View Full Version : Монтаж на СД
Купих музика и се чудя как да я монтирам.
Влиза перфектно в дупката, но не виждам къде да се закрепи. Има в комплекта едни болтове, ама няма къде да се завият.
Виси отвсякъде... Помагайте - кажете как става?
от де си го взел?
щото обикновено за да важи гаранцията трябва да се монтира в определен от продавача сервиз
http://www.electron.bg/product_info.php ... ony%20414U (http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=633&keywords=Sony%20414U)
от тука го поръчах и дойде...
Според непрофесионалното ми мнение, болтове и подобни не са ти нужни. Самата шейна има пластинки, които се закривят и се захващат в гнездото на плеъра. При мен в комплекта има едно шило, с което се бута една скоба и освобождава плеъра. Ако няма подобно нещо, не извивай много пластинки, защото отстраняването после ще е трудно. Моето лично мнение, е че повече закривени пластинки го захващат по-добре(за джамбази например). Но един джамбаз стигне ли да сваля музиката ще го направи на всяка цена, т.е. ако е здраво захванато ще ти разкаже играта на таблато. Затова аз съм го захванал с 2-3 пластинки, застраховал съм го към автокаското за 12лв на година и ми е спокойно.
Това с пластинките е добре. Тъкмо се чудех за какво са... :?
Sergey_gigov
19-06-2007, 22:31
общо взето е много лесно слушай сега :
сваляш шейната от плеъра - слагаш я на мястото за плеъра притискаш я и я захващаш с чоповете , които са на нея така че да стои добре и неподвижна - слагаш буксите (исо конектора и антената )
вкарваш плеъра и :P уляляяя данет :D
пп. не е длъжно някой да ти го монтира - при положение че си имаш исо букси
Все пак отидох и ми го монтираха.
Смениха и предните говорители с Пайнер, задните били ок.
Засега, да не го хваля, е екстра!
vasko321
28-04-2008, 00:00
Можете ли да допълните темата с инструкции за демонтаж, моля? :wink: Искам да си изкарам AUX жица, а куплунгът е отзад.
Можете ли да допълните темата с инструкции за демонтаж, моля? :wink: Искам да си изкарам AUX жица, а куплунгът е отзад.
Демонтаж на кое колега? Ако е на ЦД-то, трябва да имаш с него специални дръжчици (за всеки модел са различни) които отключват чопчетата за да можеш да го издърпаш от шейната. Иначе е съсипия.
vasko321
29-04-2008, 22:24
Да, за ЦД-то става въпорс. Жалко, надявах се да е по-лесно, не разполагам с тези инструменти. В такъв случай към сервиз ли да се обърна, би трябвало да имат? Става въпрос за JVC ако има значение.
Наистина в такъв случай е по-добре да се обърнеш към сервиз, те би трябвало да имат. Ако имаш повече опит може да стане и без тези дръжки, но има голяма вероятност да се счупи барчето или шейната да стане неизползваема (както става след итервенция на наркоманчета примерно)
Аз като демонтирах стария касетофон,също нямах нужните инструменти,но разглобих барчето под касетофона и излезна цялото.