)!
radko_88
03-06-2007, 14:23
колега аз същото съм със 155 но 1.8 8в ....и съм със свеши денсо.....35лв 8 броя...и съм доволен..за сега....
ParisWind
03-06-2007, 16:12
Ок веднага взимам сащите (един приятел кара тоъота и е сас сащите свещи и е доста доволен от тях) но нямам никаква идея от каде мога да си ги купя! Имаш ли някаква идея - аз сам от Пловдив!
Ще сам много благодарен ако ме ориентираш
Предварително ти благодаря!
manolito
03-06-2007, 20:12
Колега ,според мен да разпиташ още някого преди да си вземеш "Денсо".
Аз си взех такива преди около месец , и мога да кажа че не съм доволен!
Качи ми се разхода на гориво , и освен това след около 2 седмици безпроблемно каране започна отново да ми гърми във филтъра понякога като паля... А точно заради този проблем смених кабели и свещи... :roll:
ParisWind
03-06-2007, 21:46
Благодаря колега, ще поразпитам още маничко защото току що намерих един каталог на Denso в интернет и до колкото жидях единствения двигател за който предлагат свещи за 155-цата е V6. Не сам толкова запознат, но сам чувал че е изключително важно топлинното число, а за различните двигатели все пак трябва да е и то да е различно! А проблема за гърменето в кутията на въздушният филтър при теб при газ ли се получава?
Модели Денсо за 155
(http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/plug/euro/4w/4w-plug.cgi?name=155+%28167%29&filename=maker1car.csv&action=search)
Не е задължително да е на газ. Аз съм с Golgen Lodge на 12-13 хил. някъде вече и наскоро имах сериозна детонация при палене. После палих свещ, че ми е ок дебитомера - от детонацията гумените съединения бяха излезли от колектора. Газ нямам.
С Дензо съм вече над 28 000км.Нямам проблеми.
ParisWind
04-06-2007, 22:51
Вече сам спокоен и доволен - порачах си 2 комплекта Denso по 4.6 лв бройката пък да ме карат колкото ще:) така или иначе права по максимум 1000 км на месец което ще рече че ако както колегата спомена че е на 28 000 вече с тези свещи ще ми е повече от достатачно! Предлойиха ми Split Fire за "Белият лебед" - бяла ми е алфичката но цента на платинените 4 полюсни е по 11 лв на борйка и несщо не ме устройва за момента. Ще пиша отзиви за новите свещи веднага щом ги сложа! А и BTW някой слагал ли е ГАЗ на 2.О TS 8 v? че ми се иска тази седмица да и слагам и после JetSpark и да видим дали ще си паснат
manolito
07-06-2007, 21:32
Гърми ми при палене на бензин , но угасена на газ. Не знам защо го прави , преди да сменя кабелите беше от тях , но макар и по-рядко пак го прави и все се моля за дебитомера! При първото опаричване ще и сложа газов инжекцион и въобще няма да му мисля! Старите ми свещи бяха с 5 електрода и се чудя дали не са по-добри от новиде Денсо? Някой знае ли какво трябва да е разстоянието между електродите на тези свещи с 4 и 5 електрода?