View Full Version : въпрос
cvetelin
21-06-2007, 22:33
имам един въпрос ..
оня ден реших да извадя щеката на маслото (мотора беше загрял) да видя за какво става въпрос и като я извадих излише пушек от дупката ...
от какво е това и страшно ли е ?
п.с. някъде бях чел тука из форума такава тема, но не мога да я намерия. За това пускам нова
имам един въпрос ..
оня ден реших да извадя щеката на маслото (мотора беше загрял) да видя за какво става въпрос и като я извадих излише пушек от дупката ...
от какво е това и страшно ли е ?
п.с. някъде бях чел тука из форума такава тема, но не мога да я намерия. За това пускам нова
а каква е идеята при загрял мотор да вадиш щеката, какво ще видиш при условие че маслото е раздвижено( сигурно не това е думата) :roll:
духа ли през щеката?
ако да как се променя силата в зависимост от оборотите?
cvetelin
22-06-2007, 12:16
а каква е идеята при загрял мотор да вадиш щеката, какво ще видиш при условие че маслото е раздвижено( сигурно не това е думата) :roll:
идеата е, че преди време бях видял такава тема и реших да погледна и го забелязах това нещо. а маслото естествено го гледам само при студен мотор.
духа ли през щеката?
ако да как се променя силата в зависимост от оборотите?
това не съм го правил и не знам. после като изляза ще го видя с промяната на оборотите какво прави.
venci-aleks
22-06-2007, 12:39
Една от темите я бях пуснал аз, за изхърлена щека от налягането на картерните газове. От тогава минах доста километри и това повече не се е повтаряло. Изглежда не е била изхвърлена а по скоро не съм я бил постовил добре. Иначе доколкото разбрах за боксера е нормално да има слаба пулсация на картерни газове през отвора на щеката.