Log in

View Full Version : Проблем с релето на мигачите на Алфа 155

volkan
21-06-2007, 16:10
Здравейте и от мен! След няколко месечно търсене най накрая си намерих и аз една красавица. Но от няколко дена не мога да я изкарам от сервиза :( Още като я вземах придърпваше малко и не искаше да работи като хората - оказа се комутатора, сменихме го! А сега релето на мигачите ми прави мизерии. Значи като я дам на контакт или запаля релето на мигача почва да цъка постоянно. Като подам мигача си работи нормално. Смених релето ефект нямаше. Някой да има идея от какво може да е това?

pr_00f
21-06-2007, 16:15
Колега,
Само за мигачи ли става въпрос или и за авариики ?
Че мойта ми е правила номер да не ми се изключват авариините мигачи. Та чистих копчето от което се пускат(на волана отгоре) с WD40 и се оправи.
Едва ли ти помагам много с това заощото твоят проблем е по- различен но си мисля дали не е възможо да е замърсено лостчето на мигачите в основата - там където подава контакт.

volkan
21-06-2007, 17:06
Значи проблема е, че релето постоянно цъка. Всичко си работи нормално мигачи , аварийни! Какато казах като подам мигача и спира да цика, като го спра пак си почва. Чудех се от някъде може ли да прави лош контакт или нещо да ми прави тази мизери? Но ако е от лош контакт мисля че все нещо нямаше да ми работи като хората?

monigt
21-06-2007, 19:34
а като мигат - светлината от крушките силна ли е или слаба , в смисъл да не е укъсил някой кабел/ да има 'отечка'/.
и при двата мигача ли го прави...
пробваи да свалиш крушките и ги слагаи една по една - ЕФЕКТ...

TRENDi
21-06-2007, 21:28
Аз също си мисля, за бутона за аварийните. При мен сред употребата му ми изчезват нормалните мигачи. Оправям го с размърдване на въпросното , което явно не само при мен се оказва, БЪГАВО копче... (великото :notworthy: WD40 тоя път при мен се изложи) :D

pr_00f
22-06-2007, 09:13
Trendi аз 2 пъти го чистих , като втория път се улях направо, като го напълня с вд после 10 минути - ръчкане вкл/изкл и се оправи вече 2 години няма проблеми. Предполагам го сваляш копчето преди да го чистиш, иначе да пръскаш както си е монтирано - няма смисъл.

volkan
22-06-2007, 09:26
Всички мигачи аварийни си светят нормално. Като подам мигача или пусна аварийните цъкането на релето спира и си работи нормално! Вземах въпросния спрей и се чудя от къде да почна да пръскам? Както казахте мога да изчистя като за начало бутона за аварийните, след това може и на мигачите да пръсна. Ако някой има идея още какво може да се направи нека каже. Вчера я вкарах на компютъра и не даде никакви грешки освен за комутатора и като го смених разбрах наистина какво е да караш Алфа!!! :D Досега съм я карал на 4 свещи и се чудех защо колата ми не върви?

Dexer
25-06-2007, 12:01
от опита до сега най-често има проблеми с бутона за аварийните или с лоста за мигачите, там също може да създават ядове

TRENDi
25-06-2007, 18:40
До сега се занимавах с аварийния бутон. ...ми няма оправия - бъгав си е. Разглобих го до пружинка и оливане... Само изхабих от ценната течност (WD 40). Значи като запаля аварийни - цъкат си. Натискам го да спрат и:
Вариант 1 - капачето на бутона (това дето го натискам), застава леко наклонено наляво - нормални мигачи - няма;
Вариант 2 - капачето застава леко наклонено надясно - мигачите си работят.

Направи ми впечатление, че когато застане във вариант 1 и ръчно го побутна във вариант 2 - при местенето се разцъква релето (това, ако ще е от полза на колегата пуснал темата).
Оглеждах го - ми не видях да има видимо нещо износено или счупено по бутона. Явно, че при мен си е токова самото копче - скапано.