Log in

View Full Version : проблем с казанчето за водата!!!моля помогнете!!!

Boxer_Power
06-06-2007, 18:52
здравейте,имам един проблем който много ме притеснява.заредих си казанчето за водата(на двигателя)до горе карах я един ден и на другиа ден беше празно,пак го заредих до горе(вчера) и днеска като ходих да смениам масло и филтри,бесхе в най-долна граница,и човека в сервиза ми каза че може да е жодна помпа.Моля кажете като по компетентни от какво може да е проблема?

Crusader
06-06-2007, 22:17
Ми най-вероятно течеш от някъде, ма ко не тече никъде и въпреки това течността изчезва - лошо!
Виж да не тече някъде по парното, ако и там не е - отиваш на тестер за наличие на антифриз в изгорелите газове...
Обаче аз залагам на водна помпа, виждал съм няколко боксьора да текат от там :wink:
Успех!

Cuore_Sportivo
07-06-2007, 00:17
дано е от водната помпа . . . иначе ако видимо не тече от никаде и изчезва - лошо - гарнитура на глава или в околностите . . . една по основна диагностика и ше се разбере каде е проблема

Mind_Control
07-06-2007, 10:03
може и някъде по радиатора да ти тече..

JORDANGT
07-06-2007, 22:44
Не я пълни до горе,а до там до където трябва(min/max).Сваляш капачката и палиш.Гледаш дали тече вода/антифриз от капачката след като отвори термостата(това се разбира като станат горещи и двата маркуча(дебелите)) на радиатора.По принцип перката трябва да се включва преди да излиза водата.Ако имаш този проблем термо датчика ти е за смяна.Това е най-евтиния вариянт :idea:

vikoalfa
08-06-2007, 00:04
Диагностика на водна помпа :shock: шегувам се майстор алфист си му е майката :!: или както е модерно във форума да се казва диагностика :lol:

Mury
08-06-2007, 11:34
Добре де ти не виждаш ли локви под колата бре при такива количества дето казваш че изчезват то требе да си е гьол под колицата :shock: :shock: ако ли пък не е виж дали пуши бяло отзад като локомотив :oops: ,макар че водните помпи на боксерите са им слабост от край време :evil: :evil: Ако сменяш помпа гледай да си вземеш с метална турбинка а не с пластмасова :wink:

Boxer_Power
11-06-2007, 22:34
проблема е решен колеги,оказа се спукан радиатор и не работещ датчик за температурата,сменихме ги и всичко е ок да се надяваме :D
благодаря ви за съветите все пак ще са ми от полза!!!