View Full Version : Песакоструйка на цялата алфа
ventutsy
03-06-2007, 22:15
Почнал съм да разгробявам 33-ката и искам преди да се боядише да се мине на песакоструйка(врати,калници,капаци,багажник,всичко с изключение на двигатела и там вътре около него).Затова помагайте къде,колко(приблизително),за колко време?
Преди 10 дена си минах джантите 15-ки на песакоструйка преди боядисването взеха ми по 20лв. на джанта, но много финно се получи :D За около час бяха приключили с манипулацията
Колега супер скъпо мисля че ще ти излезе, за цяла кола мисля че ще е
множко като пари!
Друго, хубаво е да уцелиш на човек който знае как да работи с това чудо защото съм виждал джанти минати на пясакоструика и седяха целите на дупчици, а мисля че няма да искаш така да стане!
Пожелавам ти успех, не мога да те насоча никъде за софия и пиши какво е станало после!
ventutsy
18-06-2007, 22:27
Как се измерва квадратурата на ламарините на кола :?: .Офертата е 25 парцала на кв.м. за песакоструй.струва ми се че повече от 8-9 кв.м. не е 33-ката.
Ако решиш да минаваш цялата кола, задължително мотора, скоростната, окачването и всичко останало трябва да са свалени, трябва да закараш само ламарините. Пясъка ще влезе точно там където не трябва и после много ще страдаш. Иначе ми е интересно къде ще го направиш колко ще ти вземат и какво ще стане точно.
Колега :wink: според мен се опитваш да направиш голяма глупост с тоя пясък,но ти си знаеш най добре какво правиш. :wink:
ventutsy
21-06-2007, 21:43
Колега :wink: според мен се опитваш да направиш голяма глупост с тоя пясък,но ти си знаеш най добре какво правиш. :wink:
Със сигурност има много неща които не знам. :oops: ще съм ти благодарен ако ми кажеш какви са ти съображенията за да твърдиш това. :shock: А иначе 25 парцала е диалект на 25 лева. :D
pe6kata212
21-06-2007, 22:00
слагаш си беля с тая работа. Нали знаеш какво да очакваш след операцията,кадето е позагнила и поизтняла ламарината ще стане дупка.Другото нещо след като минеш колата на песакоструйка апсолютно всичко ще падне от ламарината вкючително и ръждата,но пък за сметка на това ламарината остава гола и без защита от корозия и ти едвали ще можеш да я защитиш по добре от производителя.Ламарината ръждясва за минути,а ти със сигурност ще имаш пропуски при обработването,и какво става след една година ДУПКА.Казвам това от личен опит защото вече 5 години съм в тоя бранш.Откажи се за твое добро е ще си сложиш белята с тая история
ventutsy
22-06-2007, 18:23
Добре съгласен съм с всичко което казахте дотук :( ,ама той проблема си остава :shock: .на алфицата трябва да и се направи изкърпване и боядисване,но как да я изкърпя върху раждата ли :shock: ще хвърля не малко пара искам да стане като хората.А иначе за защитата на производителя знам следното-когато колата беше на 10 години демек през 1995 страничните прагове ги нямаше(тотално изгнили) :( ,изкърпиха се с поцинковани улуци и за изненада когато свалих пластмасите преди няколко седмици праговете бяха като нови :D .Та сега ще се опитам да постигна същият ефект с другите проблемни зони,които са:задните калници и(в зоната зад гумите където се събира кал а зимата сол)и другото място е под пластмасата на предния капак(леле като я свалих тая пластмаса :( :( ,ражда тотална жал ми е да мина един грунд и да я заеба) :cry:
pe6kata212
22-06-2007, 19:50
ми хубаво тогава Песакоструйка и после подцинковане това ти е спасението ама едвали ще стане
jblmusic
22-06-2007, 20:50
Няма ли да е по - добре не с въздух и пясък, ами с вода и пясък
виждал съм резултатът - много финно почистване се получава разбира се и пясъкът трябва да е фин.
Гледах вендъж по Discovery имаше един манииак сглобяваше си коли сам та той ползваше сгъстен въздух и малки гранули пластмаса явно за да не се получат големи язви по ламарината.
ventutsy
22-06-2007, 21:31
ми хубаво тогава Песакоструйка и после подцинковане това ти е спасението ама едвали ще стане
Ако ме убедиш че ще реши проблема поне за 7-8 години ще стане :wink: .Ще я мина с пясък цялата и ще поцинковам всяка ламаринка по нея :D .Моля специалистите по обработване на метали(каквито имаме и във форума)да се включат и те с идеи и съвети :) .Ще се радвам на всеки отзовал се на помощ.
Колега, завиждам ти на амбицията! Хубави са ти идеите но...
1. Почистването с пясъкоструен апарат е метод за почистване на метални повърхности, но на по-малки площи,защото става бавно с известно задържане на местата с дебел слой боя ,ръжда или някакво покритие! Регулирането на силата на пясъкоструене става от налягането на въздуха и размера на дюзата и е възможно някъде /някой вече спомена/ , където е поизгнило да нанесеш непоправими дефекти по повърхността! За сведение има струйни апарати,които работят с стъклени дробинки но това е още по-скъпо :!: Един съвет само...опитай само с един елемент и ще видиш колко време ще ти отнеме да го почистиш качествено :!:
2. Подцинковането е метод на електрохимично покритие / да не си е помислил някой,че става с нанасяне с четка /, и става качествено когато повърхността е чиста и гладка,т.е. трябвло е ламарината преди да стане на калник да е подцинкована! В твоя случай трудно тези профилирани калници трудно ще постигнеш искания ефект дори и да ги държиш по-дълго време във ваната,а къде ще намериш такава инсталация е отделен въпрос...може би в Кремиковци...не знам!
3. Ако съм поохладил страстите ти моля за извинение но според мен този метод е почти невъзможен за изпълнение!
4.Сега има и се продават химикали за всчко,за смъкване на бои,ръжди и какво ли не,както и покрития,които се нанасят с пулверизатор така че наблегни на този метод :!:
5. Накрая само за сведение, с корозията ще се пребориш трудно и решението е подмяна с ново :!: :!: :!:
pe6kata212
23-06-2007, 19:31
значи аз сега реставрирам една AlfettaGTV2000 и я обработих с някаква фосфорна киселина която калцира ръждата и не и позволява да се разпространява.След това я минах с цинков грунд,а за резултата ще кажа след 10 години
П.П. Помисли над тоя варянт
Флекса му е майката :!: Рязане до здраво :!: И после - жицохвъргачката с 1.5 ламарина. Не си мислете че можете само да изчистите ръждата, да боядисате отгоре и , че ще си се возите щастливи. Само при почистването ще почнат да се образуват дупки.
Много неща се исписаха по нагоре от непрофесионалисти зада я направиш тази алфа задалжително я минаваш на песакостроика слет това се грундира с електро проводим грунд този грунд запзва ламарината от повторна корозия и може дасе заварява върху него такаче ,като ще даваш пари поне го направи качествено а за целта те пращам рпи професионалисти имат песакоструи,крпят,грундират и боядисват.с.Лозен индустрялната зона на 20км.от центара тел.0899997958 и интернет саит;www.blast.lozen-bg.com
ventutsy
11-11-2007, 20:36
колега доста си закъснял с предложението,тя колицата е готова за боя вече чакаме само времето да се сгрее и е ток :wink:
JORDANGT
11-11-2007, 21:17
Нищо де на мене може да ми е от полза.
Виж темата ,,Старт от скрапа" :wink: