View Full Version : сив пушек от ауспуха
като гледам ваще коли на мен ми е неудобно да пиша за мойта, която е 1.3 куб/см...
След запалване когато е студена от ауспуха излиза сив пушек, който след няколко минути изчезва. Когато е топла няма никакъв пушек дори и при 5000 об.
Какво може да е това?
Другия ми въпрос е относно шофирането на по - ниски обороти, примерно при придвижване в задръстване - тогава колата придърпва, дали не е много богата сместа или се дължи на нещо друго?
Тва със сивия пушек не е на добре но меже да е някаква гадост от гърнетата :wink: а за придърпването в задръстване ако е когато колата е загряла доста ми се струва че е съединител :evil: :evil: на мойта старата беше така :oops:
Crusader
13-06-2007, 16:48
А масълце гори ли?
какво имаш предвид като казваш че не е на добре
А масълце гори ли?
не. не съм забелязал такова нещо.
Ако гореше щеше и да мирише , но няма такова нещо, а и след една, две минути пушека изчезва
Crusader
13-06-2007, 19:42
А масълце гори ли?
не. не съм забелязал такова нещо.
Ако гореше щеше и да мирише , но няма такова нещо, а и след една, две минути пушека изчезва
Ми то мое пак да си мирише, ма понеже не сме ловджийски кучета :wink: познава се като вдигнеш щеката за маслото сутрин на студен ДВГ :wink:
Пушиялка по указания от теб начин говори за износени гумички на клапаните :roll: . Ако обаче маслото не мърда, антифриза си е ОК и гори нормално, значи някое лайно от изпускателната ти система се е размирисало, което не е болка за умиране :wink:
TRE GAZELE
13-06-2007, 21:59
Най-вероятно са гумички на клапаните,не е голяма болка :wink:
благодаря за съветите, до сега не съм се "сблъсквал" с такава кола :D , така че това което казахте е ценно. Като открия точния проблем ще пусна тук информация за него