Log in

View Full Version : Какво означава TI???

TiGoNiSh
24-06-2007, 21:52
И каква е разликата между да кажем 146 ТS и 146 TS TI.
Какво реално означава,за какво служи и в какво се изразява ролята му-мощност,управление и т.н.
Мерси предварително!

trustworthy
24-06-2007, 21:59
Ti и QV при 146/5 конкретно са съответно наименованията на модификациите с двулитрови мотори 2.0 ТС (топ-модификациите) - Ti за 146 и QV за 145

TiGoNiSh
24-06-2007, 22:05
И в какво се изразяват тези модификации?146 TS 2.0 и 146 TS TI?Какви са тези модификации?Коне,киловати,въртящ момент?Един приятел мисли да си взима такава алфа и се чуди каква да вземе и каква е разликата.Наистина е важно.

trustworthy
24-06-2007, 22:27
Ами това са 2.0ТС двигатели с 150 коня (до 98-ма) и 155 коня от '99. Окачването е лееко по-различно от на останалите, спирачките са по-големи...бе топ-версията на модела...ако изключим ЖТд-то де :lol:

koolio
24-06-2007, 22:42
Таман се канех да пусна нова тема- много ми е интересно има ли модели JTD с изпълнение като на QV- окачване, спирачки и т.н.?

TiGoNiSh
24-06-2007, 22:59
Добре де това означава че само модел от 99 година е с такива модификации?И има ли начин да се разбера дали предлаганата кола е наистина този модел?Защото някой предложи такава от 96 с TI модификации?Какав е начина да се разбере дали съответния автомобил е TI модификацията?И ако някой продава нека сподели :)

koolio
24-06-2007, 23:11
Добре де това означава че само модел от 99 година е с такива модификации?И има ли начин да се разбера дали предлаганата кола е наистина този модел?Защото някой предложи такава от 96 с TI модификации?Какав е начина да се разбере дали съответния автомобил е TI модификацията?И ако някой продава нека сподели :)
Можеш да я провериш по ВИН-номера. Програмата я има на сайта. :D

TiGoNiSh
24-06-2007, 23:13
Можеш да я провериш по ВИН-номера. Програмата я има на сайта. :D

Човече нито знам какво е ВИН номер нито каде я има тази програма,нито каде се гледа по колата и т.н.Плс обясни като за начинаещ :)

trustworthy
24-06-2007, 23:13
Таман се канех да пусна нова тема- много ми е интересно има ли модели JTD с изпълнение като на QV- окачване, спирачки и т.н.?

няма оригинално, макар че аз на мойта слагах кормилен накрайник за Ti/QV, че този, който излезе по каталог за мойта хлопаше. Тогава се позаинтересувах дали няма и други сходства с 2.0ТС (освен вървежа, де :lol: ) ама май няма

Не четеш вниматено :!: Тi се произвежда от 1995, ако не се лъжа ..или 146 бяха от 1996 май :roll: . Тогава е с 150 коня двигател. След 98-ма става 155. Прочети www.carsfromitaly.net (http://www.carsfromitaly.net) ;)
А каква е модификацията на модела най-добре става ясно като се провери по VIn номер (номера на рамата). Пишеш vin.alfaromeo-bg.com и в полето написваш номера на рамата по документи.

Земи ползвай малко търсачката :)

AlfaRomeo
24-06-2007, 23:41
Ti си е наи висшия клас за 146 :) всичко си е в повече от другите,и разхода е доста в повече от колкото другите машини на Алфа :) Приятеля ти да я взема,няма да съжалява поне знае какво ще кара :!:

Bobo
25-06-2007, 12:49
Ti си е наи висшия клас за 146 :) всичко си е в повече от другите,и разхода е доста в повече от колкото другите машини на Алфа :) Приятеля ти да я взема,няма да съжалява поне знае какво ще кара :!:

За разхода си в много голяма грешка от бензините 2.0 е най-икономичния :idea:

25-06-2007, 18:52

е...тука е прав :)

Mury
26-06-2007, 10:51
И аз вече съм на тва мнение :twisted: :twisted: преди 2 дни минах с 80 л. 100 октана 930 км.което е около 8.5 ма на магистралата съм карал 160 :twisted: :twisted: с климатик

ne0
26-06-2007, 17:14
Морския не е правил секс скоро ;) ЖТД сравнява с Ти Ай :):):):):)

AlfaRomeo
26-06-2007, 19:24

Хубаво така да е,как горят толкова незнам.Само го душат ли какво го правят.

П.с слушаи които искаш,всички са Разбирачи !

Mury
27-06-2007, 12:09

шо шо шо шо :wink: :wink: не бе бате казвам че разхода на бензин е добър ма на масло с тоз картер не е на добре :evil:А иначе за Пламен си го знаеме та той седи по цел ден на сериозно течение :twisted: :twisted: ако се събере за повече от една седмица с Петко ептем ше изперколяса и ше почне да мисли за тунинг само и само да набие някой ТС :twisted: :twisted:

yashko
27-06-2007, 14:35
Ами това са 2.0ТС двигатели с 150 коня (до 98-ма) и 155 коня от '99. Окачването е лееко по-различно от на останалите, спирачките са по-големи...бе топ-версията на модела...ако изключим ЖТд-то де :lol:

А може ли да споделите с какво се различава окачването от другите 146 модели?

Благодаря ви.

morfius
02-07-2007, 21:59
Хубаво така да е,как горят толкова незнам.Само го душат ли какво го правят.

П.с слушаи които искаш,всички са Разбирачи !

Това все пак не е Лада, че разхода да зависи (поне по книга) само от кубатура.
Всички размисли и обяснения по въпроса стигат до там, че за да извадиш сходна скорост/ускорение от 1.4 като от 2.0 трябва да го настъпиш повече от 2.0 => по високия разход на 1.4 при еднакво каране.

trustworthy
02-07-2007, 23:55

шо шо шо шо :wink: :wink: не бе бате казвам че разхода на бензин е добър ма на масло с тоз картер не е на добре :evil:А иначе за Пламен си го знаеме та той седи по цел ден на сериозно течение :twisted: :twisted: ако се събере за повече от една седмица с Петко ептем ше изперколяса и ше почне да мисли за тунинг само и само да набие някой ТС :twisted: :twisted:

Аз и сега ги озорвам ТС-ците, бе :spiteful: Даже имаме участник, купил си 156-ца 1.8ТС, че срамът е голям 8) За секса не бих могъл да говоря в присъствието на, камо ли да го обсъждам С малолетни велосипедисти :Tease:

Иначе сериозно говоря, че накрайникът ми пасна от 2.0ТС модификациите, ама дайте да се придържаме по темата, че админитЙе ще се карат!

ne0
03-07-2007, 01:04
Бате кай честно купуваш ли си от ония картонени пакети по бензиностанциите с мечта да има котел у багажнико?

gigi
03-07-2007, 02:34

Аз и сега ги озорвам ТС-ците, бе :spiteful: Даже имаме участник, купил си 156-ца 1.8ТС, че срамът е голям 8) За секса не бих могъл да говоря в присъствието на, камо ли да го обсъждам С малолетни велосипедисти :Tease:

Иначе сериозно говоря, че накрайникът ми пасна от 2.0ТС модификациите, ама дайте да се придържаме по темата, че админитЙе ще се карат!
Да са пуснем нещо :roll: :roll:

trustworthy
03-07-2007, 08:31
...Да са пуснем нещо :roll: :roll:

С тоя подпис не става ясно с коя от двете искаш да се пускаме :) Иначе аз за 1.4ТС говорех :oops:

ne0
03-07-2007, 11:14
Що скачаш на малолетни бе?

gigi
03-07-2007, 12:27
...Да са пуснем нещо :roll: :roll:

С тоя подпис не става ясно с коя от двете искаш да се пускаме :) Иначе аз за 1.4ТС говорех :oops:
Че то за ръчки е бензина аз със катраника само се воза :twisted: