View Full Version : лайсната на таблото която стои до стъклото!!!!
интересува ме тази лаисна до отворите за обдухване на челното стъкло дали мога да я намеря нова някаде????2 а как се сваля? ще се радвам ако някой колега знае и ми каже а също ако някой може да ми даде идея как да скрия липсващо парче от нея!! тези дни в жегите от използването на климатика и последващото затопляне след спирането му,се отчупи едно парче кам 4 см точно в средата на таблото и падна някаде вътре сега е адски грозно и ме влудява,търся някакво решение и ще съм ви благодарен за някоя свежа идейка!! поздрави на всички отдадени на марката :lol: :oops: :twisted: :wink:
приятел. тоя проблем го имат почти всички тук със 155-ци. Доколкото помня товакоето гожорихме преди време е, че не се сваля тая лайстна без да се свали таблото (тук не съм 100 % сигурен, ако някой е, да казва), аз съм си мислил да си направя шаблон примерно от хартия на място и по него да изрежа от неръждавейка едно дълго парче и да го лепна отгоре (може и от черна ламарина, която можеш да боядисаш или даи направиш друго покритие). Мисля, че ако се изпълни като хората ще се получи много добре и вече тая кола няма да има проблеми със слънцето там.
тенекия???? ама тя ще стане като москвич осмак :shock: :shock: :?: :!: няма ли да е по добре да се залепи кожа по самата лайсна преди дупките за въздуха :?: :?: :idea:
мерси все пак за идеята но според мен с ламарина няма да мога да го направя-как ще я закрепя а и според мен ще стане грозно а гадното е не че е напукана цялата а че парче го няма и зее дупка еи тва ме влудява :evil: :headbang: :brickwall:
ИДЕЯТА СЪС ШАБЛОНА Е МНОГО ДОБРА А И АКО СИ НАМЕРИШ НАКЪДЕ ДА ТИ ГО ИЗРЕЖАТ СЪС ЛАЗЕР ОТ ПОДХОДЯЩ МАТЕРИАЛ НАПР. АЛУМИНИИ ИЛИ НЕРЪЖДАВЕИКА ЩИ СТАНЕ ЕДИН ПРИЯТЕЛ СЕ ЗАНИМАВАШЕ С ТАКИВА РАБОТИ НО НЕСЪ ГО ВИЖДАЛ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ ИНАЧЕ ЩЯХ ДА ТИ КАЖА И АДРЕС И ЦЕНА
ALFA CORSE
26-06-2007, 11:54
Наистина с ламарина май е най-добре, защото е тънка. А за да не се вижда можеш да си я тапицираш с кожа, плюш...
Ако е счупена точно между двата болта ще е по-лесно да се направи шаблон.
А за закрепването с някакво лепило...
ти си представяш прекалено дюлгерски тая ламарина, а тя може да изглежда по-добре от всичко друго в купето на една 155:)
КОЛЕГИ АЗ СЪМ ВИЖДАЛ КАК ОТ ОТ ЛИСТ ОБИКНОВЕННА ЛАМАРИНА СЕ ПРАВЯТ НЕВЕРОЯТНИ НЕЩА С ЛАЗЕР А ТОВА С ТАЗИ ЛАИСНА НЕ БИ ПРЕДСТАВЛЯВАЛО НИКАКВА ТРУДНОСТ А ИМА И ДРУГИ АЛТЕРНАТИВИ . СТИГА ЧОВЕКА КОИТО ГО ПРАВИ ДА ИМА ДОБРА РЪКА
Приятел, пиши с малки букви моля те! 8)
PEPI-2ALFA
26-06-2007, 18:58
И мойта е спукана на 2 места , но не липсва нищо е не ми пречи.
а да попитам?? има ли някой който си е направил таблото с тенекия?? защото съм сигурен че товае само хипотеза,едва ли има някаде тенекиено табло на 155-ца :static: но мен ме интересува някакъв бърз вариянт,такива лазери и космически разработки няма да ги бъдат :calc:
venci_kk
12-09-2009, 10:01
Здравейте. Вижам че последното писано по тази тема е доста отдавна :) Или вече тези коли са наизчезване или нямате проблеми с тази лаисна под стъклото. За съжаление мойта е доста напукана и при ремонта на таблото ми по труги причини (смана на ТРВ-то на климатика) ще се наложи или да съм чичко сръчко с яко лепило и други такива или да си намеря отнякъде на старо здрава.
Благодаря ви за съдействието.
Разгледах еPer-а и само за версиите Base, Sport и Super MY 95 излиза като отделен орнамент прословутата лайсна(моята е спукана на 6 места). При останалите е едно цяло с таблото. За мен решението е да се поправи с полиестерна(или др. вид смола). Свалянето на таблото е отделен въпрос, особено достъпа до 2-те рапидки и 2-та болта за 10-ка под капачките на лайсната :mrgreen:.
П.С. Гледал съм само старите. При турбо вариантите, като отделен орнамент е на версиите BASE MY 95 и SPORTIVA MY 95. Отделна е и при последните 155-ци от 96-97 година.
На всички са ни счупени и никой до сега не го е решил този проблем.:big_whoops:
Тя колата си е така фабрично.Аз мисля че на Делта -та от 96-97 са същите,един приятел има такава делта и му е здрава,ако се намери от някоя морга,обаче трябва да се маха цялото табло нали:thumbdown:
Тя колата си е така фабрично.Аз мисля че на Делта -та от 96-97 са същите,един приятел има такава делта и му е здрава,ако се намери от някоя морга,обаче трябва да се маха цялото табло нали:thumbdown:
Ще си я лепнем отгоре бре. Търси делта и казвай дали е същата младежо.:big_whoops:
Тия дни верно мисля да се поразровя-ще проверя да размерите са точни,по Люлин по моргите имаше некви делти преди,ся нз:???: