View Full Version : разхода на горивото.....13.5л/100км. УЖАС!!!
Boxer_Power
21-06-2007, 18:39
Здравейте колеги,реших да си засичам разхода на колицата тея дни,напълних резервоара до горе и карах 100км и долях пак до горе,като видях какво показва колонката направо ми стана лошо :shock: на 13.5 изключи пистолета и бензинджията ги направи на 15.това възможнао ли е да гори толкова не е ли доста?ако има някакъв начин да се смали разхода моля споделете ми.
Благодаря предварително!!!
"Напълних до горе" е много относително понятие! Може и да не си го напълнил догоре първия път а само втория и тая разлика може да бъде 2-3 литра и да те вбеси! Но дори и да си натискал газта и да си чакал много по светофари пак е голям разход! Помисли първо как си я карал през тези 100км. и тогава предприемай по-радикални мерки по колата! :roll:
Boxer_Power
21-06-2007, 21:13
ами понастъпвал съм я ама не чак толкова,за да ми дае такъв разход.един два пъти да съм я изрязвал до до 6500 иначе си карам с окло 2500 3000 0борота. :?
cvetelin
21-06-2007, 21:22
и мойта гори толкоз :lol:
ма аз имам да сменям сумати неща другата седмица (ламбда, съединител , термостат ....)общо взето ....всичко :)
да не те плаша ... ама си мисля, че като сменя всичко това в понеделник или вторник .. ша ми са оправи разхода :)
на омв гарата служителите вече ме поздравяват на бензиностанцията и като ме видят по улицата :roll:
Boxer_Power
21-06-2007, 22:11
ами то и ас като я взех сам сменил само масло и филтри,и свещите а и радиатора щтото беше спукан,ама другите работи още не съм ги гледал,ти колко щте олекнеш за ланда и съединител?защото ако се окаще че триабжа да върша същата процедура да съм подготвен :D
cvetelin
21-06-2007, 22:36
ами то и ас като я взех сам сменил само масло и филтри,и свещите а и радиатора щтото беше спукан,ама другите работи още не съм ги гледал,ти колко щте олекнеш за ланда и съединител?защото ако се окаще че триабжа да върша същата процедура да съм подготвен :D
ми не знам точно. в понеделник ша видя кое колко пари е ...
за съединителя май 200 лева или нещо такова беше ...
нека колегите които са сменяли да кажат точните цени ...
Sergey_gigov
22-06-2007, 09:50
ей сега ще кажа нещо весело - може и да не ми повярвате ма си е така - мойта гори 9 /100 градско :P
термостата= 45 лв
съединител =250 лв
ламбда сонда още не съм сменял
Ела ми ти в София и покарай малко, пък ми се хвали после с 9/100 :twisted: Я питай Pinky какъв разход му дава.
А иначе през лятото като всички са отпуска и пътищата са пусти и аз съм я докарвал до 9.3/100 засичано в продлжение на месеци.
Към колегата New_Alfa_Maniak, засичане на 100 км не върши работа, наскоро пак го писах. Зареди пълен резервоар, ти си пълни и то така че да виждаш бензина, карай докато ти светне лампата и тогава зареждай, пак по същия начин. Просто 100 км е прекаленно късо разстояние за да направиш точно засичане. Другото което трябва да знаете че боксера си иска малко по високо обороти, така че като караш на 2500 си го тормозиш и гори същото като на 3000-3300(хаха). Ако ще засичаш нормален разход - карай го максимум до 3700 примерно поне 300-400км , вярно че е мъка но ще имаш накрая представа колко ти гори колата. Аз лично моята винаги я зареждам по схемата пълно/пълно и не че ме бърка разхода, ами просто това си ми е една безплатна диагностика - знам как карам , как се държи колата и видя ли висок разход - бегом на диагностика.
......... служителите вече ме поздравяват на бензиностанцията и като ме видят по улицата :roll:
И мен ме познават - сега малко смениха един двама , ама с единия се засичам веднъж в едно заведение и оня ми вика "Здрасти!" - абе гледам познат ми е ама не се сещам от къде - накрая го питах и той каза , че ме познава от бензиностанцията :wink: :D :D :D
Бе то за познаването по бензиностанциите ясна работата :roll: :roll: :roll:
Ама я да питам, че вече n-ти път чета как пълните докато видите бензина......та как става това, нали си има едно зелена тапа, над нея ли трябва да стигне. Това не е ли малко екстремно пък и опасно... :dunno:
RaggaJungle
22-06-2007, 11:09
Здравейте колеги,реших да си засичам разхода на колицата тея дни,напълних резервоара до горе и карах 100км и долях пак до горе,като видях какво показва колонката направо ми стана лошо :shock: на 13.5 изключи пистолета и бензинджията ги направи на 15.това възможнао ли е да гори толкова не е ли доста?ако има някакъв начин да се смали разхода моля споделете ми.
няма се плашиш и на мен ми гори около 13-14 в града ама като карам на стъпка, иначе около 10. И аз все си мисля че катализатора ми трябва да бъде отстранен ама по принцип ми казват хората че boxer-ите си горят :D :D :D :D :!: :evil:
Моята напоследък много гори, но ми казаха на диагностиката, че свещите са заминали, чудя се може ли заради скапани свещи да гори повече ?
cvetelin
22-06-2007, 12:21
Бе то за познаването по бензиностанциите ясна работата :roll: :roll: :roll:
Ама я да питам, че вече n-ти път чета как пълните докато видите бензина......та как става това, нали си има едно зелена тапа, над нея ли трябва да стигне. Това не е ли малко екстремно пък и опасно... :dunno:
аз я пълня го горе (докато преелее)
не знам дали е опастно. Но интересното е, че никога не е събирала 51 литра както казват някои от форума, че толкова била баката на боксера. Винги влизат 47-48 литра макс! не знам защо така се получава :)
Aми аз съм със 155 и при мен няма такава зелена тапа.
Цветелине, според теб възможно ли е да си изпразниш резервоара до последно че като го пълниш да събере 51 л?
Друг въпрост е че колеги не един път са споделяли че отиват на бензиностация , знаят че имат 5-6 литра останали и там им сипват 53 литра приметно при резервоар 51. Супер фън а ?
Другото което е казвано многократно - не карайте с малко бензин в резервоара. Да няма после теми в раздел купува - Търся си бензинова помпа.
Извинявай колега, но защо като се кара с малко гориво в резервоара горивната помпа заминава ? И какво значи малко гориво, когато лампата светне за малко ли се брои ?
Извинявай колега, но защо като се кара с малко гориво в резервоара горивната помпа заминава ? И какво значи малко гориво, когато лампата светне за малко ли се брои ?
Защото бензиновата помпа и уплътнения и там подобни остават отгоре сухи и правят мизерии и се получава изгоряла помпа :roll:
А определено като светне лампата си е малко - мисля че около 7 литра, но не съм много сигурен, някой по знащ да сподели :!:
charmario
22-06-2007, 17:47
мисля че около 7 литра, :!:
Толкоз е. А за 13.5 л. - ще черпя като ги постигна. :lol: 15-ката си е нормална за мойта. Ще се ходи скоро на работа с метрото и т'ва си е :D Няма пари сега за ламбди да му се не знае...
Sergey_gigov
23-06-2007, 14:10
[quote="pr_00f"]Ела ми ти в София и покарай малко, пък ми се хвали после с 9/100 :twisted: Я питай Pinky какъв разход му дава.
А иначе през лятото като всички са отпуска и пътищата са пусти и аз съм я докарвал до 9.3/100 засичано в продлжение на месеци.
Прав си бате - сливен си е направо село в сравнение със софия - няма такова голямо движение , но и понеже е доста горещо - колицата харчи по налко , а и мене ме мързи да карами я държа на не повече от 2500-3000 об/мин
Boxer_Power
23-06-2007, 14:58
ами ако махна катализатора дали ще свали някой литар от разхода :? и свещите също са ми кофти май защтото ги взех за временно ползване 9лв комплект бошки,тряба май и тях да сменя?
Crusader
23-06-2007, 16:51
Не от катализатора, от ДВГ-то е , просто ако искаш нисък разход, не ти трябва Алфа :!:
Boxer_Power
23-06-2007, 20:07
абе не чак нисък разход,поне да я докарам в параметрите които ги дават по книжка,голу горе към 9,5-10л/100км :(
абе не чак нисък разход,поне да я докарам в параметрите които ги дават по книжка,голу горе към 9,5-10л/100км :(
Тези замервания за да се даде показател разход се правят съгласно една директива - няма нищо общо с каране в София :wink: :D
Тва няма как да стане с тази кола :idea: :idea: под 11 много трудно ще я свалиш :idea: смени свещите и махни катализатора и определено ще има разлика :wink: пробвай и да смениш бензиностанцията и оттам може да има ефект.Аз мойта старата като я купих я карах само с 95 от Лукойл но в София под 14 неможах да я сваля,смених бензиностанцията с Еко Елда и веднага свали разхода на 12 :idea: :idea:
ALFA155Ts
24-06-2007, 20:34
7,6 Газ извън градско с газов инж съм под този разход не може да падне тва е каране с 70 - 80 пътя за созопол 4 платна на равно и сам пускал по инерция много пъти и без никакви резки движения тва е наи малкия разход които може да даде поне моя кенеф 1,4 туин спарк
Защото бензиновата помпа и уплътнения и там подобни остават отгоре сухи и правят мизерии и се получава изгоряла помпа :roll:
А определено като светне лампата си е малко - мисля че около 7 литра, но не съм много сигурен, някой по знащ да сподели :!:
Другата причина която съм чувал и си звучи напълно логично - помпата се охлажда от бензина. Все пак тя работи постоянно и е нормално да загрява.
много лесно можеш да си свалиш разхода.. , смени вида на горивото , препоръчвам ти едно дето е даже под левче литъра
потвърждавам и аз това което Мъри е написал за ЕкоЕлда... след преминаване на него разхода пада надолу с 1-1.5л. незнам защо, но е така. Може наистина да е гръцки бензина.
а мойта след като сипвам само на Еко Елда, само на една конкретна Еко Елда, и почти 100% само на 3та колонка, и само 100 октанов.....
и съм сменил свещи дебитомер ламбда съединител бутала сегменти последния да затвори вратата - вижте ми списъка;)
та ефекта е
14/100 :))0
и 11.6 до 12 на дълъг път :)))
оти толкоз много моята в града с ръчка над 12 не минава , обикновенно е към 11, извън града е 7.5-8. Проблем в инжекциона ли имам ? :?: :P
оти толкоз много моята в града с ръчка над 12 не минава , обикновенно е към 11, извън града е 7.5-8. Проблем в инжекциона ли имам ? :?: :P
виж за запушена дюза ?:) :lol: :lol: :lol:
;) може и да си прав нещо не върви като хората колата забива предницата, а и ламбдата ми е за смяна
ама с тоя разход не ща да пипам :P
Всичко си е до стил на каране :idea: аз мойта с доста ръчкане в градо ми дава 11-13,а извънградско вече написах 8-9 :wink:
Ако те ужасява разхода има 3 варианта:
1. Продаваш алфата и си вземаш тойота от онези малките дето харчели 4/100 градско.
2. Прибираш я някъде в гараж и - градски транспорт.
3. Спираш да засичаш :D
Моята по едно време харчеше 20.7/100 градско и ме дразнеше не толкова парите които давах за бензин, колкото по-честото зареждане :). След като оправих термостата и падна на нормалното 12-14 градско с клима.
nikola_n
28-06-2007, 14:57
харчеше 20.7/100 градско и ме дразнеше не толкова парите които давах за бензин, колкото по-честото зареждане :).
:shock: :shock: :shock: да не сгрешил при засичането? С толкова бензин може да караш танк :lol:
харчеше 20.7/100 градско и ме дразнеше не толкова парите които давах за бензин, колкото по-честото зареждане :).
:shock: :shock: :shock: да не сгрешил при засичането? С толкова бензин може да караш танк :lol:
Не :) не съм засичал веднъж. Поне няколко пъти ми харчи около 20 :)
Mоята 145 1.6 боксер над 10на сто градско не качва на газ ,а на бензин сам стигал 11 това за София .Изван градско сам падал на газ някаде 8.5 не по малко а на бензин 7.това са ми доло горе средните ражоди.
ЗА газта сам си намалил малко дебита и на набиране малко е тромава ако искам да ми варви като на бензин че и малко по барзо набира на газ отколкото на бенз-[това заради бензиновия инйекцион -малко е тромав],мигори 12 и нагоре градско,а изван града 10 ,но с повечко юркане.
ако е читава колата е нормално разхода да е по-малък от тези колеги на които им харчи по14-15. незнам кво им е збъркано на тези италианки , няма 2 дето да харчат еднакво. аз като разправям че моита харчи 10 без клима( компресия 13 на 4 те цилиндъра-може и тва да е критерии) всички ме плюят, то в пловдив толква, ела в софия. според мен ако колата надвишава доста показанията от тези по книшката( без оборотомера все да е в червено ествено) има някъкъв проблем или по двигател или горивна система. карах волво в софия по задръстванията на жълтите павета, за излизане към пловдив, доста време се забавих 50 мин, докато излезна и бордоивия комп на колата ми показа ,че на мяасто като работи колата харчи 1,5л на час. така че трябва да стоиш 2 чаза в задръстване да ти дигне разхода с 3 л. колко е верно- само оноя от волво си знаят, на аз съм склонен да им вярвам , волвото е 106 конгета, пълна инжекция
Според мен разходът не се дига от ВИСЕНЕТО по задръстванията (на празен ход), а от честото ПОТЕГЛЯНЕ от нула в тях. Тогава нали уж харчели най-много...
пък и като се замисля, може и да има ако не 2 часа, то поне 1 висене на около 100 км - т.е. за 1 седмица ходене до работа.
gh0str1d3r
07-07-2007, 15:04
Ха! Ами аз значи съм в нормите :))) Бях се уплашил, че много харча...
няма се плашиш и на мен ми гори около 13-14 в града ама като карам на стъпка, иначе около 10. И аз все си мисля че катализатора ми трябва да бъде отстранен ама по принцип ми казват хората че boxer-ите си горят :D :D :D :D :!: :evil:
да, така говорят хората, но няма ли някаква информация от производител какъв разход дава, за де не се чудим тука?!
на мен също ми се струват множко 13.5 литра...
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/alfa-romeo/146/
Е това е.
да са живи и здрави руснаците
нека всеки който види това да си направи сметката много ли му харчи колата или не