Log in

View Full Version : pitane za Tech. Pregled

trustworthy
27-06-2007, 17:38
Първо моля за извинение за латиницата, ама тоя кредор не бачка от Ку-тека нещо :(

Имам питане към колегите от Бургас къде се намира севизът на СБА (се-бе-а), че увиснах като прани гащи тука, а трябва да мина преглед до края на месеца.
Второто ми питане е как да си платя годишния данък, след като съм в друг град И дали е възможно да мина преглед без да съм го платил?
Мерси предварително.
Ако някои добройелателен мод ми конвертира писанията на кирилица, ше съм задължен ;)

гутоф си

Neokill
27-06-2007, 20:16
Първо моля за извинение за латиницата, ама тоя кредор не бачка от Ку-тека нещо :(

Имам питане към колегите от Бургас къде се намира севизът на СБА (се-бе-а), че увиснах като прани гащи тука, а трябва да мина преглед до края на месеца.
Второто ми питане е как да си платя годишния данък, след като съм в друг град И дали е възможно да мина преглед без да съм го платил?
Мерси предварително.
Ако някои добройелателен мод ми конвертира писанията на кирилица, ше съм задължен ;)

гутоф си

Абе ти телефон нямаш ли или само интернет ..... :wink:

odisey
29-06-2007, 12:08
Второто ми питане е как да си платя годишния данък, след като съм в друг град

Ми не го плащай :) аз три коли смених и съм платил данък само за Типото 18 лв преди 2 години :roll: никой не ме пита

Pinky
29-06-2007, 12:23
добре, като тръгнаш да продаваш колата не стават ли проблеми? Питам, щото и аз не съм плащал данък.

odisey
29-06-2007, 12:28
ами просто системата е такава, че няма АБСОЛЮТНО никаква връзка между общината, КАТ, и нотариуса който ще ти подпечата договора. И двете коли ги продадох с неплатен данък.

PEPI-2ALFA
29-06-2007, 18:59
Преди години платен данък търсеха при прегледите , но вече не търсят. Ще трябва да го платиш ако ти трябва по някакъв повод бележка , че не дължиш данъци. На мен ми се води в данъчното 1 Рено , което съм продал преди 2-3-4г. Като си плащах тая година искаха и на него да платя , казах им , че е продадено , искат договора за продажба за да го отпишат . Ако нямаш попълваш 1 декларация и готово. Аз и това не направих и догодина- 2-ра серия :lol: .

odisey
29-06-2007, 19:53
лошото е че след 5 години примерно ще вземат да измислят някакъв механизъм и ще трябва да се плаща :D

lyuli
30-06-2007, 04:59
може да се плати само последния данък, но не е изключено след време да получиш честитка за стари данъци с лихвите

trustworthy
30-06-2007, 22:47
Първо да благодаря на Неокил за отзивчивостта ;) Второ: не е задължитрлно да е платен данъкът за да се мине преглед, ама сега пък искали големия талон, че им трябвали някакви данни :roll:

П.П. благодаря на мистериозния мод за съдействието ;)

BatVas
01-07-2007, 02:26
може да се плати само последния данък, но не е изключено след време да получиш честитка за стари данъци с лихвите

Да ама само ако си я обявил в общината - аз като не съм я обявявал,няма как да получа честитка.

Pinky
01-07-2007, 07:51
аз никъде не съм... И никога не са ме питали що не е на мое име колата

vovata
01-07-2007, 09:18
Скоро се сблъсках с тези данъци.
В София е друга България,не декларираш колата в данъчно,не плашташ пътен данък,но извън София не можеш да прехвърлиш колата без пътен данък ! освен ако нотариоса не е твой човек !

trustworthy
01-07-2007, 10:15
Точно така е. Има си двумесечен срок, в който да се отвори партида на колата и да се започне да се плаща данък за нея. Мен ме глобиха 20 лв, че се отплеснах и бях пресрочил