Log in

View Full Version : Минавка ли е 156?

Nikiboy
19-06-2007, 13:02
Скоро някой пуска филмче от краш тест на 156, сега гледам обяви за 156 на части и извода ми е, че тея коли се гънат като вестник.

Та въпроса ми е това гънене е за да се повиши безопасността на пътниците - да омекоти удара или просто караме уникални боклуци.

аз такива снимки на 155 не съм виждал.

MainaCore
19-06-2007, 13:26
ами според мен уж е за по-добра безопастност, а и като цяло всчки нови коли ги правят по-крехки. Скоро гледах краш теста на 159-ката и тя се смачка супер много /не толкова колкото 156 :)/ ама е 5 звезди на EuroNCAP
159

http://www.youtube.com/watch?v=1yBIWkTyvmo

156

http://www.youtube.com/watch?v=Pkk3pmfa4vU

pumukle
19-06-2007, 13:46
Абе то е хубаво да се гънат колите при удар, обаче само в предната част....купето не би трябвало да се деформира....така, че аз си мисля, че 156-ците са си опаснички при сериозни удари

rady156
19-06-2007, 14:35
истината е че 156 се представя зле на краш тест,както и 147,но ти се разочароваш от алфата,защотото смяташ че само тя е така,след като си я видял,а не е така само тя!много малко са моделите преди 2000 година,който са по-добре от нея,дори и от по-голям клас!и принцеса Даяна беше в нова S-класа,но........ :frown:

Nikiboy
19-06-2007, 15:38
Като се сетя с какви скорости ги караме направо настръхвам. Ама какво сме виновни те самички си ги вдигат:))

Ще ходя при бате Бобо да и смени софтуера и повече от 100 да не вдига.

automaniac
19-06-2007, 16:32
Като се сетя с какви скорости ги караме направо настръхвам. Ама какво сме виновни те самички си ги вдигат:))

По добре си земи един Фашист 2-ка :twisted:
Вместо да опропастяваш убавата талянка :wink:

TaNo
19-06-2007, 16:44

много си прав ама да си вземе 3-ка щото 2-ка незнам дали ги докарва до 100

kiler_4o
19-06-2007, 16:52

много си прав ама да си вземе 3-ка щото 2-ка незнам дали ги докарва до 100
е та как ... най-бързата кола в света ... ако не ги докарва до 100 ще и сложи 3-4 лепенки или ще затъмни задните стъкла и ето ти 100 коня отгоре :D

lazy
19-06-2007, 17:06
Минавка е ... минава бързо покрай секви бангии ...

nikola_n
19-06-2007, 17:19
Минавка е ... минава бързо покрай секви бангии ...

:Bolt:

Nikiboy
19-06-2007, 17:41
Хайде да се изкажа и лошия модератор ще затвори темата - В неделя посетих щанда с вагените.

Гледам тук, так абе няма голф!

Идват едни девойки и любезно питат - Господине може ли да Ви помогмен?

Да къде е Голфа?

Еми няма го тази година.

Е как така отговорих аз - станали сме рано за да дойдем от село за да се поклоним пред този модел, а Вие не сте го докарали.

Сещайте се сами какво стана после.

koolio
19-06-2007, 18:45
Хайде да се изкажа и лошия модератор ще затвори темата - В неделя посетих щанда с вагените.

Гледам тук, так абе няма голф!

Идват едни девойки и любезно питат - Господине може ли да Ви помогмен?

Да къде е Голфа?

Еми няма го тази година.

Е как така отговорих аз - станали сме рано за да дойдем от село за да се поклоним пред този модел, а Вие не сте го докарали.

Сещайте се сами какво стана после.
Изнасилиха те? :laughing1: :sex:

santo_traficante
19-06-2007, 19:11

Сещайте се сами какво стана после. :lol: :lol: :lol: смех представям си :lol: :lol:

gigi
20-06-2007, 01:06
Скоро някой пуска филмче от краш тест на 156, сега гледам обяви за 156 на части и извода ми е, че тея коли се гънат като вестник.

Та въпроса ми е това гънене е за да се повиши безопасността на пътниците - да омекоти удара или просто караме уникални боклуци.

аз такива снимки на 155 не съм виждал.
155 и 156 са на едно шаси с много малки разлики. 156 е по здрава има усилване във врати предни колони и др. За времето си това шаси е едно от най яките то си е типо а ако видите тестове на БМВ Е36 Ауди А4 даже А6 или първата Ц класа са много по зле, имат май към една звезда. А 147 която е на същата база има мисля че 3 звезди. Лошото е че талянците прават 156 и 1-2 години след това започва да се обръща внимание на краш тестове и повечето от другите пройзводители регират и след 2000г повечето им коли са доста по здрави, докато 156 си остава на нивото от преди това. :wink:

mll
07-11-2007, 17:34
...до известна степен-да....

mll
07-11-2007, 17:34
...до известна степен-да....

t_mag
07-11-2007, 18:58
Братле, гънат им се ламаринките ама другото си е 6. Карал съм стотици автомобили и само Алфата 156/'97/ и Хонда Акорд/'03/ са издържали на такива приключения. Б-класата на Мерцедес е на 20000км и вече и сменяхме носач. Като се грижиш за колата и като внимаваш/това включва да избягваш удари от разни джигити/, мисля че няма защо да се притесняваш. Предпочитам да съм в 156 отколкото в Астра или някой Форд...блъскали са ме и с Алфата и с Фиеста :)))) Ще разакзвам друг път, но мисля че резултатът ти е ясен :)))))

mll
08-11-2007, 18:51
виж, аз я имам отскоро...и аз съм сменил доста коли с по много километри....бих казал карач съм донякъде/да не прозвучи че се пъча/...още в началото ме впечатлиха доста неща..писах ги във форума.....особенно: - изключително технологичен автомобил....макар и на гъсто-всички възли са удобно разположени, ...че аз като му легна отдолу...и с 1 пневмо-пистолет...каквото речеш,и го бръмнеш за нула време...чудя се на доста колеги даже ... ама туй как било,та в кой сервиззз....доста неща сам си оправям и сменям сам...по скоро до сервизи опирам за прости неща...та доволен съм...останалото си е разумно каране и разбира се късмет...дай боже...а и на всички колеги...