PDA

View Full Version : Всумакетелни колекторни тръби

ParisWind
28-06-2007, 23:04
Здравейте колеги, някой има ли представа дали всмукателните колекторни тръби при 2.0 ТS 8v се различават от тези на 16V ? При мен са пластмасови, а имам идеята за Газ и за това търся алуминиевите! Ако някой има идея ще съм му адски благодарен и при първата среща на която имам удоволствието да присъствам ще черпя шофиорска биричка :D! Предварително ви благодаря!

elenkov
28-06-2007, 23:57
ако ще слагаш газ с пластмасови колектори си купи газов инжекцион и няма да имаш проблеми :) аз съм с метални колектори и с обикновена газова уредба .. циганията е голяма поздрави :)

MUROMAN
29-06-2007, 00:41
ако ще слагаш газ с пластмасови колектори си купи газов инжекцион и няма да имаш проблеми :) аз съм с метални колектори и с обикновена газова уредба .. циганията е голяма поздрави :)

много ли е зле работата, че и аз мисля да взема такава като твоита и да изциганя нещата?Много проблеми ли има като е така направена колата?

PEPI-2ALFA
29-06-2007, 03:48
аз съм с метални колектори и с обикновена газова уредба .. циганията е голяма поздрави :)
И аз така. Моя съвет е : слагай газов инж. и не се занимавай с колекторите. Освен това има и кихалки.

ParisWind
29-06-2007, 11:14
Мерси за отговорите и съветите:) btw elenkof наистина си доста прав за циганията - голяма ама пусти му парички все не стигат а иначе газов инж сам си намерил за 1300 с доработен комп. ама като се замисля че за обикновенна газ ще дам 500 и много се замислям! Гърмежи ли има при теб и на какви км горе доло се получават? и все пак имаш ли идея дали колекторните тръби са същите?

elenkov
29-06-2007, 12:22

много ли е зле работата, че и аз мисля да взема такава като твоита и да изциганя нещата?Много проблеми ли има като е така направена колата?

зна4и при мен проблеми вече няма и слава богу .. :)) купих си чисто нови свещи и кабели чисто нова кихалка симулатор за компютъра ловато реглаж на газовата и за сега да чукна на дърво проблеми нямам :) и колата се опъва яко поздрави

ParisWind
29-06-2007, 15:15
Kolega imash v predvid lambda sonda emulator ili? che napravo da kupuvam i takova neshto ako tova shte spasi polojenieto :) Predvaritelno ti blagodarq!

elenkov
29-06-2007, 15:40
Kolega imash v predvid lambda sonda emulator ili? che napravo da kupuvam i takova neshto ako tova shte spasi polojenieto :) Predvaritelno ti blagodarq!

това е симулатора който лъже компютъра на колата че работи на бензин а всъщност е на газ. така не дава грешки и колата работи чук :) поздрави

ParisWind
08-07-2007, 22:49
мерси много колега за инфото - гожорих с няколко газаджии за това което спомена за симулатори и тн, но май най-накрая намерих това което търсих - газов инжекцион за 400 лв което ми звучи доста добре провериха ми го в сервиза в който е слаган на колата от която е свален и на пръв поглед е читав! Страх ме е само да не се окайе кофти след като се мотира защото ще изгоря с 200 лв за монтажа му:( стискам палци всичко да е ок че 2 ходения до море ме чакат и май маи до септември ще го избия ако всичко му е ток и жици:)