View Full Version : 9 години затвор за убиец на пътя
9 години затвор даде Варненският окръжен съд на 47-годишния Ангел Драгостинов, който катастрофира пиян и уби двама души.
Тежкият инцидент стана на 10 август миналата година на пътя Аксаково-Калиманци. Пияният шофьор започнал да изпреварва неправилно до разклона за село Доброглед и се забивил челно във " Фиат Уно", в който пътували четирима души. При сблъсъка двама от тях умрели на място, а едно момиче получило тежки телесни повреди и ослепя с лявото око. На предходното съдебно заседание пияният шофьор искаше да се възползва от съкратеното съдебно следствие, за да получи наказание под минимума, но председателят на съдебния състав Ангелина Лазарова отказа категорично. Освен присъдата, пияният шофьор е лишен от право да управлява кола за 12 години, съобщи Дарик.
Взето от тук:
http://varna.dir.bg/2007/06/28/news1831005.html
Е добре е за предумишлено убииство на 2-ма човека и осакатяване на един 9 - годинки пандела. Далаверка си е. А и бил пиян.
Значи ако имате да разчиствате сметки - вместо да отстреляте обекта на желанията си и да рискувате много годинки затвор за убиийство- излилза много по- "далавера" да го блъснете с колата и то без да сте пили. Най много да ви накажат 2-3 годинки условно.
И все пак и това е по-добре от колкото да се разкарва този изрод на свобода. Да живее Българският Съд. Оле-оле.
Много ми е интересно каква ще бъде присъдата на пернишката убиица.
според мен си е правилно наказанието. Ся, не може за кражба да се реже ръка и така нататък.
според мен си е правилно наказанието. Ся, не може за кражба да се реже ръка и така нататък.
шо дане може
пък и той крум така или иначе е въвел хуманни закони спрямо предишните ;)
9 години за непредумишлено убийство си е горе долу в реда на нещата, освен това доколкото знам алкохола се води смекчаващ вината, без да съм сигурен де:)
Според мен шофирането в нетрезво състояние при настъпване на инциден с жертви, трябва да бъде считано според закона за ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО, и съответно наказанията да са такива.
Според мен шофирането в нетрезво състояние при настъпване на инциден с жертви, трябва да бъде считано според закона за ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО, и съответно наказанията да са такива.
според теб, сигурно
а тогава кво остава за тия, които в пълно съзнание ... да не влизам в детайли
направо на ешафода нали?:)
вкарай малко мисъл бе профе. Не може наказанията за изнасилвачи и убийци на деца и за пияни шофьори да са едни и същи.
И според мен трябва да се счита за предумишлено убийство.
Пил ли си и се качиш на кола, значи ти е ясно, че рискуваш и можеш да утрепеш някой. Аз затова не се качвам на кола ако съм пил току-що и половин бира. Щото не искам да утрепя някой _заради_ алкохола.
Само не ми казвай, че не е осъзнавал, че не трябва да кара пиян, и че е бил "бахти кирката" и не е можел да мисли и т.н. - ако е такава ситуацията и той го осъзнава - не трябва да пие, щом е безпаметно!
вкарай малко мисъл бе профе. Не може наказанията за изнасилвачи и убийци на деца и за пияни шофьори да са едни и същи.
Аз съм съгласен, че не може да са еднакви наказанията, но като ги комбинираш става страшно...... Според мен 9 години затвор не са малко, ма трябва да му вземат книжката доживотно!!!
Мисъл не мога да вкарам колкото и да ми се иска. Много добре знаеш че мисленето не ми се отдава изобщо, особенно в тази жега. А си е много ясно - щом се качваш в колата след като си пил - значи си го направил УМИШЛЕНО, а след като това е умишлено - и убийството е умишлено.
@Вальо
А теяи дето в пълно съзнание преди ешафорда може и да ги уважат малко, един вид последен кеф ако ми следиш "мисълта" :)
@botsos
Ако ти беше в ударената кола и беше оцелял а детето ти загинало - сигурно другояче щеше да мислиш.
имай предвид че тоя във враца дето затри двама младежи пак така, преди година някъде, дето бил син на местния прокурор ли кво, му дадоха 6 МЕСЕЦА УСЛОВНО
та тия 9 години са си направо много .,..
Alexanderbb
28-06-2007, 15:05
Е тези 9 са първоначална оферта. Сега като почнат едни обжалвания не се знае до колко ще се стигне
@botsos
Ако ти беше в ударената кола и беше оцелял а детето ти загинало - сигурно другояче щеше да мислиш.
100% сигурно че ще е друго, ма още не съм се сблъскал с тва да имам дете и незнам какво е! След години вече всичко ще е ясно и ще мисля по друг начин! Но на мен само не ми е ясно как ще се оправим, като законите важат за едни хора, а за други не?! Гледахте ли репортажа по БТВ за Ламбото и как ченгето се направи на ударено?! Това ако бях аз 100% щчх да си отнеса акта!!!
Аз мисля че алкохола от много време е УТЕЖНЯВАЩО вината обстоятелство. А иначе наказанието си е добро, не може да се напиеш и да тръгнеш по пътищата.
Същността на делото съм сигурен, че е доста по-разично от представеното от журнаистите.
Журнаистта търси новина и каже ли ти Добър ден, виж слънцето.
В правораздаването си има ред! Кой знае как са събрани доказателствата, дали са спазени процедурите и тнт.
Разбирам ви емоциите, но съдът затова е съд, за да преценява обективно и безпристрастно. В случая наказанието ми се струва справедливо за убийство, причинено по непредпазливост при силно отегчаващо вината състояние- шофиране след употреба на алкохол. И да ви кажа, някакси не върви да ревем за законност, а в същото време да зовем за линч и смъртно наказание :wink: .
и редовни постове във форума как вдигнах 200 с коллата на бул. България
Crusader
28-06-2007, 21:37
Ебем ти скапаното правосъдие :!: У Американско толкова дават за въоръжен грабеж без пострадали, а тука на УБИЕЦ - галене с перо - нямам думи :!:
Въобще не може да има дебат дали пияният шофьор е евентуален предумишлен убиец, той е 100% такъв, а на господа пацифистите ще кажа - дано не идва време да дойдете на моето мнение :!:
Правосъдието е следствие на законите, те на парламента, той пък от изборите на народа, народа такъв поради народопсихологията и накрая ние що си плющим жените и се размножаваме???
Просто така е при нас. Не казвам, че си ни е хубаво в големите лайна, но е така.
добре, аз да питам нещо. Каква е разликата между това да блъснеш и убиеш някого, когато си пил и да блъснеш и убиеш някого, когато караш с 50км над ограничението. Пак е ясно, че може да стане голямата беля. И двете са неща, които се случват. Профе, пак ли трябва да се съди за предумишлено убийство?
ДА.
Не съм ти натискал аз педала на газта. Ти си го направил и СЪВСЕМ УМИШЛЕНО СИ КАРАЛ С ВИСОКА СКОРОСТ. СЛЕД КАТО СИ ГО НАПРАВИЛ УМИШЛЕНО- НОСИ СИ СЪОТВЕТНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ!
Може би е добра идея тогава, ако те хванат да караш бързо, да те съдят за опит за предумишлено убийство?
Естествено бе. Нарушителите трябва да се бесят по пътните знаци за назидание :)
Естествено бе. Нарушителите трябва да се бесят по пътните знаци за назидание :)
и да им се набучи кочан царевица вгз :wink: :lol: :lol: :P :lol: