View Full Version : Какво означава TI???
TiGoNiSh
24-06-2007, 21:52
И каква е разликата между да кажем 146 ТS и 146 TS TI.
Какво реално означава,за какво служи и в какво се изразява ролята му-мощност,управление и т.н.
Мерси предварително!
trustworthy
24-06-2007, 21:59
Ti и QV при 146/5 конкретно са съответно наименованията на модификациите с двулитрови мотори 2.0 ТС (топ-модификациите) - Ti за 146 и QV за 145
TiGoNiSh
24-06-2007, 22:05
И в какво се изразяват тези модификации?146 TS 2.0 и 146 TS TI?Какви са тези модификации?Коне,киловати,въртящ момент?Един приятел мисли да си взима такава алфа и се чуди каква да вземе и каква е разликата.Наистина е важно.
trustworthy
24-06-2007, 22:27
Ами това са 2.0ТС двигатели с 150 коня (до 98-ма) и 155 коня от '99. Окачването е лееко по-различно от на останалите, спирачките са по-големи...бе топ-версията на модела...ако изключим ЖТд-то де :lol:
Таман се канех да пусна нова тема- много ми е интересно има ли модели JTD с изпълнение като на QV- окачване, спирачки и т.н.?
TiGoNiSh
24-06-2007, 22:59
Добре де това означава че само модел от 99 година е с такива модификации?И има ли начин да се разбера дали предлаганата кола е наистина този модел?Защото някой предложи такава от 96 с TI модификации?Какав е начина да се разбере дали съответния автомобил е TI модификацията?И ако някой продава нека сподели :)
Добре де това означава че само модел от 99 година е с такива модификации?И има ли начин да се разбера дали предлаганата кола е наистина този модел?Защото някой предложи такава от 96 с TI модификации?Какав е начина да се разбере дали съответния автомобил е TI модификацията?И ако някой продава нека сподели :)
Можеш да я провериш по ВИН-номера. Програмата я има на сайта. :D
TiGoNiSh
24-06-2007, 23:13
Можеш да я провериш по ВИН-номера. Програмата я има на сайта. :D
Човече нито знам какво е ВИН номер нито каде я има тази програма,нито каде се гледа по колата и т.н.Плс обясни като за начинаещ :)
trustworthy
24-06-2007, 23:13
Таман се канех да пусна нова тема- много ми е интересно има ли модели JTD с изпълнение като на QV- окачване, спирачки и т.н.?
няма оригинално, макар че аз на мойта слагах кормилен накрайник за Ti/QV, че този, който излезе по каталог за мойта хлопаше. Тогава се позаинтересувах дали няма и други сходства с 2.0ТС (освен вървежа, де :lol: ) ама май няма
Не четеш вниматено :!: Тi се произвежда от 1995, ако не се лъжа ..или 146 бяха от 1996 май :roll: . Тогава е с 150 коня двигател. След 98-ма става 155. Прочети www.carsfromitaly.net (http://www.carsfromitaly.net) ;)
А каква е модификацията на модела най-добре става ясно като се провери по VIn номер (номера на рамата). Пишеш vin.alfaromeo-bg.com и в полето написваш номера на рамата по документи.
Земи ползвай малко търсачката :)
AlfaRomeo
24-06-2007, 23:41
Ti си е наи висшия клас за 146 :) всичко си е в повече от другите,и разхода е доста в повече от колкото другите машини на Алфа :) Приятеля ти да я взема,няма да съжалява поне знае какво ще кара :!:
Ti си е наи висшия клас за 146 :) всичко си е в повече от другите,и разхода е доста в повече от колкото другите машини на Алфа :) Приятеля ти да я взема,няма да съжалява поне знае какво ще кара :!:
За разхода си в много голяма грешка от бензините 2.0 е най-икономичния :idea:
е...тука е прав :)
И аз вече съм на тва мнение :twisted: :twisted: преди 2 дни минах с 80 л. 100 октана 930 км.което е около 8.5 ма на магистралата съм карал 160 :twisted: :twisted: с климатик
Морския не е правил секс скоро ;) ЖТД сравнява с Ти Ай :):):):):)
AlfaRomeo
26-06-2007, 19:24
Хубаво така да е,как горят толкова незнам.Само го душат ли какво го правят.
П.с слушаи които искаш,всички са Разбирачи !
шо шо шо шо :wink: :wink: не бе бате казвам че разхода на бензин е добър ма на масло с тоз картер не е на добре :evil:А иначе за Пламен си го знаеме та той седи по цел ден на сериозно течение :twisted: :twisted: ако се събере за повече от една седмица с Петко ептем ше изперколяса и ше почне да мисли за тунинг само и само да набие някой ТС :twisted: :twisted:
Ами това са 2.0ТС двигатели с 150 коня (до 98-ма) и 155 коня от '99. Окачването е лееко по-различно от на останалите, спирачките са по-големи...бе топ-версията на модела...ако изключим ЖТд-то де :lol:
А може ли да споделите с какво се различава окачването от другите 146 модели?
Благодаря ви.
Хубаво така да е,как горят толкова незнам.Само го душат ли какво го правят.
П.с слушаи които искаш,всички са Разбирачи !
Това все пак не е Лада, че разхода да зависи (поне по книга) само от кубатура.
Всички размисли и обяснения по въпроса стигат до там, че за да извадиш сходна скорост/ускорение от 1.4 като от 2.0 трябва да го настъпиш повече от 2.0 => по високия разход на 1.4 при еднакво каране.
trustworthy
02-07-2007, 23:55
шо шо шо шо :wink: :wink: не бе бате казвам че разхода на бензин е добър ма на масло с тоз картер не е на добре :evil:А иначе за Пламен си го знаеме та той седи по цел ден на сериозно течение :twisted: :twisted: ако се събере за повече от една седмица с Петко ептем ше изперколяса и ше почне да мисли за тунинг само и само да набие някой ТС :twisted: :twisted:
Аз и сега ги озорвам ТС-ците, бе :spiteful: Даже имаме участник, купил си 156-ца 1.8ТС, че срамът е голям 8) За секса не бих могъл да говоря в присъствието на, камо ли да го обсъждам С малолетни велосипедисти :Tease:
Иначе сериозно говоря, че накрайникът ми пасна от 2.0ТС модификациите, ама дайте да се придържаме по темата, че админитЙе ще се карат!
Бате кай честно купуваш ли си от ония картонени пакети по бензиностанциите с мечта да има котел у багажнико?
Аз и сега ги озорвам ТС-ците, бе :spiteful: Даже имаме участник, купил си 156-ца 1.8ТС, че срамът е голям 8) За секса не бих могъл да говоря в присъствието на, камо ли да го обсъждам С малолетни велосипедисти :Tease:
Иначе сериозно говоря, че накрайникът ми пасна от 2.0ТС модификациите, ама дайте да се придържаме по темата, че админитЙе ще се карат!
Да са пуснем нещо :roll: :roll:
trustworthy
03-07-2007, 08:31
...Да са пуснем нещо :roll: :roll:
С тоя подпис не става ясно с коя от двете искаш да се пускаме :) Иначе аз за 1.4ТС говорех :oops:
Що скачаш на малолетни бе?
...Да са пуснем нещо :roll: :roll:
С тоя подпис не става ясно с коя от двете искаш да се пускаме :) Иначе аз за 1.4ТС говорех :oops:
Че то за ръчки е бензина аз със катраника само се воза :twisted: