View Full Version : Проблем с климатик - става дума за Ток
Patsimir
29-06-2007, 11:58
Не се включва вобще. Във клубния сервиз казаха, че за да се намери проблема трябва да се сваля таблото, обаче колегите нямат време за това. Ще ме посъветвате ли къде да отида, че само за Ванто се сещам, а ми трябва климатика :cry:
Колега, какво имаш предвид "не се включва"?
Когато налягането в системата падне под определено ниво климатика спира да се включва. Т.е. възможно е просто да си изгубил голяма част (или вкичкия) фреон.
Patsimir
29-06-2007, 15:41
Ходих при двама които пълнят климатици, ама те казват, че за да започне да се пълни трябва самия климатик да се включи, а като не се включва те не могат да го пълнят - съединителя на компресора не включва, не завърта
колега имаш лс. относно климатика
Patsimir
29-06-2007, 17:49
нямам никакво ЛС :cry:
AlfaRomeo
29-06-2007, 18:15
Прати ти и на мене лс,защотото аз имам да не кажа същия проблем :) И При мене е така,има налягане в системата тоест има фреон,но компресора несе пуска,от какво ли ще е :idea: :?:
става вьпрос за София колега
AlfaRomeo
29-06-2007, 18:21
А проблема какъв е знаеш ли ? ОТ какво може да е,защо става така ?
П.С Които може нека помогне :roll:
Patsimir
29-06-2007, 18:36
Във вторник ще ходя при жичкаджия, че майстора на климатиците ме прати първо там и после ще пиша.
Колега, благодаря засега за съдействието :!:
бай Илия
29-06-2007, 23:18
Хубаво ти каза колегата да си провериш фреона,има ли -няма ли...без него и най-добрия жичкаджия няма да ти помогне
Колега, аз до сега, на моята колица, 3-пъти климатик съм ремонтирал и отлично знам, че когато системата е празна компресора изобщо не включва. Същото става и когато налягането в системата е прекалено високо. За тази работа отговаря една джаджа дето се вика "пресостат". Последния път въпросния пресостат се беше пре--ал и от високото налягане гръмна единия от маркучите, по които се движи фреона.
Може и да греша ама тия дето са ти казали, че за да се напълни системата с фреон е необходимо компресора да върти май са се пообъркали.
Климатика се закача на специална машинария, която първо пробва да източи каквото е останало от фреона, после създава вакуум в системата и следи за херметичността и най-накрая вкарва необходимото количество фреон. Описаните по-горе операции се извършват при загасен двигател т.е. дали ти работи компресора или не е все тая!
ultrashock
30-06-2007, 03:39
Препоръчайте ми някой да ми провери климатичната система и да ми долее фреон че май съвсем съм под минимума и климатика изобщо не включва. Колко парички горе долуще ми вземат? Знам че горе долу излиза около 50-60 лв тая процедура. :?
Patsimir
30-06-2007, 12:33
Колега, аз до сега, на моята колица, 3-пъти климатик съм ремонтирал и отлично знам, че когато системата е празна компресора изобщо не включва. Същото става и когато налягането в системата е прекалено високо. За тази работа отговаря една джаджа дето се вика "пресостат". Последния път въпросния пресостат се беше пре--ал и от високото налягане гръмна единия от маркучите, по които се движи фреона.
Може и да греша ама тия дето са ти казали, че за да се напълни системата с фреон е необходимо компресора да върти май са се пообъркали.
Климатика се закача на специална машинария, която първо пробва да източи каквото е останало от фреона, после създава вакуум в системата и следи за херметичността и най-накрая вкарва необходимото количество фреон. Описаните по-горе операции се извършват при загасен двигател т.е. дали ти работи компресора или не е все тая!
Колеха, звучи ми доста добре обяснението ти. И аз съм на твойто мнение, незнам защо тия хладилни техници искат да ми се включи компресора...
Наистина връзваха някакви бултилки с газ за колата, викат фреон има със сигурност, налягането е добро /5 атмосфери/ казават, че проблема е от тока, и колегите от клубния сеервиз казват, че трябва да се сваля таблото за да се оправи, ама нямат време за това - трябвало си жичкаджия
Най-добре иди някъде в специализиран сервиз за АВТОклиматици. Там ще имат необходимата техника, както ти пише колегата. Това с хладилни техници е отбиване на номера. Те най-много могат да ти допълнят системата ако е намалял фреона.
Patsimir
30-06-2007, 12:57
Незнам как се кават и затова им викам хладилен техник, иначе хората са си профисионалисти по климатична техни за коли, имат и професионална апаратура
Търсим жичкаджия, проблема е в тока, не в фреона...
AlfaRomeo
30-06-2007, 13:36
Patsimir имам същия проблем като при тебе,фреона си е океу,ама смотания компресон на климатика неще да цъкне( да тръгне).Даите на късо компресора да видите дали въобще,работи да неси е заминал тои,че тогава големи главоболия... :)
Patsimir
02-07-2007, 18:12
Отивам във Вантотрейд утре и ще видим...
Patsimir
02-07-2007, 18:54
Колеги във Ванто машината за климатици е на ремонт до 16.07 поне и майстора е в отпуск. Така, че търсим добър жичкаджия все още
http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Ma ... tioner.PDF (http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%203/Air%20Conditioner.PDF)
Мен за 700 гр. ми взеха 65 лв. В един сервиз зад автомивката на България и Тодор Каблешков.А колкото до проблема на другия колега,имал сам същия,но с друга кола.не Алфа.Оказа се 4е беше изгорял един дат4ик и затова не се вклю4ваше компресора,ина4е вси4ко друго си беше наред.Ина4е тогава я гледаха уж маистори на климатици/например в импас/,но никои не разбра за този дат4ик.Мисалта ми е 4е има маистори и маистори.Трябва да си я види колата 4ожек,които разбира
Patsimir
21-07-2007, 10:50
Климатика ми работи. Беше изгоряло управлението му. На много кофти мяасто е, сваля се цялото табло. Струваше ми 150 лв, но едвам навих майстора да се занимава...