PDA

View Full Version : как се плащат глоби ? :D

Stoyan Georgiev
20-06-2007, 14:36
значи имам фиш за двадесет лева, ама не мога да разбера как трябва да го платя.. тряба ли да ходя до КАТ, или само да преведа парите по тази сметка дето я пише на фиша ?

моля помогнете, че имам само 2 дни преди да изтече срока, а ми се случва за пръв път да ми напишат фиш ;)

BatVas
20-06-2007, 14:38
Плащаш го по банков път и си пазиш бордерото и платежното нареждане.
В платежното задължително да напишеш в основанието , че е плащане на фиш - номер , от коя дата- за да е ясно,че си платил точно тоя фиш :!:

Stoyan Georgiev
20-06-2007, 14:43
мерси много ;) някакви писма ще получа ли от тях за това плащане ?

BatVas
20-06-2007, 14:45

Едва ли - затова ти казвам да си пазиш бордерото и екземпляра на платежното който остава в теб след плащане.

Stoyan Georgiev
20-06-2007, 14:49

Едва ли - затова ти казвам да си пазиш бордерото и екземпляра на платежното който остава в теб след плащане.

ok, thanks, man ! :)

Z:)m
20-06-2007, 14:52
...и аз да попитам:
- неплатените глоби излизат ли в данъчното, когато поискам да ми направят справка?
Питам, защото знам поне за около 150лв неплатени глоби, а в данъчното тези пари не ми излизат като неплатени задължения към държавата.

PEPI-2ALFA
20-06-2007, 15:06
Щом не излизат трай си.Май има давност 2 г. :wink:
Това май е единствения кяр от тромавата администрация.
П.П. Да не ме обвини някой ,че призовавам за бойкот на реда.

Roberta
20-06-2007, 16:17
Срока от 2г. е само за точките, глобите си остават!

MrX
20-06-2007, 16:22
актовете нямат давност,преди месец си вадих удостоверение за задължения и ми излезе акт от '98 :oops: и си го платих естествено,но той беше по общинска разпоредба,а тези които са ми писани в София ги нямаше :roll: ,а нестана ясно на кого плащаш глобите като отидеш да ги превеждаш по банков път,кой е получатела в нареждането,съмнявам се че се пише КАТ за получател

BatVas
20-06-2007, 16:23

И при глобите има давност - само не се сещам точно колко - щото имаше и 3 години , имаше и 5 години :?
Сега например ако направиш справка за глоби , няма да ти излезе нито една глоба от преди .06.2005 година

TRENDi
20-06-2007, 16:35
Като ми напише фиш полицаят ме пита: На място ли ще го платиш или някога в общината? Ами отговарям : Никога в общината... и при 1-ва възможност бива смачкан и изстрелян в кошче за боклук. Първият ми фиш е за неправилно изпреварване (навремето 5 лв.) и въпреки, че досега съм платил 2-3 акта този фиш не си спомням да съм го плащал, а беше преди 10-тина години. Плащал съм актовете, когато съм в добро настроение и ме обладае някаква съвестност, но това вече няма как да стане с тези дупки и не малкият данък на "совалчицата"- миличката... :D

lyuli
20-06-2007, 16:48
Боже, Боже, какви съвестни граждани има в тоя форум, направо ви се възхищавам. Аз досега имам бая фишове и актове, но не съм платила нито един :!: и няма да го направя докато не ме принудят по накакъв начин, а ако имат давност 2 години.... скоро вс. ще се нулира ;)

Димо
20-06-2007, 17:00

И при глобите има давност - само не се сещам точно колко - щото имаше и 3 години , имаше и 5 години :?
Сега например ако направиш справка за глоби , няма да ти излезе нито една глоба от преди .06.2005 година

Когато наложеното наказание е глоба давността е две години и започва да тече от датата на влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието.
Има обаче една гадост: Давността се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието (демек за събиране на глобата). След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.

blank_jack
20-06-2007, 22:23
абе аз не съм шофьор от мн време .. кам 5-6 месеца, ама съм си събрал добра колекция в жабката ... якото е, че всеки път като ме спрат и като видят от кога ми е книжката - тоест от февруари тая година и не ми зимат точки :lol: 1-вия ми фиш беше за неправилно паркиране и си го платих .. ама ... нз и аз защо, 2-рия ми го писаха в София ... човека беше много милостив, защото за такова превишение по Цариградско мисля че трябваше да ми земе книжката.. после се опитах да си го платя и тоя :lol: само че се оказа че е НЕВЪЗМОЖНО, защото нямаше банкова сметка за превода и нито в общината нито в НАП .. и следващите .... въобще не съм се и занимавал... защото се дразня понякога ... превишената скорост невинаги е несъобразена ... :evil: ...

Димо
21-06-2007, 00:49
... превишената скорост невинаги е несъобразена ... :evil: ...

:rotfl: Ти направо изби рибата ! :wink: 8)

blank_jack
21-06-2007, 01:19
[quote="blank_jack":223uxttd]... превишената скорост невинаги е несъобразена ... :evil: ...

:rotfl: Ти направо изби рибата ! :wink: 8)[/quote:223uxttd]

:innocent: е така си е ... вярвам го...

pr_00f
21-06-2007, 09:36
абе аз не съм шофьор от мн време .. кам 5-6 месеца, ама съм си събрал добра колекция в жабката ...

Колега имам 2 въпроса пъм теб
Като казваш 5-6 месеца това ли е целият ти стаж като шофьор?
Снимката в подписа ти - ти ли си я правил ?

BatVas
21-06-2007, 09:50
[quote="blank_jack":2qpcfpue]абе аз не съм шофьор от мн време .. кам 5-6 месеца, ама съм си събрал добра колекция в жабката ...

Снимката в подписа ти - ти ли си я правил ?[/quote:2qpcfpue]

Абе тя и моята книжка е от март - тази година(щото загубих старата) ама по принцип съм изкарал курсовете 1993 година :wink:
Иначе серьозно към колегата - 5-6 месеца като шофьор са много малък стаж - все още не си се сблъсквал с много ситуации и нямаш много опит - така , че внимавай с шофирането :!: :!: :!: :idea: Виждаш . че много от тежките катастрофи са предимно с млади шофьори, който се чувстват много уверени без да имат нужния опит-ВНИМАВАЙ :!: :!: :!: :idea:

nicks1
21-06-2007, 10:26
Колеги, ето така трябва да изглежда платежното за плащане на глоби:

koolio
21-06-2007, 12:28
[quote="blank_jack":1ih336zv]абе аз не съм шофьор от мн време .. кам 5-6 месеца, ама съм си събрал добра колекция в жабката ...

Снимката в подписа ти - ти ли си я правил ?[/quote:1ih336zv]
колега, няма смисъл- на шофьор с малко опит и акъл не можеш да обясниш, че такива изпълнения не са му по възможностите. Дано поне ги прави там, където не е опасен за други. Дано поне след някоя по-критична ситуация му просветне нещо :priest: . И дано е само ситуация, а не инцидент!

blank_jack
21-06-2007, 19:34
[quote="blank_jack":3hjxyp6t]абе аз не съм шофьор от мн време .. кам 5-6 месеца, ама съм си събрал добра колекция в жабката ...

Снимката в подписа ти - ти ли си я правил ?[/quote:3hjxyp6t]

да това е целият ми стаж като шофьор, и снимката от подписа ми естествено, че не съм я направил аз, а човека на седалката до мен в 1 часа през нощта по магистралата София - Пловдив, участъка който е за аварийна летищнта писта при нито 1 кола на платното и от двете страни!

pr_00f написа:
blank_jack написа:
абе аз не съм шофьор от мн време .. кам 5-6 месеца, ама съм си събрал добра колекция в жабката ...

колега, няма смисъл- на шофьор с малко опит и акъл не можеш да обясниш, че такива изпълнения не са му по възможностите. Дано поне ги прави там, където не е опасен за други. Дано поне след някоя по-критична ситуация му просветне нещо priest . И дано е само ситуация, а не инцидент!

Това за акъла не смятам, че си ти човекът който ще го прецени, а за по-критичните ситуации, изпадал съм вече в доста, защото може да карам от скоро, но карам доста и познай какво? Повечето са от сорта "чичко на около 40 години изпреварва камион срещу мен защото има много опит и аз спирам и слизам на банкета за да може чичкото пък и аз да живеем!" :?: :idea:

nikola_n
21-06-2007, 19:50
[quote="pr_00f":1la3d4ap][quote="blank_jack":1la3d4ap]абе аз не съм шофьор от мн време .. кам 5-6 месеца, ама съм си събрал добра колекция в жабката ...

Снимката в подписа ти - ти ли си я правил ?[/quote:1la3d4ap]

да това е целият ми стаж като шофьор, и снимката от подписа ми естествено, че не съм я направил аз, а човека на седалката до мен в 1 часа през нощта по магистралата София - Пловдив, участъка който е за аварийна летищнта писта при нито 1 кола на платното и от двете страни!

pr_00f написа:
blank_jack написа:

колега, няма смисъл- на шофьор с малко опит и акъл не можеш да обясниш, че такива изпълнения не са му по възможностите. Дано поне ги прави там, където не е опасен за други. Дано поне след някоя по-критична ситуация му просветне нещо priest . И дано е само ситуация, а не инцидент!

Това за акъла не смятам, че си ти човекът който ще го прецени, а за по-критичните ситуации, изпадал съм вече в доста, защото може да карам от скоро, но карам доста и познай какво? Повечето са от сорта "чичко на около 40 години изпреварва камион срещу мен защото има много опит и аз спирам и слизам на банкета за да може чичкото пък и аз да живеем!" :?: :idea:[/quote:1la3d4ap]

:brickwall: :no_no_no: :smackbum:

jorko
21-06-2007, 21:01
[quote="blank_jack":2lypj0ju]... превишената скорост невинаги е несъобразена ... :evil: ...

:rotfl: Ти направо изби рибата ! :wink: 8)[/quote:2lypj0ju]
Това нищо не е :wink: ... преди 10-15 години на едно аверче с 164ка искаха да му напишат акт за превишена скорост при потегляне :? ... младежа просто даде поичи газ и дизеловата машина предаде достатъчно момент на гумите , че за изсвирят ... :lol:

koolio
21-06-2007, 23:04
Това за акъла не смятам, че си ти човекът който ще го прецени, а за по-критичните ситуации, изпадал съм вече в доста, защото може да карам от скоро, но карам доста и познай какво? Повечето са от сорта "чичко на около 40 години изпреварва камион срещу мен защото има много опит и аз спирам и слизам на банкета за да може чичкото пък и аз да живеем!" :?: :idea:
Пич, не се обиждай, защото не съм го написал за да те обиждам, а се замисли :idea: . Това за акъла го знам от собствен и то не толкова отдавнашен опит. Ясно е, че имаш повече бензин в кръвта и няма да почнеш да караш с 80, но МИСЛИ и ВНИМАВАЙ, защото няма кой да те пази на пътя, трябва да пазиш и себе си, и тия около тебе. Казвам ти го с най- добри намерения :) .

blank_jack
21-06-2007, 23:39
Пич, не се обиждай, защото не съм го написал за да те обиждам, а се замисли :idea: . Това за акъла го знам от собствен и то не толкова отдавнашен опит. Ясно е, че имаш повече бензин в кръвта и няма да почнеш да караш с 80, но МИСЛИ и ВНИМАВАЙ, защото няма кой да те пази на пътя, трябва да пазиш и себе си, и тия около тебе. Казвам ти го с най- добри намерения :) .

благодаря за които!