Log in

View Full Version : Понякога просто не издържам...

bouncer
26-06-2007, 12:25
колеги,
Винаги защитавам марката и споря до последно когато някой ми каже че Алфите много се трошели, но понякога си мисля че е точно така. обичам колата си. обожавам я. всеки можре да погледе в раздела с цените и ремонтите, че никога не съм се стискал за ремонти и съм плащал много за да получа най-доброто. и въпреки това тази кочина не спира да се троши. писна ми! след едно пътуване до слънчев бряг тази седмица, от колата почна да тече масло. яко. и от двигателя и от скоростната кутия. основен ремонт на скоростите правих преди около 4 месеца. всичко съм сменял по двигателя без сегменти, които ще сменям скоро. защо все на мен??!? имам чувството че колкото повече я правя толкова повече се троши!!! побеснявам!

EvgeniiM
26-06-2007, 12:42
Моето ( и не само ) мнение е че почнат ли един път ремонтите прогресията става геометрична - колкото и скъпи части да взимаш - пак не са като тези с които е произведена , а и нищо против майсторите ама определено има какво да учат хората . И най-вече - не е само при Алфа този проблем , продажба е решението

PEPI-2ALFA
26-06-2007, 13:03
Както ми каза преди доста време Румен от клубния сервиз - по принцип точно тоя модел ( за мойта) са много здрави ама явно ти нямаш късмет. Продажбата наистина е възможност , но знаеш ли после на какво ще попаднеш.

pent
26-06-2007, 13:47
@bouncer - за коя от 2те говориш... с коя имаш повече проблеми?

KGB
26-06-2007, 13:59
@bouncer - за коя от 2те говориш... с коя имаш повече проблеми?

Естествено с бензиновата...дизела е вечен 8)

bouncer
26-06-2007, 14:14
и двете са ми проблемни. ГТВ-то се троши. а 147-цата има сттранното свойство да се блъска в разни неща доста често. и ако за 147-цата си има разумно обяснение за ГТВ-то сум се видял в чудо!!! сега я вкарвам за основен и ако пак почне да се троши ще я засиля в някоя стена в комплект с мене и ще се свърши!

lazy
26-06-2007, 14:16
ЗКУ може да причини много злини на една кола ... После "майсторите" я довършват ...

KGB
26-06-2007, 14:18
а 147-цата има сттранното свойство да се блъска в разни неща доста често. и ако за 147-цата си има разумно обяснение

Закарай я в АутоИталия, нали е гаранционнна....да ви направят една диагностика :wink:

bouncer
26-06-2007, 14:31
ЗКУ??? Какво е това колега?

не на колата а на мене трябва да ми правят диагностика! колицата си е екстра! днес например майка ми не видяла един спрял бус и ....в него....резултат:
-калник и врата - все едно си ги рязал с флекс с над 3.8 промила алкохол в кръвта.
- странична колонка - поддала
и т.н.
Майчето не е виновно милата, щото утре става на 50 години и е адски отнесена тея дни ама все пак бус мамка му! паркиран! не се движи! ужассссс...........

KGB
26-06-2007, 14:43
ЗКУ??? Какво е това колега?

Зад Кормилно Устройство

bouncer
26-06-2007, 14:47
леле колко съм тъп всъщност!!! мдааааааа....напълно съгласен!
последния път като видях предишния собственик тай гордо ми обясни как 2 години нещо тропало отзад, ама нямал пари и не я оправил. Това тропане беше разбит заден носач, който беше толкова заминал, че беше изял вътрешната страна на джантата. а той с 235 снимки вади....дебил! кога ли ще я оправя тази кола аз....

maluk
26-06-2007, 16:07
:choice: :roll2: крайни чувства, но не си скъсвай нервичките
GTV-ЗКУ.... а и кво,като са добре - най-добрите коли, като се разболеят и.....е..му майката, е..му майката... в крайна сметка сме си с тях..........в здраве и болест.... споко.горе главата ще я оправиш, кво ти остава. :wink:

vovata
26-06-2007, 18:09
Не се притеснявай,вчера бях в TOYOTA Бургас да ми оправят климата и знаеш ли, беше пълно с нови коли за ремонт,РАВ4, АВЕНСИС,ЯРИС и др.
Всичко е късмет,да попаднеш на кола !

Gogata
26-06-2007, 21:09
Не се притеснявай,вчера бях в TOYOTA Бургас да ми оправят климата и знаеш ли, беше пълно с нови коли за ремонт,РАВ4, АВЕНСИС,ЯРИС и др.

Така е колега,но и Тойота не са вече това,с което са славеха преди! :idea:

reptli
26-06-2007, 21:54

тия работи "тая кола била мн по-здрава от оная" вече са ми омръзнали :evil:

всичко опира до това на колко подържана кола попаднеш и как ще се грижиш за нея :idea:

давам един кратък пример с "нечупливите" БМВ един познат си купи 5-ца 97' ако несе лъжа викам си браво браво изглежда запазена всичко и е като ново обаче мина 2хил. км. и общо взето до сега може и да е надхвърлил 10хил. лв. само по ремонти :evil:

тъиче колеги пазете си колите и оправяйте проблемите на време :roll:

ПС днес видях едно ГТВ и изтръпнах целия :oops: :P

Gogata
27-06-2007, 08:23

тия работи "тая кола била мн по-здрава от оная" вече са ми омръзнали :evil:

всичко опира до това на колко подържана кола попаднеш и как ще се грижиш за нея :idea:

давам един кратък пример с "нечупливите" БМВ един познат си купи 5-ца 97' ако несе лъжа викам си браво браво изглежда запазена всичко и е като ново обаче мина 2хил. км. и общо взето до сега може и да е надхвърлил 10хил. лв. само по ремонти :evil:

тъиче колеги пазете си колите и оправяйте проблемите на време :roll:

ПС днес видях едно ГТВ и изтръпнах целия :oops: :P

Тук ставаше въпрос за нови коли! :idea: И съм убеден в това,което казвам,защото се базирам на личен опит.

Относно "нечупливите" коли-няма такъв филм!Всички коли са склонни към това,при някои това е по-малко,а при други повече.Всичко е въпрос на подръжка и експлоатация!

lyuli
27-06-2007, 09:04
е ми то за сега не са измислили кола дето да става по-здрава :) нормално е да се счупи нещо. Просто лоша серия. И аз съм имала такива. Накрая обаче се оказа, че "майстора" при когото ходех всеки път развалял по нещо за да се върна. Голям тъпанар, но го усетих когато прекали. Нося му веднъж колата (това 145-цата) бяха се откачили генерациите в една чудесна дупка на Симеоновско. Взимам си аз колата - няма серво. а то работеше идеално преди това. Звъня му и той ми вика - ами ти си за нова помпа на сервото, прецакала се е (това е диагностока по телефона!!!!), ще ти струва 300-400 лева!!!! Обаче на мен ми се видя гнило - от нищото да се прецака тая помпа и отивам на друго място - оказва се разхлабена (явно умишлено) скоба от там изтекло хидравличното масло и разбира се сервото не работи. Затегнахме скобата, наляхме масло и край с проблема. От тогава при тоз човек не съм стъпила, защото кои знае колко пъти го е правил тоя номер, а уж познат. И после алфите се чупели, да ако ги чупи някои умишлено.....

Yon
16-07-2007, 15:34
Чупливи или нечупливи коли незная дали има, по-скоро има коли които са по-дуракоустойчиви от други :)

kanzlera
19-07-2007, 11:55
Нали знаетеа какъв ЛАфа:>
КОЛА, ЖЕНА И ПРАСЕ :) НА КЪСМЕТ :lol: :lol: :lol:

bobi
26-07-2007, 01:13
da chukam na durvo nqmam problemi s moito gtv :?