PDA

View Full Version : проблем с климатик

vamfan
16-06-2007, 12:41
като го включа не тръгва, всичко е ок, реле, бушон. отивам да ми замерят налягането- викат празен. надуха системата с азот, не изпуска от никъде, и ми викат кондензатора ти е пробит. как решиха че е тои незнам. та въпроса ми е няакои сменяал ли е конкензатор( дето е пред водния радиатор) викат че много гниели, ама нали са алуминиеви. а може и аз да се бъркам нещо ама алуминия не гние. дали не ме баламосват нещо? някои знае ли свестен сервиз за климатици в пловдив?

бай Илия
16-06-2007, 21:44
Шо са правиш на а.....ц нали ти казах че Красимир има чисто нова машина за климатици.Отиди и се разбери кога може да те вземе, и да те оправи :lol:

vamfan
17-06-2007, 10:37
абе званях му вчера- не дига, запил се е няакъде. то ако ми е спукан кандензатора и на красъо машината няма да помогне. май ще търса по моргите в германия като ида за коли.

Crusader
17-06-2007, 11:59
Ми като надуха системата как не видяха че кондензатора тече, пък после решиха че е пробит?
А пък алуминия корозира :!:

vamfan
17-06-2007, 21:26
ами понеже не намериха откаде издиша и затва набедиха кондензатора. не ми се видяха професионалисти. освен това като не включва компресора дали цялата верига е била надута, според мен не е, щото кондензатора е след компресора. абе разправия ще падне с този климатик, а миналата година си работеше перфектно :D

trustworthy
17-06-2007, 22:36
Въобще провериха ли за утечки с един портативен уред, дето писука, като открие фреон?

Може да е от разсъхнати гумени уплътнения. Аз миналата година я водих на майстор и първоначално имаше съмнения за пробит кондензатор, но после се оказа, че са тея гуми. Разсъхват се, когато не се пуска регулярно климатика през есенно-зимния сезон. На мен ми препоръчаха да го пускам за по 20-ина минути поне веднъж месечно през студените месеци винаги, когато времето (околната температура) позволяват и аз го спазвах, че да не става нужда да ми вземат по 200 лв на летен сезон всяка година :)

Само за информация, заварката на алуминиевия кондензатор е 20-25 лв на точка :shock:

Mury
17-06-2007, 23:15
20-25 лв на точка

:shock: :shock: :shock: Кви са тия цени бе баце,на мен миналата година ми запояваха на старата кола радиатора и ми взеха за 5-6 заварки 60 лв. :wink: :wink:но после пак изпускаше по малко,и моя човек дет прави климатици каза по-добре нов ама струва към 500-600 кинта :evil: :evil:

trustworthy
17-06-2007, 23:44
20-25 лв на точка

:shock: :shock: :shock: Кви са тия цени бе баце,на мен миналата година ми запояваха на старата кола радиатора и ми взеха за 5-6 заварки 60 лв. :wink: :wink:но после пак изпускаше по малко,и моя човек дет прави климатици каза по-добре нов ама струва към 500-600 кинта :evil: :evil:

Ми може и онзи майстор да ме е врътнал :) Може и да е някой скъпчия, щото ми взе 200 лв за смяна на всички гимучки, пресостата и това, дето си игра 2 дена и ми понадраска бронята от много монтаж/демонтажи :)
Ма го преживях, де ;)

бай Илия
18-06-2007, 00:58
Кондензаторите и изобщо цялата система се проверява не само под налягане но и под вакуум.Слага се оцветител,ултравиолетова лампа,очила.....Относно втората употреба кондензатори и изпарители,ставаш спонсор на майсторите дето зареждат с фреон.

Vatev
18-06-2007, 19:52
Къде се намира този Красимир в Пловдив,който проверява климатиците?

vamfan
18-06-2007, 20:22
има гсм в темата звънкаи. маи и аз ще намина през красето , само да си взема пенсиятя тия дни

бай Илия
18-06-2007, 22:53
Тел. 0888/926546 Кажи му че от форума на АлфаРомео са ти дали телефона му.Успех!

Vatev
19-06-2007, 18:53
Благодаря!Вече се свързах с него и се уговорихме.Намира се на ул.Весела :biker:

бай Илия
19-06-2007, 20:29
Радвам се че помогнах :metal: Дано се разминеш само с уплахи :lol: