Log in

View Full Version : Алфа 146 1.9JTD-подгряващи свещи?

alfatras
23-06-2007, 13:03
Здравейте колеги,отскоро се качих на 146ца,1.9JTD.99г кимур :D и понеже за 1 път карам кола с такъв мотор имам въпрос към вас-Принципно колата (да не чуе дявола)засега е много добра,но понякога когато паля(да отбележа тук,че засега пали винаги без проблеми)ми премигва лампичката на подгряващите свещи няколко пъти,което ме кара да мисля,че някоя свещ е гушнала букетчето?!Молбата ми е ако някой има представа дали съм прав или колегите със този мотор да споделят,ще им бъда много благодарен.Преди карах 145ца 1.9тд,ланча тема 2.5тд-но нямат нищо общо с този дизел затова ще ми е интересно да разбера нещо повече за този мотор!
Благодаря предварително колеги.

1115
23-06-2007, 14:07
Ами да, но е интересно защо е понякога. Може би се губи контакт с някоя от свещите.

trustworthy
23-06-2007, 14:31
Докато не дойде зимата, няма за какво да се кахъриш. Сега ти сети лампата не защото реално свещите подгряват, а защото просто дават грешка при теста на компютъра рпеди запалване

alfatras
23-06-2007, 16:39
Благодаря много колеги-това исках да чуя:)-тогава до зимата :wink:

trustworthy
23-06-2007, 16:44
Ако трябва да сме честни, само в много големи студове зимата би трябвало да срещнеш проблеми с паленето и това пак не означава, че няма да запали колата въобще.
Все пак е добре да се сменят свещите, но реално преди да паднат сериозно температурите те не се включват.

alfatras
23-06-2007, 17:07
На края на есента ще ги сменя-като ги гледам не е трудно да се достигнат с подходящ инструмент-така,че няма никакви проблеми ако са те :wink:

trustworthy
23-06-2007, 17:48
бая на неудобно място са напъхани ;) Внимавай само като ги вадиш, да не скъсаш някоя, че ще страдаш! Гледай добре да е изстинал двигателят като правиш процедурата. :idea:

alfatras
23-06-2007, 22:03
бая на неудобно място са напъхани ;) Внимавай само като ги вадиш, да не скъсаш някоя, че ще страдаш! Гледай добре да е изстинал двигателят като правиш процедурата. :idea:
Благодаря за съветите колега.Я сподели тайни покрай този двигател (автомобил)с какво може да ме изненада къде куца-еи такива общи работи?

trustworthy
24-06-2007, 10:55
Ами като цяло доста надежден. Потърси най-добре посаното за него из форума. Доста колеги карат и само сменят консумативи. Въпрос на късмет до голяма степен

miromitev
24-06-2007, 11:48
Я сподели тайни покрай този двигател (автомобил)
Тайната все още не е открита....все още търсят отговор на въпроса как един талянски дизел може да е толкова добър?
А сериозно , ако имаш късмет(т.е...диагносатика преди покупката от некой кадърник), пази си ходовата част, имам предвид , че не караш немска каруца от типа Орел и онази народната кола, ще имаш щастието да сменяш само консумативи и да се кафиш на печицата си!

trustworthy
24-06-2007, 11:59
...ако имаш късмет(т.е...диагносатика преди покупката от некой кадърник)...

Късметът има много малко общо с добрата диагностика. Има и конкретни примери с ЖТД за това. Вярна е също и обратната теза - аз моята кола така и не я закачих на диагностика като я купувах, защото нямаха букса в сервиза :) Видяхме геометрията само и дадох парите.

miromitev
24-06-2007, 15:07

Късметът има много малко общо с добрата диагностика. Има и конкретни примери с ЖТД за това. Вярна е също и обратната теза - аз моята кола така и не я закачих на диагностика като я купувах, защото нямаха букса в сервиза :) Видяхме геометрията само и дадох парите.
И аз дадох парите после се диагностирах ме...., но знаех горе долу къде да погледна и какво да видя.Иначе ако има начин да гледа преди да дава пари!

alfatras
25-06-2007, 00:55

И аз дадох парите после се диагностирах ме...., но знаех горе долу къде да погледна и какво да видя.Иначе ако има начин да гледа преди да дава пари!
Никъде несъм я водил-огледах я,покарах я-казах си това е моята кола и я купих :D Засега мърка като послушно коте и ходовата част е перфектна-вчера я вкарах на канал и какк се изненадах не е истина :shock: аспуховите гърнета с стикерите(ако искайте ми вярвайте)а над тях-мокет :lol: -майстора където я карах да я прегледа отдолу само каза-това твоето е обида за колата,че искаш да я гледаш отдолу-та тя е нова!Само средното копче-за степените където е-под 0 има един вентилатор-неможе да се щракне на него-що така незнам?!
:D То вентилатора било само обозначение-добре,че ми каза колегата Костаки,че можех да счупя врътката хахаха-изложих се кат кифла :D

alfatras
11-11-2007, 16:53
Колеги дайте номерата на ключовете(камъните)с който се сменят подгряващите свещи на JTD мотора-гледам май-8ца за кабелчето и 10ка за свеща?Ще бъда много благодарен ако някой ми каже за да си направя ключа за удължението и да си набавя камъните,че съм с 2 изгорели хахаха!

pininfarina
11-11-2007, 19:38
Задължително си приготви и магнитна пръчка колега, най вероятно ще ти потрябва, много е терсене мястото. И аз имах две изгорели, но ги смених вече. Успех със смяната.

alfatras
13-11-2007, 23:17
Имам магнита,направих и удължение за камъка,мястото е ясно :D само номерата на камъните незнам-8-10ли са?

VLaDky88
28-10-2012, 19:22
Камък там неможе да влезе трябва лула. Номер 10 е и задължително приготви пинсети или магнит, че с ръка неможеш да ги стигнеш. Успех!

Jivko7777
28-10-2012, 20:06
абе момкооо човека сигурно я е продал и забравил тая кола от преди 5 + години ти за свещите му говориш

trustworthy
28-10-2012, 21:25
абе момкооо човека сигурно я е продал и забравил тая кола от преди 5 + години ти за свещите му говориш

Доколко знам, не я е продал, ама последно като я видях колата, не светеше лапма за изгоряла свещ, та явно ги е сменил :)

Jivko7777
28-10-2012, 21:33
Доколко знам, не я е продал, ама последно като я видях колата, не светеше лапма за изгоряла свещ, та явно ги е сменил :)

:tooth: образно го казах ама ти и ме разбра де заключвайте я тая тема

DJ
02-11-2012, 10:15
На Наско съпругата си я кара колицата, а той горкия се занимава с разни 155 Ку4-ки ;)

Jivko7777
05-11-2012, 14:28
На Наско съпругата си я кара колицата, а той горкия се занимава с разни 155 Ку4-ки ;)

мъка му е на него :) :) :)