View Full Version : alfa 146 1.6 bokser
BIzZkIt4o
23-06-2007, 18:40
Здравейте, купих си алфа 146 1.6 боксер 96година и искам да попитам добър ли е този мотор сравнение с ТС мотора.... мерси предварително.
Boxer_Power
23-06-2007, 20:17
колега честито за добрия избор :clapping: ас карам 145 1.6 боксер и мога да ти кайа че много ма кефи ако ги сравниш с 1.4 тс които и двата са по 103 коня боксера за мене поне е по добър. :P и поддръжката му е малко по евтина май? абе друго си е да чуеш гласа на един боксер :twisted: пожелавам ти много безаварийни километри :D
Честито,колега!!! Усещането да караш тоя пъргав боксер е страхотно! Не,че туинспарка върви лошо :lol: . Просто е различно. Обслужвай си красавицата както си трябва и карай със здраве!!! Пък след 1000-2000 км. се качи на некой голф и вече нема да се колебаеш каква марка да си купиш :lol: :lol: :lol:
честито и безаварийно, дет се вика, ако е читава колата не се очакват проблеми, освен обичайните първоначални профилактики, важни за боксера са маслото и свещите да са ти хубави. сменяш си ремъци, ролки и ако ти щрака вариатора и него, щото после пак всичко трябва да се сваля. нещо ако не ти е ясно питаи не се срамувай. аиде още едно боксерче с сектата :D
BIzZkIt4o
24-06-2007, 11:01
Ми колата е на 70000 км не можах да повярвам но е истина след 2 дена ще хода да си я регистрирам в кат и ако може да ми кажете какви части да смена, марки,цени, и какво масло да сипа..... ако може по подробно да ми обясните щото до сега карах фиат регата 1.9 дизел
ако ти щрака вариатора и него, щото после пак всичко трябва да се сваля :D
Къв вариатор,кви 5лв,за боксер става дума :roll: !
ако ти щрака вариатора и него, щото после пак всичко трябва да се сваля :D
Къв вариатор,кви 5лв,за боксер става дума :roll: !
офффф :D
RaggaJungle
24-06-2007, 15:58
Здравейте, купих си алфа 146 1.6 боксер 96година и искам да попитам добър ли е този мотор сравнение с ТС мотора.... мерси предварително.
честита Alfa колега мисля че ще си много доволен и ще я оцениш, и много да се радваш на звука на Боксера :D :D :D :D :D
айде и много безаварийни :!: :wink:
BIzZkIt4o
24-06-2007, 17:05
Мерси за пожеланията но никои не ми отговаря за частите и т.н. ако някои е по запознат нека ми отговори ......
RaggaJungle
24-06-2007, 17:52
Мерси за пожеланията но никои не ми отговаря за частите и т.н. ако някои е по запознат нека ми отговори ......
виж темата:
Ремонти и подобрения по Алфа 145/6 - с цени :wink:
JORDANGT
25-06-2007, 23:09
Не го плашете човека с тая тема.Иначе и двата двигателя са добри,но поне за мен BOXER е по лесен и евтин за подръжка.Но и е малко по-шумен,ама то това му е кефа :wink:
ПС:Насе77 някакво мнение от тебе няма ли :?: Ти толкова боксери си карал и ги разбираш :roll:
ремъци и ролки , маркучи от евро 07, накладки NK от моторексперт- фулда българия, термостат " бер" от динекспрес, масло 20к от магазина на ъгъла на мария луиза и източен, съединител " валео" къдет намериш, диагностика и свещи при джими в елегант сервиз, бившето СБА на карловско шосе. кво ти трябва още? :D
BIzZkIt4o
30-06-2007, 21:52
Цените ако знаеш си супер!!! :-)))
Цените ако знаеш си супер!!! :-)))
ti si ot sofiq az ti pisa za plovdiv :D e pone ima i evro 07 v sofiq, za drugo kolegite da pomagat. a si ima i kluben serwiz, 6to ne ides tam сори за латинеца, не се усетих
Цените ако знаеш си супер!!! :-))) :roll: Питай кои цени те интересуват,за да не пиша много :!:
Nasko_77
02-07-2007, 04:44
колега честито за добрия избор :clapping: ас карам 145 1.6 боксер и мога да ти кайа че много ма кефи ако ги сравниш с 1.4 тс които и двата са по 103 коня боксера за мене поне е по добър. :P и поддръжката му е малко по евтина май? абе друго си е да чуеш гласа на един боксер :twisted: пожелавам ти много безаварийни километри :DАма за тебе :lol: :!:
Nasko_77
02-07-2007, 04:46
Не го плашете човека с тая тема.Иначе и двата двигателя са добри,но поне за мен BOXER е по лесен и евтин за подръжка.Но и е малко по-шумен,ама то това му е кефа :wink:
ПС:Насе77 някакво мнение от тебе няма ли :?: Ти толкова боксери си карал и ги разбираш :roll: Какво мнение. Нали знаеш, че тея две пишки вече съм ги мерил :wink: Всеки си има различни "харесвания" :wink: Нормално. И както винаги, вие харесвачите на Боксери.... първи започвате добрата стара тема кой е по-по-НАЙ :D
JORDANGT
02-07-2007, 23:02
ПС:Насе77 някакво мнение от тебе няма ли :?: Ти толкова боксери си карал и ги разбираш :roll: Какво мнение. Нали знаеш, че тея две пишки вече съм ги мерил :wink: Всеки си има различни "харесвания" :wink: Нормално. И както винаги, вие харесвачите на Боксери.... първи започвате добрата стара тема кой е по-по-НАЙ :D
За да мериш две пишки трябва да ги пипнеш и двете.Не само око да види,но и ръка да пипне.И нищо не съм започвал,просто се чудя как ти който никога не си имал пишка можеш да даваш мнения :roll:
:lol: Явно много е пипал и опита е налице :wink:
BIzZkIt4o
03-07-2007, 09:27
Здравейте, вчера цял ден се занимавах в кат за регистрация и т.н. обаче ми се струва че ми държи висока температура моля кажете това нормално ли е ......
Алфра ромео 146 1.6 боксер
BIzZkIt4o
03-07-2007, 09:30
Сорка за снимката но незнам защо така излезе ........ мейду 100 105 градуса мисля че е
Преди да се стегаш трябва да се сравни реалната температура с това кое показва уреда на таблото,защото в много случаи има разлика от около 4-5 градуса.След това се търсят други причини които могат да са доста,ако нямаш къде да го направиш ми званни.Успех :!:
BIzZkIt4o
03-07-2007, 22:29
Добре благодаря и друго искам да питам мотора се клати на место като работи колата и то доста се клати тва мисля че не е нормално
Добре благодаря и друго искам да питам мотора се клати на место като работи колата и то доста се клати тва мисля че не е нормално :wink: Да ти кажа честно така няма как да се прецени,незнам какъв ти е критерия за клатене,трябва да се види. :wink:
Моля да ме извините, че се намесвам неподготвен в темата ,но моята кола е същата като обсъжданата и се държи по същия начин. В града стрелката за температурата ми стои залепена за чартичката м/у 80 и 120 (предполагам ,че там са 100 градуса). Извън града при скораст до 100 км/ч стои на милиметър два под нея , а при скорост над 120 и пуснат климатик пак се залепя за въпросното разделение. Но като прочетох една две теми тук по въпроса видях, че е нормално за повечето боксерши да държат такава температура. Ако не съм прав ми кажета да и обърна по- голямо внимание на колицата.
:)
BIzZkIt4o
04-07-2007, 19:42
Мерси много за отговорите до сега но имам още :) Та смених ремаците,ролките,маслко,свещите и други работи. Значи центровката на колата не беше с оригиналните си белези,а беше на некви други правени от другия собственик на колата в италия...... направихме центровката на оригиналните защото си мисля че така е по добре но колата сега с тая центровка върви по-малко и си мисля да не би да е от центровкатая защото друго обяснение нямам. Някои ако знае нещо по въпроса да каже.... :)
Boxer_Power
04-07-2007, 20:48
значи за температурата имах същия проблем даже имам пусната тема по въпроса,че така де при мене ми течеше водата и не знаех от каде е?и работеше на 100 105 градуса,теча се оказа от радиатора и го смених със здрав втора употреба ама за 100лв :D а високите градуси се оказаха от това че не ми работеше датчикът за включване на перките не го знам точно как се казва,и него като смених струва 27лв. колата ми работи на 87-90 градуса в града а на магистралата с над 120 пада на 60-70градуса.
Кои белези ползваш за зацепване? На Ролките или тези на разпределитерните валове? Те по принцип трябва да съвпадат но ако са сменяли нещо по главите може и да има разминаване и затова да са направили нави белези.
Nasko_77
05-07-2007, 16:18
За да мериш две пишки трябва да ги пипнеш и двете.Не само око да види,но и ръка да пипне.И нищо не съм започвал,просто се чудя как ти който никога не си имал пишка можеш да даваш мнения :roll:Абе Брато. Ти какво се заяждаш пак с мен. Я ме остави на мира и недей да определяш кой да дава мнения и кой не. Като си харесваш Боксерите, харесвай си ги. Какво ми ги рекламираш постоянно. Ти що не си взе пак Боксер. Не ги оплювам. Просто НА МЕН ТС ми харесва повече :!: Ставаш досаден вече. Или нещо още те боли от резултата... "По-добрия боксер" 103HP VS 103HP TWIN SPARK. Какво само ме чоплиш не мога да разбера :roll:
то боксерите всичките се клатат, студени повече, като загреят по-малко :wink: може някои тампон да ти е мек или скъсан и да няма проблеми по двигателя. ама тва с зацепването- незнам няма логика да ти върви по малко ако е зацепен правилно, даже напротив. нещо са ти го объркали да знаеш. що не ходиш в клибния сервиз или там ако бобо се занимава с такива работи.
Моля да ме извините, че се намесвам неподготвен в темата ,но моята кола е същата като обсъжданата и се държи по същия начин. В града стрелката за температурата ми стои залепена за чартичката м/у 80 и 120 (предполагам ,че там са 100 градуса). Извън града при скораст до 100 км/ч стои на милиметър два под нея , а при скорост над 120 и пуснат климатик пак се залепя за въпросното разделение. Но като прочетох една две теми тук по въпроса видях, че е нормално за повечето боксерши да държат такава температура. Ако не съм прав ми кажета да и обърна по- голямо внимание на колицата.
:)
Нормална е за града но не и за извън него :idea: :idea: извънградско трябва да е около 80-90 максимум :idea: Проверете си водните помпи :wink:
JORDANGT
06-07-2007, 21:05
[quote=JORDANGT]Не го плашете човека с тая тема.Иначе и двата двигателя са добри,но поне за мен BOXER е по лесен и евтин за подръжка.Но и е малко по-шумен,ама то това му е кефа :wink:
За да мериш две пишки трябва да ги пипнеш и двете.Не само око да види,но и ръка да пипне.И нищо не съм започвал,просто се чудя как ти който никога не си имал пишка можеш да даваш мнения :roll:Абе Брато. Ти какво се заяждаш пак с мен. Я ме остави на мира и недей да определяш кой да дава мнения и кой не. Като си харесваш Боксерите, харесвай си ги. Какво ми ги рекламираш постоянно. Ти що не си взе пак Боксер. Не ги оплювам. Просто НА МЕН ТС ми харесва повече :!: Ставаш досаден вече. Или нещо още те боли от резултата... "По-добрия боксер" 103HP VS 103HP TWIN SPARK. Какво само ме чоплиш не мога да разбера :roll:[/quote:2h6uehcy]
Ти не даваш мнения а само нещо от сорта на:а-а,ъ-ъ,супер,яко малеее и др.И не знам за какъв резултат ми говориш.Що не се нави на гонка с 33-ка 1.3 а?Ако си имал BOXER да говориш,ама като си направил два ластика и край всичко е решено.
А всичко започна от това дали ни харесва звукът на мотора и тогава ти се изказа неподготвен :!:
Cardinala
11-07-2007, 00:16
При мен колата като я взех не вдигаше повече от 40-50С през зимата,а лятото загряваше до 100-110.Проблема ми беше в термостата, стоеше постоянно отворен като го разколачих. Смених го с нов 34лв и сега нямам никви проблеми. Той отваря на 82С, а перката се включва на 86-87 градуса.
BIzZkIt4o
11-07-2007, 22:30
Какъв разход ти дава на мене ми дава 12 градско при ръчкане...... нормално ли е това или да сменям некои чарколяк :)
venata_vr
31-08-2009, 00:15
Здравейте на всички фенове карам алфа ромео 146 1.6 боксер един мои много добар приател ми я вкара от Италия на 57 000 километра е жена я е карала колата за сега сам много доволен от нея а да питам ас не сам сменял свещите да ги погледна ли че от един месец и половина насам я карам и това ми е парвата кола
Колега,не знам как си изкопал тая тема,която си е определено за коша,но те поздравявам.Каквото и да ти говорят за колицата ти,тя е едно добро решение.Тоя мотор е силен,има много добра електроника и се държи много прилично.Ако прочетеш темата,там има много суперлативи за ТС и те са верни,ТС е много по-силен и по-икономичен мотор,но като РОДИ не става за нищо.Ти си избираш.Сигурност и кеф или мощност и постоянен страх.Прогреса си има цена!:Suicide: