Log in

View Full Version : Здравейте на всички

plamen1981
26-06-2007, 15:48
Здравейте на всички в този страхотен форум за страхотни автомобили.
От няколко дена толкова много се запалих по алфа 146, че всеки ден се ровя и гледам къде какви продават, просто тотално ми взе акъла тази кола :D. Наскоро един познат си взе фиат мареа 98год.. за около 4500лв... и тогава реших да се поровя за италианските автомобили колко вървят...и срещнах Алфа 146................ полудях по тази кола......... естествено става въпрос за вида и, защото не съм имал удоволствието да карам такава...., а вида й е страхотен...... типично по италиански...
Вече я искам ... много......................
Но от много четане за колата главата ми почна да се обърква... Гледам в мобиле.бг цените им са от 3500 до 6-7000 лв....
Та мисълта ми е дали бихте могли да ми дадете малко насока към това каква да бъде алфата... боксер, туин спарк....какви дефекти излизат... скъпа ли е подръжката... и дали в Бургас има такива които рабират от Алфи
Благодаря Ви предварително и силно се надявам скоро да стана част от смейството на АЛФА РОМЕО.

ne0
26-06-2007, 17:08
Колата да е с ГОЛЯМ ДВИГАТЕЛ ;)

препоръчвам ти 2.0 ТС ако харесваш бензин

и 1.9 ЖТД ( не ТДИ ) ако харесваш дизел

Винаги по-скъпата е по хубава.
Гледаш да е максимално нова след 98 >
Всичко да и работи и да не е износен салона.

Компромис е 1.8 ТС ;)

Гледаш да няма много тунинги от предните собственици ( волани..... и т.н. )

Хубаво е да е с оригинални джанти или по-хубави.

Водиш я на диагностика при Бобо и си ти ;)

reptli
26-06-2007, 19:38
...1.9 ЖТД ( не ТДИ ) ако харесваш дизел...

какво му е па на ТДИ-то :roll:

ne0
26-06-2007, 21:24
ми лично мнение ;)

reptli
26-06-2007, 22:16
то мн ясно че по-добре ЖТД отколкото ТД но все пак :roll: :lol:

BaiJedi
26-06-2007, 22:50
Нов шофьор ли си ? Първа кола ли ще ти бъде алфата?

plamen1981
27-06-2007, 08:29
Благодаря за отговорите....
Не съм нов шофьор в момента карам Ситроен ЗХ, а преди това потроших на приятелката ми Опела :) в един стълб

alfatras
27-06-2007, 22:24
Благодаря за отговорите....
Не съм нов шофьор в момента карам Ситроен ЗХ, а преди това потроших на приятелката ми Опела :) в един стълб
Ако смяташ да трошиш в стълб и алфичозата по-добре не я купувай-имай милост колега :D

RaggaJungle
27-06-2007, 23:34
От няколко дена толкова много се запалих по алфа 146, че всеки ден се ровя и гледам къде какви продават, просто тотално ми взе акъла тази кола :D. Наскоро един познат си взе фиат мареа 98год.. за около 4500лв... и тогава реших да се поровя за италианските автомобили колко вървят...и срещнах Алфа 146................ полудях по тази кола......... естествено става въпрос за вида и, защото не съм имал удоволствието да карам такава...., а вида й е страхотен...... типично по италиански...
Но от много четане за колата главата ми почна да се обърква... Гледам в мобиле.бг цените им са от 3500 до 6-7000 лв....
Та мисълта ми е дали бихте могли да ми дадете малко насока към това каква да бъде алфата... боксер, туин спарк....какви дефекти излизат... скъпа ли е подръжката... и дали в Бургас има такива които рабират от Алфи
Благодаря Ви предварително и силно се надявам скоро да стана част от смейството на АЛФА РОМЕО.

