PDA

View Full Version : търя съвет как да си почистя радиаторите

konov
21-06-2007, 09:33
привет на всички алфисти. :някои може ли да ми каже с каво освен на паростуика може да се почити радиатора за охлаждане на клим.защото моя маистор каза че щели да се изкривят пластините.

WhitePower
21-06-2007, 11:02
с пароструика ще му ебеш мамата само и ще го изкривиш
така почисти го под течашта вода с малко налягане но не и с високо щото пак ще изкривиш пластините

Grim
21-06-2007, 16:10
ако е свален радиатора има специален спрей за почистване на магистралите.... струва около 10 лв....

konov
22-06-2007, 09:56
нее свален на колата си е на месо може ли да го напръскам с препарат и да го измия после с макуч

WhitePower
22-06-2007, 11:03
я си го свали щото нишо нема да направиш
знам че е разглабяне ама все пак

а колегата с спрея от фиините камачета няма как да се изчисти

Boby
22-06-2007, 11:03
Този спрей е за почистване на изпарителя и кондензатора.Онзи ден пръсках с него.Пръска се там където стои филтъра за въздуха в купето.Става на пяна и се изпълва цялата кутия.След 40мин се втечнява и изтича през отвора на изпарителя.Мога да кажа,че найстина дейстава.Радиаторчето стана отново с цвета на алуминия и се подобри значително вентилацията на купето.
Относно радиатора с маркуч с пръста отпред да стане малко по-силна струята и това е.Аз така го чистя моя и нямам проблеми. :roll:

konov
22-06-2007, 11:23
много блягодара. а как се казва този препарат изкам да си почистя и кондензатора.

Grim
22-06-2007, 11:56
Този спрей е за почистване на изпарителя и кондензатора.Онзи ден пръсках с него.Пръска се там където стои филтъра за въздуха в купето.Става на пяна и се изпълва цялата кутия.След 40мин се втечнява и изтича през отвора на изпарителя.Мога да кажа,че найстина дейстава.Радиаторчето стана отново с цвета на алуминия и се подобри значително вентилацията на купето.
Относно радиатора с маркуч с пръста отпред да стане малко по-силна струята и това е.Аз така го чистя моя и нямам проблеми. :roll:

ей мноо чува петела туй чадо....

Boby
22-06-2007, 13:37
Това ползвах аз.http://www.motip.com/index.php?page=23&id=787
Взех го от Кауфланд за 9.99.

Като ми се яде пилешко трябва и да го чувам преди това. :D

konov
22-06-2007, 15:43
много благодаря ще го пробвам.

koolio
22-06-2007, 19:08
Някой предлагаше със суроватка да се чисти и било имало ефект :roll: .

WhitePower
23-06-2007, 18:16
охх пак не съм прочел дееба
ставало дума за климата - ми да с този спреи и нема да смурди на кисело в купто

PEPI-2ALFA
24-06-2007, 16:40
Това мисля , че е за вътрешно почистване.
Аз след проблемите ми с издухана гарнитура чистих с-мата с оцет 3-4 пъти. Вършеше работа ,но не изцяло. Накрая 2 пъти с промивка от Лукоил и светна. Даже се отвори стара дупка , заради която бях слагал друга добавка за запушване :lol: . Въртя се в кръг :frown: .

virusalfa
24-06-2007, 20:10
Това мисля , че е за вътрешно почистване.
Аз след проблемите ми с издухана гарнитура чистих с-мата с оцет 3-4 пъти. Вършеше работа ,но не изцяло. Накрая 2 пъти с промивка от Лукоил и светна. Даже се отвори стара дупка , заради която бях слагал друга добавка за запушване :lol: . Въртя се в кръг :frown: .IlУтре,демек понеделник слизам надолу.Отпуска съм и ще се занимавам с радиатори,както е тръгнало.Ще правя тоя на жигулата,ако звъннеш,го почвам и твоя :idea:

Z:)m
02-07-2007, 12:13
...абе всички казвате - най-добре е да се свалят радиаторите и така да се почистят, с което съм напълно съгласен... Но може ли някой да ми каже, как да си сваля в домашни условия радиатора на охладителната система на двигателя, при условие, че колата има и климатик, т.е отпред имам закачен още един радиатор... Могат ли двата радиатора да се разкачат независимо един от друг или не?

WhitePower
02-07-2007, 13:15
мдаааа климатичния е закачен с болчета за водния
развиваш и водния остава сам после връзваш климатичния с тел щотот няма за какво да се държи да не виси на маркучите
и со горов лесно е - не си опитал не си го направил

но махаш предната броня няма как