Log in

View Full Version : Отваряне на багажника

SVETKO
14-06-2007, 18:04
Здравейте, от скоро съм собственик на 146 и откакто съм я взел все не мога да й отворя багажника като хората...
Значи като натисна отвътре бутончето някой път се отваря веднага,а друг път на 10-тото натискане пак неще :? Почистих и Гресирах отзаде цялата заключваща история,която е на вратата и пак нищо... Възможно ли е нещо самото копче да се е*ава??И има ли някакво жило в с-та,/както за предния капак/,което също може да прави проблем :?:

Освен това, ако е на контакт колата ,изобщо пък не прещраква отключващия механизъм,само когато е изгасена тогава сработва...това нормално ли е, или пак в мен е проблема?
И за капак червения ключ (единствения,който ми дадоха когато я купувах :evil: ) не отключва багажника :cry: ...макар че пък капачката на резервоара си я заключва и отключва :?

Мерси предварително на отзовалите се

Pinky
14-06-2007, 19:51
мда, копчето отваря само когато не е на контакт. Ми не знам, пробвай пак да зачистиш, ако се чува цъкането отзад при натискане на копчето. Аз няколко пъти зачиствах с ВД40 (хехе), докато се оправи съвсем.

поздрави и успех

tonov
14-06-2007, 20:56
Регулирай си ключалката на задната врата :wink: Ушичките на джаджата на купето са с овални отвори и позволяват да я местиш навън/навътре и ляво/дясно.
Имах същия проблем, оваряше от 10-я път и то само на напълно зареден акумулатор :lol: Сеа след наместването е перфект

SVETKO
14-06-2007, 22:38
мерси, утре ще го пробвам това с реглажа :D

Pinky
15-06-2007, 14:55
и не забравяй, че истинския алфист използва ВД40 във всякакви ситуации ;-)

ne0
15-06-2007, 14:56
мерси, утре ще го пробвам това с реглажа :D
и в неделя на среща ;)

skino
15-06-2007, 15:55
При мен забелязах, че като се затвори някоя от вратите задния капак се повдига и заключва от създалото се налягане вътре в колата( :shock: явно некоя котка може да се удуши вътре, толкова е херметизирана колата).
И в началото си мислех, че не работи и при мен и се чудех какво да го правя, така че виж да не правиш същия номер.

Mury
15-06-2007, 16:02
толкова е херметизирана колата

Тва е отговора за много потящите се прозорци при влежи пот дъжд или сняг :wink: :wink:

Rado_Kesera
15-06-2007, 23:25
извинявам се за отклонението но защо на колегата предната декоративна решетка е на 145? Честито колега със здраве да си я караш.

nikola_n
16-06-2007, 17:35
извинявам се за отклонението но защо на колегата предната декоративна решетка е на 145? Честито колега със здраве да си я караш.

при 145 и 146 са еднакви

deks777
16-06-2007, 19:36
?
И за капак червения ключ (единствения,който ми дадоха когато я купувах :evil: ) не отключва багажника :cry: ...макар че пък капачката на резервоара си я заключва и отключва :?

Не знам дали ще съм ти от помощ, но при мен освен червения ключ който е за палене, врати и капачка на резервоара има и още един който е само за багажника. Да не би и при теб да е така....

vamfan
16-06-2007, 20:20
при мен един ключ става за всичко, колата от подписа ми. а и на други коли един ключ е за всичко. има некъф проблем при теб да знаеш

SVETKO
17-06-2007, 21:20
такаааа,значи ето какво сътворих през уикенда.
Почнах аз да се бъзикам с ключалката на багажника да я регулирам уж и от много пробване накрая запецна в едно такова положение,където нито е отворена,нито е заключена напълно :shock: Явно хвана на един зъб само ли,що ли и аз не знам, обаче колкото и да натискам копченцето-даже и не прещраква :shock: (късмет на начинаещия дето се вика :D )....та свалям аз седалки и кори и се навирам отзад(обичам ги тия хечбеци :lol: )...
Та след като се попеках известно време в багажното отделение :!: установих че с груба сила няма се получи,както си мислех, а да я гледам като идиот и да ръчкам с отверката...полза-никаква и отивам на ключар. Оня мушморок нещо мрънкаше,че било топло щял се изпоти в тоз багажник и незнам си кво, но понеже аз като реша мога да бъда много убедителен :paddle: -та пича се наби вътре ръчка с отвертката, щракни така,па щракни иначе и накрая...Алилуя :lol: Отворихме я,един реглаж като по часовник,малко ВД и сега е 6точки...Викам дай да видим тоя патрон що се ебава,а а то вътре парчета от ключ раздробен :shocked: Изкарахме ги с доста зор,малко ВД и вече мога си го отварям и отзад :mrgreen: Извадих си и един обикновен ключ за резерва да имам /за чипнатия ми искаше 120кинта :shock: / и вече съм пИрфектен! Равносметката:отваряне,вадене на начупения ключ и новия-20кинта :wink: Доволен!

@ne0 градски за съжаление през уикендите съм ангажиран...строя си къща :D Ма не пречи да направим сбирката на обекта, хем млако работа да отхвърлим! От вас потта, от мене бирата :wink:

Мерси на всички за отговорите и акъла :bowdown: ! Първия проблем е решен-продължаваме нататък! Алфа форевър дет са вика :D

frantic
18-06-2007, 10:08
Още малко за багажника, моят по дупките дрънчи едно такова неприятно. Има някакъв луфт май. Та се чудя къде да ида да ми го оправят. Има ли майстори които се занимават с такива дреболии въобще ? а и вратата на шофьора се затваря малко по-трудно от другите и това може ли некой да го пипне ?
Тх !

tonov
18-06-2007, 15:32
Ми колега то не е нищо сложно, трябва ти един глух ключ 10 за багажника и един шестограм (номер не знам) за вратата. Преди да развиеш си бележи с маркер първоначалното положение на ключалките и после проба :lol:

nikola_n
18-06-2007, 18:15
Ми колега то не е нищо сложно, трябва ти един глух ключ 10 за багажника и един шестограм (номер не знам) за вратата. Преди да развиеш си бележи с маркер първоначалното положение на ключалките и после проба :lol:

За багажника добре, но за вратата малко кофти, защото при мен се получи така че се наруши синетрията на детайлите, вратат беше по навътре от калника - грозна работа. Ако скърцат - и вратите и багажника, може да опиташ със спрей за оплътнители и PVC изолационна лента на самите "щифтове" на ключалките - точно от там идва едно много дразнещо скърцане.