Log in

View Full Version : Играят оборотите. Защо???

martyny
07-06-2007, 11:56
Здравейте на всички. Имате ли представа, какво означава да ми играят оборотите на колата м/у 700 и 1400 об. След много диагностики компютрите показаха различни проблеми. 1 диагностика: Дебитомер и катализатор, 2 диагностика: На колата и няма нищо, 3 диагностика: Ламбда сонда.
На последната момчетата бяха много убедителни че е само сондата.Смених ламда сондата, но на колата продължават да и изграят оборотите и не варви с пулната си мощност.
Моля Ви за мнение или съвет, ко да напрая от тук на сетне. Да сменя ли и дебитомера, а катализатора?

Kamen
07-06-2007, 11:59
Отиди тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814
там ще ти кажат какво да направиш.

ЗАБЕЛЕЖКА!!!
Напиши си в подписа какъв ти е автомобила.

martyny
07-06-2007, 12:10
OK. Благодарско.

cvetelin
07-06-2007, 15:08
Здравейте на всички. Имате ли представа, какво означава да ми играят оборотите на колата м/у 700 и 1400 об. След много диагностики компютрите показаха различни проблеми. 1 диагностика: Дебитомер и катализатор, 2 диагностика: На колата и няма нищо, 3 диагностика: Ламбда сонда.
На последната момчетата бяха много убедителни че е само сондата.Смених ламда сондата, но на колата продължават да и изграят оборотите и не варви с пулната си мощност.
Моля Ви за мнение или съвет, ко да напрая от тук на сетне. Да сменя ли и дебитомера, а катализатора?

това като загрее ли играят или въобще.
при мен играеха като вдигнеше градуси. оказа се МПХ ... смених го и всичко е наред вече :)

като я оправиш пиши от какво е било...

ChinaLord
09-06-2007, 17:45
...аз бих проверил вариатора....хмммм да!!!

Crusader
09-06-2007, 19:31

И що да го прави след като вариатора почва да работи след 3000 об/м, а тука става въпрос за оборотите на празен ход, по скоро проблема е в МПХ...мое се пробва да се почисти

kenzo
09-06-2007, 20:11

при мен играеха като вдигнеше градуси. оказа се МПХ ... смених го и всичко е наред вече :)

Горо долу и аз имам такъв проблем а и не сум много в час с колите и за това какво е това "МПХ"

martyny
10-06-2007, 05:37

И що да го прави след като вариатора почва да работи след 3000 об/м, а тука става въпрос за оборотите на празен ход, по скоро проблема е в МПХ...мое се пробва да се почисти

Момчета, аз някой неща, чесно - не ги разбирам. За това:

ChinaMan какво е вариатор?
А МПХ ?

Между другото вече 3-ти ден след смяната на Ламбдата, оборотите се по стабилизираха, но не върви както трябва и невърви.
Разкарах катализатора - като го замених с резонаторно гърне - 50лв. и да си призная колата завървя по добре - определено.

martyny
10-06-2007, 05:41

Не, като е студена.
Но като смених Ламдата се постабилизираха. Като загрее е ок. Но докато загрее трябва леко да и давам газ. Нещо смукача ли?

ChinaLord
10-06-2007, 07:34
Имам един приятел с 146 беше с абсолютно съшият проблем...
...смени вариатор и всичко се оправи, незнам просто цитирам!
Но пък аз бих и резнал една добавка за дюзи.... :?

Crusader
10-06-2007, 13:08
.....Но пък аз бих и резнал една добавка за дюзи.... :?

...и със сигурност ще си докараш проблеми, ако до сега не си имал!

martyny
Почисти МПХ, ако не стане - намери от някой приятел едно само за проба и после "рестарт" на компа и пробваш :wink:

Chimev
10-06-2007, 14:59
Аз като имах проблем с моторчето за празния ход нямах никакви проблеми с вървежа(то май не е много логично - моторче за ПРАЗЕН ход). Само вметвам, а иначе и мойте обороти подобно играеха преди да го почиста. Само че щом не върви...експертите да кажат.

martyny
10-06-2007, 20:36
Момчета, сутринта като я запалих трябваше да и давам леко газ за да не загасне. Сякаш смукача неще да се включи. И след 2мин. така, като по загря се стабилизира. След това като тръгна давам газ и тя за секунда забива моцуната и после дръпва. А каква роля играе МПХ-то?

Chimev
11-06-2007, 13:54
Моторче за празен ход,т.е. потдържа оборотите като не даваш газ да не изгасне. аз затова казвам, че не е логично да е от него. по това което съм чел във форума ми звучи като дебитомер, ама не съм спец, а и не искам да съм лош пророк :) . дано разбирачите се включат по-адекватно, но ми се струва, че ше ти кажат да ходиш на диагностика (то логично, така може да те насочи човек, ама проблема нема да ти се реши :) )

Yon
11-06-2007, 14:44
Момчета, сутринта като я запалих трябваше да и давам леко газ за да не загасне. Сякаш смукача неще да се включи. И след 2мин. така, като по загря се стабилизира. След това като тръгна давам газ и тя за секунда забива моцуната и после дръпва. А каква роля играе МПХ-то?

Колега отиди да погледнат колата както те насочиха още най горе :lol:
На твоя мотор ако е 2000 г колата не си и помисляйте по "домашному" да си играете с МПХ-то :priest:

Bobo
11-06-2007, 17:28

Колега отиди да погледнат колата както те насочиха още най горе :lol:
На твоя мотор ако е 2000 г колата не си и помисляйте по "домашному" да си играете с МПХ-то :priest:

Развали целия кеф таман щеха да го убият :lol: :lol: :lol: А освен вариятора може и буталата да смените на един приятел така се оправи :shock: :lol: :lol: :lol:

Novachev
11-06-2007, 19:09
Колега прочети ограденото с червено там май пише що прекъсва и ако не си е време да отидеш на диагностика