PDA

View Full Version : Изисквания за каска

Слав
21-06-2007, 13:57
Някой има ли представа какви са точно изискванията за каска за категория А.

Навсякъде в закона пише, че е задължително носенето на каска според определените изисквания, но никъде не пише какви са те?

Ще съм благодарен, ако някой сподели :roll:

kekc
21-06-2007, 14:28
Няма описано каква да е каската. И от детски автомат-комплект да вземеш каската на закона му е все едно :roll:

proper
21-06-2007, 14:55
колегата е прав. Още няма ограничения. Аз преди с пистарката мислих да карам с една съвсем лекичка като каскет по време на жегите, но след 2 катастрофи и потрешена ръка не съжалявах че съм избрал Нолан за 500лв. Единия път ме спаси... голяма работа, че оня беше виновен и ми плащаха даже... ако бях без каска..... пази боже... така че помисли добре!!!

Слав
21-06-2007, 15:58
Ми момчета не знам..все пак сме в ЕС вече.
А навсякъде по новия правилник пише, че каската трябва да е "според определените изисквания" :!:

Лошото е, че никъде не ги пише :evil:

kekc
21-06-2007, 16:00
Това с каква каска ТРЯБВА да караш е съвсем различно. Аз също взех SHEI за 1000лв, ама то е като парашута - един път се отваря и си изплаща цената :lol:

От такива работи не се пести, щото по ценно от моята си тиква нема.

EvgeniiM
21-06-2007, 20:01
То каската че задължително трябва да е добра ясно - тия от 100-200 лева като се натрошат и парчетата ти правят дисекция на мозъка та по-добре без тях. Се си мисля че едно добро комплектче дрехи е от не-по малка полза , поне за пистарките