View Full Version : ЕКУ 146
kalfa146
13-06-2007, 13:02
Здравейте, бих ви бил мног благодарен ако ми спестите малко (или ужасно много) време в издирванто на ЕКУ-то на 146 1.6 TS, 97г. Благодаря ви предварително!
В караката на пасажера,махаш стелката и самия мокет е на репей-отлепваш го и отдолу има една пластмасова ниша,отвяраш и капака и там е ЕКУ-то :wink: :wink: това е че моториа ти е стария с металния капак на клапаните :wink: :wink: ако е новия с пластмасовия и на самия дросел отгоре :wink:
kalfa146
13-06-2007, 14:09
Благодаря, вече го изрових!
galinves71
16-02-2008, 07:26
бихте ли ми дали буквален превод на думата ЕКУ?
бихте ли ми дали буквален превод на думата ЕКУ?
Engine Control Unit - ECU (ЕКУ)
Електронен блок за управление
galinves71
16-02-2008, 13:08
тенкс
galinves71
17-02-2008, 18:40
здравейте приятели 1 питане.днеска при нас в Шуменско си е як студ и понеже работата ми е до гъза и не се налага да карам често колицата и снех акумолатора да не се скапе макар че е в гараж,та указва ли влияние на ЕКУто и на други ел.компоненти това оставяне без тоци?аз бях повдигнал подобна тема но не получих готин отговор.
Колега;това да не ти е ЖИГУЛКА,че да и смъкваш батерията.
:roll2: Да ти обясня ли и как се сваля. Вече имам имам опит. На бензиновите ECU-та много рядко им има нещо.
Novachev
17-02-2008, 21:12
здравейте приятели 1 питане.днеска при нас в Шуменско си е як студ и понеже работата ми е до гъза и не се налага да карам често колицата и снех акумолатора да не се скапе макар че е в гараж,та указва ли влияние на ЕКУто и на други ел.компоненти това оставяне без тоци?аз бях повдигнал подобна тема но не получих готин отговор.
Напиши си в подписа каква кола караш за да се ориентират колегите по лесно иначе след оставяне без захранване мисля че проблени за компютъра няма но мисля че след разскачане на акумулатора ЕКУ-то се адаптира наново първите няколко километра или първите няколко паления нещо такова имаше така че ако не ти се налага не го разкачай това е по добрия вариант.
galinves71
17-02-2008, 21:41
пичове и пички омръзна ми да пояснявам каква е колата,мисля че сме в раздел 145/146 и имали смисал да се повтаря всеки път за модела?
Novachev
17-02-2008, 21:49
пичове и пички омръзна ми да пояснявам каква е колата,мисля че сме в раздел 145/146 и имали смисал да се повтаря всеки път за модела?
Сега 145/146 имат доста мотори само ще ти изброя основните видове без различната кубатура : боксер, туин спакт, турбо дизел, комън рейл. Такаче пич като си на основната страница на форума най горе има един бутон профил натискаш там влизаш в профила си намираш подпис пишеш там вида на колата модел година на производство и ей такива и ако искаш и други работи си пиши и после натискаш прати. Даше ако искаш там където пише аватар можеш да си качиш някаква снимка на колата или нещо което те кефи.