ей колеги как така никой не каза една добра дума за боксера? Аз мога да кажа на колегата да не се колебае да вземе и боксер, защото е СУПЕР :D :D :D РАЗБИРА СЕ ПЪЛЕН РЕСПЕКТ КЪМ ТС :wink: :th_up: :th_up:

vikoalfa
27-06-2007, 23:51

ей колеги как така никой не каза една добра дума за боксера? Аз мога да кажа на колегата да не се колебае да вземе и боксер, защото е СУПЕР :D :D :D РАЗБИРА СЕ ПЪЛЕН РЕСПЕКТ КЪМ ТС :wink: :th_up: :th_up:
Веднага казвам БОКСЕР тва е твоя мотор :!:
1.146 с боксер мотор е по евтина и неотсъпва на тс версиите освен по мощност имам предвид 1.8 и 2.0тс
2.Обслужването и направо смешно в сравнение с тс като в пари е в пъти по-скъпо масло,ремъци,свещи и др
3.Най- добре 1.6 боксер с клима 8)
Това е при положение, че искаш да се возиш евтино и надеждно :idea:
Ако не, взе ми си 146 TI наистина скъпа, но страшна машина 8)

BaiJedi
28-06-2007, 00:13
Ми аз карам боксер 1.6 103 коня и съм лудо влюбен в тая кола!!! :wub: Чак жената ревнува и нарича красавицата ми дебелогъза италянка. :lol: :lol: :lol: Не чакай от алфата нисък разход или евтина подръжка но си заслужава да знаеш!!!

RaggaJungle
28-06-2007, 02:51
а така, мерси колеги :D :D :D и нека обобщим: и боксер да си вземеш и туин спарк да е. ВСЕ Е АЛФА така че не се колебай взимай я и бягай :)

wasp
28-06-2007, 14:52
Абе аз не бих отказал да сменя моя боксер за едно ТС 3.2 :D знам, че няма такова но все пак ... :)

Но боксера наистина си е по-евтин за поддръжка като цяло. Не трябва да се изключва факта, че боксер след 96-та няма.

Nasko_77
02-07-2007, 04:08
А сега де :lol:

ACEHOB
10-07-2007, 14:48
Аз съм много доволен от моята така че не се чуди ;)

ak47
11-07-2007, 12:41
приятелю, щом си се насочил към 146 по добре търси 146 TI, трудно се намира но си заслужава и ако потърсиш и отвън може да я намериш за доста прилични пари. За двигателя, можеби перфектния ти варянт е 1.8 TS или 2.0 TS ,но не съм сигурен вообще дали има TI със 1.8, така че това търси. По скъпите елементи са свещите и евентуално някой и друг ремък, всичко останало по окачване и купето е 1:1 с боксера. За икономия, не си и помисля, 2.0 ще ти прави 12-13 бензин в идеален вариант. Ако искаш отворки книжката на алфа и ще видиш, че от завода пише разход от 12 - 20 литра според зависи от мотора разбирасе. Сега да не се изплашиш само :lol: Ако вземеш TS, което ти препоръчвам силно можеш да му хакнеш газов инжекцион (държа да подчертая не обикновенна газ). Ако се поинтересуваш ще разбереш че можеш да си направиш мини вариант на самолет с 4 колела със буквално смешен разход за безумните му коне. Салона да не те интересува много, въпреки че TI-тата са глезени и едва ли ще намериш скапан, но преправянето не е много скъпо като цяло, стига разбирасе да не е горял или нещо такова :cussing: ,но да предположим че искаш боксер ( е нема такъв звук просто :twisted: ) търси 1.6. Не е кой знае кво ако не му напраиш чип обаче е виж снимката на колегата къде е стрелката, аз с мойта може да си мечтая за 200 :) клапанов боксер не взимай защото е труден за правене и по прецижен като цяло и има дебитомер :(, така че ако нямаш койта да ти праи алфата не се самонаказвай ;)

еи тука чукни линкчето и се пообразовай отностно двигателите и мощностите ;)

УСПЕХ :rosso_racers:

Mury
12-07-2007, 11:09
окачване и купето е 1:1 с боксера

Окачването на ТС не е като на боксера :idea: и ТИ има само с 2.0 16 в ТС двигател :wink:

ak47
12-07-2007, 13:30
окачване и купето е 1:1 с боксера

Окачването на ТС не е като на боксера :idea: и ТИ има само с 2.0 16 в ТС двигател :wink:

да видях за TI то, действително е само 2ка, но пак си заслужава. А за разликите дори и да ги има няма да са кои знае колко чувствителни в цената на частите, като изключим двигател... :shock:

Mury
12-07-2007, 16:13
като изключим двигател...

На този мотор само първоначалното обслужване е малко по-скъпичко иначе всичко си е нормално :wink: :wink: